hits

Kvinnelige nettroll

12.12.2013 - 14:53 197 kommentarer

Di jævla fitte. Hvis du brukte like mye tid på barna dine som du bruker på den stygge bloggen din, så hadde det kanskje vært håp for dem også. Stakkars barn! Hvis du ikke slutter å blogge innen kort tid skal jeg sørge for at barna blir tatt fra deg! 

Trebarnsmor

Mange kvinner vegrer seg for å delta i den offentlige debatten. Noe av grunnen er mest sannsynlig alle nettrollene, disse anonyme trollene som legger igjen truende, hatske og sjikanerende kommentarer. Gjerne personlige.

For hvis man er kvinne og stikker hodet sitt fram i mediene, får man så øra flagrer.

 

Ben Watkin / Creative Commons

 

Nettroll er som regel menn. De sitter i halvmørket foran pc-ene sine, med den ene hånda på tastaturet og den andre i skytteltrafikk mellom chipsposen på skrivepulten og bukselinningen i ekte Homer Simpson stil.

Så er spørsmålet hva vi skal gjøre for å få flere kvinner til å si hva de mener. Og til å si det høyt så alle kan høre det. Noen nettaviser velger å stenge kommentarfeltet for anonyme debattanter.

Ellen Hagemann foreslår i kronikken Når en kvinne tar plassen, at vi skal utelate menn fra utvalgte debatter der forfatteren ønsker det, slik at kvinner kan få diskutere i fred. For kvinner er så mye mer seriøse og rasjonelle når de diskuterer på nett.

Eller?

 

Subactive_Photo via Flickr Creative Commons

 

Jeg som skriver litt skeivt om morsrollen, får nesten daglig, og i hvert fall ukentlig, tilbakemeldinger fra sinte kvinner, stort sett mødre, som har både en og to ting de skulle ha fortalt meg. Minst.

Da Babyverden delte innlegget mitt Dønn kjedelige babyer på Facebook, tok det ikke lang tid før over 300 illsinte mødre hadde fordømt både meg og familien min ved bruk av et språk man ikke forbinder med omsorgsfulle småbarnsmødre. (Babyverden har på eget initiativ fjernet dette innlegget i ettertid).

Innlegg som Jeg hater å leke med barnaDin lømmel og Det er dem, ikke oss deles rundt på forskjellige nettaviser og forum og får frem det verste i Norges myke og kjærlige mødre. Mange får også veldig behov for å skrive til meg personlig:

Ikke rart du har fått støgge unger, du som er så støgg selv.

Mira

 

Du burde ikke hatt barn. Du er en skam for alle mødre!

Mamma selv

 

Hvis du ikke slutter å blogge selv skal jeg selv sørge for at det kommer til en slutt.

God mor og stolt av det

 

Du skryter av at du ikke klarer å gå ned i vekt etter graviditeten og syns det er morsomt. Det er ingen ting å skryte av. Tjukke folk er ekkelt og en stor helserisiko. Og hvem orker egentlig å se på sånne som deg. Slutt å spise og kom deg ut på treningssenteret.

Hanne

 

Jeg tror det er på tide å revurdere bilde av den chipsspisende mannen i halvmørke.

Neste gang du ser et nettroll i fullt firsprang over kommentarfeltet, se for deg en søt småbarnsmamma som sitter i den lys beige sofaen sin med et veggskilt med skriften «Family, Love and Laughter» over hodet.

En kopp grønn te og en bit mørk sjokolade står på hjørnebordet. Hun har krøllet seg inn i fleeceteppet og stryker den ammende babyen varmt over det myke, dunete hodet.

På gulvet leker toåringen med dukkevognen sin mens fireåringen sitter ved andre enden av bordet og tegner. I bakgrunnen synger May Britt Andersen barnesanger på lavt volum.

Mammaen tar en slurk av tekoppen sin og åpner laptoppen. Smiler mot fireåringen som stolt viser frem en tegning av Rudolf. Hun klikker markøren inn i kommentarfeltet, stryker en hårlokk vekk fra kinnet, trekker pusten og knatrer løs på tastaturet med én hånd:

Di jævla fitte. Hvis du brukte like mye tid på barna dine som du bruker på den stygge bloggen din, så hadde det kanskje vært håp for dem også. Stakkars barn! Hvis du ikke slutter å blogge innen kort tid skal jeg sørge for at barna blir tatt fra deg!

Trebarnsmor

197 kommentarer

Janne

12.12.2013 kl.15:19

Marte, du Marte! Du vet å inspirere til assosiasjoner! Håper du aldri slutter å blogge og at jeg kan ha deg spm mim virtuelle bestevenn resten av livet!

Mona skaaraas

12.12.2013 kl.15:28

Ai,ai,ai, hvordan er det mulig!?!? Hva noen mennesker får seg til å skrive til andre mennesker, er for meg noen ganger helt absurd. Du er ganske tøff som ikke lar de stoppe deg! Jeg er stor fan av bloggen din og du er grunnen til at jeg følte meg normal etter fødselen.. Jeg fikk ikke den berømte morsfølelsen rett etter fødselen, det tok faktisk flere måneder. Og da jeg leste din blogg, så følte jeg meg mer normal. Takk for det!!!!

Mona

Ps! Selv er jeg ikke like tøff som deg og har fortsatt ikke fortalt noen at jeg ikke var supermamma rett etter fødselen :)

Lena

12.12.2013 kl.15:37

Alltså, folk är idioter!
Stå på marte!

Monika

12.12.2013 kl.16:23

De har ju själva uppenbart tid att läsa det du skriver, så så himla "fantastiska mödrar" enligt sina egna mått mätta borde de väl knappast heller vara... Tycker det är härligt att läsa någon som vågar vara ärlig med hur det är att vara mamma och förälder! Tack! Och fortsätt skriva!

Ellen Hageman

12.12.2013 kl.16:28

Hei! Så gøy at du brukte kronikken min som eksempel!

Nå har du tydeligvis opplevd noe som jeg ikke har vært utsatt for. Jeg debatterer på verdidebatt.no, og der er det 80% menn og jeg har sjelden blitt angrepet som mor. Men jeg undrer meg stadig over menns behov for å fortelle meg sex-historier når jeg vil diskutere likestilling. Hva får dem til å tro at jeg er interessert i det?!

Når jeg foreslår å stenge menn ute fra kommentarfeltet, så er det først og fremst som et eksperiment. Problemet er at vi ikke helt vet hvorfor kvinner holder seg unna åpne nettdebatter (utenfor blogg og facebook) og hvorfor kvinner sender inn 20% av kronikker og debattinnlegg til landets avisredaksjoner. Jeg mener derfor det kan være lurt å eksperimentere med modereringen. Det kan også gjøres på andre måter enn å stenge menn ute fra et kommentarfelt. Dessverre er det det som blir stående igjen etter kronikken min, og ikke de andre forslagene.

Men å debattere på aftenposten.meninger ble en bra opplevelse! Jeg har gitt redaksjonen skryt fordi de delte regninga med meg: De heiet meg frem og lot meg ikke stå alene i debatten! Og det er det aller, aller viktigste en debattredaksjon kan gjøre for kvinner!

De kommentarene du har fått, må jeg bare si at var helt grusomme (jeg får lyst til å banne!). Å bli kalt en egoist på aftenposten.meninger er en ting, men å bli sabla ned som mor er enormt mye mer sårbart. Og det vet kvinnene som skriver det. Jeg er glad du delte dette med oss - det lærte meg også noe nytt. Selv om jeg skulle ønske det ikke var nødvendig... :(

Og herved sendes en stor beundringsklem til deg! Både til deg som blogger og mor! Du gjør mammalivet bedre for mange - det skal du huske på!!!!! TAKK!!

Kathrine

12.12.2013 kl.16:50

Hva skjedde med høfligheten, lurer jeg på... :-(
Det burde være mulig å være uenig uten å være ufin! Utrolig hva man kan få seg til å skrive, når man slipper å se den andre personen i øynene.
Common sense is not so common anymore :-(
Syns din blogg er fantastisk herlig, og den eneste jeg følger fast :-) Stå på så lenge du har det kjekt med det!

Inger

12.12.2013 kl.17:39

Synes du er kjempetøff som ikke gir deg,enda så mye useriøs drittslenging du får....elsker at du er så ærlig og kjenner meg igjen i så mye av det du skriver! Herlig å lese innleggene dine,ikke ofte jeg ler så jeg griner,'men det gjør jeg her !!!stå på !!!hilsen 2 barns mor som elsker sine barn,men mener det er viktig å leve selv også og ikke bare mor!

Kristian

12.12.2013 kl.17:58

Det er ganske utrolig hva folk tillater seg å skrive. Denne type respektløse, nedlatende, grove og sjikanerende ytringer er selvsagt sterkt kritikkverdig, og sier aller mest om den som skriver slik. Det er virkelig beklagelig at du opplever slike tilbakemeldinge! Selv synes jeg det er befriende med mennesker som tørr å være upolitisk korrekt. Det fremmer refleksjon! Så kan man heller velge å være enig eller uenig, uten å måtte sjikanere eller komme med ondsinnet kritikk.

Julie

12.12.2013 kl.18:25

Jeg har sett det, på stort sett alle (kjente) jente/dame-blogger. Jeg tror sjalusi spiller en viktig rolle her, kvinner blir sjalu på andre kvinner som gjør det bra, enten i bloggverden eller hvor som helst andre plasser. Og hva passer vel bedre da enn å gå til personlig angrep - tenker de! Det handler jo til syvende og sisst om selvfølelsen til leser, og når følelsene inni dem blir for tøffe tror jeg at de får utløp for dem gjennom å være slemme. Og dessuten følels det jo trygt og godt og gjøre det gjennom en dataskjerm, for da er det ingen andre som vet hvor slemme de faktisk er. For midt oppi alt er jeg rimelig sikker på at de er fullstendig klar over at de er helt urimelige og ondskapsfulle.

Og resterende føler seg truffet fordi de er akkurat likens selv, men egentlig skulle ønske at de var helt perfekt. De tåler ikke følelsen de får når de kjenner seg igjen i situasjoner de egentlig ikke vil gjenkjenne seg. Ellers så er det fordi det du skrev i et eller annet blogginnlegg, om noe du ikke fikk til (eller noe i den duren), og akkurat den tingen du skrev om er en av de få tingene leser får til, og dermed bare må rakke ned på deg fordi det får vedkommenede til å føle seg så god og flink selv. Og trenger og få hevdet seg selv fordi det er en av de få tingene vedkommende klarer.

