hits

Hverdagsnevroser

Jeg er ikke spesielt nevrotisk av meg. Men jeg har en del hverdags-tvangshandlinger. Du vet, sånne ting man bare gjøre. Eller ikke gjøre. Nå tror jeg ikke verden går under dersom jeg ikke gjør disse tingene. Men fy pokker, det svir i langt inni hjernebarken dersom jeg ikke følger mine indre tvangstanker.

 
Volumet på tv-en må for eksempel være partall. Kan ikke se en film eller et program med volumet på 17 eller 19.

Temperaturen på bilvarmeren må i tillegg til å være partall, også være likt på begge sider. 

 


Å nei. Dette går ikke.

 

Selv om jeg stort sett alltid kjører vaskemaskinen på det samme programmet, og jeg vet at den står på bomull 40 grader, må jeg stille den inn på nytt hver gang jeg setter på en maskin.

Når jeg stabler sammen posten på spisebordet, må avisene ligge underst, så reklame og til slutt, brev på toppen.

Jeg teller alle trappetrinn jeg går i.

Når jeg hører en sang jeg liker, lager jeg skikkelig kompliserte kombinasjoner med fingrene til takten.  Enten i lomma, i sofaen, på bilrattet eller i fanget.

Jeg går rundt og krøller nesen med jevne mellomrom. Eller, jeg strammer de to musklene som sitter ved nesevingene. Jeg ser ut som et marsvin.

 

Lille marsvin

 

Jeg kan ikke sove med soveromdøra igjen. Det gjelder for øvrig alle dører i huset uansett når på døgnet. Det eneste jeg kan ha lukket, er verandadøra og ytterdøra.

Men alle skapdører må være igjen. Dersom det er en liten glipp på garderobeskapet til mannen etter vi har lagt oss, må jeg opp og lukke den.

Hva er dine hverdagsnevroser?

 

PS: For flere nevroser, følg meg gjerne på Facebook eller på Instagram som casa_kaos

91 kommentarer

Haha, godt å høre om andre som har like sprø tvangstanker som meg! Kanskje jeg må skrive om mine også? :-)

Jeg er skikkelig partallsmenneske. Jeg må spise to, fire, seks, åtte osv sjokladebiter, kakestykker, smågodt...

Når jeg snur meg en halv gang rundt for å hente noe, så må jeg snu meg samme vei tilbake. Snur jeg meg videre for å komme tilbake, så blir alt inni meg er helt feil.

Og så sjekker jeg - og dobbeltsjekker - og trippeltsjekker dører, komfyr, strykejern (den ene gangen annethvert år jeg bruker en sånn innretning...) og andre ting.

Haha kjenner meg igjen i det med volum og posten :) Ellers prøver jeg å ikke trakke på streker!

Jeg må trykke smulene ned i brødskiva før jeg tar på smør, fordi smuler på smørkniven er EKKELT. Sokkene mine kan ikke stramme på leggen, bretter de alltid så strikken strammer over ankelkulen i stedet for på leggen. Dører til rom må være på gløtt, skapdører lukket. Bilder må henge i vater på veggen, litt skjevhet og jeg blir nevrotisk... Tror det var det hele? Da var jeg kanskje ikke så nevrotisk likevel...

Kos deg resten av onsdagskvelden!

Herregud, jeg er/har vært engstelig og redd for alt som tenkes kan. Den hverdagsnevrosen jeg har hatt over lengst tid er den at jeg MÅ rekke forbi DEN lyktestolpen eller DET treet før en bil eller en syklist passerer, ellers vil noe skikkelig ille skje...

Jeg har skrevet et helt innlegg om det på bloggen min tidligere, egentlig:)

http://sovebebibloggen.com/2014/02/06/om-jeg-er-engstelig-av-meg/

Det er ikke bare-bare å være så puslete!

