hits

Sommeren er høysesong for dårlig samvittighet

//Annonse

Om sommeren, da sklir alt ut. Man tenker ved feriens begynnelse at man skal prøve å holde sånn noen lunde på rutinene. Ingen grunn til å la det skli helt ut, selv om man har fri.

 


PS: Lenger ned i innlegget kan du vinne et Matro-spill

 

Vi tenker at vi skal prøve å få barna i seng til rimelig tid, selv om kveldene er lyse og varme. Vi skal begrense iPad-bruken selv om det regner en hel uke i strekk. Prøve å spise skikkelig middag med grønnsaker i hvert fall fem dager i uka, selv om det er veldig koselig å grille pølser ute. Og så skal vi holde litt igjen på is, kaker og godteri. Barna ikke få is selv om sola skinner. Og de må lære seg at kos ikke er synonymt med å putte noe i munnen.

Men allerede etter den første uka bikker klokka både ti og elleve før barna ligger under dyna. Og når alle vennene er bortreist og dagene blir lange og kjedelige, kommer iPaden fram litt oftere enn planlagt. Til og med på solskinnsdager.

 


 

Og grilling er jo så koselig. Hvem har vel lyst til å stå inne på kjøkkenet og koke poteter og grønnsaker når det er tjue grader ute og mannen spyler nakne unger med hageslangen? Og ja da, visst kan man grille både fisk og kylling. Ja, til og med poteter og grønnsaker. Men så blir det liksom til at man slenger et par ventepølser på grillen, og når ungene har fortært pølsa, er de mette og vil verken ha fisk eller grillet asparges. Dessuten er det så greit å la ungene få noe kjapt som de kan holde i hånden og spise i farten, der de løper nakne rundt i hagen og hviner.

Har man først åpnet pakken med Lollipop, blir barna veldig fort vant med å få en is etter middag. Og en etter kveldsmaten. Og så har man jo så ofte besøk, og da er det klart barna skal få is. Og så blir det et kakestykke når vi skal kose oss på kafé. Og bestemor stikker alltid til ungene både kjeks og saft, og morfar gir dem Kinderegg, mens tante Ruth gir dem kjærlighet på pinne. Og så blir det selvfølgelig både sukkerspinn og popcorn på Tusenfryd og i Kongeparken.

 


 

Og er du som veldig mange av oss foreldre, føler du et lite, eller et litt større, stikk av dårlig samvittighet når barna får i seg for mye usunn mat. Hele 37 prosent av alle småbarnsforeldre blir nemlig stresset når barna ikke spiser sunt nok.

Dette viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort på vegne av Mills. Du vet, Mills, som står bak merkene Melange, Delikat, Soft Flora, Vita hjertego' og Mills kaviar. 

Det betyr at det kommer til å flyte mye dårlig samvittighet rundt verandaene og hytteveggene i sommer. For ikke å snakke om alle som skal reiste utenlands i ferien.

Nei da, man trenger selvfølgelig ikke gå helt bananas i sommer med pølser, is og sukkerspinn. Men samtidig tror jeg barna fint tåler en sommer uten de helt store mengdene gulrot og asparges. Sommerferie er tid for lave skuldre. Sommerferie er late dager, kos og tid sammen. Dette er ikke tiden for dårlig samvittighet.


 

Mills tar småbarnsforeldres dårlige samvittighet på alvor, og lanserer et nytt spill som skal gi oss Matro. Prosjektet Matro handler om å ta tilbake kosen og hyggen rundt matbordet og om å ha et godt og avslappet forhold til mat og måltider. Prosjektet er et samarbeid mellom Mills og psykiater Finn Skårderud og hans stiftelse Villa Sult.

 

 

Spillet er utviklet av blant annet pedagoger og barnefamilier, produsert av Egmont og blir å finne i alle Ark-butikkene fra begynnelsen av august. Vi har testet spillet, og jeg kan konstatere at det kommer med trivsel-garanti. Les mer om spillet og testmiddagen vår herHar du forresten lyst til å vinne Matro-spillet? Jeg gir bort 3 spill til dere som legger igjen en kommentar. Du får dessverre ikke premien før i august, men da har du noe å glede deg til.

Har du dårlig samvittighet for noe? I så fall for hva?

