hits

Hvordan er det mulig å glemme å spise?

29.04.2015 - 12:47 40 kommentarer

«Åh, nå skal det bli godt med mat. Jeg har ikke spist i hele dag. Jeg har hatt så mye å gjøre at jeg helt har glemt å spise».

Damen ved siden av meg smiler og tar opp et fat ved enden av lunsjdisken. Jeg smiler tilbake og trekker lett på skuldrene. Men jeg sier ikke noe. Hva kan jeg si?

At jeg ikke i min villeste fantasi kan forstå hvordan det er mulig å glemme å spise! Man blir jo så sulten!

 


Glemme å spise? Nehei. Ikke denne dama.  

 

Jeg glemmer aldri å spise. Aldri!

Jeg spiser frokost, mellommåltid, lunsj, mellommåltid, middag, mellommåltid og kvelds.

Og etter kvelds snoker jeg rundt i kjøkkenskapene for å se om jeg finner noe gjenglemt kokesjokolade eller kakepynt. Eller i verste fall, i søppelet, etter gårsdagens godteri.

 


Jess! Kakepynt!
 

Jeg lurer på hva for noe veldig interessant disse menneskene som glemmer å spise egentlig holder på med? Er det jobben som er så utrolig spennende at de ikke registrerer magens rumling? Er det husarbeid? Barn som roper og skriker?

Jeg for min del blir bare mer sulten av å jobbe. Og jeg blir kjempesulten av barn som løper rundt og roper, og som henger i buksebeinet mitt og maser.

Mat, tenker jeg da. Jeg må ha mat. Hva har vi å spise? Og så raider jeg kjøleskapet på ett bein mens jeg prøver å riste av ungene som henger fast i det andre.

Jeg ser etter ryggen til den sultne damen ved lunsjbordet. Hun som ikke har spist hele dagen fordi hun har vært så fryktelig opptatt med noe. Noe så spennende at hun helt har glemt å spise.

Jeg tar et fat fra stabelen og jobber meg systematisk bortover lunsjdisken.

Jeg skulle ønske jeg kunne glemme å spise noen ganger. Jeg glemmer jo alt annet: Bilnøkler, mobiltelefoner og busskort.

Jeg glemmer å ta på maskara. Jeg glemmer å svare på meldinger og mail. Og jeg glemmer ofte hva jeg skal si. Noen ganger glemmer jeg hva jeg tenker på også. Og hva jeg skal.

Men glemme å spise?nehei. Det skjer ikke.

Glemmer du å spise?

 

PS: For flere oppdateringer fra sulten mamma, følg meg gjerne på Facebook og på Instagram - casa_kaos

 

   
.

40 kommentarer

Avdeling Holt/ Anja Holt

29.04.2015 kl.13:09

Det er ikke det at jeg ikke er sulten, jeg blir alltid sulten når noen setter maten foran meg. Men jeg kan fint gå en dag uten mat. Men da spiser jeg som en liten hær. Jeg gjør ikke noe så utrolig spennende, jeg skal bare....

May-Britt

29.04.2015 kl.13:21

Nei, det går bare ikke an å glemme. Helt enig med deg :)

Haley

29.04.2015 kl.13:21

Jeg glemmer ofte å spise. Heldigvis bor jeg ikke alene, men hjemme hos mor og far, og mamma minner meg ofte på å spise. Det kan ofte gå en hel dag uten at jeg spiser, så når kvelden kommer, og magen brummer litt så tenker jeg at "oi, når spiste jeg sist?" Grunnen til at jeg ikke husker å spise, tror jeg, er fordi jeg så og si aldri kjenner at jeg er sulten...

emma

29.04.2015 kl.13:59

jeg kjenner ikke at jeg er sulten før jeg spiser

Heidi

29.04.2015 kl.14:12

Jeg kan glemme ALT i hele verden. Bortsett fra å spise. Det har jeg aldri glemt (og jeg kommer (dessverre) aldri til å glemme det heller)

Helene

29.04.2015 kl.14:23

Lett å glemme å spise..Skal bare, skal bare...så har det gått mange timer..

Marte

29.04.2015 kl.14:28

DET har jeg lurt på mange ganger også! Jeg glemmer aldri å spise;) ikke en gang da jeg var i barseltåka som førstegangsmamma glemte jeg å spise. Jeg spiste bare fortere enn vanlig👍

Snillesmille

29.04.2015 kl.14:43

Jeg er ganske sikker på at disse menneskene som glemmer å spise er nært beslektet med de som klager over at de har for mye ferie tilgode...

Elin

29.04.2015 kl.14:51

Eg gløymer ofte å ete, for mat er heilt uinteressant. Det er ikkje med vilje, og eg trur jo i grunnen det hadde vore betre med ein viss stabilitet i matinntaket - men det ER så keisamt.

29.04.2015 kl.15:25

Jeg spiser utrolig mye hver dag, og klarer meg ikke uten!!

Sara

29.04.2015 kl.18:37

Jeg er HELT enig! Jeg blir helt dårlig hvis jeg ikke spiser.. Svimmel, kvalm, sur osv. MÅ spise hver tredje time. Går det litt lenger tid, og jeg kommer på at det er lenge siden jeg har spist (les: kanskje 4 timer, haha), så skjønner jeg hvorfor jeg føler meg så rar... Jeg er hun som alltid har en plan for når neste måltid er. Husk at det er sunt å ha et stabilt blodsukker, så det er lurt å spise sånn som du gjør! Trikset er kanskje heller å ikke nødvendigvis spise så mye hver gang.. Men det er lettere sagt enn gjort... Ammingen gir med oksehunger!!

Persilleblad

29.04.2015 kl.18:57

Jeg er flyvertinne, og når jeg er er på jobb hender der faktisk at jeg glemmer å spise. Men det verste er at jeg glemmer å drikke! :)

29.04.2015 kl.19:27

Eeeeeeeeeeeenig!

ingrid

29.04.2015 kl.19:30

Glemmer det ikke, men har en baby konstant på puppen og jeg når ikke bort til brødfjøla :(

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

29.04.2015 kl.19:58

Rett som det er glemmer jeg å spise, men sånn har jeg vært siden tenårene, kunne gå 24 timer på 1 brødskive og en sjokolade i løpet av dagen ;)

Klarer ikke helt den nå, men det hender at lunsjen er frokost for å si det sånn. Vi spiser sammen lunsj, middag også spiser jeg og mannen kvelds sammen, så det er stortsett bare frokost jeg "glemmer". Og noen ganger glemmer jeg lusnj til meg selv når jeg har laget til de andre i huset ;)

Cathrine

29.04.2015 kl.20:11

Akkurat det har jeg også lurt på mange ganger!! Hører ofte folk fortelle om en eller annen som har blitt så tynn fordi hun har det så travelt med jobb eller baby eller noe..., og ikke har tid til å spise...! Syns alltid det høres veldig rart ut!! Jeg har en baby som har vondt i magen og sover lite, men når jeg er trøtt og sliten har jeg jo ihvertfall lyst på noe godt!! Jeg tror aldri jeg kunne ha glemt å spise nei! :)

29.04.2015 kl.20:52

He he... jeg er en av de som kan glemme å spise. Evt ikke gidde å lage mat. En kopp kaffe duger fint og så kan man jo spise lunsj eller noe lignende senere på dagen. Jeg vet at det ikke er spesielt sunt, MEN så er det også veldig unødvending å spise så mange måltider.. hvis du sliter med blodsukkeret, så vil jeg anta at du har for lite fett i kostholdet. Hvis du spiser et egg til frokost sammen med en god dæsj smør og melk, så skal du få se at du kan gå mange timer før du blir sulten igjen! :-)

Lilleulv

29.04.2015 kl.21:25

Glemmer det ikke, men alt for ofte finner jeg meg i bilen med to mette og fornøyde barn og tenker at oi, rakk aldri å smøre den brødskiva.... Jeg overlever jo. Elsker mat, men det hender at jeg går frem til midt på dagen uten å ha tatt meg tid til å spise. Min egen skyld!

Irene

29.04.2015 kl.22:38

Jeg glemte av og til å spise mens ungene var små. Jeg gav dem mat, og så glemte jeg å spise sjøl. Og så skjønte jeg ikke hvorfor jeg var helt innhol til middags... Men, det skjedde ikke ofte, og nå skjer det aldri - er aaaltfor glad i mat! :-)

29.04.2015 kl.23:01

http://www.antisupermamma.no/hvordan-er-det-mulig-a-nyte-hvert-sekund/

Lill

29.04.2015 kl.23:56

For noen år siden satt med akkurat samme tanker. "Hvordan klarer folk å glemme å spise?" "Jeg kunne ønske jeg klarte det..." Jeg var grønn av misunnelse. Men så en dag innså jeg at jeg faktisk hadde blitt en del av "jeg har helt glemt å spise" klanen. Jeg tror det begynte med at jeg utsatte det fordi jeg skulle bare gjøre et eller annet og så kom jeg på noe og konsentrerte meg om ditt og datt. Så registrerte jeg ikke at jeg ikke hadde spist på en stund, jeg rett og slett glemte det. Etter jeg ble vegetarianer så har jeg mistet omtrent all den gamle matlysten så jeg tenker ikke lenger på mat som noe jeg kan glede meg til, jeg ser som regel på det som en nødvendighet bare. Litt trist, men samtidig veldig fint. :-)

NoX

30.04.2015 kl.01:11

I can go for a few days without even thinking about food. But then again, Im not a very healthy person.

Ståle

30.04.2015 kl.08:36

Det er fullt mulig å glemme å spise. Det har med fokus å gjøre.

Mange som sliter med vekta har for mye fokus på mat generelt.

Ofte har de lest masse om hvordan spise rett mat til rett tid, store frokoster, slik og sånn mellom måltid, 5 grønne om dagen, max 10 gram salt pr dag, Chrome piller mot søtsug bla bla bla....

ALT dreier seg om nettopp det man vil begrense litt. Det blir helt feil og også komplett ulogisk.

Snu det på hodet. Tenk heller at mat er kun et middel. Et middel for å ha det greit ellers. For det er MELLOM måltidene du lever. Det er da du jobber, leser, snakker med venner, går tur, utøver din hobby, osv.

Det er DISSE tingene som betyr noe. Ikke mat. Tenk på hva du vil se tilbake på når du sitter på gamlehjemmet. En endeløs rekke med mat???

Får du endret fokuset vil du til stadighet glemme å spise.

Bare ha nok fokus på det til at du ikke henfaller til søppelmat.

30.04.2015 kl.08:44

Du er herlig!😃

L|nda

30.04.2015 kl.09:38

Å gløyme å ete er heilt uaktuelt. Skjer ikkje. Kjem ein inn i ein god vane med å ete regelmessig, så seier kroppen tydeleg i frå når den treng påfyll.

Så kan ein velje om ein vil oversjå signala eller ikkje.

Nina

30.04.2015 kl.09:42

Svarer det samme som noen andre her. Har en baby. Hans behov går foran mine, så da blir det ikke alltid tid til å spise akkurat når sulten slår inn.

Ida

30.04.2015 kl.10:43

Litt for ofte dessverre! Dette er mest på jobb, jeg kjenner jeg blir litt sulten "også skal jeg bare" og vips var det gått tre timer... Drikker kaffe og vann så glemmer litt at jeg er sulten, ulempen er at jeg blir kvalm og SYKT sulten når jeg først oppdager at jeg ikke har spist på 10 timer...

Hjemme derimot, der MÅ jeg ha mat, så helgene har jeg faste rutiner med når jeg spiser og jeg skal gjøre noe ganske spesielt før jeg glemmer å spise :p

Yvonne

30.04.2015 kl.14:40

Jeg glemte og spise når barna var små. Da snakker jeg nyfødt, pluss en 2 åring. Hadde ikke "mammakilo" problemet, for jeg ble nesten undervektig (som heller ikke er så greit, for man får veldig mange spørsmål om man er "syk" hele tiden.) Men når jeg fikk tiden tilbake, husket jeg å spise igjen og kan vel skryte på meg litt kose-kilo nå som de har blitt 4 og 6 :) Mat er fantastisk, ikke ønsk at du glemmer og spise. Måltidene er jo dagen beste lyspunkt:)

Jordmora

30.04.2015 kl.22:03

Det er ikkje ofte eg gløymer å ete, men det er ikkje alltid eg får tida til å ete i arbeidstida. Det utsettes jo utifrå kvar mykkje det er å gjere. Men har eg ikkje tida til å eta på arbeid, då drekk eg ekte kruttsterk jordmorkaffi: svart som natta, sterk som snus! Slik skal det vera! Haha!

Monica

30.04.2015 kl.22:48

Glemme å spise? Never!!! Innimellom ikke ha tid til å spise i yrket mitt som helsepersonell? Absolutt! :-) Kan bli litt manisk de dagene jeg ikke har tid. Alt jeg tenker på blir da sjokolade ;-)

Beate

01.05.2015 kl.06:02

Har aldri skjedd, og kommer vel aldri til å skje heller. Jeg elsker mat og gleder meg til hvert måltid. Jeg har kommet meg gjennom graviditet med kvalme, travel barsel- og småbarnstid, sorg og gleder- og jeg spiser alltid :D Jeg slutter aldri å forundre meg over disse som glemmer å spise. Enig med ei over her, som skrev at de må være i slekt med de som alltid har ferie til gode.

Julie

01.05.2015 kl.23:07

Jeg hadde hatt godt av å glemme å spise innimellom, for å si det sånn. Men det jeg skulle si er; har du smakt kakepynten hos søstrene grene? De med smak? Mmmhmm... Knallgodt! Kan lett mumse de når godtesyken melder seg;) Nå for tiden et jeg på kjøret med den med lakrissmak! Beste kakepynten:D

Lene

02.05.2015 kl.22:06

Glemmer det ikke, jeg utsetter og utsetter fordi jeg har andre ting som prioriteres først. Aldri vært vant med frokost, så den utgår automatisk. Kan gå alt fra noen timer og opp til to dager før jeg spise,alt avhengig av hvor mye stress det er ellers i hverdagen min.

Ida

03.05.2015 kl.00:20

Da jeg fikk førstemann (litt over 4 år siden), ble det plutselig ikke så mye tid til meg selv. Og så glemte jeg å spise, så ble det plutselig kriselavt blodsukker, og raske karber ble svaret for å rekke neste "deadline" med puppegal baby. Da nummer to kom en knapp måned før førstemann ble to år, ble det enda verre. Glemte å spise middag, selv om det var og er fellesmåltid. Middag lagd, alle ved bordet, ånei, der trengte baby ny bleie/pupp/ettellerannet.

Nå er minsten snart tre år, men jeg har enda ikke klart å komme meg utav den onde sirkelen av å glemme å spise... Beklageligvis, for går jeg for lenge uten, så forsvinner sultfølelsen og erstattes med å bli kvalm bare ved tanken på mat.

03.05.2015 kl.00:49

kunne gå en hel dag uten å spise når jeg var tenåring, men kjente ikke kroppen min så godt å var ofte dårlig å ikke forsto hvorfor,det var jo åpenbart fordi jeg ikke hadde spist mat. Når jeg ble gravid forandret det seg å nå klarer jeg ikke gå mange timene uten å spise. Blir helt sjelven

Hild Frøya

04.05.2015 kl.09:27

Hehe.. jeg er en av dem som glemmer og spise.. Eller jeg glemmer det vel egentlig ikke, for jeg tenker masse på mat ila dagen, men tiden strekker liksom ikke til. Jeg smører mat til de to største, så skreller jeg noen eplebiter til minsten, før jeg skal smøre min skive, da roper de to eldrste at de vil ha en skive til, og sånn fortsetter det. jeg får liksom ikke tid til å spise selv.. hehe..

04.05.2015 kl.20:49

Tror aldri jeg har glemt å spise. tenker alltid på mat og planlegger mitt neste måltid mens jeg sitter å spiser. ikke så sunt det heller :-p skulle gjeerne vært en av dem som glemte deg!

Rita Oseassen

12.06.2015 kl.22:07

Nå måtte jeg faktisk tenke. Men jo, jeg har spist idag! Men jeg glemmer ofte å spise. Kan ligge i senga om kvelden mens jeg tenker "Har jeg egentlig spist idag?" Jeg er alene med jentungen på 19mnd, og elev på videregående, og har alt for høye krav til meg selv når det kommer til prestasjoner i tillegg til at jentungen er kronisk sjuk :p når kvelden endelig kommer legger jeg meg på sofaen med Netflix, Viaplay eller Sumo og dytter en snus under leppa. Glemmer fullstendig å spise! Det hender jeg får i meg en salat på skolen, og så spiser jeg jo middag sammen med jentungen, men de dagene hun tilbringer ettermiddagen hos faren glemmer jeg helt å spise x)

18.09.2015 kl.18:48

Glemme og spise? Kommer til å gå tyggende i graven, for å si det sånn...

hjertetskrok.blogg.no

25.11.2015 kl.12:43

Ha ha..Så vittig og trøstefullt å lese, trodde det bare var meg som spiste sukkerbiter og sjokoladesaus når barna er lagt .. (Avslørt)

Skriv en ny kommentar