hits

Kjenner du en juksesupermamma?

02.12.2015 - 19:31 33 kommentarer

//Sponset premie

For du vet, alle supermammaer jukser ...

Det er derfor de klarer å sjonglere etasjefatet med hjemmebakte cupcakes med den ene hånden og en baby på den andre armen, mens de perfekte lokkene i håret danser artig opp og ned der de går bortover gulvet i rene klær, nylonstrømper uten hull og med et rolig og behersket smil på leppene - i høye hæler!

  

Du ser dem for deg, ikke sant? Disse supermammaene.

De som lager matpakker til barna med brødskiver skåret ut som Ole Brum. De som arrangerer tema-barnebursdager hjemme med prinsessekaker, organiserte leker og egen ansiktsmalings-stasjon. De som alltid har et ryddig og plettfritt hjem, rene unger, fine negler og vinduer uten fettmerker.

Vet du hvordan de får det til?

Jo, de jukser!

De jukser så det renner av dem.

En sånn juksesupermamma, er Tone Almendingen Røyneland. Hun skriver bloggen Tonerose Design, og jeg har alltid sett for meg henne som en skikkelig supermamma.

Men så viser det seg altså, at hun jukser.

Sammen med søsteren sin, Elisabeth Almendingen, har hun gitt ut boken Juksesupermamma.

Her deler de to supersøstrene tips og triks til hvordan komme gjennom graviditeten, babytiden og småbarnsperioden og alt det innebærer, med vettet i behold.

  

Du får blant annet vite hvordan du kan jukse deg til perfekte nyfødtbilder, flotte bursdagskaker, deilige middager, stilig ansiktsmaling, et organisert hus, søte julekort med bilder av barna, pepperkakehus som faktisk står og hjemmelagde julegaver. Og mye mer.

 

 

Jeg har også bidratt med et lite innlegg i boken. Der deler jeg mine ti beste tips til en enklere hverdag.


De flotte bildene er tatt av Karina Lange

 

 

 

Har du forresten lyst til å vinne Juksesupermamma-boken?

Jeg deler ut tre bøker til tre heldige vinnere. En her på bloggen, en på Facebook og en på Instagram (casa_kaos).

Delta gjerne på alle tre for å øke vinnersjansene dine.

Her på bloggen må du legge igjen en kommentar med ditt beste Juksesupermamma-tips.

Jeg trekker tre heldige vinnere på fredag.

Og mitt beste tips ... det er: Toro-kaker!

 

Les også: 25 tegn på at du har blitt en erfaren mamma

Les også: 10 foreldrefeller de fleste foreldre har gått i

 

 

PS: For flere oppdateringer om juks og fanteri i mammarollen, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

33 kommentarer

Cecilie

02.12.2015 kl.20:01

Mitt juksemammatriks er å ringe mamma når jeg trenger fancye cupcakes I alle slags mulige fasonger og varianter. Hun baker i ørten timer, og leverer på døren en halvtimes tid før besøket starter. Tror mammaene i barnehagen hater meg hver gang vi steller I stand kalas. De skulle bare visst 😉

Karoline

02.12.2015 kl.20:11

Det hadde vært supert å vunnet denne boka å fått noen tips og triks, man føler seg så altfor ofte at man ikke når helt opp, og presset på å vere gode og "perfekte" foreldre er i dagens samfunn så altfor stort!

Skulle gjerne vunnet denne artige boka, har desverre ikke noe triks i farten. Kanskje bare at man må sette standarden etter det man er kapabel til å gjennomføre? Og ikke vere så rask med å få dårlig samvittighet om man ikke kan vere 100 prosent "perfekt" hele tiden.

Tusen takk for en super blogg, som jeg har fulgt i mange år og som får meg til å se på mange ulike temaer med et realistisk perspektiv!

Klem Karoline.

Stine

02.12.2015 kl.20:55

Mitt beste tips er å ikke være så perfekt, fire litt på kravene. Jeg tyr også til toro middager og bakverk :-)

Ida

02.12.2015 kl.21:02

Denne boka er noe jeg kunne tenkt meg og vunnet ja. Et høyaktuelt tema/tanke fokus om dagen :)

Det trikset jeg bruker mest med en gutt på snart to er : våtservietter for glass/vindu fra nille/clas og en nal for å fjærne merker (les hele håndflater) fra vinduene etter mini er i seng . Tar ikke lang tid heller ;) blir ikke helt perfakt, men det duger virkelig altså 😁

Connie Iren

02.12.2015 kl.21:11

Vil gjerne vinne denne altså!

Mitt beste triks ved leggetid: kler av og til på ungene noe de kan ha på seg dagen etter i bhg, og kler på dem alt av klær mens de spiser frokost i sofaen om morgenen, hilsen jukesuperalenemamma til tre små

Marianne

02.12.2015 kl.21:14

Mitt beste juksetips er: kjøp mest mulig barneutstyr pent brukt på finn.no. Og husk å gå på salg for klær/ utstyr osv. Til både barn og voksne. Så tipset er vel å tenke både miljø og å spare til noe man trenger.

Iren

02.12.2015 kl.21:17

Mitt beste triks er vel og ikke JUKSE :P

Gjør heller ditt beste og vær den BESTE mammaen du er, :)

Cathrin Klausen

02.12.2015 kl.21:32

Mitt supermammajuksetriks er å ha diverse grønnsaker som ungene ikke liker, skjult i en smoothie. Husk å ha blåbær i, da ser ingen den grønne brokkolien 😊

Tone

02.12.2015 kl.21:32

Mine juksesupermamma triks er: masse concealer og haugevis av tørrshampoo :D

Bjørg

02.12.2015 kl.21:35

Beste juksetipset... Hmmm; vet ikke om det er et juksetips, eller ei, men la ungene delta! Tid sammen er viktig, men det trenger ikke være lego, eller ludo, men rydde, lage May, koste gårdsplassen osv

Linn Kristin

02.12.2015 kl.22:07

Mitt tips er:

Lag oreo iskake med å kjøpe vaniljeis på butikken

Først oreo og smør, så ett lag vaniljeis og knuste oreokjeks,så ett lag is, pynt med oreo.

3 nevøer elsker den.

Finn frem klær kvelden før, det sparer oss

for tid om morgningen.

EliseCecilie

02.12.2015 kl.22:16

Når vi skal få besøk brukes ferdigmixer fra Toro. Bruker du den lyse muffinmixen, bruker rund kakeform, og kutter oppi eplebåter.. Voila! Eplekake Fått mye skryt og Spm om oppskrift på den :D

Det andre er å ha et roterom, da et sted det ikke er naturlig for gjester å gå. Får man besøk kan man stue ting inn der til etter de har dratt, og heller sortere osv etter de har vært her :) Ellers er engangsmopper (både våte og tørre) husets beste venn

Linda

02.12.2015 kl.22:21

Connie Iren: sove i barnehageklær er jo GENIALT. Jeg sender av og til minsten i pysj (ull, but of course), og det er også genialt, men jeg fremstår jo ikke som så veldig super. ;)

Mitt beste juksesupermammatriks er kanskje å ha ekstraklær på jobb. Jeg kommer meg seriøst ikke ut døren uten havregrøt på buksen eller snørr på ermet. Har derfor alltid velfylt skiftetøykurv - til meg selv!

Wenche

03.12.2015 kl.12:31

Jeg elsker å ta snarveier i hverdagen når det kommer til hus og hjem.

Jeg har altid sakt til mine venninner, juks der du kan:)

1: roterom/bod. Der du kaster alt av rot i panikk når du får Telefon fra noen som vil på besøk og er kun 10 min unna.

2: jiffspray: sprut ut i rommet, og det kjennes ut som du nettopp har vasket, men egentlig har du bare tatt kosten og feiebrettet og fått opp det værste av smulene fra gulvet.

3: duftlys: det har jeg stort lager av. De grønne epleduftlysene fra ikea er min favoritt. Lukter mildt men rent.

4: sukkerbunn fra butikken til fløtekake/marsipankake. Alle påstår de vil merke forskjellen om de får servert halvfabrikat, men de fleste oppdager det faktisk aldri.

5: til store selskaper/ anledninger: delegere bort oppgaver. Det tok meg år og dag å innse at jeg trenger ikke å ha kontroll på absolutt alt selv hele tiden. Om så var at noen lager det annerledes en jeg selv ville gjort, det gjør ingen verdens ting.

6: viss du har åpen stue kjøkkenløsning: kok frukt-te på komfyren, det lukter himmelsk i hele rommet. Jeg gjorde også dette trikse da vi skulle selge leiligheten:)

7: Toro, toro, toro!!! En Får stadig vekk høre at det tar minst like liten tid å lage maten fra bunn av. Ja, det kan godt være, men som regel skal det tusenvis av ingredienser til, som igjen koster en hel del. Suppler heller med noen få ingredienser for å piffe opp rettene.

Det var mine tips:)

Trine Kjøsnes Saur

03.12.2015 kl.13:03

For en morsom bok!😄👍 Den ønsker jeg meg selvfølgelig!😉 Veldig snedig å ha Toro-poser med kakenlanding liggende, kjenner meg igjen på den!😊 Selv om jeg lager selv fra grunnen av også, så er det kjekt å ha!😄

Mette

03.12.2015 kl.13:28

Mitt juksesupermammatriks må være matkasse. Da får man sunne, varierte middager levert rett på døren. Gode råvarer, enkle oppskrifter og middagen blir laget fra bunnen av uten at det tar hele ettermiddagen. I tillegg slipper man å bruke tid på handling, og ikke minst finne ut hva man skal ha til middag. Jeg brukte tidligere masse tid på å planlegge ukens middager (uten særlig hjelp fra mannen i hus, da svaret derfra stort sett er: "Bestem du, samma for meg".) Dermed endte vi ofte opp med å spise mye av det samme.

Anette

03.12.2015 kl.13:36

Ser at mitt favoritttips allerede har blitt delt, men en god ting kan ikke sies for ofte; et roterom/skap/skuff til panikkrydding et helt nødvendig i dette huset. Rotet blir som blåst bort på rekordtid. Hvis jeg i tillegg rekker å dra frem støvsugeren før det kommer gjester så føler jeg at huset er på stell :-)

Et annet tips (som også har blitt nevnt..) er ferdig kakebunn, marsipanlokk, kremfløte på "sprayboks" og syltetøy i "spruteflaske". Da har man "hjemmelaget" marsipankake på 20 minutter - uten oppvasken etterpå! Så kan ungene få gå bananas med pynting, hvis anledningen tillater det ;-) og nei, det er ingen som merker forskjell!

Solveig

03.12.2015 kl.14:27

Som alenemamma er det av største nødvendighet at ungene deltar i de daglige gjøremål. Jeg skal ikke skryte av at jeg får til dette hele tiden. Noen ganger krever det mindre å gjøre ting selv, men vi jobber med saken her hjemme ;)

Mitt beste tips er "fem-minuttern". Etter middag (eller når det måtte passe) må alle være med å rydde i huset i fem minutter. Da setter jeg på klokka og tar tiden. Ofte innebærer dette bretting av klær. Alle barna (jeg har tre - barneskolealder) har hver sin plastkurv med navnet sitt på. Der legger jeg alt det rene tøyet deres. Der ligger det til de får ånden over seg og bretter det selv, eller til "fem-minuttern". Det er utrolig hvor mye klær man får brettet på fem minutter. Jeg bryr meg ikke om brettekanter og lignende. Det viktigste er at klærne havner inn i skapet. Samtidig lærer de ansvar. Dersom de ikke bretter klærne må de rote rundt i kurven for å finne klærne sine, og det kan jo være litt upraktisk til tider ;)

Et annet og VELDIG bra tips som jeg selv må øve meg på, er å si følgende: det kan du gjøre selv!

Det er utrolig mye ungene faktisk klarer, og det glemmer vi så alt for ofte. Sørg for å ha kopper i barnehøyde og en krakk ved vasken, så kan selv de minste barna hente vann på egenhånd ;)

Hurtitips i en travel hverdag har man alltid bruk for, så ja takk. Hvis jeg får muligheten, tar jeg gjerne imot en bok full av tips :)

God adventstid!

03.12.2015 kl.18:00

Hvorfor må det være sånn at man må "jukse" seg til en "perfekt" fasade? Er det ikke hvordan man har det i mellom husets fire vegger som betyr noe, ikke hvordan det ser ut utad? Er det ikke bedre å ha det hyggelig sammen, og bake ei Toro langpanne, enn å være så stressa etter det perfekte at man må jukse for et "perfekt" ytre? 😄

Elisabeth

03.12.2015 kl.18:07

Et roterom og ei roteskuff er et must her i huset! Ellers er det et triks å lage dobbel porsjon middag når man lager f.eks. gryter eller gratenger. Tar lite ekstra tid, så har man en ferdig middag til en senere dag, som bare skal varmes fort opp.

Kaker som holdet seg godt i fryseren, tiner raskt og ser proffe ut liker jeg også godt, f.eks. Sarah Bernard i langpanne.

Julie

03.12.2015 kl.18:40

Juksemammatriks nå i julestria:

God juleis: kjøp vaniljeis, la den smelte litt på benken og rør inn knuste pepperkaker før du setter den i fryseren igjen :)

Handle julegaver året igjennom, gjerne når ting er på salg. Lag en deig og lag flere småkaker ut av den (f.eks http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/en-deig-7-slag-kaker/). Jeg lager ikke småkaker da, for det spiser ingen i huset. Men er ram på å lage sjokolade til jul, og en rask måte å gjøre dette på er å kjøpe inn favorittsjokolad(ene) av rene sjokoladeplater (altså ikke tilsatt noe annet), smelte de og blande i, eller fylle i det jeg måtte ønske (noen tips: rista nøtter, appelsin og sitronskall, bringebærfyll, frysetørka bær, kokos, konjakkmarinerte rosiner osv). Super mer eller mindre hjemmelaga konfekt. Til sist har jeg et tips om å pynte (ferdige) pepperkaker/pepperkakehus med stilig melisglasur tilsatt konditorfarger (og godterier, da). Forresten smart å lage milisglasur med eggehvite -da blir den mer fyldigere og fastere syns jeg.

Johanne

03.12.2015 kl.20:30

Mitt beste tips er å ha alltid våtservietter tilgjengelig. Våtservietter kan brukes til det meste, husvask, klesvask, kroppsvask... Ja, you name it 😊😅

Anita

03.12.2015 kl.20:55

Mitt beste tips er å huske på at ingen har dødd av litt støv!

Monica

03.12.2015 kl.21:12

Mine beste juksetips: Våtservietter (fjerner utrolig mye forskjellig!), roteskuff/rotekott der man kan hurtig rydde rotet inn i, teflonduk fra europris (som kan søles på/grises på og d vaskes lett bort i vask og ser til og med fin ut egentlig), og støvsuging! Kan se skittent ut, men tar du støvsugeren over gulvet i en kjapp vending ser d nesten nyvaska ut:)

Siv

03.12.2015 kl.23:34

Som rimelig fersk mamma har jeg alltid bruk for gode tips, så denne boka så kjekk ut :)

Jeg lager dobbelt opp av middag når det er noe som kan fryses, så unngår vi for mange dager med Grandis :D I frysern er det også plass til gulrotkake"rester" og cookiedeig, som gir kjapp hjemmebakst når man plutselig får besøk.

Viktigst av alt tror jeg forresten det er å ha senka skuldre, og heller møte svigers med et smil om de kommer på overraskelsesbesøk når hybelkaninene har fest og skittentøyskurven ser ut som den har spydd utover hele badegulvet!

Isabel p

04.12.2015 kl.00:45

Jeg har kanskje ikke noen gode tips å komme med. MEN, jeg er gravid og venter en liten gutt 14 februar, mitt aller første barn og er det noe JEG trenger, så er det nettopp tips :-D Din blogg har jeg lest så lenge jeg kan huske, tilogmed før tanken og planene om å selv bli mamma ble en realitet. Jeg vil uansett takke deg for gode og inspirerende innlegg, takk for at du viser at ikke alt trenger å Være glansbilde og polert. Takk for alle tips og råd om alt fra nettopp kakebaking ;-) til oppdragelse. I mine øyne er du supermamma. Du er en slik mor jeg håper jeg kan Være for mine barn. Vennlig hilsen fra meg ^^ God jul !

EliseCecilie

04.12.2015 kl.10:13

Jeg kom på en ting til!

Våtservietter! Det hadde vi ikke klart oss uten i en hektisk hverdag. Og hemmeligheten er at de kan brukes til ALT! Har ungen tegna på møbler? Glem såpe og vann, bruk våtserviett. Har ungen malt og det er maling langt oppover armene? Glem såpe og vann, for da må du stå og skrubbe. Våtservietten derimot, den tar alt (til og med sprittusj!) :) Så våtservietten gir kjapt presentable unger, og et rent hjem. Spay litt jiff rundt deg så virker hjemmet strøkent ;)

Anne panne

04.12.2015 kl.13:26

Har ingen tips og triks! Det er derfor jeg desperat trenger boka!? Fikk masse tips her da:)

Anna GL

04.12.2015 kl.21:10

Mitt beste tips er å alltid kunne lukke døra til alt rotet. Vi har kjøkken, stue og toalett i én etasje, så når vi får besøk trenger ikke hele huset være strøkent - bare denne ene etasjen. Altså, det trenger ikke å være strøkent heller, men hvis sofakroken og spisebordet (og kjøkkenbenen til en viss grad) er i ok orden, kan det bugne av klær og leker i resten av huset. Og støv. Nevnte jeg støv?

Litt i samme bane, men kost og støvbrett er også et hett tips! :D

Uansett tror jeg kanskje jeg trenger den boka for å lære noen flere triks. Kanskje kan man lese den pent, for så å gi den videre?

Casa Kaos

04.12.2015 kl.23:58

Gratulerer til Anne panne.
Du ble den heldige vinner!
Jeg har sendt deg en mail.
Tusen takk til alle dere andre som har delt deres tips og triks til en enklere hverdag.
Her var det mye og lære, og jeg tar med meg flere av triksene videre :-)

Tina

05.12.2015 kl.19:42

Mitt beste mamma tips er en liste med faste ca 10-15 middager vi ruler på :) kjøper inne kjøtt til 15 midager ca og legger i frysen. skjærer brød i butikken som vi fryser ned og tiner på brødristeren når vi skal ha brød :)

Eirin Hansen

13.12.2015 kl.19:18

Har bakedager dær æ fyller frysa med diverse godsaker slik at man har noe på lur til middag, fest eller gjest 😉

Rebecca

13.12.2015 kl.21:56

Ja jeg vil veldig gjerne vinne boken fra de supre søstrene 😍 Gikk på skolen med disse i min barndom 😀

Mitt beste tips er å ikke la seg stresse😀 Kos deg med det du skal gjøre og la barna være med.

Skriv en ny kommentar