 

PS: For flere oppdateringer fra en mamma uten dårlig samvittighet, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

91 kommentarer

Dårlig samvittighet for at man kjefter når d er uro rundt matbordet,

Eirin Hansen: Trøst deg med at du ikke er den eneste :)

Her i huset legger ongene (4 og 1,5 år) seg kl 19 uansett om d er hverdag, helg el ferie. Av og til viker vi litt på d hvis d er besøk eller vi har d så artig ute at vi ikke vil gå inn 😊 Digger bloggen din. Den treffer hver gang 👍👍

Tine: Tusen takk! veldig hyggelig å høre!
Ikke gøy å legge seg når man har det gøy ute, forresten ;)

Hei og hopp, jeg forsøker å fortrenge den dårlige samvittigheten, - om den skulle snike seg inn. Og sommeren er sommer, - vi lever livet med ganske vanlige leggetider og vanlig mat. Men, et eller annet skjer med mengden is. Så vi er kanskje kjedelige, og trenger derfor et spill til å piffe opp hverdagen :)

Nann Karin: Ha ha ha. Da krysser jeg fingrene for deg :)

Hr er det nok mest dårlig samvittighet når det går utover ungene at energien ikke alltid er på topp (med 3 barn under 4 år burde man kanskje takke seg selv, men noen ganger går det altså utover helt feil person). Haha ja og så blir det mye is, men det har jeg egentlig ikke så dårlig samvittighet for.. is er jo godt :p

Kjærsti: Ha ha. Akkurat der ligger min dårlige samvittighet og. At jeg ikke har energi til å dille med dem.
Is derimot. Nei, is må man ha :)

Vigdis Vestengen

Vigdis Vestengen

Dårlig samvittighet for at vi sjednere får samlet oss rundt middagsbordet. Alltid en eller annen som "må" noe annet.

Vigdis Vestengen: Ja, sånn er det :) I aktive familier har man ikke alltid tid til å spise middags sammen.

Hei. Jeg har dårlig samvittighet fordi jeg jobber mye. Jeg har en lederstilling og kan ikke gå når jeg vil bestandig. Samtidig, uten jobbe hadde jeg gått under da det et slitsomt å ha unger!! (Doh!)

Dette spillet hadde kanskje lettet på samvittigheten ved å samle familien rundt noe morsomt 😊

Jeg fremsnakker alltid enkle løsninger. Enkle løsninger som går fort så tiden man har kan brukes på familien. Ferien skal forhåpentligvis tilbringes i et badebasseng fra biltema, i hagen med kaffe i koppen til ho mor 😊

Maria: Hørtes ut som en perfekt ferie. Krysser fingrene for deg :)

Hei!

Jeg er overhodet ikke for å overbeskytte barna, eller tenker at ditt og datt er farlig! Men - en ting er jeg nøye på: spis maten mens man sitter/står stille! Mat i halsen (og pølsebiter spesielt) er faktisk den største grunnen når barn dør av kvelning i Norge. Heldigvis ikke mange, men kun èn er én for mye! Og pølsebiter er noe av det vanskeligste å få ut hvits det først setter seg fast.. Og det er lettere å sette noe i halsen hvis man løper og snubler, hopper på trampoline osv...

Og når det er sagt, jeg heier på ventepølser, iPad og alt som kan gi en hyggeligere ferie for alle mann i heimen!

Eli: Jepp, lurt å sitte stille når man spiser. Men ikke alltid like lett å få til i praksis.
Og heia ventepølsa :)

Men hvis ikke de får spise masse is, så kan man jo ikke spise masse is selv heller ;) og jeg vil også ha ventepølse og grille alt 🙂 Skal jeg liksom kaste bort hele ferien min på å være et godt forbilde? Nope...her skal det koses Max. Vi rydder opp igjen til høsten.

Yvonne: Ha ha ha. Love it! :)

Ja takk!! Hadde vært kjempe kjekt med nytt spill i huset 😉

Issbel: Da er det bare å håpe at du vinner :-)

Dårlig samvittighet for at jeg lager "barne

Vennlige" middager og ikke alltid spiser så

Sunt som vi burde og det blir til tider en del mas ja

Uff

Ingunn s: Sånn er det for de fleste småbarnsforeldre. Du kan trøste deg med at du ikke er alene :)

I år blir nettbrettet brukt flittig med enten hodetelefoner eller høytaler til! Ungene er nemlig med på sommerles.no og som teliakunde fikk jeg 3 mnd gratis storytel! Og da blir det mange lydbøker gitt! Skal de spille så blir det dragonbox elements. .. men ellers: lange dager ute med klatring, bading og sykling. Ingen mas om å forte seg, og is blir det ofte!

Cecilie: Herlig. Hørtes helt perfekt ut :)

Tvillingene er veldig ivrige og mammaen blir fort sliten...

"Når skrikinga og skrålet blir litt mer enn du kan tåle, og du kjefter på en glede og en lek. Når du har glemt å leve midt i hverdagen og strevet, og tålmodigheten din har satt sin strek."

Det er min dårlige samvittighet.

Lene: Oh, jess. Noen ganger kjefter man bare for å kjefte. Det kjenner jeg igjen :)

Jeg har dårlig samvittighet fordi vi ikke skal på noen feriereise i år. Selv om jeg vet at barna får en knall sommerferie likevel.

Fru Hansen: Jeg er helt sikker på at barna dine får en super sommer selv om dere ikke skal reise bort :)

I dag ble "ingen ipad" før du har spist opp brukt på 3-åringen. Jeg vil gjerne vinne :)

Anita: he he. Verdens mest brukte trussel :)

Dårlig samvittighet er fornavnet mitt☺️

Silje: Uff da. Da håper jeg du vinner dette spillet :)

Det er sjelden jeg har dårlig samvittighet, men enkelte kvelder når de kommer krypende opp i fanget ditt bare timer etter at jeg har gnålt og greldret om både middag, rot og konstant uro i ræva, da kan det stikke litt i mammahjertet. Mengden is og pølse bekymrer meg ikke, det er jeg som har introdusert de for begge deler, så da får jeg heller passe på å ikke servere det for ofte. Heldigvis er det mange gode grønnsaker som kan skjules (les moses) i en god suppe!

Camilla: ja visst, grønnsaker kan skjules i både supper, mos, smoothie og hjemmelaget saftis :-) Ha ha. Vi ligger alltid et hestehode foran dem ;.)

Eneste jeg ønsker i løpet av sommeren er at min 4åring skal smake på fisk. Sitat fra småen "liker ikke fisk jeg" Jammen hva med fiskeboller og fiskekaker da sier jeg "Ja men mamma det er jo kaker og boller å det er jo godt" smeller det fra han😂😂👍

Torbjørg: Ha ha ha. Lykke til med prosjekt fisk :-D

Det hadde vært supert å få teste dette spillet ☺

Camilla: Da krysser jeg fingrene for deg :)

I dag har jeg dårlig samvittighet for boller til frokost, is til lunsj og pølser til kveldsmat😉Ble litt smoothie innimellom,så det letter jo samvittigheten litt😉

Hadde Vært supert å vunnet dette spillet😊

Gjertrud: Smoothie veier opp for både boller, is og pølser :)

Jeg har den tålmodigste datter,som spiser både fisk,grønnsaker og parmesan som det skulle vært potetgull. I tillegg hører hun stort sett alltid etter.

Likevel blir jeg lei og sint av og til, og da får jeg så dårlig samvittighet på kveldstid. Men barn har godt av litt strenge beskjeder og slitne mødre, så jeg prøver å berolige meg med det når samvittigheten gnager.

Krysser fingrene for å vinne spillet. Lek rundt matbordet er både gøy og sosialt 😀

God sommer 🌻🌞

Hilde: Trøst deg med at det nok ikke finnes noen mødre som aldri blir sint eller lei :)

Jeg huske selv hvor deilig det var med sommer, ferie fra skolen, ute av rutiner, være sent oppe! Det er deilige minner!

Marie: Ja, sommerferien var magisk :-)

Jeg elsker disse innleggene; tusen, tusen takk! :-) Jeg er selvsagt med i trekningen, det spillet hadde vært kjempegøy å få teste ut :-)

Min verste mamma-samvittighet er uten tvil skjermen; den er "litt" for lettvint på travle, regntunge dager altså. Som tidligere spiseforstyrret kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke bekymrer meg for kostholdet vårt - selv om det blir pizza en mandag, vafler på en tirsdag og en sjokoladeknekk en helt tilfeldig torsdag. Og gjett om det er deilig!

Lizbeth: Så deilig å kunne skeie ut med pizza og sjokolade uten dårlig samvittighet :)
Og så hyggelig å høre at du liker innlegget. Takk!

Jeg har stadig mindre dårlig samvittighet, mye pga. din blogg, faktisk. (Og Antisupermamma sin.)

Mye kunne vært bedre, men jeg pleier å bestemme meg for at det er bra nok. Jeg har endelig lært at ingen er perfekte.

Så tusen takk. :)

Jeanette: Åh, så utrolig hyggelig å høre! Tusen takk :-D

Trodde ikke på eldstejenta da hun sa det vsr vondt i foten og tvang på sko og sendte henne i bhg, med streng beskjed om å slutte å sutre. (Hun har hatt en tendens til å "skryte" på seg sykdom så hun kan bli hjemme med ipaden). Hentet en tårevåt unge fem timer senere og tok av skoene, bare for å oppdage at foten hadde hovnet til dobbel størrelse😕😕

Det er min nåværende dårlige samvittighet.

Om to uker er det nok fordi hun har fått så mye ipad, is og godteri som hun bare vil mens hun ligger med foten i støttebandasje på et tårn av puter.

Et spill som sensommergave er kanskje et godt alternativ til ipad?☺

Ida: Hehehe. Uff da. Men det er ikke alltid like lett å vite hva som er tull og hva som er alvor :)

Ja, jeg er bekymret. Har ei jente som alltid foretrekker godteri, kaker, vafler, pannekaker osv osv foran sunn mat. Får hun muligheten sniker hun til seg dette overalt hele året, og sier etterpå at hun er mett. Det er vanskelig å styre, spesielt hva hun får hos andre. Anledningene til litt ekstra kos vil jo ingen ende ta. Så ja, sommerferien topper hele driten, hvor det blir opplest og vedtatt at det må være lov å kooose seg.

anita: Det er klart det er lov å kose seg :) Men når kosen tar helt over for hverdagsmaten, og det ikke er noe du kan styre selv, da skjønner jeg at du blir bekymret. kanskje du kan si fra til dem hun er på besøk hos?

Silje Johnsen

Silje Johnsen

Kjenner meg igjenn i det du skriver:) så denne sommeren skal jeg prøve å senke skuldrene og ikke få dårlig samvittighet :) God sommer til dere :D

Silje Johnsen: Herlig!
God sommer til deg og :)

Jeg får dårlig samvittighet ovenfor meg selv når jeg går å legger meg for tidlig på sommeren 😎 barna vokser og er snille med dem rundt seg, det er det viktigste. Is er obligatorisk!

Maria: Det er det absolutt viktigste :)
Greie barn som vokser opp og blir greie voksne.

Et sånt spill hadde vært gøy! :-) sommer-samvittigheten har vi allerede kjent på i sommer, ja. 😛

Tonje: Da krysser jeg fingrene for at du vinner spillet :)

For et genialt spill!

Åå.. Det hadde Vært så gøy! Jeg er 24 og alene med sønnen min på 5år. Vi kan ha det ganske kjedelig med matbordet og detta hadde jo vært helt topp for oss! :D

Åh ja tusen takk! Det hadde vært kjempefint å vinne spillet, ellers får vi ønske oss til jul for det hørtes lovende ut :)

Iselin Johnsen

Iselin Johnsen

Dette hadde vert midt i blinken for oss. Føler hvert eneste måltid er en stor kamp. Med en på snart 4 som bare må jøre alt annet enn å spise, å ei lita p å1 som lærer av broren, så kunnne dette spillet ha vert det vi trenger for å overleve mat måltidene å ikke blir helt gal :P :)

Det er et spill som skal anskaffes ☺️ Men hadde jo vært moro og vinne også 🙈 Her har jeg ofte dårlig samvittighet for maten om sommeren... Men jeg mister selv matlysten om sommeren, og da er det lett å ta noe som er lettvint og som barna spiser ☺️

Dette hadde vært gøy å vinne! Som småbarnsmor har man vel mer eller mindre dårlig samvittighet hver dag med middagsbordet! Men så lenge ungene vokser og blir større er det vel godt nok