Ikke noe å bry seg om, du bør heller være stolt over at du skriver. så bra at du klarer å fremprovosere så sterke følelser hos folk:)

Jannicke

12.12.2013 kl.18:55

Oj oj oj... tror jammen noen har sniffet litt for lenge på tastaturet.....
Jeg blir både sjokkert og fascinert på en gang...
Sjokkert over hva enkelte får seg til å skrive når de er gjemt bak anonyme knapper.... all folkeskikk er jo fullstendig fraværende.....
Også blir jeg litt fascinert, over at enkelt tror de har slik innflytelse på... tja.. politi? barnevern ?
at de kan sørge for at du faktisk mister barna dine hvis du ikke slutter å blogge... !!
Hmm.. hvilken fantastisk fantasiverden de må leve i....

Nei, fortsett som før, du skriver ting akkurat slik det er for noen av oss... alle er ikke inntyllet i et slør av lykke, barnepudder og solskinn gjennom hele småbarnsperioden... meg selv inkludert ;-)

Karina84

12.12.2013 kl.18:57

Hjelpes meg.....
Det finnes en sånn app som heter Bukkene Bruse. Der kan en gå med de tre bukkene over broen. Også stanger en til slutt trollet ut i vannet...
Jeg så litt for meg det nå..!!
Noen har virkelig for lite å finne på når de velger å bruke tid på å være sånn..
Stå på! Det må være tøft å være blogger når en får sånt:(
Husk på oss som elsker det du skriver!!!:):)

Annki

12.12.2013 kl.18:59

Du må IKKE slutte å blogge :) Digger at du er så ærlig og tørr å skrive hvordan hverdagen er, kjenner meg igjen i mange ting du skriver :) Kan være at de som skriver stygge ting, kjenner seg så godt igjen av det du skriver, men de vil ikke innrømme det. Jeg syntes du i hvertfall er tøff som tørr å sette ting som kanskje er litt vanskelig å prate om i lyset, da føler man seg ikke så alene :) Skriv videre og syntes du er sterk som står på og skriver det du mener. Får meg ofte en god latter :)

Digger bloggen din <3

Mortilreja

12.12.2013 kl.19:22

Signerer alle støttemeldinger over! Om jeg ikke kjenner meg igjen i alle innleggene dine, så koser jeg meg med å lese dem, og småflirer for meg selv :) og bloggen din er faktisk den eneste jeg følger fast!
Synes du fremstår som en tøff, ærlig og ikke minst GOD mor, som skriver om barna dine med humor og kjærlighet. Stå på, Marte!

søtnos

12.12.2013 kl.19:34

Hohoho.. dagens gode latter kom da eg leste innlegget ditt.. ikkje for at du får som hatten flagrer...men hva folk får seg til å skrive. .de færreste hadde nok sett deg i aua og sagt det samme.
Nei fineste du, du skriver tanker som mange kjenner seg igjen i..
You girl..eg heie vilt og uhemmet på deg

Mor til fem

Cathrine

12.12.2013 kl.20:04

Det der høres jo bare helt sykt sykt sykt ut!!! Kan ikke tro at vanlige mødre skriverbsånne ting!! Må jo være gale mennesker!! Men jeg er ofte ganske naiv...! Veldig vanskelig å tro at det finnes mennesker som oppfører seg sånn! Jeg digger ihvertfall bloggen din, og kjenner meg igjen i nesten alt...! Og er ikke redd for å innrømme det! ;)

Anette

12.12.2013 kl.20:22

At det går ann, lurer på hvor gode foreldre de egentlig er når de holder på sånn. Hvis de ikke liker bloggen din trenger de jo ikke å lese den. Ikke bry deg noe om dem. Jeg og mannen min elsker bloggen din.

Lammelåret

12.12.2013 kl.20:22

Jeg synes det er bra at du sender dette ut istedenfor å lagre det for deg selv.
Det blir kanskje mindre slemme meldinger dersom folk er klar over at de kan bli publisert og kritisert offentlig? Det meldingene du har fått hører ingen steder hjemme. Denne måten å forholde seg til andre på er ikke akseptabel. Hva med å se nærmere på eget liv istedenfor å kritisere andres?

Du gjør en bra jobb gjennom bloggingen din. Fortsett!

Carina

12.12.2013 kl.20:22

Du e RÅ!

Pernille

12.12.2013 kl.20:38

Folk er heilt opplagt mindre begava når dei ikkje klarer å forstå humor av denne typen. Uten galgenhumor hadde vel dei fleste småbarnsforeldre trengt profesjonell hjelp -jamfør middagen hos oss i dag som vart gjennomført med øyredøyvande vræling av toåring som hadde fått POTETER I FISKEGRATENGEN og kasta seg fram og tilbake i stolen så den holdt på å velte. Korleis taklar dama med den beige sofaen og veggorda slike situasjonar? Eg vil heller lese di skildring av kvardagen med småungar enn ei scrapbook-utgåve med tåkefilter som får mitt eige liv -og mine eigne ungar -til å verke heilt urkjipt. Eg trur folk utan humor som tek alt seriøst og i verste meining gir ungane sine mangelfull intellektuell bagasje. Tenk. Dei er sikkert supre foreldre med Kaluza-matbokser og Nøstebarnklede, men ungane deira blir sinker på skulen.

Marie

12.12.2013 kl.21:14

Vet du, disse kommentarene sier mer om personene bak enn de sier om deg. Du er hverken stygg, tjukk eller en dårlig mor. Du er flott, vær stolt av deg selv!

Fru Larsen

12.12.2013 kl.21:19

Eg heiar på deg og kosar meg med dine hærlege og ærlege innlegg!!!!

Ingrid

12.12.2013 kl.21:21

Jeg er verken mor eller en som vanligvis ville kommentert en slik post, men disse kommentarene fra anonyme, går over grensen! Jeg har lest bloggen din i over 1 år, og fra en 17-åring sitt perspektiv, er den beundringsverdig.

Disse mødrene eller potetchips-spisende mennene som skriver dette, har nok tatt litt for mye over seg glansbildet i media. Det er ikke alle som tenker over at vi har skapt det selv! Stå på ditt, du er en inspirasjon!

Hilsen skoleelev

Ida (trønderen)

12.12.2013 kl.21:24

Hjelpes og trøstes. Dette er jo eksempler på bygdedyret på speed! Har heldigvis forstått av innleggene dine at du er sterk nok til å le av slike idiotiske utsagn, men skjønner samtidig at det må være veldig ubehagelig. Snålt at mennesker er i stand til å bygge opp en så kraftig reaksjon mot et menneske de ikke kjenner? Du får fortsette å slå tilbake på den måten du kan best; blogg flettene av dem!!:D

N

12.12.2013 kl.21:34

Mødre kan være mødres verste fiende. Vondt, men sant. Har ikke opplevd disse kommentarene på nett, men grunnen til at jeg er anonym er et nett-troll som ikke slenger sine kommentarer på nett men gjør det i virkeligheten. Noen skrudde hoder ser pene ut helt til man møter møkka inne i dem. Det er, forhåpentligvis, ikke gøy for noen. Takk for at du er så tøf! Bloggere som deg gjør at det fortsatt er håp for et "fargerikt" mødrefelleskap hvor man ikke bombadrerer hverandre med dritt, men ser at man er forskjellige, og hjelper de som sliter.

Sandra

12.12.2013 kl.21:34

Stå på, jeg liker godt å lese din blogg!
Du er inspirerende, underholdene, og du kan mye om så mangt!:)

Tea

12.12.2013 kl.21:35

Bra du får de ut i lyset - og fortsett å blogge! Trenger noen som ikke bare viser solsiden av mammatilværelsen :-)
Hilsen firebarnsmamma

Bente Bach

12.12.2013 kl.21:39

Det er visst ikke student-huen som presser på dér...... Mangler ord, du må bare ikke legge det på det. Det er nok prisen det koster å våge å si det folk flest ikke tør... Hun har npk gjort en dom over seg selv, rett før deg.... det pleier å være sånt :)
God kveld :)

Marit

12.12.2013 kl.21:39

Nitrist. Jeg orker ikke lese kommentarfelt i avisene lenger, nettrollene dominerer og de skal ikke få stjele energien min med sin idioti. Det samme gjelder den typen kommentarer som du får. Håper du greier å gi blaffen i sjikanen og fortsette videre i samme gode spor som du holder på!
Det er vanskelig for meg å fatte hva disse menneskene får ut av å kommentere på en slik måte. Er det mye innestengt aggresjon? Misunnelse? Ren idioti? Ikke vet jeg.
Ondskapsfullt er det uansett.

Stå på videre, Marte! :)

Hanne Rogne

12.12.2013 kl.21:40

JEg blir skamfull på enkelte mødres vegne. Og denne gangen er det ikke deg det er snakk om! Noe av det viktigste du skal lære barna dine er at mobbing ikke er greit. Drittslenging på nett, iskolegården, på fotballtrening, eller ellers i det offentlige rom er f... ikke greit! Dette er voksne mennesker med ansvar for barn som slenger dritt, og de gjør det anonymt bak en pcskjerm. Akkurat som disse passivt aggresive damene ikke høvler over mann og barn så det står etter, etter en arbeidsdag...! For så å kaste seg over pc'e nog slenge dritt til fremmede mennesker. Det er forkastelig oppførsel. SPESIELT av voksne, ansvarlige mennesker. Min nettregel er; hadde jeg ikke turt å sagt det vedkommende face 2 face, eller er det ikke konstruktivt, så holder jeg jammen kjeft!

Mia

12.12.2013 kl.21:42

Djeez.... At noen har så vanskelig for å fatte at virkeligheten ikke er et glansbilde er jo bare helt utrolig lite innsiktsfullt. Ettersom sosiale medier inntar våre barns hverdag, noe som ikke var der da vi var barn/ungdom selv, har jo medført en helt annen måte å tenke rundt det å være høflig, velge ord med omhu og å respekter at alle mennesker kan ha ulike meninger. Generell folkeskikk derimot går aldri av moten. Mon tro hva "nettrollet" lærer videre til sine barn ift å publisere kommentarer og oppføre seg mot andre på nett... Jeg håper den slags fjas preller av deg, for du skriver om her er gjenkjennbare episoder som de aller, aller fleste kan kjenne seg igjen i, og jammen klarer du å gjøre det med et lite lur på si også :-) Go Marte!

Hanne

12.12.2013 kl.21:44

Et eksempel på elendig nettvett: Svigerinna mi kjørte av med bil og havnet i koma. Dette kommer i nettavisen til lokalavisa. UNder eder begynner noen å kommentere at hun sikkert ikke har tatt hensyn itl føre, og begynner å spekulere i om hun i det hele tatt burde hatt førerkort. Opp til flere kom med svært upassende og for familien svært krenkende kommentarer. Det skal sies at hun er en svært forsiktig og ansvarlig bilfører, oi det hele tatt en rolig type. Og derfor er det ekstra sårende med slike spekulasjoner i kommentarfeltet....

Linda

12.12.2013 kl.21:52

Fantastisk. Digger deg :) Like greit å si ting som de er. Altfor mange som sukrer virkeligheten :))

Pål

12.12.2013 kl.21:52

Full støtte fra meg, Marte! Og kommentarene over viser at du har bredden av folket med deg. Det er alltid fort gjort å henge seg opp i den éne horrible blant de hundre konstruktive. Stå på!

Nina Inderberg

12.12.2013 kl.21:53

Fy faen jeg digger deg! (Ja jeg banner, jeg er møring, og jeg banner endel. Hadde jeg vært nordlenning ville det blitt ansett som "sjarmerende" - det er ikke nødvendig jeg vet, men jeg gjør det likevel)

Uansett, det du skriver ser jeg mye av på mange nettsteder/blogger/debatter. Og jeg blir (nesten) frista til å svare. Jeg tenker at disse menneskene burde fått seg ett liv, tatt på seg et samfunnsengasjemang, blitt frivillig hjelpearbeider etc. Så de kunne komme med motargument eller meninger som var begrunna og skikkelig. For en god diskusjon er herlig, jeg liker å diskutere, jeg liker også at folk utfordrer hverandre med ulike meninger. At mange er veldig uenige med deg, er flott, for det utfordrer deg på positive måter. MEN, slike kommentarer som du nevner er så lavmål… og igrunn FLAUT syns JEG (fritt for å være uenig)

Så jeg begynner å tenke, og syns litt synd i disse "nettrolla" som (etter min mening) synker så lavt, når de er så uenige med deg. Jeg ville likt å sett de som kunne kommet med begrunnelser og sitt ulike syn, lagt skikkelig frem. Det hadde vært interessant og engasjerende.

Så det er jo ganske fasinerende at disse menneskene som skriver så HARDT mot deg, skal fremheve seg selv som bedre mennesker, med å skrive på en måte der alle andre oppfatter de som bøller/drittslengere. Bøller blir ikke tatt seriøst.

Min oppfatning av bøller har alltid vært: Bøller slenger dritt om/til andre for å fremheve seg selv som vellykket, i misunnelse. Misunnelse og et ønske om å alltid være best, må være en grusom følelse å sitte med, inni hjertet sitt, tenker jeg. Så jeg ender opp med å syns synd i disse trolla, om ikke klarer å glede seg på andres vegne, som ikke klarer å se at forskjellige oppfatninger er bra.

En god diskusjon skal ikke ende med at alle deltagere skal ha samme mening. Å bli sure fordi noen har en anna mening er rett og slett bare egoisme og dumskap.

Så, jeg må si igjen, jeg digger deg. Jeg er nesten der at jeg snart må skrive kjærlighetsbrev til deg. MED engasjert bannskap.

Stå på du frøken.

Stor varm og stolt klem, fra Supernina

Elin

12.12.2013 kl.21:58

Heier på deg! Leser ikke blogger egentlig men din er toppen, kjenner meg igjen i det aller meste og jeg vet godt at selv om man må få ut frustrasjoner og gørr innimellom så betyr det IKKE at man ikke er ufattelig glad i barna sine! Jeg er glad jeg har venninner som forstår dette og hvor det er lov og klage og syte og så vet vi likevel at barna er det kjæreste vi har :-):-)

Jennifer

12.12.2013 kl.21:59

Heia deg, ikke la deg stoppe av disse bitte sure kvinnene rundt om. Du er super :)

lene

12.12.2013 kl.22:04

Alle jeg kjenner elsker deg Marte!!!! Du er super, og det samme er de fine rakkerungene dine!!! Nei takk til blonder og hjemmelagde cupcakes. Du er den ekte, gode mammaen:-) <3 <3 <3

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:04

Så utrolig hyggelig å høre, Janne.
VBFF. Tusen takk!

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:07

Hei Mona
Så fint å høre at min blogg fikk deg til å føle deg mer normal. Det er jo helt fantastisk!
Morsfølelsen trenger ofte litt tid. Du skulle bare visst hvor mange som har det sånn. (Men det vet du kanskje allerede) :-)

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:07

He he. Tusen takk, Lena.

Silje-andrea, mamma til pseudiotvillinger

12.12.2013 kl.22:07

Nei ikke slutt å blogg! :)
Du som holder motet oppe oss meg noen dager da alt går galt å jeg tenker "jeg er ikke egnet som mor" , da tenker jeg på deg og alle de andre som kommenterer her og liker innleggene dine. Jeg er ikke alene, det er lov å ikke være perfekt! Det er lov å feile! Dette har du lært meg, og jeg vil si at dette gjør meg tiø en bedre mor:)

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:08

Tusen takk, Monika.
Og bra poeng!

Siv

12.12.2013 kl.22:13

Disse idiotene kan ta seg en bolle. Trøst deg med at du redder en haug med mødre fra å knekke fullstendig sammen under hele ny-mor-rollen. Det tror jeg ikke disse andre kan skryte på seg, snarere tvert imot. Jeg tenker i alle fall at du er utrolig sterk og reflektert som kan skrive om din hverdag sånn som du gjør. Stå på! :)

Tine

12.12.2013 kl.22:21

Det eneste jeg ikke liker med din blogg
er at jeg ikke fant den tidligere. Fant den tilfeldig
via enn venn på Facebook for noen mnd tilbake, og har vært fast leser siden :-) Er så
utrolig deilig med forfriskende ærlighet.
Det er for mye hat i verden. Vi burde heller heie
hverandre frem i noe som ofte er en tung
Og slitsom hverdag. Keep calm and write on!

Benedicte

12.12.2013 kl.22:22

Morsom og viktig lesing! Takk for at du bryter opp mot en bloggverden av polkadotter og sukkerspinn.

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:27

Hei Ellen.
Så hyggelig å høre fra deg.
Først må jeg bare si at jeg syns hele kronikken din var kjempebra. Og at du hadde mange gode poeng. Men ja, det var akkurat dette jeg hang meg opp i.

Jeg har hørt om mange kvinner som får servert diverse sexhistorier så snart de våger seg inn i likestillingsdebatten. Selv har jeg aldri opplev akkurat det. (heldigvis)

Jeg tror det er viktig at vi kvinner heier på hverandre når vi stikker hodet frem. Jeg husker et intervju med meg som stod på Dagbladet.no. Da fikk jeg ganske stygg medfart i kommentarfeltet. På denne tiden var jeg ganske ny både som blogger og intervjuobjekt, så jeg ble helt satt ut av alt det stygge som ble skrevet. Men det var en dame i kommentarfeltet som virkelig kjempe med nebb og klør for meg. Hun sablet disse hatske kommentatorene rett ned, og må ha brukt flere timer på å kommentere. Hun reddet virkelig dagen min, og fikk meg til å si ja til flere intervjuer ved senere anledninger.

Nå mener jeg ikke at alle skal engasjere seg like mye, men det hjelper med litt støtte innimellom de negative kommentarene. Mange, både kvinner og menn, kommenterer kun når de er uenig. Kanskje kan vi bli flinkere til å kommentere når vi er enige også.
Her kan jeg bli mye flinkere selv også. Uten tvil.

Ellers tror jeg kvinner ikke har det samme behovet for å mene noe uten at de virkelig mener noe. Nå tenker jeg på mangelen på kvinnelige kronikkforfattere.
Jeg tror ikke kvinner er redd for å mene noe, men jeg tror mange ikke ser poenget i å engasjere seg fullt og helt i noe de bare er sånn halvveis interessert i i utgangspunktet. Men treffer du kvinnene på de områdene de bryr seg, skal jeg vise deg engasjert kvinner! men det vet du jo allerede :-)

En stor klem tilbake til deg og. Du er kjempetøff og flink, og jeg heier på deg.

Hanne

12.12.2013 kl.22:33

Hva skal jeg si?
Jeg blir helt målløs nesten...
Di jævla fitte, var det det hun skrev? Tenk om hun sto foran deg, tror du hun hadde sagt det, neppe. Jeg fatter ikke at folk kan få seg til å skrive sånt, jeg kan ikke fatte at folk ikke kan være respektfulle, høflige og ha med seg folkeskikkken inn på nett. Hva skjer med folk egentlig? Jeg slutter ikke å sjokkeres av helt absurd frekke og langt over grensen kommentarer. Hva er det som får dem til å reagere så voldsomt, hva ligger bak egentlig? Jeg skjønner det ikke. Ok, jeg kan være uenig i mange bloggere og jeg kan reagere også, men derfra til å skrive skjellsord og skjelle ut folk på den måten og nedverdig seg til sånne kommentarer - NEVER EVER! Det må da i anstedighetens navn gå an å oppføre seg!!!

Jeg heier på deg, du er ekte, du tør, du sier fra! Jeg kan le, jeg kan være enig, jeg kan være uenig, jeg kan bli nysgjerrig, irritert, hva som helst - uansett, jeg vil alltid behandle deg og andre med respekt!!

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:35

Tusen takk, Katrine.
Ja, det er utrolig hvor tøff noen blir når de kan gjemme seg bak tastaturet :-)
Tviler sterkt på at de er så tøffe i virkeligheten.

Janeth

12.12.2013 kl.22:36

Har selv vert gjennom den vanskelige tiden der. Det tok meg 13 mnd å si at jeg var glad i jentungen. Har starten en blogg om det å få fødselsdepresjon. Stå på, ikke la slike mødre gå innpå deg!:)

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:36

Tusen, tusen takk, Inger.
Veldig hyggelig å høre!
Klart vi elsker barna våre selv om vi får lyst til hive dem ut av vinduet av og til.

Janeth

12.12.2013 kl.22:37

på http://fremtida.blogg.no/

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:38

Helt enig med deg. Klart folk kan være uenig. Det skulle bare mangle. Men da bør det være mulig å ytre sin mening på en skikkelig måte.

Ida

12.12.2013 kl.22:39

Du er fantastisk, herlig befriende og "skamfjernende". Håper jeg kan lese bloggen din til jeg dør!

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:42

Tusen takk, Julie.
Ja, det er mange kvinnelige bloggere som får på pukkelen av andre kvinner. Jeg tenker på blant annet Fotballfrue og Voe. Sistnevnte ga seg jo med blogging for noen år siden fordi hun fikk så mange grusomt stygge tilbakemeldinger. Og hun var vel bare 16 år den gangen.
Heldigvis er Voe tilbake nå.

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:44

Takk takk, Jannicke.
Ja, det er lett å være tøff når man kan være anonym.
Veldig hyggelig å høre at du liker det jeg skriver, forresten :-)

Casa Kaos

12.12.2013 kl.22:46

Ha ha. Den appen har vi. Den er veldig populær hos barna.
Kanskje jeg skal låne den litt.
Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen min forresten :-)

Tine

12.12.2013 kl.22:50

Hahahhahahhaha, amazing! Du ruler! Elsker å lese de skeive innleggene dine. Spyr av alle de med beige sofaer, freshe dusrosa roser på bordet og grønn te og mørk sjokolade :D :D :D :D

Kjersti

12.12.2013 kl.22:52

Hahahahahahahahahaha:) Fantastisk morsom slutt på innlegget!!:) Kom inn på bloggen din via pappahjerte, og DET var et gullfunn! Signer meg herved opp som fast leser, etter også å ha surfet innom noen av dine andre innlegg!

