hits

Slik får du bikinikropp

27.05.2015 - 13:09 8 kommentarer

Så er det denne tiden igjen.

Bikinikropp-tiden. Sommerkropp-tiden.

 
 

Før jeg fikk barn, synes jeg det var gøy å klargjøre kroppen til sommeren. Jeg brukte mye tid på badet og skrubbet, barberte, brunet, og lakkerte.

De siste årene har det blitt så som så med disse bikinikropp-forberedelsene. Som småbarnsmamma, har jeg rett og slett ikke tid.

Men da jeg gikk forbi et glanset magasin med den fristende tittelen "Bikiniklar på 1-2-3" på forsiden, ja, da rasket jeg det med meg. For på 1-2-3, det kan til og med en sliten småbarnsmor som meg klare.

Slik gikk det da jeg skulle gjøre meg bikiniklar:

 

Kvelden før:

Skrubb

Skrubb kroppen med en skrubbekrem med olje. Skrubb ekstra nøye på de tørre partiene.

Sukk. Skrubbing som er så kjedelig! Vel vel, man kommer vel ikke unna det hvis man vil ha bikinikropp. Jeg låser meg inn på badet etter ungene har lagt seg og skrubber vekk blek vinterhud.

Sommerhud - velkommen!

 

Hårfjerning

En lang varm dusj eller et deilig bad bløtlegger og mykgjør hårene slik at de blir enklere å fjerne. Barber først med hårenes retning, og deretter mot hårenes retning. Etter barbering bruker du aftershave eller Aloe vera gel. Hårfjerning med voks er også et godt alternativ.

Voksing? No way. Kommer ikke på tale!

Men en runde med barberhøvelen kan vel ikke skade. Jeg har ikke badekar, så et deilig bad utgår.

Jeg balanserer med ett bein opp i luften og tar en kjapp runde med barberhøvelen. Mister balansen og slår skulderen i veggen. Banner. Mannen banker på døra og lurer på om det går greit der inne. Jeg ber ham dra til helvete.

 

Selvbruning

Smør først huden inn med en bodylotion før du smører inn selvbruningen.

Okei. Selvbruning. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Jeg smører meg først med en bodylotion, og deretter med selvbruning.

Mannen banker igjen på døra og sier han går og legger seg. Kan han få komme inn og pusse tennene mon tro?

Jeg har akkurat tatt en ny dæsj med selvbruningskrem i hendene, og ber han vente fem minutter.

Da jeg kommer ut av badet tre kvarter senere, har han sovnet på sofaen.

 

Negler

Stell neglene på hender og føtter. Dytt neglebåndene ned med en neglebåndsskyver, eventuelt fjern dem med en neglebåndsklipper. En god olje på neglene og neglebåndene vil gjøre susen hvis man har tørre og flisete negler. Avslutt med en frisk og fin lakk på neglene.

Så omfattende? Jeg kikker på neglebåndene mine. Æsj, de er vel greie nok de? Jeg finner frem en oransje neglelakk og lakker neglene på både hender og føtter.

Katten er sulten og gnir seg mot føttene mine før lakken er tørket. Jeg får oransje tær.

Etter det andre laget, våkner Lillesnuppa og er tørst. Jeg ber henne vente til neglelakken har tørket, men skjønner raskt at det ikke nytter å be en tørst, trøtt fireåring om å vente tålmodig til mammas neglelakk er tørr.

Jeg går ut på kjøkkenet men finner ingen rene glass. Ikke kopper heller. Jeg lirker ut det minst skitne glasset fra oppvaskmaskinen og fyller det med vann.

Tilbake i sofaen oppdager jeg at neglelakken på tre av fingrene på høyrehånden er ødelagt.

Jeg må begynne på an igjen.

 

 

Selve stranddagen:

Sminke

Bruk vannfast sminke. Du kan bruke en illuminator for å jevne ut fargetonen i ansiktshuden. Vannfast concealer er også et must på ujevnheter i ansiktet. Og ikke glem vannfast løspudder!

Jeg står igjen på badet foran speilet. Jeg har allerede drukker tre kopper sterk kaffe, og gnir meg i øynene med knyttnevene for å prøve å åpne dem. Jeg kom meg ikke i seng før klokka ett i går. Femåringen våknet klokka seks.

Jeg registrerer at jeg har brune skjolder rundt anklene og på den ene overarmen. Hendene mine er gule inne i håndflatene.

Jeg bestemmer meg for å droppe både illuminator (hva pokker er det egentlig?) og concealer. Leter etter noe form for løspudder i badeskapet, men gir opp etter å ha revet ned en åpen boks med q-tips og en flaske Moroccanoil.

Men jeg får lagt på litt vannfast maskara mens mannen gjør ungene klar.

 

Hår

Ha håret i en lekker hestehale, hårknute, ta på en solhatt eller knyt et skjerf rundt hodet.

Jeg tror jeg går for en «lekker hestehale». Finner ikke børsten min, så jeg låner Lillesnuppas. Hun fersker meg og friker fullstendig ut. Etter å ha brukt ti minutter på å roe henne ned, finner jeg en litt for tjukk hårstrikk som jeg trer rundt håret.