Har en greie med post- it- lapper. MÅ være pent skrevet! Synes jeg det blir for stygt, river jeg den av og skriver på ny. Har sikkert Norges fineste handlelapp ;p

Enden på dorullen MÅ henge på yttersiden. Takler ikke bølger eller krøller på løperen på kaffebordet. MÅ ha 100% ladet telefon for å gå ut om kvelden. MÅ ha miftgangsplass når jeg reiser, uansett om det er fly, tog eller buss. Takler IKKE symmetri når jeg dekorerer, feks grupper med stearinlys må være 3 eller 5. Jadda , jeg er ok gaaaaal......hehe

Hoho. Jeg blåser i koppen/glasset før jeg bruker den. Kan ikke ha på vaskemaskin el på natta, selv om programmet er over. Går beina på for mange forskjellige fliser, må jeg veie opp for å kompensere. Men ellers liker jeg assymetri. Har dørene på gløtt på natta, alle utenom baderoms og boddører. Elsker å lukte på ting. Men har blitt flinkere til å la være i fare for å virke for unormal. Går ofte ut og inn av offentlige toaletter jeg har vært på etter et besøk for å forsikre meg om at alt ser ok ut etter meg 😊

Jeg teller også ekstremt mye. Blåser i kaffekoppen fær den brukes. Men det værste er vel denne dorullen den skal henge ut, gjør den ikke det må den snus. Samme hvor jeg er. Sammen med et banneord. Og må inn til barna før jeg legger meg for å sjekke at alt er bra :)

Åh, endelig. Jeg har følt meg gal i årevis! Jeg har utrolig mange irriterende ting jeg bare MÅ gjøre:

- Volumet må være på partall eller 10, 15, 20, 25 etc.

- Jeg må sjekke det meste tre ganger (stikkontakter ute, dør låst etc)

- Tall har jeg generelt mange "greier" med. Jeg kan ikke psise to pastiller om gangen, det må være en eller tre. Det kan aldri være igjen én tyggis i pakken (eller én rad i sjokoladepapiret......)

- Jeg MÅ kysse begge henda, banke tre ganger i veggen og ønske meg noe når klokken er 00.00, 11.11, 12,12 etc. Sykt irriterende og slitsomt når jeg sitter på t-banen og banker diskret i veggen. Hatt det siden jeg var rundt 10 år - litt over grensen til uskyldige tvangshandlinger?

- Jeg må rette på ting som ligger skjevt, men ikke alltid. Bare når jeg "føler" at det ligger feil.

+++

Jeg kan ikke skrive mer nå, da går det opp for meg hvor gal jeg egentlig er..

1. Volum på tv og anlegg i bilen må stå på partall. 2. Hvis jeg skal dekke på bordet til gjester må alt ligge på rad og rekke. 3. Ting må være i rekkefølge enten alfabetisk eller kronologisk, penger, kortstokken, blader, cd'er. Og de må stå rett vei! 4. Forskjellige ting skal være adskilt, for jeg har mitt system som ingen andre forstår! 5. På kvelden er rekkefølgen: låse ytterdøra, sjekke ungene, gå på do, dusje, pusse tenner, gå på do, sjekke ungene, sjekke om ytterdøra faktisk er låst. 6. Jeg må gå på vekta hver morgen og hver kveld! (tidligere måtte jeg gå på vekta etter hvert dobesøk). 7. Enden på dorullen må være vendt utover! 8. Dører til soverommene står på gløtt, med en gjenstand i veien så dørene ikke smekker igjen. 9. Lekene til barna har sin faste plass/boks. 10. Må skrive pent på post'it-lapper. 11. Jeg trykker inn tippen av nesa eller hever venstre øyebryn ustanselig :-P

Oij! Jeg har en del!

Haha, godt det ikke bare er meg! Jeg har følgende nevroser på lista:

- Lokket på snusboksen min, må sitte helt rett på sjølve boksen, hvis ikke får jeg vondt inni meg.

- Jeg må sitte på samme plass på samme vogn på t-banen når jeg reiser frem og tilbake til jobben (det er for øvrig ikke samme plass frem og tilbake :p). Har noen "tatt" plassen min, flytter jeg meg dit så fort den blir ledig.

- Jeg har en syk rutine på hvordan klesvaska skal henges opp. Ønsker i utgangspunktet hjelp av samboeren, men han gjør det bare gæli, så jeg må rette det opp uansett ;)

Ida (trønderen)

Ida (trønderen)

Ja, de gale har det godt:) Jeg tråkker ikke på streker. Hvis jeg gjør noe med høyre og venstre side, for eksempel tygger, må det skje i rekkefølgen høyre, venstre, venstre, høyre (eller omvendt). Sjekker, dobbelsjekker og trippelsjekker ungene. Sier samme regla/bønnen hver kveld før jeg legger meg. Forsyner meg grovt i godteskåla og legger bitene på bordet i den rekkefølgen jeg skal spise dem. MÅ si prosit hvis noen nyser. Banker ALLTID i bordet hvis jeg har sagt noe positivt, som jeg er redd skal snus til noe negativt ("vi er aldri syke, her i huset"). Ønsker meg alltid noe, og alltid det samme, når digitale klokker viser bare like tall (22:22). Har til dags dato ikke trykket på stoppknappen i en buss.

