hits

Ti foreldre-feller de fleste har gått i

Det er ikke lett å være foreldre. Det er ikke lett å vite hva som er riktig å gjøre i de forskjellige situasjonene som oppstår.

  

Noen ganger tråkker vi i baret. Noen ganger trår vi feil så det synger etter. Noen ganger velger vi enkle løsninger bare for å slippe unna akkurat der og da, uten å tenke på konsekvensene. Og noen ganger tenker vi rett og slett ikke over hva vi gjør i det hele tatt. Før det er for sent ...

Her er ti foreldre-feller mange foreldre helt sikkert kjenner seg igjen i:

 

Bestikkelsesfella

«Hvis du reiser deg opp fra butikkgulvet nå, slutter å vræle og blir med meg pent og rolig ut av butikken. Så skal du få en sjokolade når vi kommer ut».

Eller:

«Du skal få en is hvis du rydder rommet ditt».

Funker veldig bra der og da. Men neste gang man er i butikken, legger ungen seg ned på gulvet og vræler og venter på sjokolade.

Og de kommer aldri mer til å rydde rommet sitt uten å forvente is etterpå.

 

Sitte inne hos de til de har sovnet-fella

Denne fella gikk jeg i da barna var ett og to år gamle. Fram til da insisterte jeg på at de skulle klare å sovne selv.

Men det klarte de aldri. Så jeg droppet den kampen og ga etter. Jeg orket ikke løpe ut og inn av soverommet deres i time etter time hele kvelden.

Jeg må fortsatt sitte inne hos dem helt til de har sovnet. Og nå er de fire og fem år gamle.

 

Jeg kan -fella

Bonussønnen på 14 har en Playstation oppe i andre etasje. Når han er hos oss, spiller han gjerne med de to små barna

Når han ikke er hos oss, vil barna gjerne fortsette å spille. Men de er for små til å klare å skru den på selv.

Jeg lot lenge som om jeg ikke kunne sette på Playstation. At jeg rett og slett ikke hadde peiling på hvordan den dingsen der oppe virket.

En dag, orket jeg ikke høre på maset deres, så jeg rigget til der oppe, og slapp dem til med konsollene.

Det skulle jeg aldri har gjort. Maset om å få spille, har ikke blitt mindre etter jeg avslørte mine Playstation-ferdigheter.

Dette samme gjelder også kan ikke bake-løgnen, har vondt i kneet, så jeg kan ikke hoppe på trampolina-løgnen og det går ikke an å spole i Frostfilmen-løgnen, slik at du slipper å se La den gå-scenen ti ganger etter hverandre hver gang dere skal se filmen.

Ikke avslør alt du kan!

 

Merkevare-fella

Det begynner helt uskyldig. Du kjøper et par sokker, eller en t-skjorte med Batman eller Elsa på. Det skal ikke mer til. Så er det gjort.

I dag vil mine barn kun gå i klær med Batman, Supermann, Spiderman, Elsa, Anna eller Sofia på.  

Men det stopper ikke med klær. Det stopper aldri! Ikke noe sted!

De skal ha Batman-håndkle, Barbie-hårbørste, Ronaldo-t-skjorte, My little ponny-hårstrikker, Avengers-drikkeflaske, Frost-sengetøy og Star Wars-sparkesykkel.

 

Bursdagskake-fella

«Hvilken bursdagskake vil du ha da?»

Det jeg egentlig mente var om poden ville ha sjokoladekake, bløtkake eller muffins.

Hulken-kake, svarte han. Året etter var svaret Lynet Mc Queen-kake. (Nei, jeg lærer ikke).

Nå forventer han kule kaker formet som superhelter og biler hvert eneste år.

Les hvordan det gikk da jeg skulle bake Hulken-kake

 

Leke-fella

Jo da, visst er det forventet at vi skal leke med barna. Men bare innrøm det, det er ikke all lek som er like gøy.

Jeg kan ikke fordra og leke på gulvet med barna. Ei heller rollespill ala teselskap med dukker.

Men har du først begynt, er det ikke lett å komme unna. Jeg har brukt to år nå, på å få barna til å forstå at mamma leker ikke på gulvet med dere. Likevel maser de fortsatt. Daglig!

 

Bare eeeen til - fella

Denne fella er spesielt lett å gå i rett før leggetid. Bare eeeeen episode av Avengers til. Bare eeeeen sang til av Fantorangen.

Eller bare ett eple, en gulrot, en drue, en porsjon til med havregryn, en brødskive til før lalletid.

