hits

I dag ble det seks timer skjermtid

I dag har barna sittet foran en eller annen skjerm i seks timer!

 
 

De våknet klokka seks.

Jeg hadde iPaden liggende klar og fulladet på den ene siden av sengen min, og iPhonen min på den andre siden. 

Barna lå i senga og spilte i en times tid, før de begynte å hoppe rundt meg. 

Jeg dro meg opp og labbet ut i stua. Slo på tv-en og satt nettbrett og telefon på lading. Lagde frokost og matpakker mens barna satt klistret foran tv-skjermen. Frokosten ble servert til en episode av Knerten og tannpussen tok vi til Mormor og de åtte ungene. 

Etter barnehagen var det rett på iPaden igjen. Med tv-en i bakgrunnen. 

 
 

Lillemann spilte Avengers og Lego Batman mens Lillesøster så på Frost. Middagen inntok vi i sofaen foran tv-en. Vi rakk å se Frost en og en halv gang, etterfulgt av Camilla og tyven. 

Lillesøster spilte Frost-spill på telefonen min og Dora på iPaden. 

Tannpussen tok vi nok en gang foran tv-en. 

 
 

I dag ble det seks timer med skjerm!

Sånn blir det når pappa ikke er hjemme og mamma har bihulebetennelse. 

Men det er helt greit.

Hva i alle dager skulle vi gjort uten tv og nettbrett som barnevakt?

 

PS: For flere oppdateringer om skjødesløs skjermtid, følg oss gjerne på Facebook og på Instagram - casa_kaos

 

 

   
.
34 kommentarer

Sånn har d vært her også i dag! Ipaden er god å ha ved sykdom

Hærlig! For noen år siden satt ei venninne og jeg i kantina på UIO og snakket om at det var så deilig å sette på tven på helgemorgenen når ungene tørna opp tidligtidlig,,,, da kunne vi slumre på sofaen til klokka bikka åtte/ ni og verden begynte å våkne. En mann kom bort til oss, sa han hadde overhørt samtalen om barnevakta vi brukte og han lurte på om vi var klar over hvor skadelig dette var for ungene.... Vi kikka på ham og konstaterte tørt,,, du har ikke barn selv har du vel? Det stemt han hadde ikke barn, vi lo og ba ham fullføre diskusjonen etter at de hadde fått et par småbarn. For fem år siden møtte jeg tilfeldigvis på ham igjen, da via felles bekjente, han var nå veldig glad i tven, både han og hans tre barn 😉

SHIT - hvor er barnehagen!? :-S heheh

Dette innlegget var musikk i mine ører (og for samvittigheten)! Og jeg har hverken bihulebetennelse... eller en pappa uteombys... Skittau, hvordan ellers skal man få laget matpakker, eller middag -i fred!??? :-P

God bedring!!! Bihulebetennelse er jo verre enn spysjuke, og føding, tilsammens.. ;-)

Vi hadde helt klare prinsipper før vi fikk barn, om at skjermtid skulle være strengt begrenset. For det kunne umulig være bra for barna. Og vi så litt sånn "jahaa?" på de som lot barna sitte foran TVen eller en annen skjerm. Nope, sånn skulle ikke VI ha det! Spol fram cirka 17 måneder inn i podens liv - og han styrer nesten fjernkontrollen selv. Tror ikke vi har et eneste prinsipp igjen fra tiden før smurfen kom - annet enn at kjærlighet er det aller viktigste, resten følger etter. For DEN gir vi oss aldri på :) Har lest bloggen din leeenge og ledd/nikket/smilt/nestengrått mange ganger. Kudos til deg - du er en GOD MOR! :)

Uten tv fungerer husmorheltinnen ikke. Spesielt ikke når husmorheltinnen drives på sparebluss grunnet grums og basselusker.

Her i hus begrenser vi tv og skjermtid, men det er mer for å skjerme oss voksne enn barna... For helt seriøst, jeg vet ikke hvor mange flere ganger jeg kan høre den Vennebyensangen før ett eller annet må dø. TV'en, f.eks.

Dette innlegget kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Jeg har hjemmekontor, mannen er bortreist på jobb, og sønnen er kraftig forkjølet. Han ser på tv/iPad slik at mor får jobbe litt i fred, og når han blir lei så leker han på gulvet. Jeg lar ham styre dette selv, og det funker faktisk veldig bra. En liten stemme (min medfødte dårlige samvittighet) sier likevel til meg at jeg BURDE sitte på gulvet og leke med ham, og at det blir litt mye tv, men hjelpes meg så mye burdeburde det er i småbarnstilværelsen. Så jeg tar med meg ditt innlegg i bakhodet, og lar det stå til;-)

De dør ikke av slike dager. Jeg er helt sikker på det. ;) Man dør ikke av bihulebetennelse heller. Men det kan være noen kjipe dager og så gjør man det man kan for å komme seg over det.

God bedring!

Ingvild: Oh yes. Den er gull! :-D

Anonym: Ha ha ha. Kjenner til det der. De beste ekspertene på barn og barneoppdragelse er ofte de som ikke har barn selv.
Så fort man blir foreldre, begynner man å spise kameler :-)

Helene: Ha ha. Den var heldigvis åpen! :-D

Diaperdiva: Takk. Jo da, bihulebetennelse er ganske kjipt, men kanskje ikke verre enn å føde ;-)
Får meg til å lure på hva slags bihulebetennelser du har hatt :-D

Inger Lise: Ha ha. Sånn er det.
Trøst deg med at du garantert ikke er den eneste. Her spiser vi kameler på daglig basis.
Og tusen takk for fine ord! :)

notanothercigarette: Ha ha ha. Godt poeng. Man kan bli litt smårar av alle de sangene på repeat!

Hanne: Ah, den alltid gnagende dårlige samvittigheten.
Jobb i vei du, mens poden koser seg foran tv-en. Eller med lekene sine.
Det går nok helt fint :-)

Avdeling Holt/ Anja Holt: Nemlig. Ingen har vel dødd av for mye tv. Eller? ;)

Æ ser for meg selv deg på kvelden å tenke at oisann, nu har ungene suttet på skjerm en god del.. Så Regner du.. Å så får Du fantastisk ide, det her må Jeg skrive ett blogginnlegg om!! :)

Jepp, sånn er det noen ganger. Vår ene datter liker ikke særlig godt å se tv og da er det jaggu ikke lett å være syk og sliten mor.

Jeg har også hatt bihulebetennelse som var verre enn fødsel uten smertestillende.

Veldig bra! Jeg mener at det viktigste med skjermtid handler om å gjøre andre ting. Man skal røre seg (det gjør jo dine barn til gagns!), man skal gjøre lekser (når den tid kommer) og man skal få nok søvn. Deretter kan man vel bruke tiden som man synes best selv. Og er man syk og slapp er alternativ 1 masse kjefting og sure miner og alternativ 2 å la dem gjøre som de vil, og da vil jeg tro alternativ 2 er atskillig mindre skadelig for både mor og barn. Og kameler, det er jo standard foreldrediett, det kommer stadig nye!

Jeg har full forståelse for at dagen kan forløpe slik en gang i blant, men synes 6 timer var i drøyeste laget... Jeg har selv to barn i alderen 1,5 og 5,5 år. Minstejenta er helt uinteressert i tv, men eldstejenta kunne sittet hele dagen, om hun fikk lov. Vi prøver å begrense tv-tittingen, og iPad er ytterst sjeldent i bruk. Synes som regel det går greit å få de satt i sving med noe annet, enten det er tegning, oppgaveløsning, leking på rommet, pusling eller annet.

Jeg ser ikke problemet jeg, en gang i blant må jo det være helt greit :) Jeg har en datter som ofte er syk (kronisk), og da er ofte alt hun orker tv/ipad ispedt litt leik innimellom. Og når jeg er en gang i blant har influensa eller farrang så er tven/ipaden gull verdt som barnevakt :) Jeg har stort sett alltid tven på i bakgrunnen når vi er hjemme også, men det betyr ikke at vi ser på tv hele tiden. Vi gjør andre ting i mens tven er på.

Jeg hadde ikke klart å få tassen til å se på tv i 6 timer, han er lei etter 2 timer.

Minner meg om den gangen med nyfødt i hus, mellomste og jeg hadde omgangssyken og mannen var bortreist. Da sto TVen på i noe sånt som 10 timer. Jeg sto kun opp for å spy selv eller tørke spy etter andre. Mat ble satt frem til eldstemann og han fikk forsyne seg selv. TV og nettbrett er veldig kjekt noen ganger!

Hanna: Ha ha ha. Nemlig.
Blir mange blogginnlegg ut av sånne "åh, søren-tanker" :-D

Helle: Oj, for noen grusomme bihulebetennelser dere har hatt da!
Jeg har nok fått light-versjonen jeg :)

Aase: Ha ha. Ja da, kamelene tar aldri slutt.
Er forresten helt enig med deg. Det er en tid for alt. Og så skjermtid.

Maria: Er man syk så er man syk. Da synes jeg det er greit å ty til enkleste løsning. Nemlig tv og nettbrett :)

Julie: Absolutt. Jeg skjønner ikke hvordan folk klarer seg uten tv og nettbrett som barnevakt i det hele tatt, jeg :-)
Lenge leve teknologien!

V: Mine ser heller ikke seks timer i strekk.
Må dele det opp litt :)

Kara: Ouff. Føler med deg. Omgangssyken er helt grusomt!
Nesten så man tror man aldri skal bli den samme igjen, mens det står på som verst :)

Hva skal jeg si? Mannen tok fire dagers husmorferie, og der satt jeg med to små med omgangssyke. Slappe og bleke var de, så tv var nesten det eneste de orket. SÅ skjer det forferdelige: TVbildet blir borte, helt uten videre. Viste seg at autogiroen hadde avsluttet seg selv, antagelig i en av bankens oppgraderinger, og at det derfor ikke var betalt programavgift. Og det var heller ikke noe som var lett å ordne opp i på strak arm uten tilgang til pc (eller nettbrett som mannen hadde med seg). Det endte med gråtkvalte bønner til leverandøren om å sette på signalene igjen. Heldigvis forstod de problemet. Nok en kundebehandler som hadde egne barn!

Lilleulv: Oj, oj, oj! Hvilken krise!
Så bra at du traff noen på telefonen som skjønte alvoret. Man spøker ikke med tv-signalene når man har omgangssyke i hus!

Hva gjorde mødre før når det ikke fantes ipad, iphone? Og hva gjorde barna? Bare spør!

Shiny: Hehe. nei, si det :)

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram