hits

Nakne barn på stranda - er jeg naiv?

11.06.2016 - 09:30 48 kommentarer

For jeg syns faktisk det er helt greit at små barn løper nakne rundt på stranda. Små barn er ikke seksuelle objekter. Små barn er ... små barn. Det skal ikke være nødvendig å måtte skjule kroppene deres.

 


 

Da jeg var barn, løp jeg naken rundt i hagen helt opp til skolealder. Det var helt normalt. På stranda også. Etter hvert bare med en bikinitruse.

Rundt meg lå alle 70- og 80-talls mødrene med puppen i det fri. Jeg var omkranset av pupper. Det var store pupper, små pupper, sprettpupper, hengepupper, rynkete pupper, brune pupper, hvite pupper og vrengt polvott-pupper.

Det var muffinsmager og cellulitter i skjønn forening. Ingen skjulte rynkete mammamager og strekkmerker bak store badedrakter. 70- og 80-talls mødrene ville bli brune. Også på magen og på puppene.

I dag går ingen toppløs lenger. Badedrakten er på full fart inn igjen, slik at vi kan gjemme bort mammamagene våre. Vi er så redde for at noen skal vurdere kroppene våre og stemple de ikke gode nok.

Og så kler vi på de små barna våre. Ikke fordi vi skjemmes over kroppene deres, slik vi skjemmes over våres egne, men fordi vi er redd noen andre skal seksualisere dem.

Og ja, jeg skjønner at man blir bekymret. Man leser om menn i busker og bilder som blir misbrukt. Men skal vi la disse få (for la meg presisere at det er snakk om noen veldig få) mennene få styre hvordan barna våre skal kle seg på stranda? Skal vi virkelig gi disse mennene så mye makt?

For nettopp ved å kle på barna våre og skjule kroppene deres bak badebukser og bikinitopper (sic), er vi med på gjøre barna til noe seksuelt.

Jeg lar ingen andre bestemme hvordan jeg skal se ut på stranda. Herregud, jeg er 40 år og bryr meg nada om en eller annen dust ikke liker magen min eller cellulittene mine. Det er i så fall hans eller hennes problem, det er virkelig ikke mitt.

Og jeg nekter også å la en eller annen dust få seksualisere mine barn. Det er også hans problem, ikke mitt!

Hva mener du? Ja til nakne barn på stranda, eller syns du jeg er naiv?

Les også: Nakenhysteri på ville veier

Les også: Slik får du bikinikropp

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

48 kommentarer

11.06.2016 kl.10:24

Her går 4 åringen i bikini fordi hun selv vil det. Her en dag når hun var på stranda ville hun ha den av, og da fikk hun lov til det også :-)

Lene

11.06.2016 kl.10:34

Polvott😝

Ellers er jeg sååå enig!!

Cecilie

11.06.2016 kl.10:53

Jeg er så enig. De aller fleste barn elsker jo å springe nakne rundt i sommervarmen, og jeg kan ikke forstå at noen kler på dem fordi noen ekle jæ***r kan ha et forvrengt syn på en barnekropp. Her springer barna rundt nakne ved anledning, også etter kveldsbadet eller om man ikke gidder kle på seg etter dobesøkene (han eldste kler av seg når han sitter på do). Når de selv ønsker å ha badebukse på tas den på, og i offentlige basseng og hotellbasseng osv er selvsagt badebuksen på :-)

Anja

11.06.2016 kl.11:35

Helt enig.

La de små barna løpe nakne på stranden. Men jeg må ærlig innromme jeg har øya med om det er noe som skjer. Men Om det er noe som skal på, så er det badetruse eller badedrakt. Bikini på smabarn er jeg imot og virkelig missliker.

Hanne Marit

11.06.2016 kl.11:39

Ja til nakne barn på stranda! Det er da helt naturlig synes jeg

Mor til to

11.06.2016 kl.11:56

Jeg lar ikke guttene mine springe nakne på stranda: rett og slett pga det i dag er så fryktelig enkelt å ta bilder som havner i feil hender. I dag har vi telefoner med veldig gode kamera, det er så enkelt å ta en selfie med andre hensikter enn akkurat det. Har også sett at noen tar selfie og legger det ut på Facebook og så er det nakne barn i bakgrunnen. Har ikke problemer med at andre gjør det; men mine har buksa på. Kanskje noen vil kalle meg for hysterisk, kanskje har de rett; men jeg kjenner jeg slapper mer av da.

jøsss

11.06.2016 kl.12:00

Hans problem? Det finnes like mange overgripere blant "kvinner" ja.....

du ser ikke selv hva du skriver, 70og 80tallskvinner fløt rundt med puppene bare.....

Bare det i seg selv er et overgrep mot alle rundt seg

Veronica Rona Thomassen

11.06.2016 kl.12:13

Enig i at barn bør slippe våtrakt men en badebukse er nå innafor offentlig. Litt for deres personvern. Folk med camera alle veier og jeg tror de vil takke meg for det når de blir eldre.

jøsss

11.06.2016 kl.12:18

Hengetiss eller hengepupp, begge delene er kjønnsorgan, de tingene definerer kjønnet ditt, hvorfor skal dere eksponere puppene deres for små barn og voksene når det er et kjønnsorgan?

Hva er det dere som flexer kjønnsorganet deres i trynet på hvermansen i tide og utide ikke forstår?

Damer er en gjeng med overgripere på lik linje med noen menn, damene er jo verre fordi de forstår ikke hva de driver med, nei, det er en grunn til at bikini og badebukse er funnet opp.

Jeg synes dere får ta dere sammen og innse det at er noen som er overgripere og presterer å skape seksuelle traumer hos små barn(sånn for å snu på det) så er det kvinnene som går rundt med hengebrødene sine over alt å tror de er noe, se hva du skriver selv, "jeg lar ingen andre bestemme hvordan jeg skal se ut på stranda. Herregud, jeg er 40 år og bryr meg nada om en eller annen dust ikke liker magen min eller cellulittene mine. Det er i så fall hans eller hennes problem, det er virkelig ikke mitt."

Jaha, men det burde du faktisk bry deg om, hvorfor skal DU påføre andre mennesker kjønnsorganet ditt? Du er rett å slett en overgriper og vet det ikke selv....

Nienna F.

11.06.2016 kl.12:19

Jeg er litt enig med deg. Og syns samtidig du er litt naiv. Jeg skulle ønske det var sånn at det fortsatt var helt greit, men som "Mor til to" sier: alle har med seg kamera hele tida nå. Det er ikke sånn lenger at bilder ligger trygt i fotoalbumet hjemme. Det handler ikke bare om seksualisering, det handler også om eksponering.

MissM

11.06.2016 kl.12:21

Jeg synes det er deilig for barna å gå løpe nakne rundt på stranda, og det får de selvsagt lov til. Er helt enig i det😊 Men av og til må man også ta litt praktiske hensyn for at de skal slippe å få rumpa full av sand og bli solbrente😊

Det er viktig å lære barna at kroppen er naturlig, og noe man ikke skal skamme seg over! En må også tenke over hvilke signaler vi foreldre sender ut om vi selv gjemmer oss bort bak store badedrakter og "klager over hvor tjukke vi er". Selv om barn ikke tenker over det der og da, så kan det være med på å skape dårlig forhold til egen kropp når de vokser opp og begynner å tenke mer på denslags!

Erik

11.06.2016 kl.12:22

Av med klærne, opp i trærne, heter det jo...

Nakenhet er det naturlige og påkledning var først noe man fant på for ikke å fryse i hjel etter sist istid da man jaktet ved iskanten.

Siden har det blitt en religionstyrt bluferdig kulturgreie og status å kle seg i alle sammenhenger. Beduiner kler varmen ute og eskimoene kler kulda ute, som er praktisk bruk av klær...

Guro

11.06.2016 kl.12:43

Helt enig!!! I mine øyne ser det bare dumt ut å skulle sette en bikini på en barnekropp. helt greit at ikke alle vil at barna skal sprade nakne rundt, men jeg synes ikke at bikini er noe som skal på barn.

Badeengel

11.06.2016 kl.12:55

Jeg synes pupper bør bære tildekket på stranda på samme måte som underlivet til menn. Nudiststrand er et alternativ for de som vil ha nakenhet. Jeg vil ikke ha det påtvunget meg. Blotting synes jeg er negativt

Linda

11.06.2016 kl.13:12

På 80-tallet hadde jeg kanskje latt gutten min springe rundt naken på stranda, det var flust med overgripere den gangen også, men sånt var hysj-hysj. Så man hadde ikke så mye kunnskap om det. Man tenkte ikke på det. I dag, med ordentlig kunnskap om dette svineriet og dessuten folk med mobilkamera og nettilgang absolutt overalt, så vil han alltid gå med badebukse. Sånn er det bare, desverre.

Ståle

11.06.2016 kl.13:47

Det barn føler som naturlig, ER naturlig. La de løpe fritt rundt uten disse tåpelige badedraktene og buksene som de voksne absolutt skal kle de med. Om voksne har et naturlig forhold til nakenhet, så vil de få det. Har man et problem med en naken barnekropp, bør man snarest ta en tur til legen eller psykolog, for da har man et problem søm bør kureres omgående.

Om noen synes det virker støtende å se en voksen pupp på stranda en varm sommerdag, ja da har de virkelig et stort problem. Og for de som (også her i kommentarfeltet) henviser de som ønsker å sole seg toppløs, til en nudiststrand...ta dere sammen. Dette har i all tid vært helt normal, helt naturlig (heldigvis fortsatt helt naturlig i mange samfunn verden over), og noe alle gjorde for kun få år tilbake. Det er det siste 10'året at enkelte har begynt å føle seg "støtt" av slikt.. Jaja, sier nå jeg. Støtes man av en pupp, da tror man enten på noen rart noen fantasifigurer har "sagt" eller så er man totalt blottet for kunnskapen om at kropp er HELT naturlig og at den i utgangspunktet ikke ble bekledd for at andre ikke skulle føle seg støtt. Den bekles av praktisk årsaker. Og jeg er ikke naturist...synes feks at man ikke kan sammenlikne en pupp med underlivet. Synes selv at det å se en voksen, helt naken kropp på stranda, blir litt drøyt. Men....det er sikkert et resultat av tiden jeg vokste opp. Vi formes av våre forfedre.

Kari Jenseg

11.06.2016 kl.15:00

Nakne barn er helt innafor. Vi bor 5 min gange fra stranda, og tilbringer dermed mye tid der. De fleste yngre nabobarna løper nakne rundt omkring i løpet av ettermiddagen, inkludert 4-åringen vår. 7-åringen vår har i år begynt å være opptatt av å ha på seg badebukse, men det hender han fortsatt glemmer seg bort og løper naken uti bølgene han og. Jeg syns det er helt ok og har aldri fått kommentarer eller blikk.

Thomas M

11.06.2016 kl.15:04

Hva i all verden er det som foregår? Når ble vi slik et "tildekkende" folk? I en artikkel i dag så jeg at det i Gøteborg var lagt ned forbud mot å bruke shorts på jobb. Kunder blir støtt må vite.

Forhåpentligvis er denne tildekkingen et utslag av usikkerhet og sosiale mediers påvirkning. I verste fall er dette en ubevisst vridning mot muslimske regler for påkledning og tildekking. Det er gjestene som bør tilpasse seg vertenes normer og regler og ikke omvendt.

Jeg frykter fortsettelsen.

Serje

11.06.2016 kl.15:19

Aldri opplevd at barna vil vere nakne på stranda? Mange går regelmessig i svømmehallen. Vere nakne der og da? Korleis lære dei den forskjellen? Handla ikkje om å dekke til kroppen,heller ha på passelige badekle.

Cfjeld

11.06.2016 kl.17:02

Jøsss; Hvilken verden lever du i? Når ble bryster kjønnsorganer?? De er da vitterlig ikke annet enn matmaskiner til ungene... Faen ikke rart folk går rundt å har syke holdninger til kropp og sexualitet...

