hits

Campingkaos

21.08.2012 - 20:57 14 kommentarer
Det begynte bra.

Første stopp på sommerferien var huset vårt på Hundvåg i Stavanger. Det vi nettopp har solgt, og som vi skulle bruke halve sommerferien på å flytte ut av og vaske ned før overtakelsen.

Vi bodde der i tre uker, og jeg pakket ut de tre koffertene våre allerede den første dagen. La klærne pent inn i klesskapet. Både mine og de to små sine. Hang opp kjoler, skjorter og det som kunne bli krøllete. Satte sjampo, balsam og såpe i dusjen, og kremer, børster, bomullpads og q-tips i badeskapet. Mannen gjorde det samme med sine ting.

Etter overtakelsen av huset, bodde vi en uke hos Sjurs foreldre. Jeg gjorde det samme der. Mine klær i ett skap, barnas i et annet. Dusjsaker i dusjen og toalettsaker i badeskapet. Her falt mannen av lasset og bodde i kofferten. Men han om det.

Badet. Noe fant faktisk veien til skapet. Men på langt nær alt.

Det var da vi sjekket inn på campinghytta på Gjøvik det skar seg. Det var da ferie-forsettet gikk rett vest og det som ikke skulle skje skjedde.

Ting begynte å minne faretruende om hverdagen. Den hverdagen vi har snakket mange ganger om at vi ikke vil ha. Jeg er nemlig møkklei av at alt flyter. Lei av å lete etter ting hele tiden. Av å lete etter sokker som ligger nederst i en haug i gangen, og ikke vite om de er rene eller møkkete en gang. Lei av å lete etter den bestemte t-skjorta eller Lillemanns favorittunderbukse når han ligger og hamrer i gulvet fordi det er den han vil ha, og bare den. Lei av å lete etter smokker, fjernkontroller, penner, mobiltelefoner, stekepanner og aviser.

Barnas klesskap. Hvor enkelt er det å finne akkurat den strømpebuksa til snuppa i denne haugen?

 

Gangen. Ser du tåteflaska jeg har lett etter i hele dag.

 

Kjøkkenet. Hmm, den leverposteiboksen burde vel stått i kjøleskapet? Er det farlig å gi barna brødskive med leverpostei som har stått på kjøkkenbenken en halv dag uten lokk mon tro?

 

Mitt klesskap. Dette er egentlig ikke så gæli. Har da fått hengt opp et par kjoler, ser jeg.

Vel, når vi kommer tilbake til Spania, blir det andre boller. Det har vi bestemt. Nå er det slutt på rotet! Hyttekaoset var bare en glipp. Nemlig!

Pakker du ut klærne og toalettsakene dine når du er på ferie, eller lever du i kofferten din?

14 kommentarer

june

21.08.2012 kl.21:13

På ferie lever jeg i kofferten, hjemme dør jeg litt innvendig om det ikke er litt system i sakene.. dvs jeg dør litt innvendig hver dag ;)

Monica

21.08.2012 kl.21:46

:-) Dagen blir litt bedre hver gang du blogger!! Takk!
På ferie har jeg gitt opp å ha kontroll, leter konstant etter flere ting... Heldigvis er dama mi litt kontrollfreak på pakking i bilen og vet hvor det meste er ( men hvorfor er det alltid det vi trenger NÅ underst og lengst bak i bilen skjønner jeg ikke.) Hjemme har jeg stort sett stålkontroll på hvor det meste er, men det betyr ikke at det er kaosfritt ;-)

Divamamma

22.08.2012 kl.01:03

Haha!

Pakker for det meste ut:) Men helgeturer på hytta blir i baggen:)

Ragnhild

22.08.2012 kl.12:36

Jeg bor stort sett i koffertene på ferie. Av erfaring vet jeg at det er enklest slik, men da vi var på Gran Canaria en måned i vinter pakket jeg selvfølgelig ut - der ville jeg skape en ølelse av å bo, og ikke bare være. Hytta deres på gjøvik ser faretruende ut som leilighta vår akurat nå, så kanskje jeg må hjem og rydde i dag!?

Helene

23.08.2012 kl.23:23

Jeg har som oftest med meg minimalt uansett hvor jeg reiser, og så passer jeg på at det som er med ligger tellekantbrettet i et pent system. slik at jeg til enhver tid vet hvor alt ligger. Undertøy ligger i en separat pose og strømper i en annen. Alle bluser og kjoler ligger klar med kleshenger inni klesposene sine, slik at jeg kan henge dem opp. For annet tøy har jeg med reisestrykejernet mitt:)

I sommer prøvde jeg å ta med alt mulig, og det ble bare tullball. Mye bedre å ha et minimum av mix og match-bare antrekk. Jeg har ennå tilgode å oppleve at det ikke har vært butikk der jeg har vært på ferie om jeg synes jeg mangler noe... :)

Casa Kaos

24.08.2012 kl.13:33

He he. Ja, det kan virkelig gå meg på nervene å leve i rot. Særlig når jeg har dårlig tid og ikke finner det jeg skal ha.

Casa Kaos

24.08.2012 kl.14:53

Tusen takk, Monica :-)
Så herlig å ha en partner som er kontrollfreak da. Det har ikke jeg...
Men det er som du sier, uansett hvor mye kontroll en har, så havner alltid de tingene en trenger bakerst og nederst :-)
Rart det der...

Casa Kaos

24.08.2012 kl.14:57

Høres ut som en god strategi :-)

Casa Kaos

24.08.2012 kl.14:59

He he.
Usj, så kjedelig da. Hvis det er noen trøst, ser huset vårt helt bombet ut allerede, enda vi kom hjem til helt ryddig hus i går kveld.

Casa Kaos

24.08.2012 kl.15:05

He he.
Stryking har jeg gitt opp for lenge siden. Og det eneste som havner i separate poser er brukt undertøy.
Men godt å høre det finnes noen som har system på ting. Hvordan gjør du det med barnas bagasje? For du har barn, ikke sant ;-)

Helene

27.08.2012 kl.10:41

Nei, jeg har ikke barn. Jeg har mer enn nok med å holde orden på meg selv! Hehe... men det er veldig gøy å lese om hvordan det egentlig er å ha barn. Hver gang noen begynner å nærmest kritisere at jeg ikke har barn, henviser jeg til denne nettsiden;)

Casa Kaos

27.08.2012 kl.11:04

He he. Fortsett med det. Bare henvis til Casa Kaos til alle som kritiserer deg for det!

Abelone

31.08.2012 kl.22:07

Jeg pakker ut dersom vi skal være borte "lenge", sånn ca underkant av en uke. Det blir alltid kaos i en koffert. Har vi hver vår hylle kan ungene også finne ting selv.

Den verste skap-opplevelsen min var da vi hadde to uker på gran canaria. To hyller og resten stang (men ikke flust av kleshengere heller akkurat). Selvom det stort sett gikk i bikini eller shorts, så fant jeg jo aldri det jeg trengte. Har lagt merke til at ferien som regel blir bedre med god skapplass.

Hos oss er det hjemme som er problemet. Et år etter flytting er det fremdeles mange ting som ikke har fått et hjem. Tyder kanskje på at vi har for mange ting?

Casa Kaos

02.09.2012 kl.20:07

Ja, det blir enklere hvis man pakker ut. Men av og til får man ikke pakket ut før det har gått et par dager. Og da er kaoset allerede i gang. Og jeg tenker at da kan det like så godt være. Men god skapplass gjør alt mye enklere. Både hjemme og på ferie.
Ellers kjenner jeg godt til kaoset ved flytting. Og at det gjerne kan vare flere år etter man faktisk har flyttet. Om man har for menge ting? Ja, kanskje. Spørsmålet er om man bruker disse tingene som ikke har et hjem, eller om de bare ligger stuet vekk et sted...

Skriv en ny kommentar