hits

Pølser og fjær på Aschehoug hagefest

25.08.2016 - 22:08 8 kommentarer

Torsdag 25. august

10.00 Så utrolig deilig å ha mannen tilbake. Og så utrolig deilig at han står opp med barna og leverer dem slik at jeg kan sove lenge og lade opp til kveldens store fest.

 


Jo Nesbø og meg på fest. To høylitterære forfattere i dyp samtale.

 

11.00 Dusjer mens jeg planlegger antrekk. Har gått bort fra gårsdagens bukse og skjorte. Yr melder skyer men opphold. Intet regn i siktet i hvert fall.

12.00 Spiser frokost med mannen og prøver å virke interessert i jobben hans og det han har opplevd i Polen. Syns egentlig jobben hans virker utrolig kjedelig - han er journalist i Finansforbundet - og har mest lyst til å snakke om kveldens fest og hvilke kjendiser som kommer til å være der. Bruker den teknikken jeg er blitt så utrolig flink til når ungene babler om alt mulig rart ? jeg setter opp et interessert fjes og nikker og sier «Mhmm» og «Sier du det?» med jevne mellomrom mens jeg egentlig tenker på noe helt annet.

12.45 Hjelp! Nå begynner jeg å få dårlig tid! Toget mitt til Oslo går 13.38. Jeg må dra hjemmefra senest 13.25.  Sminker meg og drar rettetanga gjennom håret. Lager til og med noen små krøller. Har bare supersterk hårspray med styrke 10 i skapet, men sprayer et lett lag med den slik at håret holder seg på plass.

13.10 Hjelp! Hva skal jeg ha på meg? Må gå om ett kvarter.

 


Hva skal jeg ha på meg?
 


Fjær funker alltid. Alle blir jo glad av fjær!
 


Og komfortable sko. Jeg har sluttet å gå med vonde sko. Det finnes ikke noe verre. 
 

13.30 - Sjur! Kan du kjøre meg til toget?

13.38 Jess, jeg rakk det.

15.30 Hvorfor sprutregner det her i Oslo? Det var ikke det Yr sa! Jeg har ikke tatt med paraply. Håret mitt står ut til alle retninger som tusen små springfjær som har blitt holdt nede men som nå bryter seg løs. Seig hårspray renner ned i ansiktet mitt og svir i øynene.

16.00 Møter Cecilie Hauge Ågotnes som har skrevet flere bøker om lav fodmap og Line Severinsen som er ute med boka Gratulerer, du er gravid. Får pusset vann fra brillene og ordnet sminken litt på do, men håret er ikke til å redde. Må bare innse at i dag blir det fest med frizzie hår. 

 


Vi er klare for fest!  

 

16.20 Her er det masse folk. Men det eneste jeg ser er et hav med paraplyer. Veldig glad for at jeg valgte komfortable sko i dag.

16.25 Oj. Anne B. Ragde. Må se helt normal ut. Som om jeg stadig er på slike fester med Norges kjendiselite. Dette er heeeelt normalt. Jeg er selvsikker, høylitterær blogger og forfatter som kan ha dype, interessante samtaler med andre forfattere uten å rødme og bli fnisete. Gjentar den siste setningen som et mantra inni meg helt til jeg begynner å tro på det.

  

16.26 Hey! De har pølser her!

 


 

16.37 Oj, der er Kåre Willoch. Og Vibeke Løkkeberg. Og Trude Drevland. Og hey! Der er Ravi jo! Æsj, det må da være okei å ta litt bilder? Hæ? Vi lever da i 2016. Er helt normalt å ta bilder med mobilen på fest da?

 
 

16.50 Mmm. Isbar!

17.10 Og der er Harald Eia. Knis. Og Anne Holt og Lars Lillo-Stenberg. 

17.50 Ojojoj. Jo Nesbø.


 

18.05 Tør jeg å spørre han om en selfie? Nei, herregud, det er lite teit, da. Vi er da høylitterære mennesker. Kan ikke drive å fjase rundt og ta selfie med kjendiser. Men pokker heller. Det er Jo Nesbø!

18.10 - Unnskyld. Er det veldig teit å spørre om en selfie med deg?

Jo Nesbø: Ja, det er det. Men det er lov å være teit.

18.11 Jippi! Jeg fikk selfie med Jo Nesbø!

 


 

18.20 Der er Henriette Steenstrup. Og Else Kåss Furuseth. Og Bertine Zetlitz. 

18.25 Oj, makroner!

 

21.00 Så er festen over og Askepott er hjemme igjen. For en fantastisk kveld! For en fantastisk fest! Føler meg virkelig hjemme blant Norges kulturelite. Er helt overbevist om at det er plass til meg her. Nå skal jeg ta av meg fjærne og hoppe inn i pysjbuksa igjen. Over og ut fra casa Kaos. 

PS: Sjekk snappen min for flere bilder og video fra festen - @casakaos

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

8 kommentarer

Den lille Pandaen c:

25.08.2016 kl.22:18

Så kjekt! :D

Casa Kaos

26.08.2016 kl.10:52

Den lille Pandaen c:: Ja, det var det :)

Marianne R

26.08.2016 kl.12:11

Så kult for dere kjendisene å møte hverandre :) Og så gøy at de serverte pølser, er det en fast tradisjon der kanskje ;)? Ser ut som en fin fest ihvertfall!

Casa Kaos

30.08.2016 kl.12:17

Marianne R: Vet ikke om pølser er fast tradisjon, men jeg liker det i hvert fall :)

Wenche

26.08.2016 kl.18:52

Ser ut som du har kost deg selv om det regnet:)

En liten ting bare, ikke for å skuffe deg,men hun på bilde der er ikke Anne Holdt er jeg redd for, viss ikke du mente det for tull da, at du syns hun lignet:)

Viss du googler henne ser du at hun har relativt kort hår og grå naturlig farge.

Sån...kremt....da skal ikke jeg flisespikke mer....:)

Casa Kaos

30.08.2016 kl.12:19

Wenche: Næh, har jeg tatt feil av Anne Holt altså? Jeg syns hun var så lik. Tenkte kanskje hun hadde latt håret gro :)
Ja ja, da fikk jeg i hvert fall et bilde av en Anne Holt lookalike :-D

Kvinnesnekkeren

31.08.2016 kl.22:39

Visste ikke at du var på Aschehoug, da er vi på samme forlag! I år sløyfet jeg hele festen, synes ofte den er MASETE! Men mange fine folk, da. Kanskje vi sees i hagen et annet år :-D

Casa Kaos

01.09.2016 kl.10:04

CESILIE HOLCK: Næh, er du der og? da håper jeg virkelig vi treffes en gang :)

Skriv en ny kommentar