Det får være lekkert nok.

 

Solkrem

En bronsefarget skimmerolje eller solkrem med solreflekterende pigmenter gir ekstra glød og skimmer i huden.

Bronsefarget solkrem? Ja, jo, det hørtes jo lekkert ut. Men mannen banker febrilsk på baderomsdøra og lurer på om jeg er ferdig snart. Ungene krangler og han finner bare én Spidermann-armring.

 

Solpudder

Solpudder på krageben, skuldre og legger vil gi en fin og glødende effekt.

Lillemann må på do og mannen kikker inn på badet med lillesøster over skulderen. Han svetter i panna.

 

Dekk til strekkmerkene

Smør en concealer som matcher hudtonen på strekkmerkene. Husk transparent pudder over.

Lillemann gikk ut i hagen og tisset i plaskebassenget. Lillesøster har veltet melkeglasset og sprutet ketsjup over kattematen.

Mannen er sur.

 

Parfyme

Spray parfyme i håret eller på bikinien.

Jeg finner en gammel parfymeflaske bak ungenes badeleker og sprayer en dæsj i håret. Hullet et tett, så spruten står rett ut til siden og treffer meg i øyet.

Jeg hyler og skyller øyet i kaldt vann. Vannfast maskara du liksom! Jeg ser ut som en vaskebjørn etterpå.

Men nå høres det ut som hele huset holder på å ramle over ende der ute, så nå må jeg avslutte!

Og vips, du er bikiniklar på 1-2-3


Jeg kaster bladet i veggen mens jeg holder en bomullpads med kaldt vann over det ene øyet.

Bladet ramler ned på gulvet med et klask. Jeg registrerer at noen sider foran "Bikiniklar på 1-2-3", er det en artikkel om hvordan du velger bikini etter kroppsfasongen din.

Jeg plukker opp bladet og setter meg på dolokket. Valkene på magen skjuler hele bikinitrusa.

Med oppgitt mine leser jeg hvordan du med rett bikini kan gi bysten form og volum, hva som fremhever dine kvinnelige former, hvordan du skjuler stor rumpe og hvordan du får lengre bein.

Jeg kikker ned på min egen rødprikkete bikini. Den er utvasket, nesten uten elastisitet og med slitte spor i rumpa. Men den er akkurat passe, og veldig god å ha på seg. Om den gir bysten min riktig form, skjuler den store rumpa mi og gir meg lengre bein, er jeg dog noe usikker på.

«Skal jeg gi dere damer et tips til hvordan dere kan få bikinikropp og se lekre ut på stranda?»

Mannen står i døråpningen med den ene albuen støttet oppover i dørkarmen. Han nikker ned mot bladet som ligger på lårene mine.

En dame med pærefasong i blå bikini smiler mot meg. Røde piler peker på ridebukselårene og rumpa hennes, og en forklarende tekst til hver pil forteller hvordan akkurat denne bikinien skjuler problemområdene hennes.

Jeg sukker, drar øyebrynene langt opp i panna og ser på mannen med oppsperrede øyne og hodet på skakke. Hva vet vel han, liksom?

«Ta på dere en bikini!»

 

 

 

God bikinisommer!

 

PS: For flere oppdateringer om bikinikropp og menn som av og til glimter til,  følg meg gjerne på Facebook eller på Instagram - casa_kaos


   
.
PSS: For dere som synes det er viktig: Innlegget stod på trykk her på bloggen våren 2012 i en litt annen versjon. 
.

8 kommentarer

Helen

27.05.2015 kl.13:30

http://www.gosocial.co/8-ways-to-get-bikini-ready-this-summer/

Synes denne er fin jeg :)

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

27.05.2015 kl.21:33

Du er velg god du, fikk en crappy dag til å bli 10 hakk bedre :) Takk kjære deg :)

Silje

27.05.2015 kl.22:34

Klok mann!

Casa Kaos

28.05.2015 kl.09:46

Helen: Ha ha. den var knallfin :-D

Casa Kaos

28.05.2015 kl.09:46

Fru Jacobsen (@frujacobsenno): Åh, tusen takk! :-D

Casa Kaos

28.05.2015 kl.09:46

Silje: Ha ha. ja, ikke sant :-)

Marianne R

28.05.2015 kl.14:16

Helt enig med mannen din! Hvorfor ikke gjøre det så enkelt og greit som mulig? Det er jo bare å ta på seg bikini :D

Kara

01.06.2015 kl.15:25

Mannen din har nok det beste tipset av alle.

Bikiniklar på 1-2-3? Jeg tror den journalisten må lære seg å telle. Jeg telte minst 10 punkter der. Og hva er egentlig poenget med sminke og solpudder på stranden?

Selv er jeg for gjenbruk så jeg kjører samme bikinikropp (og bikini) som i fjor. Ser ikke poenget med å skaffe seg ny hvert år.

Skriv en ny kommentar