Daniel

11.06.2016 kl.18:06

Artikkelforfatter fremhever at "Små barn er ikke seksuelle objekter. Små barn er ... små barn"

For de aller, aller, aller fleste av oss er det slik. Men for endel avskum er det ikke slik. Og med moderne teknologi hvor det er kamera på alle mobiler, så er det stor sjanse for at det som er naturlig nakenhet likevel havner på avskyelige fora

Ann-Kristin

11.06.2016 kl.18:33

Hva andre gjør må være opptil de, men jeg selv har aldri likt at barna går nakne. Ja, da tenker jeg selvsagt på disse menneskene som er syke og kan finne på å gjøre mye rart. Og da spesielt med gode mobilkameraer. Ganske fort gjort å ta ett bilde av barn på stranda og legge det ut på en dårlig side. En annen grunn til at jeg ikke liker det er fordi jeg ser badebukse som en liten beskyttelse for de edle delene. Når de sitter i sanden kommer den inn både her og der og det er ikke alltid like lett å få ut alt sammen. Men igjen må det være opptil enhver hva den vil la sitt barn gjøre. Så får andre tenke å mene det de vil. Vi må respektere andres ønsker slik vi vil at de skal respektere våres ønsker.

jøsss

11.06.2016 kl.19:42

Cfjeld Selvfølgelig er pupper kjønnsorganer som tiss er, hvorfor tror du gutter liker å titte på de?

Men egentlig satt jeg kun og ventet på at person som deg skulle dukke opp og ikke forstå noenting....så sånn er det, pupp og tiss definerer kjønnet ditt, derfor er pupper kjønnsorgan, er ikke verre en det.

Ikke vet jeg om så mange små gutter som synes det er kos å få gamle damers pupper opp i fjeset i tide og utide heller, hvorfor tror du det er slik? fordi det er kjønnsorgan....

jøsss

11.06.2016 kl.19:44

og til deg som har skrevet bloggen her, naiv er vel å ta i, dum er vel ordet som er riktig å sette på slike som deg

Thomas

11.06.2016 kl.20:10

Jøsss: Det er ikke pupper som er problemet. Det er slike som deg som er problemet. Og, en ting til, du er vel ikke tilfeldigvis muslim, en av de mange som vil at vi skal dekke oss til? Synes å lese mellom linjene; en intolerant ung mann...

EventyrElin

11.06.2016 kl.20:15

Wow...for et kommentarfelt...

Ja til naturlig nakenhet, de som vokser opp i dag blir ikke eksponert for annet enn sosiale mediers retusjerte uoppnåelige kropper, og trenger deigmager, strekkmerker, hår og cellulitter skal de kunne få en realitetsorientering til egne kropper. Vi trenger det, vi også.

Her hjemme løper de nakne så mye de vil, på stranda får de også gjøre dette (men vi er nordfra, vi har uendelig lange strender..), men på mer offentlige steder med masse folk (være seg strand eller basseng) vil de nok ha på badebukse. Det er dessverre for mange sjuke folk der ute, og med dagens teknologi tar jeg ikke sjansen.

anonym

11.06.2016 kl.20:21

Huff. Jeg er jo alltid enig i det du skriver på bloggen, men dette var trist lesestoff. Jeg er enig i at bikini hører til voksne, fordi barn har ikke fått pupper ennå. Men ha klær på barna i offentlighet. Badedrakt eller badetruse. Og det handler absolutt ikke om skam når man vil tildekke rumpe til små barn, det handler om at de skal læres fra de er små til hva som er deres private. Det private viser man ikke til alle og enhver. Jeg kunne aldri tenke meg å la min datter eller sønn løpe naken på stranda hvis andre er der. Men kanskje må man ha opplevd det grusomme, å bli overgrepet av andre, før man forstår det.

Linda

11.06.2016 kl.21:30

Jøsss: Ha ha, nei, det heter kjønnsorgan fordi det er organet som brukes til forplantning. Pupper blir det ikke barn av, og pupper er heller ikke et organ. Her har du nok forsømt ditt o-fag. Foreslår at du holder deg i din egen hage, så slipper du å bli eksponert for pupp og bar hud forøvrig.

Anonym: Vi som ikke har opplevd overgrep selv kan nok ikke forstå, nei, og alle må få velge for sine barn. Men jeg kan ikke se at nakne barn på stranden skal være mer utsatt for overgrep enn påkledde barn?

Barn har en naturlig bluferdighet, som vanligvis dukker opp i skolealder. Da må de få dekke seg til, tenker jeg. Min 7 åring føler seg fortsatt fri til å være naken i hagen og på stranden, og får lov til det. I år har jeg forresten også innvilget bikini, etter ønske fra barnet selv. Jeg innså at argumentet mitt mot bikini er seksualisering av barnekroppen, mens HUN ikke aner hva det betyr. Hun vil bare være like fin som meg, og er absolutt ikke opptatt av å dekke seg til.

Marianne R

11.06.2016 kl.22:41

Er så enig i at barna må få lov til å være nakne på stranda hvis de ønsker det, evt. at det er valgt av foreldrene til de barna som er for små til å forstå. Men jeg er ganske pysete sånn sett selv. Hadde ikke turt å kle av guttene mine, pga. det som "mamma til to" skrev: I våre dager har alle et mobilkamera tilgjengelig, og ingen vet hvor det befinner seg pedofile.

Tobarnspappa

11.06.2016 kl.23:05

Å la barna gå nakne når de vil er å gi dem frihet, og lære dem å respektere egen kropp. Det er både naturlig og riktig. Er litt oppgitt over alle som drar opp den greia om at "alle har kamera nå om dagen". Og så da?? Jeg har kamera på telefonen med meg på stranda, om det løper noen andre sine nakne unger rundt er jeg helt uinteressert i å knipse det. Slik er det for 99,8% av oss. Så finnes det noen som kunne tenke seg å snike seg til et bilde, det er ingen grei tanke. Og om jeg ble klar over ta noen tok bilde av mine unger uten tillatelse hadde jeg trolig anmeldt på flekken. Men hva er konsekvensen for ungene, om det "verste" skjer"? Sannsynligvis ingenting. De blir ikke skremt, de blir ikke misbrukt, de vet ingenting om det. Selv om bildet skulle havne på nett så er det som et anonymt bilde av en glad unge som leker naken på stranda. Det er bare seksuelt for de som er skrudde nok i hodet til å tenne på slikt. Skal vi frata ungene vår muligheten til å føle seg fri, til å bade en gang det kanskje ikke er planlagt, bare fordi noen KAN komme til å ta et bilde?

Forstå meg rett: Det er absolutt ikke greit om det skjer, men vi fratar ungene mer med å lære de å dekke seg til allerede fra de kan gå selv, enn om vi lar de gjøre det som er det naturligste i verden og dermed løper risikoen for at en eller annen gris tar et bilde.

Roger svendsen

12.06.2016 kl.00:00

Hahaha!! Pupper er et kjønnsorgan. Hahahahaha! Ærlig talt.. Hvor var denne personen når vi lærte om kroppen på skolen?

Pupper er en av tingene som skikker menn fra kvinner, men det er ikke et organ, og heller ikke et kjønnsorgan. Jeg skjønner poenget, menn blir kåte av pupper. Definitivt, men ikke i enhver setting. Stranden er en useksuell setting, og selv om jeg stjeler et ekstra blikk i det skjulte så får jeg ikke stå fordi noen soler toppløs.

Får man en slik seksuell tenning bare av å se en pupp, så er man overseksuell.

anonym

12.06.2016 kl.00:16

Det jeg mente med overgrep, var atvom man har vært utsatt, blir man ekstra påpasselig på at sine barn ikke skal oppleve å bli det. F.eks ved å bli tatt bilde av og brukt på nettet. Jeg tenker at om det finnes voksne fjotter på stranda som er der for å se nakne barn, skal de ikke få den glede av å se mine barn. Ungene klarer helt fint å gå med badeklær på stranda der det er mange andre mennesker, de må vel ikke gå naken for alt i verden. Gjør som dere vil dere andre, men mine har strandklær på, og jeg lager ingen som helst nummer av det for dem, det er bare helt naturlig for dem å kle seg.

gabhare

12.06.2016 kl.01:27

Støtter Thomas M. Hvor er vi i verden. Hvis vi skal begynne å tilpasse oss, det være seg seg den ene eller andre fra innland og utland. Vi skal ikke la oss stigmatisere mener jeg, men være oss selv, og det har vi lov til. Så kan disse "....." mene hva de vil. Innleder fortalte aldri noen grunn sitt standpunkt. Er du redd for det norskeste av det norske. Er det det du sliter med?. Ta vare på ungene deres så er det meste gjort.

Kropp er topp

12.06.2016 kl.08:24

Oi. For en "debatt."

*pust med magen*

Har noen vært i en offentlig garderobe i løpet av de siste fem årene og sett hva dagens ungjenter gjør når de må skifte/dusje sammen med andre? I utgangspunktet er jeg en ganske blyg person som liker å skjule meg så godt jeg kan når jeg skal være naken rundt folk, men i det siste har jeg begynt å SPRADE rundt! For hjelpe meg! De stakkars jentene kler seg om inni svære t-skjorter, delvis gjemt bak skap eller bytter på å holde håndklær for hverandre. De dusjer i undertøyet/badetøyet eller ikke i det hele tatt. Jeg ser på det som ekstremt nødvendig at jeg viser fram mine kjønnsorgan (både ammepuppene som IKKE er det, og underlivet i all sin stas), min store sellulittrumpe og deigmagen min. For hvis jeg ikke gjør det, har de sett èn normal kropp mindre og fått bekreftet at kropp er noe skummelt og seksualisert som kanskje kun har en funksjon når en mann har lyst på den. Det er ikke et verdensbilde andre eller mine barn er tjent med. På stranden er jeg ikke komfortabel med å gå rundt naken. Men så fremt det er temperatur til det er det bikini på meg og nakne barn/barn med badetruse. Det samme gjelder hagen hjemme.

Nå må vi voksne slutte å pålegge ungene våre usunne holdninger til egen og andres kropp. La dem se flest mulig varianter i naturlige og utvungne settinger!

Når det kommer til frykt for mobilkameraer, så leste jeg nettopp et intervju med en kriposetterforsker om dette og han så på dette som et ikketema. Den type bilder var i hovedsak ikke interessant for disse menneskene. Tror det var klikk.no hvis noen har behov for å sjekke det. Alternativt kan kanskje casakaos ta en telefon og lage et eget innlegg på dette.

Min mening er; det er ikke om å gjøre med mest mulig nakenhet til enhver pris. Men man skal jaggu ikke kle på seg for enhver pris heller. Nakenhet er naturlig. Påkledning er kulturell.

Heia kroppen!!

Til jøss...

12.06.2016 kl.11:09

Jøss..

Nina Inderberg

12.06.2016 kl.12:00

Altså.... Pupper er IKKE et kjønnsorgan. Et kjønnsorgan er pr definisjon det man bruker for å reprodusere sin art. Pupper - det er en klomp med fett med en vorte på. Det er en matstasjon egentlig. Mannfolk går med bar overkropp hele tiden, noen har pupper andre ikke. Er DET et overgrep også? Skremmende at nakenhet er et overgrep. Og at folk skal bli forgrepet seg på av å se hengepupper, eller sprettpupper eller en hengemage etter graviditet eller hva som helst.....? Og at disse kvinnene TROR de er noe, ja selvfølgelig TROR de at de er NOE, de er et menneske, de har en kropp, som alle andre. Å sole seg toppløs er ikke synonymt med "se på meg se på meg". Blir litt matt her jeg.