Dessverre er lista enda lengre. Og nå måtte jeg banke i bordet, så jeg slipper våkenatt med frykt for sykdom. Og enda en gang.....

Så godt å lese at det er flere som har små tvangstanker om ting.

Her synes samboeren at jeg er litt ekstrem på ting. Selv synes jeg at jeg har blitt veldig flink de siste årene.

- Jeg må alltid rette på ting. Klesvasken må henge rett på snora, duken må ligge rett på bordet(samme med løperen) bildene på veggen o.l.

- Alt må gjøres slik jeg ville ha gjort det eller så må jeg gjøre det på nytt. Det nytter ikke at samboeren prøver å være hjelpsom, det bare irriterer meg.

- Enden på dorullen må henge ut, om den ikke gjøre det må det endres på. Uansett hvor jeg er.

- Alle dører må være på gløtt(bortsett fra ytterdøren), føler meg innesteng ellers.

- Bordpynten må være oddetall ellers må alt annet være partall(volumet på TV'n, gradene på varmovnen etc)

- Spiser jeg sjokoladeplate må jeg spise alle tre bitene på en rekke, kan aldri legge den bort med en eller to "løse" biter.

- Posten må sorteres med avisene nederst, så reklame og brev på toppen. Også etter str.

- Jeg må synge ferdig det verset eller refrenget jeg har startet på. Når det gjelder barnesanger, må jeg synge ferdig hele sangen før jeg kan svare på spørsmål som blir stilt.

- Oppvasken må skylles ren for alle matrester og ketchup flekker før den kan plasseres i oppvaskmaskinen.

- Bleiene med borrelåsteip må festet slik at str tallet vises mellom flikene, ellers må bleien festes på nytt. (nettopp fått en ny baby, hos storesøster er ikke dette noe problem da hun bruker trusebleier).

Tror det holder med disse, ellers vil jeg vel bli betraktet som gal. :)

Jeg må henge opp klær i en bestemt rekkefølge, størte klær bakerst. Må alltid ha det helt ryddig rundt meg når jeg leser til eksamen.

Hehe.... Jeg må også ha lyden på tv'n i partall og tv-kontrollen kan ikke peke på meg (eller andre) når den ligger på bordet/sofaen.

Spiser jeg myke pastiller må de være i partall, og handler jeg smågodt må det være likt antall av alt (ergo det eneste som havner i posen min, er det som kam telles).

Sengetøyet må forøvrig matche i farger. Jeg får spader og klarer ikle sove hvis putetrekk og dynetrekk har ulikt mønster/ikke hører sammen.

Noe skar'e værra 😄

Oh lord, hvor skal jeg begynne....!!

1. Dorullen MÅ være med papiret UT - jeg snur rullen på doen til svigermor hver gang jeg er der på besøk....

2. Ved bruk av vindusviskerne på bila lager jeg en rytme med å tromme med henden på rattet, gjerne trampe taktfast om det lar seg gjøre (!)

3. Lister! Jeg elsker å skrive lister! Over alt mulig rart.

4. Tør ikke skrive mer! Kan hende de kommer med tvangstrøya snart ;-)

Helt konge å følge bloggen din, ler så jeg griner innimellom samt at du tar opp mer alvorlige ting - på en humoristisk måte :-))

Vil bare si at du er kjempe heldig som har barn og har ett fint og morsomt liv høres det ut som. Sellom jeg tror noen dager er litt mere krevende enn andre :) stå på ! Du er en flott mamma ! Håper jeg en dag har hus er gift og har fått barn. ! ER min store drøm!

Oh lord, hvor skal man starte! Det her var egentlig litt godt, for jeg har jo gått rundt og trodd jeg er helt skrullete aleine.. ;)

Dorullen som alle nevner, den må vende ut. Skapdører og skuffer MÅ være igjen, dette er en arvet nevrose, pappa har gitt den videre gitt. Tråkker ikke på kumlokk, helst ikke striper, teller lyktestopler osv o bil/på tog osv. Må være oddetall i kakepynting og dekorasjoner på bord.. Dvs 3, 5 osv med roser eller stearinlys eller hva det måtte være.. Troikaen skal spises på en spesiell måte.. Med først å skrelle av toppen, så geleen og så resten..

Har kun en tvangstanke, må skylle glasset før jeg drikker vann fra det. Jeg er visstnok ganske normal ser jeg! Haha.

Haha! Ganske lik der!

Dopapiret må henge med papiret ut!

Bestemte kniver brukes Kun til smør!....

Vasker håndduker,sengetøy,barnas klær, bukser og ull for seg selv å får angst når samboer vasker Alle slags klær ilag....

Flott blogger leser ofte :-)

Og vi nevner i fleng: taco - her er det en spesiell rekkefølge på hva som legges på tortillaen, alltid ketchup før sennep, når jeg leser aviser måå jeg begynne bakerst og lese meg fremover mens ved blader kan jeg godt begynne foran. .

Her kommer mine "tvangshandlinger"...

1. Jeg kan ikke drikke vann,juice,brus av litt tykke kjøkkenglass. Disse brukes kun til melk...(eventuelt til kaffelatte)

2. Alle hanker på kopper, krus, tekanner mm. må vende mot høyre (i kjøkkenskapene, til pynt etc)

3. Bøkene i bokhyllen sorteres etter høyde. Høyeste bok til venstre og så blir de lavere mot høyre. Og de sorteres med millimeterpresisjon..

4. Dopapiret må som alle her sier henge med papiret ut, men jeg mener det har mer en praktisk årsak enn at det er tvangshandling. Det er jo så mye enklere å få tak i papiret enn når det henger inn mot veggen. (Eller er dette bare en unnskyldning for tvangsnevrosen??)

5. Når jeg lager kakao så må den koke opp tre ganger. Lærte det av min farmor da jeg var liten

6. Temperaturen i bilen må være lik på begge sider

7. Jeg kan ikke ha topper som har forskjellig farge eller mønster på høyre og venstre arm - eller på høyre og venstre siden av forstykket. Da føler jeg meg helt "skjev". Kan heller ikke ha topper med bare èn arm eller skjev utringning.

Men ellers så spiser jeg sjokolade og annet godt uten å tenke etter hvor mange biter jeg har spist. Volumet på tv'n settes på "følt" styrke og ikke etter tallet på skjermen. Og klesvasken henges hulter til bulter...(Kanskje jeg ikke er så rar likevel....?) Håper ikke altfor mange får vondt inni seg når de leser dette... ;-)

PS. Har fulgt bloggen din en stund, men ikke kommentert før nå. Jeg har godt voksne barn, men kjenner meg veldig igjen i mye av det du skriver og får meg mang en god latter.

Jeg ble litt overrasket over her hvor mange som faktisk har slike "tvangstanker". Men det store spm om det virkelig er en tvangshandling eller bare uvane, avhenger av om en klarer å la være om en ønsker. Mine går på det å skylle alle glass (også rene) et par ganger i springer før jeg fyller det med vann og drikker det. Jeg kan bruke lang tid på å få parkert helt riktig innenfor den hvite oppmerkinga og blir irritert om bil ved siden av har parkert skjevt. Og jeg tar meg selv ofte i å telle alt jeg ser, uten mål og mening. Men har samtidig ingen problemer med å la være disse tingene når jeg blir obs på at jeg gjør det.

Fin torsdagsformiddag til deg, skjønne du ❤

Det er ikke ofte jeg legger igjen kommentarer hos folk, men jeg synes du fortjener en aldri så liten tilbakemelding! Jeg er tross alt fast leser av bloggen din, og da tenkte jeg det kunne være fint for deg å vite hvem jeg er, hehe :-)

Like fint hadde det derimot ikke hver om du hadde sett hvem jeg var NÅ, for jeg sitter i skrivende stund med en helt ufattelig krampe i fingrene. Haha, jeg tuller serriøst ikke! Jeg har skrevet - time for time - om hele ettermiddagen i går, men bilder fra hver time! Og det tok jammen tid, og sortere alt det der. men hva gjør det vel om det tar tid, så lenge innlegget blir bra til slutt? Du må gjerne sjekke det ut, fine du!

❤Ellers ønsker jeg deg en herlig dag videre!

Glad det finnes flere som meg :) Her er mine tvangstanker:

- Volum på fjernkontrollen må være partall, og på 10 når jeg legger meg.

- Klær som kan brukes igjen må brettes når jeg tar de av.

- Skrur alle lys av-på-av.

- Sjekker alltid at ytterdøren er låst ved å dra i håndtaket når jeg går.

Kristoffer Joner sa det så fint i filmen Himmelfall: "Alle har tvangstanker, det er bare det at noen får mer ut av det enn andre."

Jeg kan bare ha volumet på 5, 10, 15, 20, 25 osv. Er det ikke tall må jeg ha den i midten eller ikke se på når jeg skrur på.

Samme gjelder temperaturen, men jeg har blitt skikkelig flink på å ikke la tvangstanken bestemme :p

Artig innlegg :-)

Mine tvangstanker/nevroser:

1. Må ALLTID ha kaldt vann på flaske, lipsyl og håndkrem i umiddelbar nærhet hele døgnet. Får ikke sove uten å ha det på nattbordet. Lepper og hender må selvfølgelig smøres først og vann må være inntatt før legging.

2. Klarer heller ikke å sovne for natten uten å ha smurt føttene først.

3. Må ofte pusse tenner flere ganger før jeg kan si meg helt fornøyd.

4. Toalettbesøk på natten: Fyller alltid opp vannglasset med vann som har rent leeenge fra kranen for at det skal bli kaldt nok, og tar en slurk eller to før jeg legger meg igjen.

5. Sjekker alltid to ganger om huset og bilen virkelig er låst.

6. Er elendig på å vurdere avstand til andre biler eller oppmerking på parkeringsplassen. Så går alltid ut av bilen for å dobbeltsjekke parkeringen.

Haha, så herlig at vi er mange i klubben! Du hadde en del ganske oppfinnsomme må jeg si, kanskje jeg kan adoptere noen av dem? Jeg har de vanlige; som å dra ut kontakter til kaffetrakter, ladere og liknende. Og så må alle dører og skapdører være lukket. Men soveromsdøren må være på gløtt når vi sover. Alle dører må være låst når jeg legger meg, og det går ganske heftig for seg når jeg og sønnen min diskuterer hvilken vei papiret dopapirrullen skal henge :):)

1. Temperaturen i bilen må være lik på begge sider.

2. Klær henges opp til tørk på en spesiell måte.

3. Klær legges sammen på en spesiell måte, og alle klær på samme måte.

4. Skapdører må være lukket.

5. Bilder må henge i vater på veggen.

6. Dopapiret må henge med enden ut.

Glad det ikke er bare meg! :-)

Jeg tror jeg rett og slett ikke har noen tvangstanker, ingenting som må være sånn eller sånn.. Tror jeg er for lat og ladeback til å ha det. Ha ha .

Hei, plis klikk innom den nye bloggen min ->-> www.mshfit.blogg.no

Tja, Noen har en vel.

Ikke direkte tvangstanke, men har en tendens til å danse bortover veien til musikk med veldig fengende beat, eller i en butikk eller hvor en nå måtte befinne seg.

Dorullen skal stå utover. Uansett hvor en er, så snur jeg den hvis den henger feil.

Bilder eller speil som er skeive retter jeg opp også uansett hvor en er. Har fått noen rare blikk der hos folk jeg besøker for første gang ^_^

Blåser på maten jeg har på gaffelen eller skjea uansett hva en spiser. Kaldt, lunka eller varmt. Spiller nada rolle.

haha, kjenner meg igjen ;p

Irene: Ha ha. Partall er jo viktig! Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å leve med oddetall. Jeg blir gal av de! De er jo bare i veien :-)

Julie: Det kan bli vanskelig når du er ute og går på små steinheller ;-)

Agnete: Ha ha. Nei, det var ikke så ille. Det med brødsmulene har jeg aldri tenkt på før. Men nå som du sier det, tror jeg jammen det er noe jeg skal begynne med og :)

Victoria Wisløff: Takk! Du og :)

Sovebebibloggen: Nei, det er ikke bare, bare.Bra innlegg du har skrevet.
Men med andre ord kommer du aldri for sent til avtaler, siden du haster av gårde for å rekke forbi lyktestolpene før alle andre ;)

Ny leser: Ha ha. Det løpet der er kjørt for meg. Jeg har så elendig håndskrift at det er umulig å lese hva jeg skriver uansett :)

Inger Marie: Ha ha. Du er ikke så veldig gal. Og det med dorullen, ja det skulle da bare mangle. Klart den skal henge ut!