Det hørtes fint ut! Jeg vil være med på lotteri:)

Heia :) Jeg leser innom bloggen din nesten hver dag, men kommenterer ikke alltid. Tenker at du bekrefter at jeg fortsatt er innenfor normalen - og er fornøyd med det resten av også denne dagen :) Når det gjelder MATRO-spillet så reklamerte jeg hjemme for dette den dagen jeg leste om det på bloggen din her for ei lita stund siden - DETTE spillet må vi jp ha :) Den eneste som sitter rolig rundt matbordet er meg selv; Mannen spiser fort og "gæli", reiser seg og begynner å rydde av bordet og finne frem snus og kaffe (til seg selv), Prinsessa spiser det hun vil når hun vil og på hvilken måte hun vil (hun er snart 5 så håper hun strukturerer seg litt mer snart). Jeg lar de drive på uten å lage for mye stress - for da vil jo INGEN spise maten sin i ro?! Med dette spillet håper jeg at interessen for å sitte (eller stå på en stol) sammen under hele måltiden vil øke, og også interessen for selve maten :) Fortsetter uansett å lese bloggen din - jeg er sikker p at det er flere enn meg som får bekreftet sin "jeg-er-normal"-status på grunn av deg!

Hei! Vi ønsker oss det matro-spillet. Og vet du hva, det jeg har aller mest dårlig samvittighet for fra fjorsommeren er at jeg ikke lot fireåringen komme ut og spille fotball med de store barna fordi han skulle legge seg, og jeg trodde han bare tøyset da han sa de ville leke med han. Dagen etter skjønte jeg at de faktisk hadde spurt han. Den halvtimen ekstra hadde virkelig ikke spilt noen rolle, og hvor gøy hadde det ikke vært for han? Kanskje ødela jeg et skikkelig godt sommerminne fordi jeg var så striks. Dét har jeg lovet meg selv at jeg skal huske i år, og i årene som kommer. Noen ganger er slingringsmonn helt riktig.

Det spillet så veldig morsomt ut, hadde vært SÅÅ kult å vinne det🍓 Jeg får bla. dårlig samvittighet når det blir mye usunn mat osv..

Krysser fingrene for vinnerlykke :)

Mari Foros Bjerklund

Mari Foros Bjerklund

Hadde vært supert med litt inspirasjon til hvordan man kan gjøre middagen morro! 😊 frøkna her sitter sjeldent lengre enn 5 minutter før det er ned på gulvet igjen.

Som trebarnsmor med ei lita frøken på ett år og to større barn(5 og straks 7 år) så er vel den dårlige samvittigheten tilstede. Lillemor er veldig mammaavhengig, og da føler man jo på det med manglende egentid med de eldste. Å spille kort med eldste eller leke superhelt med mellomste hadde vært supert å få til oftere enn nå, men regner med det blir tid til både lek, bøker og superhelter nå når minste begynner å bli større!

Jeg har dårlig samvittighet for at vi sluker maten på alt for liten tid og gutten min går å leker eller spiller mens jeg tar oppvask/rydder. Selve spisingen bruker vi alt for liten tid på. Skjerpings!!!

Hva har man ikke dårlig samvittighet for?.. lange dager på jobben. De andre har ferie men alenemora må enda jobbe... kjefta visst i dag og... lot meg lure av mas og leggetida ble nok en gang litt senere enn planlagt. Ikke overskudd til masse lek og moro etter jobb. Rot og støv her og der... men til gjengjeld mer enn fornøyd og lykkelig over verdens vakreste unge, som overraskende nok daglig omtaler meg som bestevenn og verdens beste mamma. Og det duger for meg. Når jeg bare får tenkt meg litt om... 😜 god sommer 😊

Som alene med en 6- snart syvåring, så er vel dårlig samvittighet nesten en selvfølge, desverre. Men vinner gjerne et spill som trøst 😊

Med 5 personer i huset varav 3 barn under 6 år så hade "matro" verkligen behövts.

Men här ska vi kose oss i sommar med vannmelon och alldeles för mye is. 👌🏻

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg henter 2-åringen i bhg når klokken er 16 og hun er sist av alle til å bli hentet. Hva skjer med å jobbe fulltid?

Her i huset ryker alle rutiner så fort sol og sommer kommer :) sønnen min er 7 år nå, men har aldri hatt leggetid eller noe npr det er sommer. Alle ungene er ute å leker i gata til sent på kvelden, og jeg har ikke samvittighet til å ta han bort fra de. Spiser is hver dag om vi vil :) men maten holder vi til en viss grad. Synes ferien skal være for alle, og at barna da kan kose seg på den måten de ønsker! Så slipp den dårlige samvittigheten, lev livet og nyt sommer og sene kvelder med barna :) god sommer :)

Høres ut som et supert spill, krysser fingrer & tær 😀👍 dårlig samvittighet tror jg er noe som følger med foreldrerollen 😛😀

Jeg planlegger faktisk å la leggetidene skli ut i sommerferien. Mest fordi de fleste kompisene til eldstemann er eldre enn han og har for lengst begynt utskeiingen.

Jeg har vel kanskje mest dårlig samvittighet når jeg ikke har sett barna mine noe særlig i løpet av dagen. Planlegger en tilnærmet internettfri juli for å være mest mulig sammen med de søte små på 5 og 1 år. Han minste kommer mest sannsynlig til å lære seg å gå, og da er det nok best å være klar og følge med... :-)

Riktig god sommer til deg og dine!!

Koser meg med barna oppe litt senere på kvelden i ferien. Nyter at jeg kan spille spill og lese enda en bok når de spør. Fin og oppløftende bligg! Takk

Jenny Nordfalk

Jenny Nordfalk

At barna ikke spiser nok grønnsaker.

Henriette hofvander

Henriette hofvander

Den traff hodet å spikeren!dårlig samvittighet for sommermaten! Men i år skal vi på teltur så da blir det iallefall ikke mye grønnsaker rundt middagsbordet 😂 hadde vært skikkelig kult med et sånn spill med 4 barn rundt middagsbordet😁

Ferie er kos, familieidyll, pølser, is og brus. Så får vi heller være dobbelt så flinke i hverdagen, men ferie er spesielt for foreldre og barn, det skal nytes og koses og gi minner som vi kan leve på når hverdagen er tilbake igjen, og vi kan glede oss til neste ferie!

Frøydis Michalsen

Frøydis Michalsen

Heisann!

Jeg har akkurat lært at det går 6 lollipop på 1 kroneis. Så trøster jeg meg med at vi rører mer på oss ute nå. 😊 Synes Matro spillet så gøy ut, vi ønsker oss det!God sommer! 🌞

Gro Helene Klingenberg

Gro Helene Klingenberg

Så flott! Om jeg vinner eller ei så skal dette spillet i hus. Her er måltidene et mareritt med kjefting og utrivelig stemning (og min store dårlige samvittighet 🙁)

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ofte jobber sene kvelder 😏

Ja takk, dette spillet hadde vært helt supert! 😃

Denne traff spikeren på hodet idag! Gikk akkurat og grudde meg til alle forsøkene på å ha sunn mat gjennom hele ferien...trengte en påminnelse om å slippe litt opp :)

Vi er opptatte av at barnet vårt skal spise god og bra mat.

Men vi liker også å kose oss, og er ikke så alt for strenge i helgene. Men vi merker fort de dager vi har vært for slappe; han blir grinete og får vondt i magen, og det er ikke noe særlig😔 Han bruker også innmari lang tid på seg å spise middag på hverdagene, det trekker ut i både 1 og 1,5 time fordi han klarer ikke å sitte stille. Jeg tror derfor at det her spillet hadde vært perfekt for oss! 😅

Matro hadde vore fint! Både rundt bordet og som premie😉

Selv om jeg ikke bør ha det så har jeg dårlig samvittighet for min spiseforstyrrelse. Den har ødelagt det meste av matgleden med familien og vi sitter ikke spesielt mye sammen. Dette savner jeg virkelig, så kanskje et slikt spill hadde vært tingen?

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ofte jobber.Er ikke ofte samles til middagsbordet.Men snart ferien så ha god tid hverandre med masse kos osv.Så gøy!om jeg vinner.Passet til oss som er stor familie.God Sommer🌹🌸💐🌻🍰🍧🍩🍇🍓🍎🍡

Da har jeg trukket tre vinnere. Det ble anita, Charlotte og GK Ekeberg.

Gratulerer! :-D

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram