hits

Jeg hamstrer smågodt uten skam

11.03.2016 - 19:30 33 kommentarer

Billig smågodt har virkelig fått på pukkelen de siste dagene. 

Billig smågodt får skylden for at vi nordmenn er tjukke, for at vi har diabetes og diverse andre livsstilssykdommer, for dårlige tenner og lubne unger. Billig smågodt er djevelens verk som lurer oss til å kjøpe kilo på kilo med dette livsfarlige, fargerike materiet. 

 


 

De sunne rister sakte på hodet mens de krøller panna og sukker oppgitt. At det går an, tenker de, og skuler bort på oss smålubne, usunne som med glødende blikk og vante hender skuffer smågodt-skeia taktfast inn og ut av de mange boksene i smågodthylla. 

En av dem som syns det er skammelig og flaut med alt smågodtet som forlater butikkhyllene i disse dager, er bloggeren Anne Brith. Les Anne Briths innlegg her  Noe jeg for øvrig syns er litt rart, siden hun selv stadig frister leserne sine med den ene sukkersøte kakeoppskriften etter den andre. Jeg mener, er det mer stuerent å spise kaker med rosa glasur, enn smågodt? Sukker er vel sukker?

Jeg har hamstret smågodt i dag. Jeg har hamstret mange kilo. Og det helt uten skam. 

Jeg kunne godt ha forsvart det med at vi skal legge det i påskeeggene til ungene, gjemme det bort og kun ta det frem på lørdagene i flere måneder fremover. Eller at vi skal spare det til fireåringens bursdag om en måned. 

Sannheten er at jeg skal sitte foran tv-en, både i kveld og i morgen kveld ... ja, sikkert på søndag også. Og kanskje til og med på mandag ... og trøkke i meg smågodt til jeg blir så kvalm at jeg nesten spyr. Så skal jeg vente en halvtimes tid, til den verste kvalmen har lagt seg, og så skal jeg spise litt til. 

Og jeg skal faen meg kose meg og nyte det, og spise helt uten dårlig samvittighet mens jeg gir fingert til Sommerkroppen 2016.

Jeg har overhodet ikke tenkt å unnskylde meg for at jeg hamstrer smågodt.

Jeg trenger nemlig ikke det!

 

Les også: Hvordan er det mulig å glemme å spise?

Les også: Kjære altfor små klær. Nå skilles våre veier.

 

PS: For flere oppdateringer fra en smålubben smågodtelskende småbarnsmamma, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

33 kommentarer

Eirin

11.03.2016 kl.19:39

hahaha æ flira høyt og lenge av denne :) Fantastisk bra :)

Siri

11.03.2016 kl.19:44

1. Min verdi som menneske er på ingen måte omvendt proporsjonal med antall kg jeg veier.

2. KOS DEG! Det skal jeg!!

Mor5barn

11.03.2016 kl.19:54

Hei. Jeg digger deg. Du sier alt som det er og det er supert. Når jeg leser innleggene dine så får du meg til å føle meg topp. Sånn mammaer ønsker å være. Alt trenger ikke være tipp topp hele tiden.

Akershus mamma

11.03.2016 kl.20:12

Du er absolutt ikke alene om å ha hamstret smågodt i kilos vis 😊 Jeg spiser en bit nå og da igjennom hele dagen og jeg har tenkt å hamstre mer i morgen 😊 Kos deg!

Famwangaasegg

11.03.2016 kl.20:26

Hihi. Jeg hamstret smågodt igår, og jeg var ikke alene om godsakene.. Det var kø rundt boksene, det nærmest frådet rundt munnene til de som skulle hamstre - som meg. Jeg måtte le litt for meg selv. Nå har vi smågodt som vi skal kose oss med, og resten er faktisk til barnebursdag og påsken. Kos deg med snopet:)

Og ja, en fin fredagskveld ønskes. :)

Linda

11.03.2016 kl.20:28

Tusen takk, fantastisk bra innlegg!

Har leste side opp og side ned om hvor grusom denne priskrigen er, møkk lei av å høre om det, folk må da få gjøre som de vil! Tankene trakk i alkurat samme retning hos meg i forhold til fargerike sukkersøte cookies, cupcakes og kaker...

ln

11.03.2016 kl.20:39

Helt enig, vi må få lov til å nyte litt billig smågodt om vi ønsker det. Ikke ofte butikkene har priskrig. Og sommerkroppen hadde jeg ikke før smågodt kom på tilbud heller. Så her i huset er det kjøpt inn kilovis med godis,kvikklunsj og påske egg.Spise meg kvalm flere ganger daglig denne hekgen. Kos dere!

Vibbedille

11.03.2016 kl.20:41

ENDELIG! ENDELIG noen som er ENIG med meg! JuHuuuu

Skrev et innlegg selv for et par timer siden hvor eg skrive om det samme! Ja at man må kunne kjøpe noen EXTRA kilo UTEN å bli flau og uglesett :)

TAKK SKAL DU PIGEDE HA! :)

Ta gjerne turen innom meg å kikk også,

ja hvis du har tid mellom bitene hehe

Go`Klem fra ei SØT Vibbedille :)

Maria

11.03.2016 kl.20:49

😂😂 hehe Godt å høre. 😄 ønsker deg en strålende helg og kos deg masse med smågodt 😄😄😄

Marianne R

11.03.2016 kl.21:06

Klart man skal hamstre smågodt uten skam! Jeg har alltid vært en hund etter søtsaker, og en kveldsspiser (søtt) etter at jeg ble mamma. Prøvde å få av noen mammakilo i januar, men jeg sprakk fort gitt! Et liv uten godteri er et stusselig liv. Ja til å kose seg ganske ofte ;)

Mona Korsell Bønke

11.03.2016 kl.22:07

Jeg VENTET på at det skulle komme et vettugt motsvar til alle disse fanatikerne, og endelig fikk du tid mellom all smågodtspisinga! Skål i svarte krokodiller og praliner!

Eneste grunnen til at jeg ikke har vært på tokt er at jeg har vært billøs et par dager, men i morgen!! Unna vei, her kommer jeg, og jeg skal ha godis og breie meg!

Klem

Aba

11.03.2016 kl.22:23

Haha, du er fantastisk. WORD!

Kristin

11.03.2016 kl.23:54

Helt enig!!! Folk må da jaggu meg få hamstre de matvarene de måtte ønske uten å skulle føle skam!

Men må likevel si at jeg ikke helt skjønner greia her; det kan da vel ikke være mange kronene man sparer på godtekrigen, om utg pkt er de mengdene smågodt man spiser til vanlig?

Jeg kjøpte min vanlige fredagsdose idag og det var neimen ikke mange kroner forskjell..så om forskjellen utgjør mindre enn feks en skarve caffe latte så må jeg bare si at jeg skjønner virkelig ikke hysteriet, eller hamstringa...

Men kom med tilsvarende priskrig på biff, da skal jeg love deg jeg stiller meg i kø! 😉😜

Julie

12.03.2016 kl.00:42

Hehe! Sukker er sukker ja. Jeg ser ikke helt poenget med de som kjøper for å spare i flere måneder fremover, for smågodteri i sånne poser blir jo ganske raskt gammelt og hardt. Selv har jeg ikke storhandlet godteri, men jeg skjønner jo at folk gjør det. Det er jo ikke hverdagslig med så billig godteri. Men da bør de kjøpe for å spise, ikke for å spare til godteriet ikke blir spisendes mer, for da er jo poenget med å handle billig godteri liksom blitt litt borte:) Skjønner ikke hvorfor folk tar sånn på vei for det, for det er jo ikke godteriet de kjøper akkurat nå mens det er på tilbud som for de overvekt og hull i tennene! Det skal litt mer til enn det, selv om for mye smågodt selvsagt ikke er bra for kroppen;) Men skal det bli varige mén utav dette, så må det faktisk en del mer til. Og de som syns det er så ille får bare la være å kjøpe da. Ser også at folk bruker som argument at barna bruker opp alle lommepengene sine på smågodt når det er så billig, men om foreldre syns det er så ille så må de faktisk ta litt kontroll over pengene til barna sine selv og ikke legge skylden på butikkene om barna kjøper mer godteri enn hva de får lov til.

Ser forresten at det er priskrig på appelsiner også, og det må jo være et fint alternativ for de som ønsker en priskrig på noe sunnere enn godteri. Selv kunne jeg tenkt meg en priskrig på vin, men skjønner at det blir mitt verre i og med at det kun er en kjede som selger sånt i Norge. Kan ta til takke med priskrig på øl blant butikkjedene da, aldri dumt med corona til 2,90 flaska, mens man sitter i solveggen i påska ;)

Maria

12.03.2016 kl.16:10

Jeg har også hamstret min part og kommer nok til å balansere jevnt på kvalmegrensa helt til det er tomt igjen.

Cecilie

12.03.2016 kl.18:22

Hadde jeg ikke hatt svangerskapsdiabetes hadde jeg kjøpt en kilo og spist alt på én kveld! Siden jeg går glipp av denne priskrigen, så må jeg nok ta en tur til Sverige når ungen er ute for å ta igjen det tapte. Eller vettu hva?? Jeg skal kjøpe meg en hel kilo i Norge!!! Til FULL PRIS!!! Og spise den i ett strekk mens jeg ammer. Juhuu! Gleder meg allerede ;-)

12.03.2016 kl.20:13

Cecilie, en del unger får vondt i magen hvis mor spiser noe som helst annet enn knekkebrød med lettmargarin og vann når de ammer... Så der kan du gå på en smell 😉

Jeg kjøper ikke en seigmann engang, for jeg har spiseproblemer. Men nordmenns yndlingshobby er å føle seg bedre enn andre så hylinga over billig morro måtte jo komme.

Kos dere med nask alle sammen!

Silje

12.03.2016 kl.20:45

Først: jevnt over digger jeg både deg og bloggen din og synes du skriver godt og har gode innsikter. Dernest, det er selvsagt helt greit at du ikke har dårlig samvittighet for å spise smågodt tre-fire dager til endes og at du ikke bryr deg om sommerkroppen. Og det er selvsagt opp til den enkelte å velge (eller ikke å velge) å benytte seg av det tilbudet som har vært på smågodt. Men tanken jeg fikk da jeg leste innlegget ditt var: Hva er det som er så galt med å få litt dårlig samvittighet for å spise smågodt? Det er jo et faktum at smågodt ikke inneholder NOE av det kroppen trenger. Og da tenker jeg ikke på sommerkroppen. Men på helårskroppen, og ikke på utseende, men på helsen. Og nå tenker du sikker at jeg er en av disse som rynker på nesen, og det gjør jeg - av det jeg mener er en vulgær priskrig på smågodt. Jada, jeg vet at de har kriget om appelsiner også, og i bunn og grunn tenker jeg at priskrig på mat i et land som flyter over av melk og honning i en verden som sulter på helt generelt grunnlag er ganske vulgært, men det er strengt tatt en annen diskusjon. Poenget nå var, hva er galt med dårlig samvittighet for å gjøre noe som man (egentlig) vet at ikke er bra for egen helse?

13.03.2016 kl.01:19

Maken til manglende innsikt skal man lete lenge etter

Bodil

13.03.2016 kl.08:53

Hahaha. Du er så kuul. Får virkelig sagt det! Et triks for å unngå kvalme, er å ha posen litt på lur gjennom dagen, så blir det ikke så mye på en gang. ;)

creativeminds

13.03.2016 kl.10:31

Elsker at du ikke tar alt så seriøst og gir deg litt faen i alt man "egentlig" bør og "egentlig" skal.

Har nominert deg på bloggen min :)

13.03.2016 kl.10:46

Heeeelt riktig og veldig bra innlegg! Du skal ikke unnskylde deg for noen. Kos deg

GroAnita

13.03.2016 kl.15:53

Når jeg spiser smågodt så sørger jeg for å ha litt lakris og potetgull ved siden av for da greier jeg å trykke i meg mye mer.

Jeg har spist opp de 2 kg jeg kjøpte på onsdag og tror jeg skal vente til fredag før jeg kjøper mer for jeg ble litt overrasket over hvor fort det forsvant for jeg har jo bare tatt en bit om gangen mens jeg har gjort andre ting. Jeg rakk jo ikke å sette meg ned med en film en gang før alt var borte.

Kjersti

13.03.2016 kl.18:37

Jeg er HELT enig!:):)

madelen

13.03.2016 kl.22:30

Det er greit du har dine meninger, men det å rakke ned på anne brith synes jeg er helt motbydelig!

Casa Kaos

13.03.2016 kl.23:16

madelen: Jeg rakker ikke ned på Anne Brith. Jeg syns hun er en råkul dame som jeg har hatt gleden av å møte flere ganger den siste tiden.
Hun skrev et innlegg der hun kritiserte de som hamstrer smågodt, og jeg svarer på det.
Vi tåler å være uenige ;)

madelen

14.03.2016 kl.03:14

Ok, det er bra! Beklager at jeg misforsto...

Karina

14.03.2016 kl.08:46

Haha, tommel opp!

Hvis det ikke skal mer til en smågodt for 2,50 for å gi folk diabetes hadde de funnet et vis å spise det på seg uansett. Ta ansvar for egen helse uansett snopepriser og la folk kose seg med sukker om de vil :-D

Vi hamstret inn en del og har gjemt det i øverste skap, i håp om å ha det til helgene fremover, men vi får se hvor lenge det varer ;-)

Hildegunn

14.03.2016 kl.22:32

Haha! 😂 fy fader je dævvar av innlegget ditt om smågodt 😂 er så utrolig som å se meg selv med godteposen. Totalt sprengt og med mageknip 😂 og som du skriver..da det verste legger seg er det om å gjøre å stappe innpå litt til. Er som å føde egentlig... Man glemmer å vondt d var for 5 minutt sia :-o

Lilleulv

15.03.2016 kl.08:56

Spis mens du har lyst på det! selv har jeg de senere årene totalt mistet lysten på søtsaker, tro det den som kan. Jeg HAR brukt å spise smågodt til jeg ble kvalm, men nå holder det lenge med ett par biter.

Som en dyster konsekvens av dette, ryddet jeg i skapet i går og kastet flere kilo gammel sjokolade, hardt smågodt og harske kjeks. den egentlige grunnen var at tvillingene nå har knekket koden på barnesikringen og kommer seg inn i skapet ved egen hjelp. Og de må gjerne spise sjokolade, men helst ikke gammel!

Forresten er de alt for eksemplariske, og liker egentlig ikke søtsaker (med unntak av en og annen sjokoladebit). Så jeg vet ikke helt hva jeg skal fylle påskeeggene deres med? Selleri? :-) Forresten! I dag er gulerøtter tydeligvis på supertilbud, så da må det bli det, da. I påskeegget... Og kanskje en boks ansjos.... (favoritt)

Vegar

15.03.2016 kl.19:27

Husk og ofre en tanke til alle menneskene som har vært på dass, droppa å vaske hender, for deretter å stikke lankene ned i de boksene for å grafse til seg litt godt :)

Inger Marie

16.03.2016 kl.20:34

Jeg diggger hvordan du skriver og jeg ELSKER smågodt!

Sissel

28.03.2016 kl.21:38

Ha ha du er fantastisk 😂❤️️

Skriv en ny kommentar