Manuela: Ha ha. Jeg elsker også å lukte på ting. Teposer, klær, aviser. Og har jeg ingenting å lukte på, sitter jeg med fingeren under nesa :-D

maria: Dorullen skal da henge ut. Helt enig. Skjønner ikke hvordan noen kan mene noe annet...?

Lise: Ha ha ha. Synes du høres helt normal ut, jeg :-D

Beate Brurok: He he. Herlig. Deilig å høre at vi er flere smågale mennesker der ute :-D
Trykker inn tippen av nesa...den var ny.

Andrea: Jeg liker heller ikke at mannen blander seg borti klesvasken. Han henger den opp helt feil! Må kjempe imot trangen til å gå bort og rette på klærne etter han. Jeg gjør det som regel etter han har lagt seg :-)

Ida (trønderen): Flere som har det der med å gjøre visse ting når klokka viser like tall. Hva er det for noe? Er det noe ala når en svart katt går over veien?
Men nå ble jeg litt nysgjerrig: Hva gjør du hvis du skal av på et stoppested og ingen andre trykker på stoppknappen?

Silje Tiller: Ha ha ha. Nå ler jeg godt her. Jeg må også synge ferdig verset på sangen før jeg kan svare på spørsmål. Og det er så sykt irriterende når ungene begynner å spørre om alt mulig rart midt i en sang! Og det ser utrolig rart ut der jeg sitter og synger og synger mens ungene prøver å få oppmerksomheten min :-D
Kjenner meg også igjen i det med borrelåsbleier. De må ikke sitte skeivt, og ikke ligge over tallet.

dansemamma: Jeg har også et visst system når jeg henger opp klesvask.
Håper du ikke har så mange eksamener nå da.Så du sipper å rydde så mye ;-)

Nina Elisabeth: Synes også det er vanskelig å sove i sengetøy som ikke matcher. Derfor overlater jeg aldri jobben til mannen. Eller, jeg gjorde det en gang, og da så ikke senga ut...:)

Tonje: Så kult at du liker bloggen min da! Nå ble jeg glad :)
Kjenner forresten til det med vindusviskerne.Trommer rytmen til de. Og så kan jeg aldri parkere bilen med viskerne opp. Manne gjør det av og til, og da blir jeg helt gal!

Anonym: Tusen takk!
Ja, noen dager er veldig krevende. Men så setter man også ekstra pris på de dagene der alt går på skinner.
Ønsker deg lykke til med å nå drømmen din :)

Anna: Ha ha ha, ja visst må Troikaen spises på en viss måte! det er jo hele poenget med Troika, spør du meg :-D

Anonym: He he. Ja, det må jeg og. Det er visst veldig vanlig, ja :)

hilde: He he. Jeg får også helt angst når mannen vasker klær. Tenk å blande alt i en maskin da! Det går ikke an! ;)

Anonym: Ja, tacoen må danderes på en spesiell måte. Der finnes ingen slingringsmonn. :)
Jeg tar også alltid på ketsjup før sennep. Men har egentlig aldri tenkt over det før nå...

MiMi: He he. Vi har alle vårt. Men jeg får litt vondt inni meg når jeg leser at du helt ukritisk skrur på volumet uten å tenke på hvilket tall den lander på ;-)

Maria: Tja, hvor går egentlig grensen mellom tvangstanker og vaner? Jeg tror jeg leste et sted at dersom du bruker mer enn en time hver dag på dette, så kan det regnes som tvang :)
Tror det meste egentlig er vaner som er veldig vonde å vende.

Linn Therese: Så spennende. Må gå inn og sjekke bloggen din etterpå.
En finfin dag til deg og.

Cathrine: Høres ut som meg dette her :)
Godt vi er flere!

Renate: Ah, så bra sagt. Og akkurat sånn tror jeg også det er!

Anonym: Vi har vel alle litt tvangstanker. Men så lenge de ikke tar over hverdagen vår, er det vel greit. :-)

Madeleine: He he. Du har med andre ord veldig myke hender, føtter og lepper :-)

Anettesbokboble: Ha ha. Ja, der er vi ganske like :)
Men jeg slipper heldigvis å diskutere med noen hvordan dopapiret skal henge. Her i huset er alle enig i at det skal henge med enden ut ;)

Lisa: Nei, det er langt fra bare deg. Her er vi mange. Og det er så deilig å lese :-D

Solveig: He he. Så deilig. :-)

Loke: Nei, så koselig med den dansingen da!
Det må man jo bare bli i godt humør av :-)

Linn Engan: Så moro! :-D

Jeg skjønner her at jeg har svært lite tvangstanker :-)

Jeg var nok tilbøyelig til litt mer av sånn "galskap" tidligere, men med tiden har en kombinasjon av laidback ektemann og å ha 2 småbarn (ergo, ikke tid til noe som helst) påvirket/tvunget meg til å legge av en del av disse tåpelige tvangshandlingene. Har et par dog igjen...

- håndklær legges sammen slik at alle er like brede og lange, legges oppå hverandre med brettekanten inn så det ser pent ut i hyllen. En brettemetode arvet fra min far, han påstår han lærte det i militæret.

- truser legges sammen på en bestemt måte, mannen gjør det feil og da bretter jeg de på nytt...

- innimellom faller jeg for fristelsen med å organisere alle kaffekoppene med hanken ut til høyre, spesielt på jobben der alle kaffekoppene er like.

- kjenner meg igjen i behovet for å sette bøkene i bokhyllen slik at den høyeste står lengst til venstre, deretter fallende høyde ut mot høyre. Det er derimot ikke MULIG å holde fast på dette med småbarn som river ut bøkene fra hyllen cirka 20 ganger om dagen.

- Eget system i oppvaskemaskinen, tallerkene har hver sin plass (de største lengst ute til høyre feks). Dype skåler MÅ man starte å sette inn fra midten slik at det blir plass til flere. Mannen har ikke skjønt dette..

- Generelt skal ting som plasseres oppå hverandre i en stabel plasseres sånn at det største ligger på bunn.
- Støvsugerslangen (sentrastøvsuger) må kveiles sammen i en pen "taukveil", ikke bare samles i en haug.

- dette er sikkert inne en tvangshandling, men jeg må sove på høyre side av sengen uansett hvor vi er, ellers blir det feil (spiller ikke noen rolle når mannen ikke er med).

Herlig artikkel om de uviktige viktige tingene her i livet;-)

Bodylotion: når det skal fordeles på kroppen må det gjøres symmetrisk. Dvs smøre begge beina eller armene samtidig, ellers blir det skeivt! Gud forby!

Trodde jeg ikke hadde noen først, men kom på et par etterhvert som jeg leste.

1. Jeg må til enhver tid vite hvor mobilen min er. Heftig leting i sofaen om den er borte et lite øyeblikk.

Skal jeg spise rømme må den være helt rørt ut uten klumper. Man kan da ikke sette rømmen på bordet bare med å stikke en skje i uten å røre!!

Jeg må legge meg med sokker og sparke dem av meg rett før jeg sovner. Noe som resulterer i at alle mine sokker ligger under senga..

Åshild: He he. Enig med deg i at det nok hadde vært mye verre uten barn. Det er begrenset hvor mye tid man har til å bruke på sånne tvangshandlinger når man har barn i hus.
Men noe får man jo plass til. Sånn som å sortere ting fra størst til minst :)

DalmatinerLottasKuleVerden: Takk :-D

Gurine: Ha ha.Skulle hatt flere armer du. Så hadde det blitt lettere å smøre symmetrisk :-D

Mari: Ha ha. Helt enig med deg om rømme. Klart den må røres først! Går da ikke an å spise den uten å røre! :-D

Jeg sjekker alltid 2 ganger om jeg har låst ytterdøra før jeg drar no sted. Om jeg sjekker den èn gang og tusler ut, så må jeg tilbake igjen og sjekke èn gang til før jeg endelig får gått. Enda jeg vet jeg har vridd om nøkkelen.

Det er bra det er flere som har slike "tvangstanker". Her er mine:

1. Alt av volum må være partall, feks. bilstereo, tv'n osv.

2. Alle dører må være åpne, utenom ytterdører, og alle skapdører må være lukket.

3. Jeg må alltid blåse på røyken, koppen eller liknende før jeg putter dem i munnen første gang.

4. Klær skal henges opp på en spesiell måte.

Pju, det var det, tror jeg.. var visst ikke så ille dette :)

Tina: He he. Da skal det i hvert fall mye til for at noen bryter seg inn hos deg :)

Marte: Ja, nei dette var ikke så ille.
Absolutt innafor ;-)

Herleg tema Marte! Eg trudde eg var sær som ikkje klarer å sjå på dårleg samanlagte handklede; viss det ikkje er tellekant får eg lyst å brette dei på nytt. Kan jo ikkje det når eg er på besøk hos nokon men heime bretter eg dei på nytt viss eg har fått hjelp😳 Etter å ha lest dette så skjønner eg at eg ikkje er heilt unormal likevel☺️

Johanna: He he. Nei, du er nok ikke så unormal, Johanna :-)

Yøss så mange tvangstanker folk har det, hørtes fryktelig slitsomt ut egentlig :/ Jeg har ingen jeg. Eller jeg liker ikke å legge meg til å sove med skapdørene til klesskapet åpne, men jeg hadde nok klart det.

Jeg må ha dørene lukket før jeg går og legger meg, gardinene på soveromsvinduet må være brettet slik at de ikke henger, men ligger i selve vinduskarmen. Jeg lukter på ALT som er nytt, fks hvis jeg har kjøpt et nytt blad som har plastikk rundt så sniffer jeg inn lukta fra det nye bladet! Lukter på ALLE klesplagg før jeg bretter dem sammen etter at de er nyvaska. MÅ plinge på bussen, uansett om andre har plinget før meg på stoppet jeg skal av, og når jeg plinger så bruker jeg kun knoken på høyre pekefinger. Alle gjenstander i husstanden har sin faste plass. Når jeg har vært på offentlig toalett så får jeg sånn skikkelig tvangstanke i hodet som sier at jeg må ryddet opp hvis det fks ligger papir på gulvet, får en stemme som sier " det du vil at andre skal gjøre for deg, skal du også gjøre for dem" så ender opp med å rydde offentlig toalett som jeg har vært på!

Lisa: Jeg tror nok mange over her også hadde klart seg uten nevrosene sine. Men det er jo mye bedre å bare gjøre det, i stede for å gå og tenke på det ;)

hundemor: He he, så greit å gå på offentlige toalett etter deg da.
Fint at noen rydder opp :)

Jeg har et par av dem, ja. Trodde ikke jeg hadde noen, men da jeg begynte å tenke over det måtte jeg bare innse at jeg tok feil der.

Blant annet MÅ jeg skru av kokeplatene "feil" vei, altså jeg kan ikke sku ned fra 3-2-1-0, jeg MÅ skru 1-2-3-0. Også jobber jeg i basseng, og jeg får vondt inni meg hvis det er et oddetall antall badegjester i de forskjellige bassengene, ehm, kremt... Jeg må også gå opp trapper med et partall antall skritt, hvis det ligger an til å bli oddetall må jeg hoppe over ett trinn. Jeg har også, etter noen år i basseng, en intens trang til å telle antall mennesker feks på bussen eller i spinnsalen, må hele tiden ha kontroll på antallet, tilfelle det skulle skje noe (kan kanskje si jeg har en yrkesskade der).

Maren: Oj, det med bassenget skjønner jeg veldig godt. Det er nok kanskje en yrkesskade, ja :-D
Tror jeg hadde hatt akkurat den samme skaden hvis jeg hadde hatt din jobb :)

Jeg har hatt bare en tvangstanke, og den har jeg kvittet meg med. Før MÅTTE jeg ha klesklyper som matchet fargen på plagget som skulle henges opp, og de to klypene som plagget skulle henges opp med, måtte selvfølgelig ha samme farge. Ble faktisk litt slitsom etter hvert. Det morsomme er at min mor hadde det akkurat slik hun også. Arvelige tvangstanker, faktisk! :-)

Då er nok denna midt i blinken😅

https://open.spotify.com/track/13j1XUeaTVXINrYU7K1z1o

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram