hits

Jeg er en godtebutikk

25.09.2014 - 20:24 32 kommentarer

«Du er en godtebutikk med de deiligste søte og myke godsakene», sier mannen og ser på meg.

«Men du har utrolig uforutsigbare åpningstider», legger han til og ser ut på veien igjen.

 


Foto: Creative commons by Woman of Scorn

 

Vi sitter i bilen, på vei hjem etter en helaften på Wallmans salonger. Vi har barnevakt, vi har pyntet oss, sett show, spist god mat, sett hverandre dypt inn i øynene og kysset flere ganger. Mannen holdt til og med opp døren for meg. Og han lånte meg jakken sin da jeg frøs på vei til parkeringshuset.

Vi har drøye halvannen times kjøring hjem til Raufoss. Klokka nærmer seg elleve på kvelden. Og plutselig begynner vi å snakke om sex. Eller var det godteri?

Sjur: Du er glad i godteri, ikke sant?

Jeg: ja, visst.

Sjur: Du elsker godteri! Myk sjokolade, seigmenn dyppet i sukker, søt lakris, iskrem?

Jeg: Mmmm ja. Jeg elsker iskrem. Sånn duo-pakke med sjokolade og pistasj. Og Troika. Og rosa puter, bamsemums, karameller og svarte krokodiller.

Sjur: Tenk deg at du kunne spise så mye godteri du bare ville uten å bli tjukk. Hvor ofte hadde du spist godis da?

Jeg: Oj, for en herlig tanke. Den liker jeg. Da hadde jeg nok spist godis hver dag.

 


Mmmmm. Sjokolade!

 

Sjur: Men tenk deg at det var jeg som satt med nøkkelen til godteributikken.

Jeg: Eh, okei. Hvorfor det?

Sjur: Jo. Fordi det bare var sånn. Og jeg måtte være i veldig godt humør for at jeg skulle gidde og låse opp godteridøren for deg. Var jeg sliten, hadde vondt i hodet, var trøtt, eller bare litt sur og lei, ble det ikke no godteri.

Jeg: Okei? Ja, jeg ser hvor du vil.

Sjur: Tenk deg at du våkner hver eneste morgen med et vanvittig sukkersug. Så du snur deg mot meg for å se hvilket humør jeg er i. Og jeg er blid. Jeg smiler til deg, gir deg et kyss og tripper ut i dusjen.

Jeg: Nja, det er litt vanskelig å se for meg deg trippe, men okei. Du tripper ut i dusjen.

Sjur: Så går du på jobb. Og sånn ca. hvert tjuende minutt vandrer tankene dine avgårde til seigmennene, pistasjeisen og sjokoladen du håper du skal få i kveld.

Jeg: He he. Ja. Jeg ser den. Det er faktisk ikke så urealistisk at det hadde skjedd.

Sjur: Nemlig. Så kommer du hjem fra jobb. Vi spiser en koselig middag sammen. Vi er sammen med barna, og så nærmer det seg leggetid. Og du har vært på tilbudssiden hele ettermiddagen, slik at jeg skal være avslappet, blid og fornøyd.

Jeg: Jeps da. Jeg er på tilbudssiden.

 
 

Sjur: Så sovner endelig ungene. Vi spiser kveldsmat sammen. Og så, endelig er det tid for litt tv-titting. Jeg spør om vi skal se en episode av Orange is the new black. Vi setter oss ned i sofaen. Du drar pleddet over deg, og rigger deg til med puter.

Jeg: Mmm, så koselig. Jeg elsker den serien. Vet du om det blir noen treer forresten? Lurer på om jeg har hørt et sted at de holder på med innspillinger nå?

Sjur: Så kjenner du godtesuget komme. Du har gledet deg i hele dag til å sette tenna i en formfull gelemann. Men jeg bare sitter der.

Jeg: Men se og kom deg opp og hent litt godis til meg da, mann.

Sjur: Ja, det skulle du nok ønske. Men du kan ikke si det. For da kan det hende at jeg svelger nøkkelen til godtebutikken.

Jeg: Hæ? Hvorfor i alle dager ville du gjøre det?

Sjur: For det er bare sånn jeg gjør.

Jeg: Så unødvendig.

Sjur: Du kan heller ikke spørre, for da blir jeg sur og sier at du maser.

Jeg: Ha ha.

Sjur: Ja, ha ha. Det kan du si det. Dette er ikke mye haha, skal jeg fortelle deg. For hele kroppen din skriker etter sjokolade. Så du setter deg tett inntil meg, og prøver å lirke den nøkkelen ut av lomma mi.

Jeg: Å ja. Men lirking er jeg god på.

Sjur: Ja, det vet jeg. Men jeg er myk og smidig som en larve. Og hver gang du nærmer deg lomma mi, bukter jeg meg rundt i sofaen, sånn at du ikke får tak i den.

Jeg: Uff da.

Sjur: Og lirker du for mye, slik at det blir åpenlyst, blir jeg også sur, og ber deg slutte å mase.

Jeg: Tulling.

Sjur: Og så er episoden ferdig. Det er leggetid. Men du har et lite håp om at jeg kanskje lar deg få litt godis på sengekanten. For det hender. Av og til.

Jeg: Åh, så bra da!

 


Foto: Creative commons, TooFarNorth

 

Sjur: Jepp. Så du vasker ansiktet, pusser tenner, går på do og håper det venter en sjokoladebit eller to på soverommet.

Jeg: Men er det ikke litt dumt å pusse tenna før jeg skal spise sjokolade?

Sjur: Jo, men altså, det er ikke poenget her.

Jeg: Jeg synes nå det er et godt poeng, jeg da.

Sjur: Når du kommer inn på soverommet, har jeg lagt hauger med godter i senga. Jeg har til og med tatt av papiret. Men du for ikke lov til å spise det.

Jeg: Fy da. Så dårlig gjort.

Sjur: Jepp. Så du ligger der, omgitt av deilige, søte, myke godteribiter. Du kan lukte sjokoladen, sukkeret og geleen. Du vrir deg i senga av sukkersuget. Men du får ikke lov til å smake.

Jeg: ...

Sjur: Så sier jeg god natt og slukker lyset. Mens du ligger igjen lys våken og klarer ikke tenke på annet enn alt det deilige godteriet som omgir deg.

Jeg: Ja, okei, okei. Jeg skjønner hva du mener. Jeg tar poenget. Jeg er en godtebutikk.

Sjur: Nemlig. Du er en utrolig deilig godtebutikk. Men med veldig uforutsigbare åpningstider.

Jeg: Men for å snu det litt rundt da. La oss si at, for eksempel...at jeg var veldig glad i å steppe.

Sjur: Steppe?

 Kom igjen, Sjur. Stepp med meg!

 

Jeg: Ja, jeg elsket å steppe. Jeg kunne steppe hver dag. Flere ganger hver dag. Tap, tap, tap, tap bortover stuegulvet. Og jeg ville ha deg med hele tiden.

Sjur: Eh... okei.

Jeg: Bli med å steppe litt da, Sjur. Kom igjen da, Sjur. Bare en liten, kjapp dans? Bare bittelitt. Du kommer nesten ikke til å merke det en gang. Bare en liten piruett. Bli med a.

Sjur: Sånn har jeg vel aldri sagt?

Jeg: Å jo da. Og det ironiske oppi alt dette. Er at du er født med steppesko på føttene. Jepp, de sitter bom fast. Du kan ikke ta de av.

Sjur: Noe så tåpelig. Ingen er vel født med steppesko på føttene!

Jeg: Jo da. Så i utgangspunktet er du alltid klar for å steppe. Utstyret er på plass. Men du synes bare ikke det er like gøy som meg. For av og til er du sliten og trøtt og har bare lyst til å slappe av når ungene endelig er i seng. Føttene dine verker etter en lang dag. Hodet ditt er fylt med bomull og øynene er som sandpapir. Men jeg står og hopper rundt deg. Kom igjen da, Sjur. La oss steppe!

Sjur: Hva er det egentlig du vil frem til nå, Marte?

Jeg: ...

Sjur: ...

Jeg: ... (blunk) Nei, glem det.

 

Hvordan tilbringer du kveldene når barna er i seng? Stepper du? Eller spiser du godteri? Eller kanskje noe helt annet?

 

PS: Vil du vite mer om godtebutikken og steppersken, følg meg gjerne på Facebook eller på Instagram (casa_kaos)

 


32 kommentarer

julijapan

25.09.2014 kl.20:37

Åååå etter barna er i seng (les: seng. ikke sovnet.tar evig lang tid) da er godteri eller mat det første jeg tenker på. Pepsimax flaska er iallefall satt på bordet. Så er det å finne noe meningsløst å se på tv.

Tenker at ååååå jeg har lyst å trene, men det blir med tanken. Bare det å legge seg på sofaen å bare late seg er faaaantastisk ;)

Mammamedallebarna

25.09.2014 kl.20:47

Jeg har heldigvis så store barn at hos meg er godtebutikken åpen heeeeeele tiden. ;-)

Geriatriks

25.09.2014 kl.21:31

hahahaha... Utrolig bra !!!!

Annette

25.09.2014 kl.21:43

Haha😂 Veldig bra metafor😊 ser for meg en frustrert mann som har tenkt lenge på hvordan han skal ta dette opp uten at det ender med eksplosjon😄

Kaja

25.09.2014 kl.22:14

herregud! Det er jo akkurat sånn det er! Tusen takk for at du klarte å sette ord på det! Jeg føler meg kjip. Mannen synes jeg er kjip. Men etter en full arbeidsdag, styr med unga, huset, mat, rydde, klær og diverse organisering. Ikke minst 16-18 timer med noen som konstant maser og vil ha noe fra deg. Da er det egentlig bare en ting jeg har lyst til, og det er å slappe av og være litt for meg selv. Gjerne i sofaen sammen gubben, men noen ganger er det så godt å være alene sammen. Men så kommer kravene om åpningstidene. Stemning ødelagt. Dårlig samvittighet på plass. Tusen takk! Du er fantastisk 😃

julijapan

25.09.2014 kl.22:15

Haha altså: godteri som ìiiìii godteri hahaha

Mammadamen

25.09.2014 kl.22:18

Haha, veldig bra! Så bra faktisk at denne teksten må aldri mannen min få se for å si det sånn;-)

Lise

25.09.2014 kl.23:30

Hahaha 😂 jeg døøør av latter!!! Og kjenner meg veeeldig igjen 😁

Livet i Casa Didriksen

25.09.2014 kl.23:37

Vi kunne sendt Sjur og Henning på sutretur på ei ensom hytte eller noe slikt og så kunne vi slumret på sofaen med ei svær godteriskål på bordet. Den samtalen der har vi og hatt... Bare at vi ikke er så flink å lage metaforer som dere :) :)

Monika T Aa

26.09.2014 kl.08:02

Åhh ... det der kunne glatt vært en samtale mellom meg og gubben....jeg blir også kalt godtebutikk....tidvis kjip godtebutikk...vel stort sett kjip godtebutikk...

Linda

26.09.2014 kl.09:24

Kjempebra skrevet, spesielt det med steppingen!

Men det jeg lurer på, er hvorfor det er sånn at det er menn som oftest vil hoppe i høyet, og vi kvinner som vil slappe av. Jeg mener, sex er jo mer fysisk slitsomt for menn enn kvinner, ikkesant?? ;)

Ida (trønderen)

26.09.2014 kl.10:08

Fantastiske bilder! Ser for meg at du ligger i mørket og furter, mens du forsøker å lirke til deg en liten sjokoladebit uten å bli oppdaget;)

Jeg stemmer for å "steppe" eller "spise godteri" før man legger seg. Da er man som regel mer enn klar for søvn. Tenk så fin kvelden blir hvis man er "ferdigdanset" og har rukket å ta en dusj i ni-halvtitiden, og da kan sette seg ned i sofaen med tv-serier og brus:)

Men noen dager (les: de fleste) har man vært på "tilbudssiden" for alle man har møtt, på jobben og i hjemmet. Når kvelden først kommer er det veldig lett å ønske seg noen minutter eller timer som bare er for seg selv. Minutter der ingen krever noe av deg. Når mannen da kommer å vil "steppe," er i allefall jeg vanskelig å by opp til dans;)

Carina

26.09.2014 kl.11:12

Haha, fantastisk skrevet, Marte!

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:34

julijapan: Helt enig. Og da mener jeg også godteri som i godteri :-D

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:34

Misa: Ha ha ha. Døgnåpen godtebutikk :-D

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:35

Geriatriks: He he. Takk, takk :-)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:35

Annette: Ja, dette hadde han nok tenkt på lenge ;-)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:36

Kaja: Ha ha. Ja, akkurat sånn er det :-)
Og tusen takk for fine ord. Du er helt fantastisk du og.

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:36

Mammadamen: Kanskje like greit ;-)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:37

Lise: Ha ha ha. Så bra :-D

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:38

Livet i Casa Didriksen: Ja, det hadde vært noe det, Laila. Sjur og Henning på hyttetur og du og jeg i sofaen med seigmenn og sjokolade! ;-)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:38

Monika T Aa(Nomana): Ha ha ha. Vi får være glad for at vi blir sammenliknet med en godtebutikk i hvert fall :-D
Så får det så være at den er litt kjip av og til.

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:39

Linda: Hehe. Det har du jo helt rett i, Linda.
Blir ikke menn slitne sånn som oss, da? ;)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:40

Ida (trønderen): Enig med deg. De dagene godtebutikken er åpen, er det som regel fra rett etter ungene har lagt seg. Så kan man slenge seg ned i sofaen etterpå og spise godteri på ordentlig :-)

Casa Kaos

26.09.2014 kl.11:40

Carina: He he. Tusen takk :-)

Maria

26.09.2014 kl.17:06

Herlig innlegg😃😄😄😂

Casa Kaos

26.09.2014 kl.19:37

Maria: Hehe. Takk :-)

Lene

26.09.2014 kl.20:52

Hahahahaha,ler meg i hel:)

Klarer bare å tenke på sjokolade og smågodt eg nå :)

Ha en godterik helg!

Lene:)

Mariann

27.09.2014 kl.21:59

hahaha! Må innrømme at det er deilig å høre at det ikke bare er her i huset vi har den diskusjonen.

Casa Kaos

29.09.2014 kl.12:33

Lene: Ha ha ha. Men det er ikke det verste man kan tenke på ;-)

Casa Kaos

29.09.2014 kl.12:35

Mariann: He he. Regner med temaet har blitt tatt opp i mang et hjem. I forskjellige variasjoner ;)

Anne-ruth

26.03.2016 kl.10:52

Jeg ler så jeg griner.dette var bra:-) helt topp:-) mange måter å si ting på.pga sykdom her I huset,går det veldig opp og ned,men en ting er jeg ikke tvil om,er at jeg elsker min mann uansett.om han er klegg eller gentleman :-)

Skriv en ny kommentar