Stå på!:)

Tine

12.12.2013 kl.22:56

Og - du virker å ha fantastiske og ekte rakker-unger, som jeg er sikker på har en fantastisk mor! :))

Diaperdiva

12.12.2013 kl.23:04

Det som bekymrer meg.. er at den som klarer å lire av seg disse grufulle ordene.. faktisk er en mamma til.. TRE BARN! Hvilket menneske kan si noe sånn?? Hvilken mamma kan mene noe sånn? Jeg er målløs..

Ellen Hageman

12.12.2013 kl.23:04

Takk, takk!

Nå må jeg jo rose Anne-Helene, hun med bloggen lammelårtanker. Jeg lurer på om hun ikke kvalifiserer for årets nett-debattant-pris, hvis det finnes en sånn en. Hun parkerte diverse aggresive mannfolk og kvinnfolk!() på debatten i Aftenposten. Og det er ikke første gang. Hurra, hurra!

Men kvinner mener masse. Mellom sjokoladekakeoppskrifter og snørrete unger. Så en måte å gjøre det på, er jo å oppvurdere face-book og blogger. F.eks. i debatten om reservasjonsrett for allmennleger, der tror jeg nesten jeg tillater meg å si at den viktigste debatten foregikk i blogglandia - ikke i pressen.

Annelen

12.12.2013 kl.23:06

Hei :-)

Jeg er en dårlig bloggleser skal jeg ærlig innrømme men så overskriften på denne delt på facebook og måtte inn å se hva i all verden det dreide seg om..

Selv har jeg bare hatt eventyr svangerskap, fødsler og barseltid så ikke mye å bidra med men kjenner jeg er sjokkert over hva folk kan få seg til å skrive til andre mennesker :-o

Det er jo utrolig viktig at man tørr å stå frem og fortelle at ikke alt bestandig er like greit for å kunne få støtte og faktisk være en støtte for de som trenger det!

Hvis man skal tie om fødselsdepresjon og alt annet nybakte mødre føler og tenker så ender det kun opp med mange ulykkelige foreldre og usikre barn.

Om du så bare gjør ting lettere for ei mor så har du utrettet mye med bloggen din og gjør den din hverdag bedre så fortsett - jo bedre du har det med deg selv jo bedre mor er du <3

Yvonne

12.12.2013 kl.23:07

Takk for dine friske pust fra VIRKELIGHETEN!. Tenker at slike personer egentlig vil være slik som deg, seg selv ut til fingerspissene. Men dessverre spises hverdagen opp at flink pike syndromet, hvorpå alle skal ha et (tilsynelatende)perfekt hjem, det skal blogges om hvor fantastisk man har det i livet, med familien og om alle de materielle godene man kan klare å opparbeide seg(og da helst noe som er bedre enn naboen sitt). Folk som lirer av seg som du beskriver her, tenker jeg egentlig litt om som med fjortiser, de mener egentlig ikke det de skriver. Egentlig skulle de ønske at de kunne være så ærlig å si de tankene som du så ofte setter ord på og skriver om så ofte. DET er sunne tanker, for hvor vanlig er det at man flyter på en rosa sky hele livet, man må da en eller annen gang i livet smelle i bakken med en real realityscheck.....Nei, din blogg leser jeg og kjenner meg veldig godt igjen i, på godt og vondt. Det å prøve og å feile er det å være menneske, og jeg ser på meg selv som en ganske oppegående trebarnsmor:D....Takk for en flott blogg!

Mona

12.12.2013 kl.23:08

Hei, må si jeg koser meg å leser bloggen din når jr er i seng for natta.. Men nå lurer jeg virkelig på hvor folkeskikken til enkelte mennesker er, synes det du opplever er håpløst. Har lært av min mor : at har du ikke noe pent å si, så hold munn.. Vil kalle det du opplever som mobbing, og hva leser vi i media og lærer våre barn, jo mobbing er ikke lov, mon tro hva barna til disse mobberene tenker når de kanskje kommer over hva morenhar skrevet til en annen mamma? Du må bare stå på, er mye muntert og gjenkjennelig i bloggen din, veldig hverdagslig, så håper dette ikke stopper deg..Ser fram til å lese mer fra nettopp deg, som virkelig skriver om hvordan det faktisk er og kan være med små og litt større barn i hverdagen.. Det er faktisk ikke bare en dans på roser..

Yvonne

12.12.2013 kl.23:23

Tenk at du kan være så grusom å skrive om hvordan det faktisk er å ha barn, istedenfor å pakke det inn i rosa bommul som lukter roser!? Fikk kommentar på et av mine skriverier om at de håpet mannen min tok barna med seg å gikk ifra meg, fordi jeg av og til har lyst å slenge halen mellom bena å springe så fort jeg klarer ut av huset fullt av kranglete unger som prøver å skape jordskjelv med leker som flagrer mellom veggene... Typisk trollkommentar! O.o (Og selvfølgelig annonym!)

Lilliane

12.12.2013 kl.23:27

Ha ha, du får sagt det!!:-)
drit bra:-)

Hilsen mamma til en på fem:-)

Katrin Homann-Danielsen

12.12.2013 kl.23:33

Leste for ikke lenge siden en sak på barnehage.no om førskolelærer Eivor Evenrud som blogger om sine refleksjoner rundt den jobben hun har. Ho hadde også fått masse stygge tilbakemeldinger på sine innlegg.
http://www.barnehage.no/no/Kommentar/2013/Desember/Kjemper-barnas-sak--blir-truet-pa-livet/
Det er veldig trist at noen folk mister all folkeskikk så snart de sitter bak en skjerm og uttaler seg. Noen tror jeg også har det som hobby å skrive usaklige kommentarer og har visst ikke nåkka bedre å bruke fritida på enn å spre galle. Det e veldig synd.
Stå på likevel! Heier på deg! :-)

Anette

12.12.2013 kl.23:38

Fantastisk! Som alltid blir jeg like sjokkert over folks oppførsel eller mangel på det.
Ser for meg at disse perfekte mødrene, med sine perfekte liv og perfekte unger, saumfarer nettet for ærlige blogger, uperfekheter og annen GALSKAP. For å jekke dem ned litt, disse Uperfekte, de må ikke ta for mye plass. Da kan jo folk rett og slett begynne å mistenke at det finnes flere av disse der ute, disse Uperfekte. I verste fall, mistenke de Perfekte for å være uperfekt. Og så baller det på seg, til de Perfekte sitter igjen på en liten skanse og taster ut så mye edder og galle de bare makter, på all verdens nettsteder. For å holde på hemmeligheten sin. Ingen er perfekt. Verden vil bedras.

Heier på deg :)
Veldig veldig bra blogg

Tina

12.12.2013 kl.23:40

ha ha ha, jeg tror jeg dauer! :)

Jeg kjente jeg brått ble provosert av det første gangen jeg leste det og inni hodet veivet det opp med glasshus og feie for egen dør og jeg vet ikke hva. Inne jeg hadde lest alt du har skrevet lo jeg rett ut. Du er morosam, det ska du ha.

Jeg vil avsluttende med følgende: fint ska det væra, om halve ræva heng uttafor!

Birthe

12.12.2013 kl.23:44

Følger 1 blogg. Din:) den er akkurat like ærlig om småbarnslivet/mammarollen slik jeg opplever det og ser det.
Humor og bøttevis med selvironi. Tenk så leit å ikke klare å lese hele bildet av det du skriver. Digger deg!:)
Gode tanker :)

Kimzona

12.12.2013 kl.23:46

Leser bloggen din for første gang og snøftler gjennkjennende. Hjelpes!!

Har aldri vært noen perfekt husmor eller mamma. Og kommer nok aldri til å bli det. Her går ting på halvtolv og fjorten over, som det alltid har gjort. Jeg skrøner for, fleiper med og skremmer Lille Monster. Hun kommer aldri til å bli normal.. ;) Ingen av foreldrene er det så...

Nå er det å håpe da at siden det er blitt belyst, så vil nettrollene sprekke.. Det finnes alltid folk som så gjerne vil være bedre enn andre. Og hva er vel bedre da enn å kunne skrive en skikkelig stygg og sjikanerende kommentar til noen som er ærlige? Skraper man litt i lakken på disse "perfekte" mødrene/husmødrene, så dukker det nok opp både det ene og andre. Manier og annet mentalt. Lurer på hvor allrighte de egentlig er å levee med? "Jeg har ikke tid til no' kos i kveld kjære. Jeg må være artistisk og ordne matboksen til junior, slik at de andre barna og spesiellt mødrene deres blir skikkelig misunnerlige..." (Dette var en parodi. Forklaring for nettroll som kanskje leser her)

Stå på!! Du skriver knallbra! :D

Anonymona

13.12.2013 kl.00:26

Marte, du rocker! Og du ser jo hvor mye støtte du har! Du er en større inspirasjon for mange, enn du er en irritasjon for noen få! Dessverre er vi jo skrudd sammen sånn at vi legger oss negative tilbakemeldinger på minnet lettere enn vi tar til oss skryt. Men jeg tror du har så stor fanskare at du lett kan henge deg opp i rosen i steden! =)
Jeg gleder meg allerede til videre blogging fra deg!

Klem fra mamman til lille prinsesse "Jekyll & Hyde"

13.12.2013 kl.00:39

Du rocker.... Elsker at du tørr og være ærlig og sette ord på mye andre ikke tørr si høyt... Fortsett og vær deg selv, mange fler som er med deg enn mot deg.... De som sier at andre er fitte de er fitte selv....he he

Snusi

13.12.2013 kl.00:59

Jeg lurer på om disse nettrollene er klar over at det er et menneske i den andre enden... Som leser, opplever og føler... Jeg kan nemlig ikke fatte og begripe at det er mulig å være så ondsinnet...

Hvordan kan vi forvente at barna våre skal skjønne hvor galt det er med nettmobbing, når det er så mange voksne som ikke forstår det...?

Blogg i vei du! Til alle tider har nok mødre hatt sine mer eller mindre tidkrevende sysler, uten at det har gått ut over kvaliteten på morsrollen! Sannsynligvis tvert imot!

Mona

13.12.2013 kl.01:16

Veldig enig :). Jeg synes det er vanskelig med folk som ikke eier humor. Enkelte har ikke evne til å forstå at noe er humoristisk ment.. Og når de i tillegg kan gjemme seg bak internettanonymiteten så tror de det er greit å kaste dritt etter andre folk. Folk mister sperrer når de ikke har folk ansikt til ansikt. Når jeg skriver på nett tenker jeg over hva jeg skriver minst to ganger for å sjekke om det er noe som kan såre andre. Folk tror det ikke har konsekvenser når det skrives på nett, men om man ikke er like sterk mentalt som Marte f.eks så kan det ha store konsekvenser. Man ser historier om folk som tar livet sitt pga netthat, det burde få folk til å skjønne at det er like sårende å bli slengt dritt etter på nett som ellers. Jeg opplever humorløse folk på jobben også, sjelden men det ødelegger stemningen litt. Som sykepleier er jobben min full av situasjoner og skjebner som er hjerteskjærende og forferdelige. Men man kommer seg gjennom det og mye av hjelpen på veien er gode kollegaer med en god porsjon galgenhumor. Hadde visse humorløse hørt hva slags ting som blir sagt på vaktrommene rundt omkring hadde de nok fått hjerteinfarkt.. De ville overhodet ikke skjønt det, eller at det bare er en strategi for å overleve i yrket. Hvordan disse folka overlever uten galgenhumor enten som foreldre eller helsepersonell har jeg vanskelig for å forstå, men jeg gidder ikke rakke ned på dem på et personlig plan for det..

Steinsdotter`s Saga

13.12.2013 kl.01:35

Jeg blir helt ... sjokkert ...
men samtidig ikke overrasket.

Kvinner/jenter har en tendens til slikt. Hvis jeg tenker tilbake til barne og ungdomsskolen, det er helt utrolig hvor stygge det kvinnelige kjønn kan være, spesielt med hverandre. Nå også, meget synlig på nett, i alle slags typer debatter, blogger osv. Nesten alltid anonymt.

Setningene var vonde å lese!
Håper du ikke tar det til deg.

Helene

13.12.2013 kl.04:34

Disse kommentarene er helt vanvittige, og hører ikke hjemme noe sted.

Det som likevel må påpekes er at det må være anledning til å komme med kritiske, konstruktive kommentarer uten at man skal bli stemplet som misunnelig. Det fremstår for meg som mange spiller misunnelseskortet (gjerne bloggeren selv) så snart noen kommer med kritikk. Det synes jeg er svært usaklig.

Denne bloggen tillater heldigvis at man har forskjellig syn på ting, og legger til en viss grad opp til saklig debatt.

Takk for en bra blogg, Casa Kaos!

Madammen

13.12.2013 kl.05:44

Jeg syntes det er et rart fenomen det der med all denne netthetsingen, skulle nesten vært gjort et studie på hvorfor enkelte får seg til å skrive sånt til andre, men det er vel som folk sier at så fort man kan gjemme seg bak anonymknappen kommer djevelhornene frem.
Det som slår meg ved å lese innlegget ditt er at det er veldig likt med kommentarer som ofte kommer frem på et visst anonymt kvinneforum på klikk. Var en del der inne mens jeg gikk gravid for første gang og fikk helt bakoversveis av hva folk lirte av seg.

Jeg vil rose deg for at du setter småbarnslivet i perspektiv, der er mange som kunne ha godt av å lese bloggen din før de utga seg på reisen for å få barn.
Det hadde nok gjort at de fikk opp øya for hva de faktisk kan ha i vente og se at alt er ikke en dans på roser.
Både jeg og mannen følger deg og vi ligger ofte side om side i senga om kvelden å humrer sammen.
Det er så ofte vi kjenner oss igjen i hva du skriver og det er så godt å lese om noen som har det på akkurat samme måte.

Må også si det at når du har skrevet et innlegg som dette, hvor blir det da av alle de som hetser? Om de virkelig hadde stått for det de mente ville jeg trodd de ville forsvart seg nå, eller?

Vær stolt av det du skriver og aldri gi deg, du kommer hvertfall til å ha meg som fast leser :-)

Lenekatt

13.12.2013 kl.06:04

Å, folk ass! Da jeg kalte barnet i magen Lille Krapyl, og fortsatte med det når han kom ut, skal jeg hilse og si jeg fikk høre det! Jeg vurderte lange og frekke svar, men endte med å slette kommentarene. For jeg orker ikke engasjere meg i folk som har såååååååååå små problemer her i verden.

Anonym

13.12.2013 kl.07:01

Grønn kopp med en trendy stjerne på, for å være litt korrekt! :)
Har bare sett ett innlegg av deg, og liker deg allerede :)

Ann Kristin K.

13.12.2013 kl.07:11

Hvis man stikker hodet frem, er det alltid noen som ønsker å kappe det av. Når det gjelder nettroll, tror jeg det ikke trenger å være noen som er ute etter å såre noen personlig. Og nettroll får akkurat så mye oppmerksomhet som andre er villige til å gi. Og hvorfor gidde å bry seg om hva vilt fremmede mennesker skriver? Leste en litt artig artikkel om akkurat dette for en tid tilbake. www.dinevibber.no/2010/04/et-sosialpsykologisk-eksperiment-2/

Hilsen Ann

Mandagsmor

13.12.2013 kl.07:12

Det må ligge mye frustrasjon bak slike kommentarer. Og en god del mangel på sosial intelligens. Men mest skremmende er nok de holdningene disse kommentar-krokodillene viderefører til sine egne barn.
Jeg er en av dine faste lesere. Hvorfor? Fordi du kaller en spade en spade, og forteller om hverdagdlivet med barna dine. Når du skriver at du "hsr lyst til å hive dem ut av vinduet" skjønner jeg at du ikke mener det bokstavlig. I alle fall ikke alltid. ;)
Alvorlig talt; å si/skrive noe så stygt som i eksemlene du viser, er langt utenfor enhver folkeskikk - og det er lite sannsynlig at disse personene ville sagt noe slikt til andre i virkeligheten. Men man vet aldri. Det finnes faktisk mennesker som er utrolig selvrettferdige og ubehøvlet.
Stå på - skriv du, så skal jeg lese! :)

Nett"troll"

13.12.2013 kl.09:13

Hei, morsomt innlegg, men du har fått en ting veldig "feil". Nett-troll er ikke det du beskriver her. Trolling er når du skriver slike ting som dette, men gjør det på pur-F, eller overdriver noe helt sinnsykt/lyger for å skremme/irritere/få folk sinte.

Det de damene du her refererer til er ikke trolling, det kalles å være overlegne og slemme. Og der er nok kvinner langt foran menn.

Troll = Dårlig humor/"practical jokes" som å fortelle noen at de må vaske pc-skjermen ved å helle vann ned i sprekkene.

dragemamma

13.12.2013 kl.09:15

Det er rart hva som skjer med folkeskikken når man setter seg til med et tastatur, gitt

Jeg har en helt enkel regel, som gjelder for meg i alle sosiale medier, på blogg, instagram, facebook - og vil også gjelde i kommentarfelter i nettaviser om jeg hadde brukt dem - og det er at jeg aldri skriver noe som jeg ikke ville sagt høyt og kunne stå for. Jeg kan være totalt uenig i det ene eller det andre, men jeg skriver det ikke. Og om jeg gjør det, vil jeg argumentere mot saken, ikke personen som skriver

Blir man dypt provosert av ironiske bloggere, så bør man kanskje ikke lese det? Eller i alle fall trekke pusten dypt og la vær å trykke på send etter å ha skrevet alt man har på hjertet. Et muntlig utbrudd vil etter en tid gå i glemmeboken, en skriftlig kommentar står der for alltid

Mona

13.12.2013 kl.09:44

Synes det er kjempeartig å lese bloggen din. Mine to "små" har blitt store, men kjenner meg igjen i alt. Jeg har aldri vært noen "supermamma" med fine bursdagskaker, aktiviteter på bursdager eller skattekister med masse goddis i. Vi har brukt engangstallerkner, grillet pølser, noen har kjedet seg og noen har lekt. Tilslutt har jeg ryddet opp all søpla i sorte søppelsekker, brukt støvsugeren og vips så var en bursdagsfeiring ferdig.
Gi "beng" i alle kommentarer. Jenter er verst, uansett alder. Skravle, skravle, skravle, baktale, baktale, baktale. Heia deg.

Solfrid Dyrøy

13.12.2013 kl.09:46

Når jeg leser hva enkelte får seg til å skrive i kommentarfelt, blir jeg mildt sagt sjokkert! En sak er det som gjemmer seg bak merkelige nicknames, men hva folk kan få seg til å skrive under fullt navn! Er det rart barn og unge bokstavelig talt mobber hverandre til døde når voksne kan få lirt av seg sånn møkk?? Det finnes faktisk et lovverk som skal beskytte mot sjikane for ikke å snakke om drapstrusler! Lurer på om disse kvinnelige nettrollene ville likt at politiet ringte på mens man satt der og ammet den nydelige lille babyen...?

Kristine E.

13.12.2013 kl.09:48

Jeg blir oppriktig bekymret for de mødrene som sitter hjemme og skriver slike usmakelige kommentarer. Netthetsingen har tatt av! Skummelt!

Personlig digger jeg bloggen din. Du er ærlig, setter ting på spissen. Man kan ikke gjøre noe annet enn å le. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver - og synes det er rart at de som legger igjen slike vemmelige kommentarer virkelig ikke kan kjenne seg igjen i noe. Men de er vel lever vel et helt perfekt liv uten noen problemer og frustrasjon (eller humor....).

Stå på - gleder meg til å lese flere morsomme og treffende innlegg!

Stian McFadden (Pappa)

13.12.2013 kl.10:24

Det skal jeg gjøre(se for meg en trebarnsmamma...) Takk for tipset

En mamma som sliter mye.

13.12.2013 kl.10:43

Jeg støtter deg fullt og helt. Blir det krig er jeg med deg.

Linda

13.12.2013 kl.11:06

Utrolig hvor lite folkeskikk det er igjen i samfunnet! At ikke folk engang får dårlig samvittighet av å si noe sånt! Ingen hadde turt å si disse tingene ansikt til ansikt, ikke i et brev heller. Stå på videre med bloggen! :)

Mikael Hagman

13.12.2013 kl.12:17

Har du funderat på om det i själva verket är du som är nättrollet? Det är ganska uppenbart att du är uppmärksamhetssökande med dina uttalanden om fjärilar och kakor som mer eller mindre skriker "Se på mig, jag är minsann inte som alla andra! Jag är unik och rebellisk!"

Jag kan inte säga att du är ute för att medvetet provocera, men det är uppenbart att du är ute efter debatt. Jag misstänker också att du mycket väl vet och förstår hur lättprovocerade småbarnsmammor kommer reagera.

Sedan kan du sitta här med krokodiltårar och tycka synd om dig själv i offentlighet och beklaga dig över hur elaka alla är.

Huruvida bilden av nättroll som målats upp är generellt korrekt eller inte kan vi i alla fall konstatera att minst en provokatör är en helt vanlig småbarnsmamma.

Med det sagt kan jag inte säga att du har fel. Personligen kommer jag sannolikt aldrig vara småbarnsmamma, men det är fortfarande både intressant och roligt med barn när de är tillräckligt gamla för att börja uttrycka sig mer än i skrik och bajs.

Jona (www.mammalivet.com)

13.12.2013 kl.12:31

hm... lurer på om et par av disse trollene har vært en snartur innom min blogg også... De er vel av samme art i det minste, disse trollene. Ikke hyggelig å se at de lurer i kulissene hos deg også.

Noen av disse var så ille at jeg blir helt dårlig. Det er så mye kvalmt ved dem, på så mange måter. Og for en bisarr tanke at disse menneskene, som presterer å forfatte slikt nedverdigende søppel om et menneske de ikke kjenner, tydeligvis tror at de er bedre mødre enn deg...
-hvilken verden lever de i??

Jeg vet at det stikker av og til når man får slike, og har man er dårlig dag, så er en trollete kommentar ikke noe deilig tilskudd i tilværelsen, men jeg håper og tror at du for det meste klarer å børste disse av deg og dure på videre med skrivingen. Du har en veldig god blogg, og mitt inntrykk av deg er intet annet enn positivt. Jeg trenger ikke alltid å være enig med deg, men det er da bare normalt og godt at vi er litt forskjellige. Det jeg ser på din blogg er en ekte, laid-back, varm mamma og dyktig skribent, som innrømmer at hun er menneskelig.
Stå på, Marte.

Camilla

13.12.2013 kl.13:02

Digger bloggen din ;)

beroene

13.12.2013 kl.13:05

Veldig bra at du set fokus på dette. Nettroll finst nok i alle aldrar og begge kjønn.
Du har ein viktig blogg som handlar om livet slik det faktisk er.
Desse "vanlege" baby-, mote- og interiørbloggane er uhyggeleg uspennande og usjarmerande, tykkjer eg. Livet er ikkje slik.

Anja Holt

13.12.2013 kl.13:13

Noen burde mistet både tastatur og tilgang på nett. Det er så enkelt å skyte noen der man sitter trygt bak en skjerm og hamrer på tastaturet i hjemmets lune stue. Det er så lett å skrive, men de samme menneskene smiler søtt til deg når de møter deg. De er jeg mest "redd" for. Mine "ekte fiender" vet jeg jo hvor jeg har, der vet jeg hva jeg skal forholde meg til. Men til slike som taler med to tunger, denne er til dere:

http://cdn2.worldofminecraft.com/resize/remote/c94956fe43d7271427cb2c920c7b21e4-540x337.jpg

Hilsen stolt tobarnsmor som har vurdert å adoptere vekk, gi bort på finn.no og stikke av fra ungene sine men som selvsagt aldri ville gjort det. Forskjell på å klø mellom tærne og skyte av seg foten!

Klem til deg, søte Marte, perfekt nok!

Anna GL (Ekte heimelaga)

13.12.2013 kl.13:15

Jeg har aldri trodd at kvinnfolk var noe bedre enn mannfolk. Samme ulla hele gjengen. Jeg digger at du er ærlig og skriver om det å være småbarnsmor på en ærlig måte. Er så utrolig lei av alle "picture perfect"-mødrene der ute som eeeelsker å være hjemme med barna og som eeeeelsker å rydde og vaske mens de ser på Drømmehagen som de eeeeelsker. Nei, takke meg til et friskt og ærlig språk. Jeg syns du er herlig! :)

Nadia

13.12.2013 kl.13:27

Hei Marte,
Dette var forfriskende lesing. TAKK.

Elin

13.12.2013 kl.14:42

For meg høres det ut som det er jenter på 15-16 år som har skrevet disse kommentarene.. helt utrolig at det går ann. Jeg elsker bloggen din og ungene dine er helt nydelige og du med!!!

Tor Bruheim

13.12.2013 kl.14:46

At mange aggressive mennesker får utløp for sitt hat igjennom blogger er det ingen tvil om. Dette vil snart snu. Det vil innen få år bli påbudt med fullt navn i offentlige blogger. Samtidig vil netthets bli straffet hardere. Problemet er likevel størst hos ungdom. Mange kommentarer i blogger gjort av ungdom grenser til rent griseri.

Lammelåret

13.12.2013 kl.14:55

Krav om fullt navn i offentlige blogger, skriver du. Hva mener du med det?
Jeg har selv blogg og kan bestemme om jeg godtar anonyme ytringer. Det er ikke noe noen utenfor meg selv kan regulere.

Hva mener du med "offentlig blogg"?

Melissa Spania

13.12.2013 kl.14:58

Kjenner meg igjen!
Da VG publiserte et blogginnlegg fra meg i fjor høst høstet jeg en god del fine skjellsord fra andre som mente at jeg ikke fortjente å ha barn fordi jeg ikke ville gi de hvitt sukker. Og 400 flere ufine kommentarer.

Uansett, nettrollene vil nok alltid være der. Hev hodet. Du gjør en fin jobb!

Mann-i-halvmørket

13.12.2013 kl.15:12

Av alle ting rota jeg meg inn på en mamma-blogg.. omg - og nok engang flott generalisering av menn ytret fra kvinnemunn... Trodde jeg først - også blei det litt anderledes gitt. bra skrevet, men læll. Virker dog litt snevert.

Ang anonymitet på nettet som en tidligere nevnte noe om her - så har han faktisk rett.. Om ikke alle og enhver har rett til å vite identitet på vedkommende, så har politi og lignende organer (aviser/media m.m.) mere innsyn og holder godt øye med visse kommentarister og nettsteder og sporer opp lett hvem vedkommende er. - Flere stortings politikere i Sverige måtte nylig trekke seg fra stilling grunnet at de var ferska for å stå bak hat/volds-kommentarer på div nettsteder. I england blir folk fengsla for i overkant drøye tweets.. etc etc.

anyways.. keep doing your thing. Bare ikke vær så slem med oss menn bare. Vi er ikke alle perverse troll i halvmørket :)

Line

13.12.2013 kl.15:18

Jeg må bare få sagt det, jeg synes du er FANTASTISK! Måtte du aldri slutte å blogge!
Jeg er stort sett ikke den som sier mest, eller kommenterer mest, men nå klarte jeg ikke å la være.
Stor klem til deg fra meg!

Casa Kaos

13.12.2013 kl.16:01

Så bra du kom deg gjennom det. Fin blogg du har :-)

Hege (artigforkidsa)

13.12.2013 kl.18:03

Marte - to tomler (og flere hvis jeg hadde) opp for deg!
Du er ærlig, morsom og smart, det vet du at jeg syns!! Ha ha ha, jeg ser for meg hun nydelige trebarnsmoren...nydelig på utsiden vel og merke...man må vel få det ut et eller annet sted når man har den såkalt "perfekte" fasaden ;)
Du er helt KONGE - keep up the good work, uansett innlegg skinner det rett igjennom at du digger barna og familien din!!!

Ikkemamma

13.12.2013 kl.18:32

Hei! Selv er jeg ikke mamma, men jeg har utallige venninner som er det, samt er stolt fadder til to gutter. Jeg tar del i mine venninners mammaliv på godt og vondt. Jeg har til og med anbefalt denne bloggen til flere. Jeg synes det er deilig, befriende og fantastisk å lese bloggen din. Du skriver så godt og underholdende. Jeg er i den livsfasen at jeg vurderer hvorvidt jeg skal ha barn eller ikke. Jeg tenker, funderer, veier for og imot. Nettopp derfor er denne bloggen fantastisk for meg også å lese. Jeg blir lei meg og oppgitt over kommentarene jeg leste i dette innlegget. Slik jeg forstår på mine venninner finnes det ikke noe større enn å bli mor. De elsker barna sine høyere enn noe annet. Men mammalivet er ikke bare en dans på roser til enhver tid forstår jeg også på dem. Jeg tenker at det er viktig at noen snakker om alle sidene. Ikke bare den rosa verdenen man møter på andre blogger eller på facebook til tider. Alle mødre der ute er hverdagshelter, min egen inkludert. Jeg som singel og barnløs kan ikke sette meg inn i situasjonen dere står i hver dag. At du tør være dønn ærlig om alt synes jeg det står stor respekt av. Ha en god jul!

Mette

13.12.2013 kl.18:52

Hei.
Jeg vil vel kalle det (nett)mobbing/trakassering - kommentarer som det der er bare motbydelig! Og mangel på folkeskikk... Håper du klarer å riste det av deg!
Har aldri tatt innleggene dine helt på alvor, mer som realistiske og ironiske betraktninger på det å være mamma. Å være mamma er en fantastisk rolle og jobb, men samtidig den vanskeligste jobben jeg noen gang har hatt (og mine valg kan ha store konsekvenser for barna mine....) Jeg har ansvaret for å oppdra et individ/flere ulike individer slik at de reiser ut i verden som en ung voksen jeg kan være "stolt" av! Det er ikke bare lett!

Jannike

13.12.2013 kl.20:36

Noen ganger så tror man ikke det man leser ...... ærlig talt er det mulig å lsiden egen frustrasjon, sjalusi og misunnelsen komme frem på denne måten og dette er fra en 3 barnsmor !?!?

ALDRI endre bloggen din og slutt når du har lyst, jeg leser "deg" hver dag. Digger din måte å få det ut på og kjenner meg igjen i ........ tja alt egentlig :-) lo så jeg grein av fifty shades-of-chaos og Hulken kake :-D helt utrolig bra!!!!!!

Ha en god jul og et fantastisk nytt år!!!!

Jannike

13.12.2013 kl.20:39

Huff stavekontroll . . . Skulle stå; la sin egen frustrasjon ..... osv

TreTette

13.12.2013 kl.20:45

Nå har jeg både baby og toåring, men eldstemann er bare tre, så jeg antar du dermed vet at det ikke er meg som er ute og troller...? Jeg bare fjaser, naturligvis. Det er min strategi mot det meste som butter i mot. Jeg er nemlig rystet over hva du må tåle å lese. Jeg skulle ønske jeg kunne vært sekretæren din og screenet bort alt det der før dine øyne slapp til. Jeg har aldri lest noe som fikk meg til å tro med en eneste celle at du ikke tar godt vare på ungene dine. Om noe tenker jeg de er heldige som har ei så raus, morsom og ressurssterk mamma som du virker til å være. Heia deg og bloggen din!
[…] Kaos – Kvinnelige nettroll (blogginnlegget) Også kvinner er nettroll (kronikk på Aftenposten – den samme som på […]

inger marie

13.12.2013 kl.20:51

Det jeg har lært av meg selv, og av din blogg er at folk er forskjellige. Barn, mødre, fedre- alle er forskjellige. Vi gjør vårt beste, vi gjør så godt vi kan- på tross av fødselsdepresjoner og hva det enn måtte være. Vi står på og noen ganger gråter oss gjennom hverdagen med småbarn- som noen ganger kan være beintøff. Andre mennesker har det lettere, slipper unna uten graviditetsskavanker, kolikk og depresjon. Heldige dem. Vi er forskjellige! Det jeg også har lært av deg er at det er lov å ikke være overlykkelig og i ekstase konstant, at livet kan være ett slit- MEN det betyr ikke at vi ikke elsker barna våre!! Det er NORMALT å ha et variabelt følelsesliv. AT du er MODIG nok til å sette ord på dette i full offentlighet synes jeg er helt fantastisk. Du har faktisk hjulpet meg. Jeg har slitt med psykiske priblemer etter barn nr 2, beskyldt meg selv for at yun hadde en medfødt skade, vært overbeskyttende, murt meg inne hjemme, vasket og kokkelert 20 timer i døgnet for å bli den perfekte kone og mor og nesten blitt dødssyk pga stress og streben etter å bli perfekt. Etter at jeg begynte å følge bloggen din, har jeg klart å løfte blikket- senke skuldrene (og kravene) og innsett at livet er fargerikt og kan til tider være ganske så fantastisk. Jeg har lært av deg å senke kravene til meg selv sånn ca 10 hakk.
Når noen da er så FREKKE å skriver det som står øverst her, ja da tenner jeg på alle pluggene. Sitter faktisk med gråten i halsen. PRØV SELV sier jeg til de som har kritisert meg opp i gjennom. PRØV å leve 1 Dag i mitt liv. Bare prøv.
Stå på Marte!!! Digger deg!!! Takk for at du er den du er!!! Hilsen litt ustabil men lykkelig 2-barns mamma som elsker sine barn over alt på jord!

Tonje

13.12.2013 kl.23:02

Er så godt at noen ser livet som meg, Marte! Jeg jobber som førskolelærer og har to små TROLL. Jeg sliter med "skal bare" akkurat som Albert Åberg. Tenk om jeg klarte og få overskudd til å være en mamma som ga alt for morsomme opplevelser i hverdagen. Men som oss fleste dødlige er jeg skutt halv seks og det er barna og. Så godt å se at flere hus ser ut som våres og klesvaska venter i maskinen! Tusen takk for at vi får ta del i den fantastiske barndommen til dine barn og deres hverdag! Og skulle noen sine barn bli tatt fra noen er det vel de som innbiller seg en perfekt hverdag; )
Klem

Gina Lisbeth

13.12.2013 kl.23:23

Jeg må bare legge igjen en kommentar denne gangen og si TAKK - takk for at du setter ord på hva jeg tror de fleste av oss føler og opplever i blant - nemlig at enhver dag ikke er rosa. Det hender man ønsker barna dit pepper'n gror fordi man er sliten, gørr, eller bare rett og slett har behov for litt sjøltid. Og andre dager der man rett og slett renner over av morslykke og føler seg heldigere enn 115 millioner kroners Lotto-vinnere - det er heldigvis flest av disse dagene.

Og samtidig må jeg si at du for all del ikke må tenke tanken på å slutte å blogge - disse kommentarene du får, sier jo langt mer om avsenderen - og ikke minst sier de at du skriver om noe som rører OG BERØRER mange her ute i nettverdenen.

Stå på - og vær så snill; fortsett å spre glede i hverdagen til både slitne, opplagte, stressa, avslappa, lykkelige og ulykkelige mødre, fedre og andre.

Ha ei flott førjulstid sammen med dine! :-)

Stor støtteerklæring og tommel'n opp fra trebarnsmamma

Malin

13.12.2013 kl.23:31

Blir ganske trist på disse kvinnenes (og mennenes vegne), må være fryktelig mye frustrasjon de ikke får utløp for i hverdagen. Glimtene fra hverdagen din er flotte, jeg klarer ikke helt å se for meg at der finnes foreldre, som ikke innerst inne kan kjenne seg igjen i alle fall noen av dem. Stå på!

Norunn

14.12.2013 kl.00:33

Synes det er en fornøyelse å lese alt du skriver- ikke stopp, for all del IKKE STOPP!! Da går jeg til grunne tror jeg, eller iallefall nesten.;) Takk for at du letter min hverdag, og tilsynelatende mange andres, med at du tør å være dønn ærlig og å skrive om det mange andre ALDRI ville sagt om livet deres omtrent hadde stått på spill! Jeg velger å tro at de kan være litt misunnelig på deg rett og slett.;)

At de ikke forstår at det er underforstått at du verdsetter dine barn aller høyest i denne verden , samt gjør alt for dem fra bunnen av morshjertet ditt, sier mer om dem enn om deg. Jeg heier på deg!!:):) Hilsen fra en "bustete" trebarnsmor som leser casacaos som bibelen!;)

Skeptisk

14.12.2013 kl.13:52

At kvinner får mere hets og trusler en menn er en myte. Forskning viser at det ikke er sant:

http://www.journalisten.se/nyheter/var-tredje-journalist-hotad-det-senaste-aret

http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/aug/07/online-abuse-gender-misogyny-male-victims

Kjønnsforskjellen ligger i at kvinner roper opp om det og tror at de mottar det fordi de er kvinner, mens menn holder kjeft og regner det som en forventet omkostning av å delta i debatten.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:40

Jeg syns mediene har blitt mye flinkere til å følge med på diskusjoner rundt om på blogger. Heldigvis. Mange dyktige kvinner har blitt løftet opp fra blogg til nettaviser med hjelp av redaktørene. For blir vi spurt om å skrive en kronikk, er det lettere å svare ja, enn å tilby avisene en på eget initiativ.

Debatten om reservasjonsretten var mye mer spennende på blogg enn i avisene. Helt enig. Og et godt eksempel. Denne diskusjonen startet vel med et innlegg Susanne Kaluza skrev på sin egen blogg, som så ble tatt tak i av pressen.

Og heia Lammelårtanker! Hun er fabelaktig! Hva skulle vi gjort uten henne i kommentarfeltene?

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:44

Du har helt rett i at menn på nett også mottar trusler. Og spesielt journalister. Men forskjellen ligger i at menn ikke mottar like mye personlig og seksualisert hets som kvinner.
Menn får som regel reaksjoner på det de skriver og mener. Kvinner får reaksjoner fordi de stikker hodet fram, uavhengig av hva de mener.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:47

Takk, Helene.
Jeg er enig i at misunnelses-kortet i noen tilfeller brukes litt for ofte. Som i debatten om merkeklær til barn. Da var jo alle skeptikerne bare misunnelige på dem som hadde råd til å kjøpe dyre klær til barna sine.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:48

Tusen takk, Annki!
Veldig hyggelig å høre :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:49

Tusen takk! :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:50

He he. Takk for det, Søtnos.
Tror heller ikke denne trebarnsmoren hadde turt å si det samme direkte til meg dersom hun hadde møtt på meg på gata.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:51

Tusen takk, Cathrine!
Det finnes mye rare mennesker der ute. I hvert fall så lenge de kan gjemme seg bak tastaturet sitt ;-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:52

Så hyggelig å høre!
Nei, ingen trenger å lese bloggen min hvis de ikke liker den.
Hils så mye til mannen.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:55

Takk for det, Lammelåret.
Nei, sånne meldinger hører ikke hjemme noe sted. Helt greit å være uenig, men det er ikke nødvendig å bli ufin for det.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.19:56

He he. Takk, Carina.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:18

Pernille: Poteter i fiskegratengen? Det er jo krise!
Akkurat som det ble ramaskrik her i dag fordi eg delte pannekaka i to.
Dum, dum mamma.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:21

Mona: Humor er kjempeviktig. Har man litt galgenhumor og selvironi, blir de fleste problemer og situasjoner mye lettere og håndtere.
Jeg har også undret meg over hvordan humorløse folk takler hverdagen.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:22

Åh, tusen takk, Marie. Veldig hyggelig å høre!

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:22

Tusen takk, Fru Larsen!

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:23

Tusen takk, Ingrid. Veldig hyggelig!

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:24

He he. Takk Trønder-Ida :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:26

Takk for det, Navigere.
Jeg håper disse nettrollene holder seg til nettet og ikke begynner å spre hatet sitt ute i den virkelige verden. (Slik du har opplevd)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:27

Oj, så hyggelig at du syns det!
Tusen takk -)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:27

Takk for det, Tea.
Og lykke til med dine fire :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:28

Takk for det, Bente.
God kveld til deg og :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:30

Takk, Marit.
Det hadde vært interessant å høre hva disse menneskene egentlig tenker. Men jeg tviler på at de er interessert i å dele det. Kanskje de ikke vet det selv en gang? ;-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:32

Den regelen din burde flere følge. Og den burde vi lære våre barn også.
Nettvett er noe av det viktigste vi kan lære barna våre i dag.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:35

Tusen takk, Mia.
Nei, jeg tar meg ikke så nær av slike meldinger lenger. Men men slutter ikke å bli overrasket for det. Jeg lurer også på hva disse foreldrene lærer videre til sine barn. Skummelt.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:36

Nei, er det sant? Uff, det er jo helt forferdelig. Noe så respektløst!

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:37

Tusen takk, Linda :-D

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:37

Takk, takk, Pål.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:44

Ha ha ha. Tusen takk, Nina. Tenk så hyggelig med kjærlighetsbrev med bannskap. Det har jeg aldri fått før.
Tenk om disse nettrollene kunne brukt engasjementet sitt på en konstruktiv måte! Men jeg mistenker at mange av forskjellige grunner ikke klarer å peile engasjementet over i reflekterte baner. Og av den grunn tyr til hatmeldinger.
Hadde vært interessant om de kunne stått frem en gang og fortalt hvordan de tenker.
Men det spørs om vi noen gang på oppleve det.
Ha en fin kveld, Supernina. En stor klem til deg og.

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:46

Ja, det er så utrolig deilig med folk som er ærlig om hvordan de har det. Det er helt ok å si at man syns barna er slitsomme. Og selvfølgelig elsker vi dem ikke mindre av den grunn.:-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:46

Tusen takk, Jennifer.
Du er super du og :-)

Casa Kaos

14.12.2013 kl.20:47

Oj, tusen hjertelig takk, Lene! Veldig hyggelig å høre :-)

Tina

14.12.2013 kl.22:24

Først og fremst; synes du har en strålende blogg. Selv har jeg ikke hatt fødselsdepresjon, men jeg kjenner meg igjen i de hverdagslige tingene. Og det er jo hverdagen som er livet, ikke bare rosa cupcakes, babytreff i Burberry og en baby som sover hele natten. Stå på - vi trenger å høre at andre også synes det er slitsomt innimellom uten at det gjør oss til dårlige foreldre.
Og så, en liten digresjon;
Disse mødrene som sitter i det "skjulte" og kritiserer, er det de samme som "ikke vet" at barna deres er mobbere? Atferd læres ved observasjon, og jeg tviler på at deres holdninger ikke smitter over på deres små. (Nå skal jeg ikke generalisere for mye her, men man må jo nesten anta at foreldrenes usikkerhet og mangel på selvinnsikt og reflektering også gjenspeiles i barna...)
Jeg heier på deg og er imponert over at du står i det og velger å fortsette å blogge til glede for oss (aller fleste) lesere ?

ToPlussTre

15.12.2013 kl.15:40

Haha! Det er bra du klarer å ta det meste med en god porsjon humor! Godt sagt. Nettroll finnes nok både blant kvinner og menn. Men jeg synes synd på deg som må lese sånne ufine og usakelige kommentarer! God søndag til deg :-)

Sirkusmamma

16.12.2013 kl.08:29

Det er i hvert fall ikke noen vits i å lure på hvorfor vi ikke får bukt med mobbingen.... Er dette de samme mødrene som snakker stygt om en annen mamma ved middagsbordet, eller som rakker ned på en av podens klassekamerater som kanskje ikke alltid har rene, hele klær på skolen? Og som kanskje ikke har merkeklær en gang??

Boys will be boys.. Ja, men jammen er jenter jenter også!! De som mobbet i skolegården fortsetter som voksne, og lærer (ubevisst??) opp ungene sine til også å bli mobbere...

Stå på, Marte!! For mange av oss blir et lyspunkt i hverdagen borte hvis du slutter å blogge!

Monica

16.12.2013 kl.08:46

Dette er jo helt utrolig! At noen virkelig kan oppføre seg sånn på nett!
Du må for all del ikke slutte med bloggen, du er en inspirasjon for mange! Takket være deg har jeg sluttet å lese rosablogger om søte sovende babyer, som kun smiler og ikke engang gulper!
Du har lært meg at det er OK å bli sint på ungene sine, at det er lov å kjefte på dem, og at det er veldig veldig få 2 barnsmødre som har supershina hus til enhver tid.

TUSEN TAKK! Jeg er fan av deg :-)

Monica

Anette

16.12.2013 kl.10:26

*applaus* Jeg leser heller en eneste god og ærlig blogg for dagen enn en hel bråte med overfladiske rosablogger! You go, girl!!

Heidi

16.12.2013 kl.18:39

Jeg LIKER bloggen din! Skal snart bli mamma, og føler at livet blir mer sånn som du beskriver det enn slik det er beskrevet i veldig mange andre blogger. Livet er jo allerede kaos med meg selv, samboeren og noen dyr, så hvordan skal det kunne bli "rosa" når vi blir enda flere…?

TAKK for morsom og interessant lesning!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.18:58

Tusen takk, Silje-Andrea. :-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.18:58

Tusen takk, Siv!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.18:58

Takk for det, Tine.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.18:59

Hehe. Tusen takk, Benedicte.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:01

Tusen takk, Hanne.
Det er helt greit å være uenig. Men det bør gå an og forholde seg til saken, og ikke begynne å rakke ned på hverandre personlig.
Der er det mange som har noe å lære.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:01

Tusen takk, Ida :-D

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:01

He he. Takk, takk, Tine :-D

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:02

Så hyggelig at du stakk innom, Kjersti.
Pappahjerte er for øvrig en av de få bloggene jeg også leser :-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:03

Førstnevnte har du het rett i. De er noen herlige rakkerunger ;-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:04

Ja, ikke sant? Det kan man lure på.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:06

Det siste du skriver der er jeg så enig i. Man må ha det godt med seg selv for å være en god mor. Mange mener man bør ofre alt annet for barna så snart man blir foreldre. Og hvis man trives med det, fint. Men veldig mange har behov for å tenke litt på seg selv også. Ikke noe galt med det.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:08

Tusen takk, Yvonne.
Jeg tenker også på umodne fjortiser når jeg leser disse kommentarene.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:09

Takk, Mona.
Ja, hvordan skal vi lære barna våre at det ikke er greit å mobbe når man får seg til å skrive sånn til andre selv?

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:11

Ha ha. Den har jeg fått høre og. Til og med mannen har fått mail fra damer med tilbud om diverse saker. De mener mener jeg ikke fortjener han.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:11

Tusen takk, Lilliane :-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.19:17

Takk, Katrin.
Ja, jeg tror noen nesten har det som hobby. Tror de bruker drittkasting på nett som tidsfordriv.
Kjenner forresten godt til bloggen til Eivor Evenrud og alle kommentarene hun mottar på det hun skriver. Helt utrolig.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:11

Ha ha! Veldig bra konkludert, Anette :-D

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:11

Ha ha. Takk, Tina :-D

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:12

Tusen, tusen takk, Birthe! :-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:13

Ha ha. Tror du er inne på noe her, Kimzona :-D
Tusen takk!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:14

He he. Tusen takk!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:14

Ha ha. Nemlig!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:15

Det tror jeg du har helt rett i, Snusi.
Tusen takk!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:17

Ja, kvinner kan være minst ilke stygge som menn.
I begynnelsen ble jeg ganske sjokkert over meldingene og kommentarene som ramlet inn. Men nå bryr jeg meg ikke så mye om det lenger.
Selv om jeg aldri slutter og forundres over hva folk får seg til å skrive.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:19

Tusen takk, Madammen. Veldig hyggelig å høre!
Ja, hvor blir disse menneskene av nå? Nå har de jo virkelig sjansen til å forsvare seg.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:20

Det tror jeg du gjorde lurt i. Man kommer ingen vei med å diskutere med sånne usakelige mennesker.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:21

Tusen takk.
Ja, selvfølgelig må det være en stjerne på den koppen. ;-)

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:26

Bra artikkel med et godt poeng.
Jeg syns likevel vi skal reagere på folk som kaster all folkeskikk overbord når de kommentarer anonymt på nett. Disse trollene skal ikke få regjere kommentarfeltene i fred.
Det er lett å si at man ikke skal bry seg om hva vilt fremmede mennesker mener, men mange blir likevel skremt fra å delta i den offentlige debatten, nettopp på grunn av mengden stygge kommentarer og trusler man mottar.
Det syns jeg ikke er greit.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:28

Tusen takk, Mandagsmor.
Ja, det er skremmende å tenke på hvilke holdninger disse menneskene overfører til sine barn.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:29

Ja, det er mulig disse kommentarene heller mer i retning av sjikane enn trolling.
Enig i det.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:30

Veldig bra poeng du har her. Det er ikke alltid så dumt å tenke seg om to ganger.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:31

Syns det høres ut som en knall bursdag som barna helt sikkert koste seg i.
Jenter kan være fæle, ja.
Takk for heiing.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:33

Nei du, det har jeg også lurt på, Solfrid.
Spørs om de hadde vært like høye i hatten da.

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:34

Tusen takk, Kristine.
Veldig hyggelig å høre!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:34

Ha ha. Bare hyggelig!

Casa Kaos

16.12.2013 kl.20:34

Ha ha. Godt å vite!

Monica

17.12.2013 kl.08:55

For all del fortsett med bloggen din i samme stil. Av og til redder den dagen min! Veldig godt å se andre som har det likt som det vi har det! Og hvorfor er det slik at vi damer tror vi sitter på sannheten med en gang vi får barn, at det vi gjør er det eneste rette? Har hatt en jente med kolikk - da var det da ikke måte på hvor mange som hadde en mening om det. Har en gutt på 4 i full trassblomst - hver gang vi sitter ved matbordet er det sponhelvete. Og hadde jeg fått en tier for hver gang noen har sagt "det er da bare å" så hadde jeg vært millionær for lengst. Og jenta mi på 10 mnd skal begynne i barnehage i januar. Vi var overlykkelige for å få plass. Men det er jo tydeligvis inhumant å la henne begynne i bhg når hun er så liten..... Nei skal man ta slike ting innover seg blir man jo sprø!!

Tone

17.12.2013 kl.17:44

Syns bloggen din er et frisk pust i denne ellers så "perfekte" verden. Fortsett som du gjør nå :-) Jeg er en etter hvert "gammel" mor, min yngste sønn er snart 18, men jeg har vært igjennom det meste med 3 gutter og nå også 2 barnebarn. Men jeg leser likevel bloggen din med glede :-) Når mennesker skriver sånne ting om andre mennesker så sier det bare sitt om dem! Stakkars mennesker sier jeg, ikke rart verden er gal.
Stor støtte fra Tone

Gruff

18.12.2013 kl.21:40

Setter stor pris på bloggen din! Har støtt på mange troll runt på nettet. Utrolig hva enkelte kan få seg til å skrive! Kvinner på nett blir trakasert på en helt annen måte en menn mener jeg, styggere og mer truende. Kvinnelig politikere blir stadig kommentert pga utseende, mens mannlige slipper unna slikt. Noen nett troll utgir seg for å være kvinne - men er mann. Skal ikke si at det er tilfelle for signaturen 3 barnsmor, men det er en mulighet...

Marte:)

19.12.2013 kl.00:57

Det finnes så mange tåpelige folk der ute som bare er ute etter å kritisere andre, de burde skjerpe seg! Jeg ler så jeg griner av det du skriver, og kjenner meg igjen i mye da jeg har ei på 5år og er gravid igjen! Håper du fortsetter med blogginga til tross for alle negative kommentarer! Kommenterer egentlig aldri på blogger, men nå klarte jeg ikke å la vær! Stå på!!:-D

Sigrid

06.01.2014 kl.10:01

Men..HVA er det trollene er uenige i egentlig...? at du opplever mammarollen slik du gjør? Hvorfor blir de provosert av det? Har jo ingenting å si for andres liv og barneoppdragelse at du skriver en blogg? Merkelige, merkelige mennesker! Slår meg som unormalt å bli såpass provosert av en beskrivelse av noen andres liv, som i tillegg IKKE er "perfekt"...

Hanne

12.01.2014 kl.15:54

Vanvittige kommentarer fra disse mødrene, de kan vel ikke være særlig i balanse. Det tragikomiske her er jo det svært tvetydige budskapet deres, for hvor strålende eksempel er man for sine barn når man lirer av seg slikt hatsk vrøvl på nettet, attpåtil anonymt? Disse mødrene kunne hatt god bruk for en oppstrammer selv, for slik oppfører man seg bare ikke - hverken på nett eller andre steder. Saklig uenighet er en ting, drittslenging og trusler noe annet. Selv synes jeg bloggen din er et fantastisk frisk pust i en tid hvor mødre skal fikse alt, og hvor mange er lite rause med hva som passerer som "god mor". Du og din ærlighet er et forbilde for meg:-)

Aase

18.02.2014 kl.09:20

Hei Marte. I dag snublet jeg over denne spennende forskningsrapporten om nettroll: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324

Du finner kortversjonen på forskning.no. Det viser seg (ikke uventet) at det er sterk og god korelasjon mellom nettrolling og ubehagelige personlighetstrekk som psykopati og sadisme. God lesing, og kanskje en trøst når skjellsordene hagler.

Casa Kaos

18.02.2014 kl.10:29

Aase: Oj, det var en interessant artikkel. Takk for lenke!

Skriv en ny kommentar