Hennie

12.06.2016 kl.13:37

Nei til bikini, ja til badebukse i offentlighet. Her er det klare retningslinjer rett og slett fordi pedofili-nettverk på nett er mer omfattende enn det du beskriver. Dessverre. Verden er ikke som på 80 - tallet.

jokkimeister

12.06.2016 kl.14:30

Ikke vær så usaklig, det er jo muslimene som har skjylda

Gunn

12.06.2016 kl.16:40

Takk for at du tar opp dette ! Helt enig, la barn være barn og slippe paranoide foreldre som skal pakke på de klær ! Elsket å bade og løp ofte rundt uten klær :) Trenger ikke å ta bilder av det å legge ut selvfølgelig da ;)

Lilleulv

13.06.2016 kl.10:26

selvfølgelig får de springe nakne. De får også lov å ha på seg badeklær hvis de vil. Men jeg fikk meg en aha-opplevelse her om dagen da jenta mi (3) stolt hadde på seg prinsessebadedrakt (jada, me hate)og tasset rundt. Så gikk hun ut i vannet. badedrakten ble våt = den måtte av. Man går jo ikke rundt med våte klær.... :-)

Jørgen

13.06.2016 kl.12:33

@Jøsss:

Du skriver:

"du ser ikke selv hva du skriver, 70og 80tallskvinner fløt rundt med puppene bare.....

Bare det i seg selv er et overgrep mot alle rundt seg"

og

"Hengetiss eller hengepupp, begge delene er kjønnsorgan, de tingene definerer kjønnet ditt, hvorfor skal dere eksponere puppene deres for små barn og voksene når det er et kjønnsorgan?

Hva er det dere som flexer kjønnsorganet deres i trynet på hvermansen i tide og utide ikke forstår?"

For det første: Bryster er ikke kjønnsorganer. Du hevder det er det fordi menn ser på dem... Vel, det finnes menn som tenner på andre kroppsdeler også, det være seg føtter, bein, hender eller nakke, disse kroppsdelene blir ikke på magisk vis til kjønnsorganer fordi noen liker å se på dem. Jeg har en venninne som tenner på skallede menn (velsigne henne!), men ingen har vel hevdet at en manns isse er et kjønnsorgan?? Jeg tror du bør ta en tur til ordboka, hvor du vil finne at kjønnsorganer er de delene av kroppen som er med på kjønnet forplantning.

Når det er sagt, så må jeg synes du og andre har en veldig snodig holdning til nakenhet. Du opptrer som om det å se andres nakne kropper på en eller annen måte skader deg, snarere enn å se på det som den helt naturlige ting det faktisk er. Nå er jeg en av de særingene som ikke synes det gjør noe å tusle naken rundt på en naturiststrand (jeg ser meg selv overhode ikke som naturist, men min samboer er det, og jeg har ingen problemer med å være med henne), men jeg må jo allikevel innrømme at jeg ikke helt forstår hva det er som er så forferdelig farlig med å se en naken kropp. Har du ikke sett nakne kropper før? Klarer du ikke å se nakne kropper uten å forbinde det med sex? Hvordan opplever du da å se en mor som ammer, for eksempel? Siden du så åpenbart forbinder bryster med sex at du til og med (helt uriktig) kaller dem kjønnsorganer, så må det jo være problematisk for deg å se en baby få maten sin på den måten naturen har lagt til rette for.

Med dette som bakteppe burde det vel ikke være en stor overraskelse at jeg er helt enig med bloggforfatter i at barn selvfølgelig burde få lov til å være nakne. Det skader ingen, og man kan ikke gå rundt og være redd for hva som kanskje kan skje med et bilde på avveie. Grunnen til det er jo at nøyaktig det samme kan skje med et bilde av barnet ditt i badedrakt. Og når jeg er inne på badedrakter: hvorfor i alle dager selges det bikinier og badedrakter til bittesmå jenter? Hvorfor i alle dager skal en toåring trenge å dekke til "brystene" sine?? Dét er en seksualisering av barn det. Vi fordømmer muslimer som setter på barna sine hijab, fordi det er en seksualisering av barn, samtidig som det omtrent ikke finnes en fireåring i dette landet uten bikini eller badedrakt...

Jørgen

13.06.2016 kl.12:43

@anonym

Hvis du har opplevd overgrep så er det selvfølgelig ekstremt beklagelig. Jeg kan forstå at det dermed blir ekstra vanskelig å ta en slik debatt, men vil ikke nettopp et naturlig forhold til kropp og nakenhet være med å forebygge overgrep? Er det ikke nettopp det at nakenhet er så tabu, og forbundet med sex, som kan gjøre at enkelte vil få denne koblingen? I tillegg så er det jo faktisk slik at overgrep veldig sjelden har med sex å gjøre, og mye mer med vold og makt. Som jeg nevnte i forrige kommentar har jeg vært på naturiststrender av og til, og jeg må si at det er en av plassene det er desidert størst takhøyde når det gjelder utseende, kropp og fasong. Ingen fordømmes, alle godtas, akkurat som den de er, med de skavankene man har, nettopp fordi man ikke behøver å skjule seg.

Atle Kristiansen

13.06.2016 kl.17:50

Det finnes knapt noe som er bedre enn å være kliss naken i finværet, bading eller ikke.

Simone

14.06.2016 kl.22:23

Jeg pleier _aldri_ å kommentere blogginnlegg, men her klarer jeg ikke å lavære!

Jeg er, mildt sagt, sjokkert over enkeltes oppfattning av kropp, nakenhet og frihet.!

At barn skal få løpe nakne på stranden eller i hagen må vel være det deiligste og frieste som finnes.

Dere som føler dere ukomfortable med å selv være barbrystet eller å ha nakne barn, tar på dere badedrakt eller bikini. Tåler dere ikke synet - trekk øynene til dere! Og dere andre som nyter friheten vi har her i Norge; Benytt det!

Ikke la noen få forvridde individer sette en stopper for verdens mest naturlige ting.

Og btw; vår 5 åring løper naken på stranden og hjemme i hagen ( hun tilogmed tisser i hagen, hun elsker å "vanne hekken"). Når hun begynner på skolen får hun bikinibukse på.. Men frem til da må dere som syns det er uanstendig, bare akseptere dette.!

Makan til pietistiske og pripne holdninger.!

Kara

15.06.2016 kl.12:55

Må si meg helt enig i dette blogg-innlegget. Det er godt å se at noen fortsatt klarer å innse at kropp ikke er det samme som sex.

K

27.06.2016 kl.23:18

Bra tema, enig. Jo mer man henger seg opp i dette jo mer kriminelt det høres ut. La barn være barn, litt nakenhet er sunt.

Martin

16.08.2016 kl.11:06

Hei

Stranda er ikke stedet for kulturelle konflikter, og derfor burde det være plakater med hva som er ok eller ikke, på hver populær strand.

Det er noe merkelig over denne norske barne-åpenheten ,så lenge foreldrene selv ikke velger å være naken på stranda.

Det er noe rart og selvmotsigende at vår åpenhet skal bestå av at barn skal dekke seg til i en viss alder. Har vi ikke hørt det før, fra kulturer mange av oss har problem med å godta?

Jeg stemmer for at flere strender blir gjort om til naturiststrender, der man kan kle av og på seg, alt etter som været tillater. Så får alle andre sloss til ingen nytte om det er etisk riktig å dekke til 0, 5 eller 9 % av småbarn, eller til hvilken alder det er "riktig" å dekke til litt mer (for all ungdommelig skjønnhet må dekkes til må vite) At dere i hele tatt gidder å ta den kampen.....

Anders

25.12.2016 kl.04:43

Hei.

Eg e' veldi' sint over denne situasjonen at folk e' so redd for å la sine barn vere ukledd.

Dette her e' so veldi' enkelt.

Då æ var liten på bilete og video so var æ ukledd.

Men når æ byrja på barneskule so e' eg kledd utenom når æ dusj mæ og sover.

For då kan man vere ukledd.

So folkens der ut (som e' redd for å la deira barn vere nakne) må roe dokke ned NÅ!!!!!!!!

Det er greit å vere nakne både seksuelt og ikkje seksuelt mein' æ.

Mvh Anders.

Skriv en ny kommentar