 

Ketsjup-fella

Du begynner med litt ketsjup på grillpølsa, eller på spagettien. Før du vet ordet av det, nekter de å spise noe som helst hvis det ikke er ketsjup på: brødskiver, fiskepinner, gulrøtter, lasagne, tomatsuppe, ris, egg, maiskolber ?

Les min ketsjup-advarsel til alle småbarnsforeldre

 

Leke med maten-fella

Det er jo litt morsomt, av og til, og leke litt med maten. Som å kaste en gulrotbit opp i lufta og ta den med munnen. Eller spise spagetti som Lady og Landstrykeren. Eller prompe med ketsjupen.

Problemet er bare at barn ikke forstår når nok er nok. Én gang, eksisterer ikke i deres verden. Hele middagen gjennom, derimot ?

 

Skrelle frukt-fella

Bare ? ikke begynn med det en gang!

Stol på meg. Ikke begynn!

Les mer om skrelle-fella: Ta deg ei pære

 

 

Har du flere?

 

 PS: For flere oppdateringer om mine foreldre-feller, følg meg gjerne på  Facebook oInstagram - casa_kaos 

 

 

 

 

 

.

 

11 kommentarer

Haha, jeg kjenner at jeg kjente meg i gjen i skremmende mange her :P Haha

Jeg har gått i skrellefella :| Det er skikkelig ille! Prøv å skrell en plomme... Eller druer... Ja jeg vet, det er den rene galskap! Huffameg!

He-he.. Ja, mange feller å gå i. Menne... hva er galt med ketchup på alt a'?.. ;P Bruker ketchup på det meste selv. Når poden sier nei til ketchup, sier jeg "Hææ?? Skal du ikke ha ketchup på???" :O Kanskje mor burde lære av sønn.. ;)

Ida (trønderen)

Ida (trønderen)

Sitte forran-fella. Den dagen du skal frakte masse ræl og ikke har annet enn framsetet ledig. Den dagen du skrur av passasjerairbagen. Den dagen du flytter barnesetet fram og lar ungen sitte der. Den dagen vil du angre!😉

Nå har jeg ikke kommet så langt som deg i løypa, men her har vi nettopp klart å lirke det ene benet ut av "slutte å vugge deg i søvn både dag og natt"-revesaksa. Så nå skal vi bare lurke det andre benet ut av "vil du ha flaske kl. 02? Klart du skal få det, selv om du er 8 måneder og helsestasjonen sier du ikke trenger nattmat"-saksa. Hurra!

Fru Jacobsen (@frujacobsenno): Ha ha ha. Så bra :-D

Maja: Oh, ja. Den fella er grusom. Umulig å komme ut av også ;)

Nina: Ha ha. nei, det er vel egentlig ikke noe galt med ketsjup på alt :)
Er vel bare at jeg ikke er så glad i ketsjup selv, og får frysninger av alt barna spiser med ketsjup på ;)

Ida (trønderen): Oh, skummel felle. Den har jeg ikke gått i ennå. Men takk for advarsel :)

smaaglimt: Ha ha ha. Den er kinkig.
Lykke til med å komme ut av den ;)

Når jeg går i fella.... For det gjør jeg til stadighet. Så tenker jeg at de vokser jo så fort. Og jeg har ikke sett noen syvåringer med flaske i senga, smaaglimt, så friskt mot! :-)

Sliter nå med den sitte til de sovner greia, men ser ikke noen utvei: Da lillemann knekket koden med å komme seg ut av sprinkelsenga, tilbrakte jeg tre timer i den mest utslitende intervalltreningsøkten jeg har hatt (og jeg har vært landslagsutøver, så tro meg, jeg har hatt blodsmak i munnen før). Jeg la ham, gikk i retning stua, han nådde meg igjen før jeg kom frem. Jeg la ham, jeg gikk.... Ja, dere kan jo bare tenke dere resten av kvelden. Jeg sluttet å telle ved 30, og hadde jeg hatt tjoringsutrustning til hånde, så hadde ungen blitt bundet fast til senga si. Men det hadde jeg nå heldigvis ikke. Så nå sitter vi der, enten jeg eller mannen. Sitter vi ikke, så kommer han. Den rake motsetningen til søsteren, som lydig putter tommelen i munnen og sovner. Det skal likevel sies at den ene kvelden fulgte hun spent med på teateret og heiet og klappet....

Om noen har noen råd, så mottas de med takk. Ellers regner jeg med å være ute av barnerommet igjen i god tid før tvillingene konfirmeres.... (om de skal det, da.)

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram