hits

Mødre som hetser barn på nett

29.09.2016 - 12:09 97 kommentarer

Helt siden jeg begynte å blogge for flere år siden, har jeg mottatt hets, dritt og stygge kommentarer på jevnlig basis. Noen mener det er sånn man må tåle når man stikker seg frem. Jeg er helt uenig. Ingen skal tåle å bli hetset. Punktum. Man må tåle kritikk, man må tåle at folk er uenig, og man må tåle og ikke bli likt. Men hets er helt uakseptabelt.

 


 

Enda verre er det at barna mine også blir hetset på nettet. Mange hetser anonymt, men overraskende mange bruker Facebook-profilen sin. Folk som aldri har møtt barna, lirer av seg de styggeste kommentarer. Spesielt når jeg har vært intervjuet ett eller annet sted, og intervjuet publiseres på nett og deles på Facebook. Men også i diverse forum foregår hetsingen av mine to, små barn på fem og seks år. Det er helt utrolig hvordan folk får holde på og hetse både voksne og barn uten at moderatorene griper inn.  

Jeg vil ikke gjengi kommentarene, de skal jeg holde skjult for barna så langt det lar seg gjøre. Barna er heldigvis foreløpig for små til å være på nett. Men det er stygt. Veldig stygt!  

Hvordan kan folk hate barn de ikke kjenner? Barn de aldri har møtt? Hvordan kan de hate barn i det hele tatt? Hva er det som får folk til å hate barna mine, bare fordi de er uenig med meg? Ta meg, men ta for pokker ikke barna mine!

Det mest skremmende oppi alt dette, er at de aller fleste som hetser barna mine under åpen Facebook-profil, er mødre. Mange smiler mykt mot meg med hodet på skakke sammen med barna sine på profilbildet sitt. Mange av disse mødrene hetser meg og barna mine fordi de mener jeg er en dårlig mor, og at barna mine er noen drittunger. Paradoksalt nok, mener de at de selv er mye bedre mødre, fordi de gjør ting annerledes enn meg. Enten det er å bake kaker fra bunnen, holde huset rent og ryddig eller ha strenge iPad-regler.  Jeg vet nå ikke helt jeg. Å lære barna folkeskikk, respekt for andre mennesker, toleranse og å gå foran som et godt forbilde selv, er for meg mye viktigere i streben etter å være en god mor enn å bake kaker fra bunnen.

Les også: Ikke rart at barna våre mobber

Noen av disse mødrene er lærere. Noen er jobber i barnehage eller på SFO. Noen er sykepleiere og noen jobber i barnevernet. Det er altså damer som til daglig jobber med barn, og gjerne barn i vanskelige situasjoner. Det er utrolig hvordan tilsynelatende oppegående mennesker mister helt gangsynet så fort de setter seg ned foran tastaturet og skal kommentere noe de er uenig i.

Dette med å angripe barna mine, er noe jeg har sett mer og mer av de siste årene, og spesielt det siste året. Selv om jeg alltid har vært veldig forsiktig med å eksponere barna i sosiale medier, har jeg likevel gradvis trukket dem mer og mer ut av bloggen. Og nå er de så godt som helt ute. Nå skriver jeg en mammablogg uten barn. Tenk det. Den er ny.

Jeg har også sluttet å gi intervjuer der tema er den avslappede mammarollen. Dessverre. Det er et tema jeg brenner veldig for, og jeg har forferdelig mye å si. Men så lenge folk ikke klarer å holde barna mine utenfor, må det nesten bli sånn.

Det er synd at disse haterne vinner. De har allerede kvalt mange gode stemmer, spesielt fra kvinner, som kanskje er de som hetses mest når de stikker seg fram. Jeg møter mange bloggere gjennom bloggkurs og foredrag. Mange av disse forteller at de ofte brenner inne med meningene sine fordi de ikke orker all dritten som kommer. Derfor velger de heller å blogge om helt ufarlige ting. Og det skjønner jeg så himla godt. Det krever pokker så mye å stå i stormen. Det er forferdelig slitsomt, i hvert fall i lengden.

Så er det jo en tankevekker at disse haterne på nett ofte er de samme som mener bloggere er hjernedøde mennesker som kun blogger om trivielle og uinteressante ting.

I dag arrangerer NRK P3 og MP3 temadagen Hata på nett. Her står det mye fornuftig om netthets, mobbing og om voksne som ikke klarer å oppføre seg på nett. For dessverre viser det seg at vi voksne ofte er verre enn den oppvoksende generasjon.

 

Andre saker jeg har skrevet om netthets:

Les også: Også kvinner er nettroll

Les også: Ikke rart at barna våre mobber

Les også: Slapp nå av litt da, menneske!

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

97 kommentarer

Lilleulv

29.09.2016 kl.12:29

jeg skal ikke hykle og si at jeg blir forskrekket, for vi i familien, har vært ute for lignende. Min mann, som hjelper barn som sliter ved hjelp av pedagogiske metoder i stedet for medisiner, har blitt uthengt som kvakksalver og pedofil på nett. Og jeg mener MASSIVT. Så massivt at vi gikk til det skritt å åpne sivil sak om det. Han mistet jo massevis av kunder på grunn av dette. Ikke fordi han "skodde seg" på klienter i forveien, det var nemlig også noe han ble beskyldet for. Egentlig er det verst for de barna han kunne ha hjulpet, som nå ikke fikk den hjelpen. Men politiet henla saken, selv om vi hadde både navn og adresser (OG telefonnummer) til de verste hetserne. Så da blir man hjelpeløs.

Å kaste seg over barna dine er langt under beltestedet. Har hørt lignende ting om Kvinneguiden fra andre personer som har vært (tydeligvis) litt for synlige og litt for flinke på nett.

Håper du orker å fortsette. Har egentlig forstått at det har skjedd noe, for du har vært uvanlig inaktiv i det siste.

Klem, støtte og gode tanker herfra! Mer får jeg dessverre ikke gjort.

Casa Kaos

29.09.2016 kl.12:53

Lilleulv: Nei uff da. Så kjipt å lese om mannen din. Det er jo helt forferdelig! Håper dere klarer å legge det bak dere og at businessen hans blomstrer.
Ellers, tusen takk for støtte. Jeg kommer nok til å fortsette. Men ikke på samme måte :)

Cecilie

29.09.2016 kl.12:30

Det er helt uakseptabelt. Og vi skal lære barna å ikke mobbe? Lykke til med det.. Nok av hyklere der ute. Skammelig å ikke kunne ta en duskusjon med deg uten å bli smålig og ondskapsfull. Disse forum-kvinnene kan ikke ha annet å gjøre en å "grave etter dritt" om andre for å ha noe å sutre over. De bør heller gå og bake seg noen kaker!

Heier på deg! Og selv om vi ikke gjør alt på same mate så betyr ikke det at en tar feil og en har rett. Vi er bare forskjellige. NEI TIL HETS! Og la barna være I fred.. Ærlig talt!

Casa Kaos

29.09.2016 kl.12:55

Cecilie: Takk!
Nei, det finnes ikke alltid noe riktig eller galt. Undrer meg stadig over mødre som hardnakket påstår at deres måte å gjøre ting på er den riktige måten. Og at alle andre gjør feil. For et kjipt syn på verden :)

Silje

29.09.2016 kl.12:37

Hei =) Jeg må nesten le litt av innlegget ditt,ikke pga at du og dine barn blir hetset.Men at det er så mange der ute som synker så lavt at dem begynner å hetse barna din eller at dem hetser barn generelt. Og som du skriver det er faktisk folk som til vanlig jobber med barn. Det er lavmål as. Jeg synes du er en kjempe flink mor og kan kjenne meg igjen av mye d du skriver. Selv har jeg 4 barn og det viktigste for meg er at dem lærer folkeskikk og respektere andre.

Jeg har jo sett både deg og din mann. Og dine barn,da barna våre gikk på turning sammen for en tid tilbake =) Er ingen stalker assa,men bor i samme kommune =) Og det jeg har sett så er dere gode foreldre og helt anminlige foreldre som alle oss andre dødelige =) Bortsett fra de såkalt supermødrene da,de er det vel ingen som kan måle seg med =) =)

Stå på=)

Digger bloggen din.

Mvh

Silje.

Casa Kaos

29.09.2016 kl.12:57

Silje: Ah, har barna våre gått på turning sammen? Så gøy :)
Og ja, jeg tror egentlig jeg er ganske vanlig, men noen må alltid dra ting helt til ytterpunktet. Og så er det jo litt interessant at det de som ikke kjenner oss eller som aldri har møtt oss som gjør nettopp det :-)

Mona

29.09.2016 kl.12:45

Å nei! Er det derfor? Det er jo en KJEMPETRIST utvikling! Jeg fatter virkelig ikke at folk kan få seg til det, og dette er voksne mennesker?! De burde skamme seg! Jeg håper noen av disse haterne leser dette innlegget og om bare én av de går i seg selv, bøyer hodet og ber om unnskyldning og endrer holdning vil jeg bli imponert. Men de må jo ha mistet forstanden for å opptre slik!

Hadde det vært meg hadde jeg lagt de ut med bilde og navn. Det gjør de jo selv!

Håper du fortsetter og finner styrke til det - du er en viktig stemme i jungelen av blablabla!!

Klem

Casa Kaos

29.09.2016 kl.12:58

Mona: Jeg skal innrømme at jeg vurderte sterkt å legge de ut med navn og bilde her i dag. Men jeg droppet det denne gangen. Neste gang derimot ... ;)

Mannemi

29.09.2016 kl.13:17

Vil berre seia, utan å bruka for mange ord; Eg er HEILT på linje med deg i det aller meste! Veldig skremmande at personar som skal arbeida med å ivareta borna sitt beste (innafor barnevern, skule, barnehage..)skal uttala seg negativt om born dei ikkje kjenner ein gong(!) Skremmande, og eg kjenner eg blir litt "oppgitt over verden" når eg høyrer om slikt (sjølv om eg har høyrt om "slikt" før).

Casa Kaos

30.09.2016 kl.09:54

Mannemi: Ja, man blir litt oppgitt over verden. Hvor er vi egentlig på vei?
Fikk høre i går at Norge er på europatoppen i netthets. Skremmende.

Otters

29.09.2016 kl.14:00

Hei,

Takk for et viktig og nødvendig innlegg. Utviklingen rundt nettmobbing har tatt en skremmende retning når voksne mennesker går på barn. Må innrømme at det vekker nysgjerrigheten min ift hva slags mennesker det er som får seg til å gjøre slike handlinger og ikke minst hva som blir skrevet.

Veldig tøft av deg å gå hardt ut mot dette. Ingen skal tolerere hets! Forstår veldig godt at dette vekker alt du har av beskyttelsesinstingt og kampånd!;-)

Jeg heier på deg!

mvh Otters

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:01

Otters: Tusen takk!
Ja, hva slags mennesker er det egentlig som skriver sånn. I dette tilfelle, tror jeg det er folk som ikke har så mye erfaring med sosiale medier. Som ikke helt skjønner hvordan det funker. Som ikke ser konsekvensen av å kommenterer slik under en facebook-post i en nettavis. Mange virker veldig naive.
Hva de skriver? Vel, det er alt fra kommentarer på utseende til barna mine, på klær, hår, og hvordan de tror barna mine er basert på ting jeg har skrevet på bloggen eller sagt i intervjuer. Uoppdragne drittunger er ord som ofte går igjen. I mange kreative variasjoner :)

Åse-Marit

29.09.2016 kl.14:08

Først og fremst vil jeg si at jeg digger bloggen din selv om barna mine er store nå. Kjenner meg så igjen i det du skriver og det er så godt at dere ikke er en "perfekt" familie..Det er det ingen som er, selv om noen kanskje tror det om seg selv. Og dernest så er det ingen som har noe større krav enn andre på hva som kreves for å være en god mor. I vår harde verden som er nå, er det superviktig å lære ungene å være empatiske og snille mot hverandre og de plukker jo fort opp sine foreldres holdninger mot andre og kopierer dem. En god mor og far synes det er viktigere å være med barna og lære dem gode holdninger enn å sitte foran datamaskinen og spy utav seg hatske kommentarer. Skremmende at de har jobber som inkluderer andre mennesker/barn. Synes bloggen din er viktig og at den viser et mer riktig bilde av familielivet enn de såkalte "perfekte" sine..Gleder meg til neste innlegg fra deg :)

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:02

Åse: Tusen takk.
Og jeg er helt enig med deg. Å lære barna våre empati og rett og slett å oppføre seg skikkelig sammen med andre, er det viktigste vi kan gi dem.

Anette

29.09.2016 kl.15:14

Haha! Jeg leste en gang noen av disse forumtrådene, blant annet en om dette med tacoen deres. Da var det ei som mata på med hvor fælt dette var for ungene å gå glipp av og blablabla, og så avslutta ho med "og jeg er sosionom så dette vet jeg" eller noe sånt. Hue ut av ræva dame, du kan ikke være mye til sosionom tenkte jeg. (Og jeg er førskolelærer, så dette vet jeg 😅) bloggen din er og har vært en viktig stemme i disse perfeksjonstider, tusen takk!

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:04

Anette: Ha ha ha. Ja, den taco-saken tok jo helt av. Stakkar barn som ikke får taco. Som om det skulle være en menneskerett :-)
Og det florerer av sosionomer som tror de sitter med fasiten der ute.

Marianne R

29.09.2016 kl.17:25

Det er skremmende at så mange tilsynelatende oppegående damer kan holde på sånn. Helt forferdelig at voksne mennesker kan hetse barn. Forstår veldig godt at du har gjort endringer i forhold til bloggen og intervjuer. Trist at det må være sånn, men virkeligheten er dessverre sånn for mange av dere som er kjent via blogg/ media. Stå på videre! Stemmen din er fortsatt veldig viktig for mange av oss foreldre :)

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:04

Marianne R: Tusen takk! :-)
Veldig hyggelig å høre.

Christine Egeland

29.09.2016 kl.18:48

Så trist at du og familien din må oppleva voksne folk som ikkje kan oppføre seg 😡 Eg elsker bloggen din, og har fleire gonger høgtlesning for mannen om situasjoner og tema som kunne vert i fra vår kvardag. Stå på! Fortsetter hetsen så hadde eg anmeldt det. Klemklem

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:05

Christine Egeland: Tusen takk.
Klem tilbake :)

Marianne Wathne

29.09.2016 kl.19:15

Jeg er helt sjokkert jeg....! Hvor er vi på vei egentlig? Det er bare trist.... Hvor utrolig mørke de må være i sjela si... Det må være tungt å leve slik, for deg og dine som blir angrepet slik, men de kan umulig ha det bra med seg selv...? Trist 😕

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:05

Marianne Wathne: Nei, de kan umulig ha det veldig godt disse haterne. Og de er ingen gode forbilder for barna sine :)

Vestlending

29.09.2016 kl.19:24

Eg er veldig ofte ueinig med deg i visse syn på oppdraging, men akkurat difor hjelper du meg med å utvida kunnskapen min og læra om korleis andre tenker.

Via bloggen din hjelper du meg å senka skuldrene og tenka at "kanskje det ikkje er so farleg" at ikkje alt er so perfekt som eg ønskjer det skal vera.

Skriv i det skjulte om du ikkje kan publisera no, og publiser når borna er store! Neste generasjon mødre treng det!

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:06

Vestlending: Tusen takk! Tenk om alle hadde vært like reflektert som deg :)

29.09.2016 kl.19:32

Det er veldig påfallende at alle foreldre frykter at deres barn skal bli ett mobbeoffer. Og at de aller fleste foreldre ikke kan holde ut tanken på at deres barn er en mobber. Deres barn mobber! For de mest oppegående menneskene, er valget mellom å ha et mobbeoffer eller et barn som mobber et umulig valg (om man kunne velge). Ønsker vi å unngå ett av dilemmaene er første prioritet å være en god rollemodell som foreldre. Lykke til og takk for at du tar opp dette enormt viktige tema!

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:07

Anonym: Tusen takk.
Oh jeg er så enig med deg. Det viktigste vi foreldre kan gjøre, er å være gode rollemodeller for barna våre!

Linda

29.09.2016 kl.19:53

Neste generasjon småbarnsmødre trenger stemmer som deg, hvis ikke er de kun omringet av perfekte supermødre og skyhøye forventninger når babyene deres kommer - og deres mammasjokk blir da enda større! Utrolig trist og ekkelt at hets faktisk blir verre og verre mot realistiske mammabloggere. Vil vi virkelig at morgendagens foreldre skal være enda mindre forberedt enn i dag? :-(

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:08

Linda: Tusen takk. Og ja, det er skremmende mange som har et helt urealistisk syn på mammarollen og alt det innebærer.

Maja

29.09.2016 kl.20:05

Kvinneguiden burde vært avskaffet, se hvor mye dritt f.eks Villa Paprika har måttet tåle i de forumene😖

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:08

Maja: Akkurat det har jeg ikke fått med meg. Jeg holder meg langt unna den siden. Nettopp fordi jeg vet hvordan de holder på der inne :)

Ranveig Fredriksen

29.09.2016 kl.20:07

Det var ordentlig trist å høre! Du som har vært en så herlig og ærlig motvekt til alt vi pepres av av "perfekte" mødre og barn ellers på nett!

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:09

Ranveig Fredriksen: Tusen takk :)

Marianne

29.09.2016 kl.20:09

Jeg har tenkt det samme om Kvinneguiden. Det er helt sykt hvilken tone kvinner seg i mellom har der. Jeg har en liten pode på 5 mnd og har derfor googlet en million ting den siste tiden. Når jeg finner svar fra gamle tråder på Kvinneguiden er folk utrolig frekk og usaklig. Det er noe helt annet med Fcebookgruppen "mammaklubb for bra damer". Jeg trodde at den stygge tonen hadde forbedret seg etter mye fokus og oppmerksomhet rundt hets og nettroll i media, men tydeligvis ikke...

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:10

Marianne: Nei, hold deg langt unna Kvinneguiden. Der er det så mye dritt. Tenk om disse mødrene kunne bruke tiden sin på å bygge hverandre opp i stedet :)
Mammaklubb for bra damer hørtes forresten ut som en super klubb!

Jannicke

29.09.2016 kl.21:15

Jeg kommenterer aldri blogginnlegg, selv om jeg leser mange av dem...

Ville bare si STÅ PÅ!

At folk går etter barna dine for å føle seg selv bedre er ingenting annet enn forkastelig! Jeg digger deg, bloggen din og familien din slik som den er framstilt i bloggen!

Virker som om du har tatt et klokt og godt valg for deg, barna dine og bloggen... Lykke til videre, gleder meg til fortsettelsen og jeg er sikker på at du fortsatt kommet til å underholde, engasjere og provosere!

Ha en fin kveld!😊

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:12

Jannicke: Tusen takk.
Så fine ord :)
En fin dag til deg.

Ida

29.09.2016 kl.22:02

Jeg blir helt satt ut av hva du skriver, visste ikke at det var så ille. Trist

Men det er fint du belyser dette, for medmenneskelighet og normal folkeskikk er det tydeligvis en del som har mista på veien 😞

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:12

Ida: Det er dessverre noen som har mistet det på veien, ja. Trist.

29.09.2016 kl.22:14

Hvor Eksakt er det det barna dine blir utsatt for hets på KG?? Eller du??

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:13

Anonym: Du, det er både her og der. Bare å google casa kaos ;)
Men jeg skal innrømme at jeg ikke har vært inne der i nyere tid, siden jeg blir dårlig av hele forumet.

A

29.09.2016 kl.22:47

Jeg har ikke sett hets av verken deg eller ungene dine på Kvinneguiden. Så vidt jeg vet er det heller ikke en egen tråd om deg der (Rampelys der bloggere diskuteres). Å diskutere bloggeres barn er dessuten ikke lov, KG har sterkere personvern for barn enn de fleste bloggere har, så her tror jeg dessverre du tar en god gammeldags spansk en.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:18

A: Etter et kjapt søk på Kvinneguiden, fikk jeg blant annet opp disse titlene på tråder:

Er det flere som er som Casa Kaos?
Hun der casa kaos...
Sjokka etter "casakaos" innlegg..
Hva synes dere om dette innlegget til casa caos?
carolinebergeriksen vs casakaos
Hun der casa kaos damen..

Jeg har fått med meg at Kvinneguiden har blitt mye strengere nå i det siste når det gjelder hets av barn. Og det applauderer jeg! Jeg har ikke fulgt med på hva som har skjedd på Kvinneguiden i det siste, siden jeg helt har sluttet å lese hva som står der.

Maja

30.09.2016 kl.00:34

Enig med A. Modereringen av diskusjon om barn er så streng på Kvinneguiden at det er ikke lov å nevne at en blogger HAR barn engang, hvis det er mulig å identifisere barnet. Det som er tillatt er en tråd som diskuterer fenomenet bloggerbarn og mammabloggere på et generelt nivå, men den blir strengt moderert og all omtale av identifisernare barn blir fjernet, også om den er positiv. Forøvrig har jeg flere ganger søkt etter din blogg i tråder på KG når du har tatt opp temaer som er interessante, og jeg får rett og slett ikke noe særlig med treff på din blogg eller ditt navn. Jeg kjenner KG ganske godt, og det du sier om at dine barn blir omtalt på KG og at det blir tillatt av moderatorene får jeg rett og slett ikke til å stemme. Merk - jeg sier ikke at det aldri har falt en ufordelaktig kommentar om dine barn på KG, men modereringen er streng. Veldig streng.

Derimot har jeg sett dem ufordelaktig omtalt her i ditt eget kommentarfelt, og i avisers kommentarfelt, og jeg er helt enig med deg i at det er uakseptabelt.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:20

Maja: Se svaret mitt til A

Hvis det stemmer at Kvinneguiden har blitt mye strengere med modereringen sin i det siste, er det helt supert! De har ikke alltid vært det.

Ida

30.09.2016 kl.08:02

Kjære casakaos!

Hvordan verden er det vi lever i, hvordan har samfunnet vårt blitt på denne måten? Vi har det rett og slett for godt!! Ærlig talt! Jeg får helt vondt i marg og bein av å lese innlegget ditt og hva du og din familie har blitt utsatt for. Jeg forstår ikke hvordan folk kan få seg til å oppføre seg slik på nett. Jeg kan være uenig med politikere, forskere, journalister, bloggere inkludert deg! Men å omtale/hetse offentlige personer på nett det kunne ikke falt meg inn!!

Hva skal vi gjøre og hvordan kan vi få en slutt på slik oppførsel? Det er ikke rart barna våre mobber når foreldrene oppfører seg slik. Jeg har 1000 ord å si om denne saken, men skal gi meg her! Stå på, verden trenger sånne som deg:-)

PS! Jeg baker fra bunnen av, men det hender faktisk at jeg rett som det er driter i å støvsuge selv om jeg burde;-)

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:22

Ida: Ja, hva skal man egentlig gjøre? Fikk også vite i går at Norge ligger på toppen i Europa når det gjelder netthets. Hva er det med oss nordmenn som holder på sånn?
Vi får bare håpe at den oppvoksende generasjon er litt klokere enn vår.

Skjønner for øvrig godt at du utsetter støvsugingen. Noe så kjedelig ;)

Mette

30.09.2016 kl.08:16

Dere som aldri har sett noe på kvinneguiden.. prøv å google kvinneguiden +casa kaos.. Det er det masse opslag om dette her..

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:22

Mette: :-)

Avdelingholt/ Anja Holt

30.09.2016 kl.09:17

Jeg har møtt deg. Jeg har møtt mannen din. Jeg har møtt deres tre barn. Dere er pinlig normale. Ungene er ikke møkkete (gammel møkk, altså.... ny møkk er perfekt), de sto ikke på bordet og hoppet i maten sin (eller noen andre sin) og alle fem snakket med helt normale stemmer, var høflige, åpne og tillitsfulle. Det er dette man skal strebe etter i min verden.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:26

Avdelingholt/ Anja Holt: Åh, så snill du er da, Anja!
Det var veldig pent sagt.
Og litt ny møkk, det skal til. Ingen unger skal vel være rene etter en hel dag ute :-)

Anna

30.09.2016 kl.10:28

@CasaKaos: Prøv å være litt etterrettelig da, i det minste når du skal tilbakevise kritikk mot faktagrunnlaget i innlegget ditt. De trådene du ramser opp er da fra barnimagen, ikke Kvinneguiden.

Dessuten: Du slenger ut grove påstander om innlegg på et av Norges største diskusjonsforum, blir informert om at det ikke kan stemme, og så repliserer med at du ikke har lest der inne på årevis?

De som vil kritisere bloggere på KG uten å bli slettet fluksens må i hvert fall ironisk nok dokumentere kritikken sin langt bedre enn det.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:46

Anna: Siden både klikk.no og barn i magen ligger under kvinneguiden, oppfattet jeg det som at det var samme greia.
Hvis det ikke er det, beklager jeg at jeg har misforstått.
Jeg skal endre det i teksten.

Ellers skriver jeg ikke noe sted at jeg ikke har vært der i årevis, bare nå i det siste ;)

A

30.09.2016 kl.10:30

De titlene du ramser opp over her, er ikke Kvinneguiden, men fra anonymforum på Klikk. Hva som skjer der vet jeg ikke, synd at du legger skylden på KG når dette gjelder et annet forum.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:46

A: Se svaret mitt til Anna :)

30.09.2016 kl.10:39

Ganske kritikkverdig at du Bruker KG som eksempel, når du ikke vet hva som foregår der inne.KG er faktisk en god motvekt mot bloggere som bruker barn og familien sin som en inntektskilde. Det oppleves ikke som veldig konstruktivt at når noen faktisk setter søkelys på hva bloggere gjør med barnas privatliv og ikke minst personvern så kritiserer du personen i eget innlegg. Det vil være på grensen til uthenging kansje ?

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:47

Anonym: Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener.
Hvilken person har jeg kritisert i et eget innlegg?

30.09.2016 kl.10:50

Som du har fått forklart nå et par ganger er Kvinneguiden et av de desidert strengeste forum hva gjelder moderering. Et åpent forum vil alltid lokke mennesker som øser ut dritt i skjul av anonymt nick, og folk tenker og mener alltid noe om blogger. Men på KG har bloggerenes barn et uendelig mye bedre personvern enn de fleste bloggere kan skilte med. Dessverre.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.10:54

Anonym: Veldig bra! Godt å høre :)

Anna

30.09.2016 kl.11:03

@CasaKaos: Nei, det med årevis var upresist gjengitt av meg.

Det jeg henviste til var at når du skriver i kommentarfeltet at det er bra om modereringen på KG er blitt strengere, og at den ikke var slik før, så må man trekke slutningen at du ikke har fulgt med i tråder på KG om bloggere på et par års tid minst, for det er omtrent så lenge forumsrommet Rampelyset har eksistert, med ekstra strenge regler, og ikke minst et personvern særlig av barn av bloggere som går langt utover det bloggere selv ofte praktiserer.

http://forum.kvinneguiden.no/topic/1052514-retningslinjer-for-rampelyset-oppdatert-140916/

Man skulle tro at når du trakk fram KG som en versting i innlegget ditt, så hadde du lest der nylig og jevnlig, det var poenget mitt. Så fint at du retter opp i innlegget.

Casa Kaos

30.09.2016 kl.11:10

Anna: Så bra! Da har vi oppklart den misforståelsen :)

A

30.09.2016 kl.11:23

Fint at du retter opp, kjente ikke igjen beskrivelsen din i det opprinnelige innlegget. Nå fikk du iallfall en egen tråd på KG - for første gang...

Casa Kaos

30.09.2016 kl.11:25

A: Ha ha ha. Og den skal jeg IKKE lese ;-)

A

30.09.2016 kl.11:59

Det burde du.

Michi

30.09.2016 kl.14:19

Veldig bra skrevet. Ikke rart barn lærer å mobbe når man ser hva enkelte voksne lirer av seg i kommentarfeltet på diverse nettsider. Skremmende å se hvilken retning nettmobbing i ferd med å ta.

Ha en god helg!

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:31

Michi: det er veldig sant!
Fin dag til deg og :)

Tina

30.09.2016 kl.15:18

Helt enig med deg.

Tror problemet ligger i at blogg er nytt, det blir mer og mer populært, og man slipper å stå opp klokken halv 7, å være på jobb klokken 8 om morningen.

Tror mange irriterer seg over det, at de er sjalu. Og derfor skal du og andre bloggere bli hetset. En enda grunn som jeg tror spiller ganske stor, eller svær faktisk er at folk kommenterer bak skjermen. De kan kalle seg for "Mari" eller hva som helst. De er helt anonyme.

Som da gjør at det er lettere å være frekk, syns det er verre å være frekk på kommentarfelter enn i virkeligheten. I kommentarfeltet kan man lese det om og om igjen, hele verden kan se det om og om igjen, ukjente kan slenge seg på kommentaren og være helt enig.

Men hvis man får en kommentar face2face om hvor "stygg" man er, så er det mer lei seg der og da.

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:46

Tina: Du har helt rett. Og jeg har ikke samme respekt for folk som legger igjen kritiske kommentarer her på bloggen hvis de er anonyme.
Har man noe negativt å si, bør man tøre å gjøre det med fullt navn :)

30.09.2016 kl.16:30

A: Jeg oppfatter kommentaren din ubehagelig og nesten truende, så etter min mening bør du nok tenke litt over hvordan du uttrykker deg på nett. Er tråden hyggelig, eller har du andre gode grunner til at hun bør lese den?

A

30.09.2016 kl.17:09

Hun bør lese den for å se hva som skrives. Tråden hadde ikke blitt opprettet dersom hun ikke feilaktig hadde brukt KG som eksempel på et forum der barn hetses, men når hun først har satt i gang en reaksjon bør hun jo i det minste lese litt på det forumet hun nå har klart å spre negative tanker om. (Se eksempelvis kommentarer her). Blir jo like merkelig å si at det står bare dritt (hennes ordbruk) der og hun ikke leser der, som om jeg skulle skrevet det samme om bloggen hennes, men samtidig innrømt at jeg aldri leser den. Ok? Hvis du klarer å lese en trussel inn i "det bør du" er du bedre på tekstanalyse enn de fleste, faktisk helt over i fri fantasi.

Silje

30.09.2016 kl.22:31

Jeg må bare si at dette var skikkelig trist å høre, både om hetsingen og om endringen av hva du skal blogge om. Jeg forstår deg, all ære til deg som har turt å gå foran på så mange områder. Men stemmen din er så viktig! Og tror det er maaange mødre som har veldig godt av å få se, lese og høre noe som gir motvekt til de glansbildene man ellers blir servert. Det du skriver om er jo virkeligheten, slik jeg ser det. Og den trenger vi jaggu noen påminnelser om.

Jeg forstår ikke disse menneskene som hetser barna dine, og lurer på hva slags problemer de må ha for å gjøre slikt. Man trenger jo ikke være enig i alt du skriver, men man gjør ikke slikt. Hvor ble det av respekten for andre mennesker?

Nei, jeg blir å savne dine sterke, viktige og herlige innlegg om barn og oppdragelse og alt det småbarnslivet krever av en. Den viktige stemmen du har er jo nettopp fordi du har turt å blogge om slike ting. Men hadde jeg selv turt det? Neppe.. Så du er tøff, og jeg forstår. Jeg håper du finner en balanse og vei videre med bloggen din som bevarer det viktige du har å komme med😊 Stå på, digger deg!

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:49

Silje: Tusen hjertelig takk :)
Men det blir mer blogg, altså. Bare ikke direkte om barna :)

Å

30.09.2016 kl.23:05

Veldig trist å høre, jeg synes du er knalltøff som har klart å stå i mot alt det negative så lenge, så modig er ikke jeg! Og jeg skjønner veldig godt at du setter grensen ved ungene dine og hets som rammer dem. Utrolig synd at det skal være sånn, men du har min fulle støtte. Vi trenger sånne som deg, du er et forbilde! :-)

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:49

Å: Tusen takk for utrolig fine ord! :)

Oppriktig nysgjerrig

30.09.2016 kl.23:57

Som flere har påpekt her så er disse trådene fra barn i magen, ikke kvinneguiden. Men nå har jeg altså lest gjennom dem, og jeg ser ikke hets av barna. Slik jeg tolker dem er det hets/kritisering av deg. Dette er selvfølgelig ikke greit, men hadde syntes det var verre om det var av barna.

Og jeg ser hvertfall ingenting om at noen hater de, eller deg forsåvidt.

Hvor får du det fra?

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:51

Oppriktig nysgjerrig: Det er vel ingen som har skrevet direkte at de hater barna mine. Men det har blitt skrevet stygge ting om dem.
Tidligere i år, sendte jeg en mail til moderatorene til blant annet barn i magen, og ba de fjerne de verste kommentarene som gikk direkte på barna. Jeg regner med de har fulgt opp.

Anne

01.10.2016 kl.00:44

Det er selvfølgelig aldri greit med hets. Og jeg har ikke sett det du refererer til. Men jeg syns at du alltid er så hard og ufin mot de/oss som er uenige med deg, f.eks i oppdragelses-temaer. Det virker som at du har fasiten, og at du kun skal hylles. Og mange gjør jo det, fordi bloggen din selvfølgelig tiltrekker seg de som er enige. Men bloggen din tiltrekker seg også de som trigges, de som absolutt ikke er enige med deg. Jeg har lest bloggen din lenge, syns du skriver godt- og at mange temaer er spennende. Men jeg syns også det er ubehagelig å lese svarene dine til dem som er uenige. Du angriper tilbake, og vil ikke lytte. Det er dype verdier knyttet til barn og oppdragelse, parforhold og familie. Og nettopp derfor tror jeg noe trigges i alle dine lesere. Mange som jobber med disse temaene vil jo naturligvis kjenne på at meninger og råd ikke er gode. Men du vil ikke høre, for du vet best selv. Jeg tror du støter fra deg mange på den måten. Bloggen din blir en blogg for de som tenker som deg. Hadde det ikke vært mye bedre, rausere og mer spennende, om dialogen ble mer positiv. For du sitter kun på din sannhet, ikke andres. Ta opp temaer og lytt. Ikke ta opp temaer og slå.

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:53

Anne: Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen min.
Jeg bruker mye tid i kommentarfeltet, og streber etter alltid å svare folk hyggelig og reflektert. Det tør jeg også påstå at jeg gjør. Kjenner meg ikke igjen i at jeg angriper og slår?
Kom gjerne med konkrete eksempler, da jeg ikke helt forstår hva du sikter til nå.

Vilma

01.10.2016 kl.01:31

Jeg tror bloggen din blir mer interessant for flere dersom du løfter takhøyden litt. Diskurs er bra, temaer om familie og barn er det sjelden et fasitsvar på. Mulig du har sett lyset, men for min del blir det for mye synsing og for anekdotisk til at det fenger. Ikke undervurder leserne, det er mange godt utdannede kvinner som leser blogger og som kan diskutere på et annet nivå enn det du legger opp til for eksempel i denne bloggposten - og i dine tilhørende kommentarsvar. Du trekker deg også raskt dersom du møter motbør, særlig tydelig var det da du skrev om mammabloggere. Blir vanskelig å ta deg seriøst da, man får mistanke om at klikk er viktigere enn å diskutere og belyse temaene. Du fremstår heller ikke som en som har satt seg spesielt godt inn i sakene du skriver om, dessverre. Mulig du "spinner" sakene bevisst til egen fordel, men da må du også klare å komme opp med bedre svar enn du gir feks i dette kommentarfeltet.

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:58

Vilma: Jeg setter stor pris på alle mine lesere, og streber hele tiden etter å svare alle sammen hyggelig og med respekt. Jeg syns vi har gode diskusjoner her inne. Skjønner ikke hva du mener med at jeg trekker meg så fort jeg får motbør. Kom gjerne med eksempler.

Bloggen min er basert på synsing og sunn fornuft, ikke ekspertuttaleleser og forskningsresultater. Det kan du lese om i VG og i mammaforumene. Jeg syns det er altfor mange eksperter der ute som skal fortelle oss hvordan vi skal oppdra barna våre for å få smarte, flinke og lykkelige barn. Jeg håper flere mødre tør stole på seg selv og sin egen fornuft.
Når jeg leser det du skriver her, tenker jeg at jeg har lykkes med intensjonen til bloggen min. At det ikke fenger akkurat deg er helt okei.

Vilma

01.10.2016 kl.10:29

Hei, du har slettet innlegget mitt (samt det som lå over), kan du si noe om hvorfor?

Casa Kaos

03.10.2016 kl.11:59

Vilma: Jeg har ikke slettet innlegget ditt, jeg har bare ikke vært inne på bloggen i helgen og fått godkjent kommentarene som kom inn.
Av en eller annen grunn, havner du i spamfilteret :)

Marie

01.10.2016 kl.12:59

Det verste er at det sikkert er de samme personene som mener du utleverer barna dine gjennom bloggen som hetser dem også... Totalt respektløst!

Ut i fra det jeg har sett her, har du noen skjønne, morsomme, kreative barn - som nok helt sikkert ikke kommer til å vokse opp og bli uoppdragne voksne som hetser andre på nett.

Casa Kaos

03.10.2016 kl.12:00

Marie: Tusen hjertelig takk. Jeg skal i hvert fall legge mye tid i å lære barna mine hvordan de skal oppføre seg på nett :)

Aina Moberg

01.10.2016 kl.20:27

Herregud så mye rart folk skriver! Hvis alle bare kunne passe på seg selv😂😂

Digger deg og bloggen din, du er helt topp! Hilsen sliten Småbarnsmor som driter langt i hva andre syns

Casa Kaos

03.10.2016 kl.12:00

Aina Moberg: Tusen takk! Og digger holdningen din! :)

Yvonne

01.10.2016 kl.21:16

Savner at bare en blogger, bare en eneste en, kunne skrive et innlegg om hvor mye skryt og støtte de får, bare en eneste gang. For det er det dere får mest av vil jeg tro:) trollene er i mindretall...hva med å gi dem som løfter andre og sprer positiv energi, oppmerksomhet for en gang skyld. Reposte noen fine meldinger og si takk??? Trollene får mer oppmerksomhet en de har godt av:(

Casa Kaos

03.10.2016 kl.12:01

Yvonne: For et bra tips!
Det skal jeg jammen gjøre :)

Mie

02.10.2016 kl.09:16

Håper for Guds skyld at du kan fortsette å blogge om den "slappe" holdningen til mammalivet! Det har vært sånn til god trøst for meg som fersk mamma, som begynte mammatilværelsen med en unge med kolikk! Jeg leste opp og ned på nettet om det perfekte mammalivet, pm hvordan bare rutiner, amming, mat, bad, massasje ville gjøre det magisk, og vipps så fikk du en unge som sov... Ingenting hjalp, og det tok lang tid fra jeg gikk fra å legge skylden på meg selv, til å faktisk innse at noen barn gråter mer enn andre. skjønner veldig godt at du velger å skjerme barna dine, men håper du fortsetter å roe ned oss mammaer som kjenner for mye på presset om ryddig hjem, hjemmelagede kaker, middag fra bunnen av, perfekte mammakropper.... Keep on the good work!

Casa Kaos

03.10.2016 kl.12:03

Mie: Åh, jeg skjønner så veldig godt hva du mener. Jeg hadde også kolikkbarn, og når man leser alle disse "slik får du" og "slik gjør du" og "det er jo bare"-artiklene, er det veldig lett å legge skylden på seg selv.
Hvis det er så enkelt, hvorfor får ikke jeg det til? Er jeg en dårlig mamma, da?

Jeg skal nok fortsette å blogge. Bare med mindre synlige barn :)

Cecilie

02.10.2016 kl.16:46

Nei, så synd!! Er jo nettopp det jeg liker ved deg, din avslappede holdning til foreldrerollen! Er jo det vi trenger mer av, ikke perfekte mødre som ikke har et hårstrå på feil plass.. Liker godt personer som følger det som er riktig for seg og sin familie, ikke enda en som følger resten av saueflokken! Forstår godt hvorfor du trekker barna ut, men kan ikke forstå hvordan andre mødre kan finne på å hetse andres barn... At folk ikke heller kan la hetsen ligge, og heller komme med konstruktiv kritikk til det du blogger, istedenfor å hetse deg og dine barn. Hvorfor har det seg slik at normal folkeskikk forsvinner med en gang man kommer bak en skjerm?.. Blir skikkelig flau av at mødre og voksne mennesker kan holde på sånn.. Er selv 25 år,vi venter vårt første barn, og jeg synes det er utrolig ekkelt å tenke på at mitt barn kan oppleve å bli hetset på nett av voksne mennesker... Håper virkelig hetsen stopper, og at du kan fortsette å blogge om familielivet på den måten du gjør best!

Casa Kaos

03.10.2016 kl.12:05

Cecilie: Jeg skal nok fortsette å blogge om den avslappede mammastilen.
Men jeg orker ikke gi flere intervjuer om det. Fordi avisene vinkler veldig skarpt, de vil jo ha klikk. Og det er helt okei. Men veldig mange leser kun overskriften og legger igjen stygge kommentarer kun basert på den. De får ikke med seg nyansene. Og det blir fryktelig slitsomt :)
Men blogging blir det mer av :)

S.

03.10.2016 kl.13:14

Wilma og Anne: Vi kan umulig lese samme blogg. Marte er vel den eneste bloggeren i Norge som svarer alle som legger igjen en kommentar. Og jeg har aldri opplevd at hun hevder å sitte på fasiten, eller at hun har vært ufin eller frekk. Snarere tvert imot. Jeg syns hun alltid er hyggelig, reflektert og nyansert. Og så syns jeg hun er veldig tydelig på at hun skriver om hvordan hun og familien har det, og at det ikke nødvendigvis er noe som passer for alle.

Jeg kan virkelig ikke forstå hvor dere har det fra? Det virker som om dere kritiserer bare for å kritisere.

Ser Marte oppfordrer dere til å komme med eksempler. Det syns jeg dere skal gjøre. For det hadde vært interresant å se hva i alle dager dere snakker om!

Anne-Helene

03.10.2016 kl.17:35

Jeg har aldri blogget om hjernedøde ting, og har heller aldri møtt hets eller trusler. Lurer på hvorfor noen rammes og andre ikke? For det har da vært uenigheter, langt fra alle er enige med meg. Tror det kan handle mer om uttrykksmåter enn om innhold, det er min teori.

Casa Kaos

03.10.2016 kl.21:17

Anne-Helene: Det kan godt hende. Og så tror jeg det har mye med størrelse på bloggen å gjøre. Jo flere lesere, jo flere idioter får det med seg :)
Og så er det spesielt ubehagelig i kommentarfeltet til nettavisene etter intervjuer. Det er derfor jeg har blitt nødt til å slutte å gi intervjuer om visse temaer.

Anne-Helene

04.10.2016 kl.12:10

Ja, det er klart at jo større distanse leseren opplever til bloggeren, jo lettere er det å komme med ukritiske tilbakemeldinger og nedrakkinger og trusler, og dette øker med antall lesere man har.

Likevel, når jeg skrev det jeg gjorde over her, så er det med tanke på de mer enn 10 000 kommentarene jeg har fått. Og det er mange ulike mennesker som har vært innom (du vet, fra den gangen VG delte blogglenker), ikke bare trofaste, velformulerte, gjennomtenkte lesere.

Jeg tror forresten at stor tilstedeværelse i kommentarfeltene er med på å dempe gemyttene. Hvis en ser den enkelte og svarer med saklighet, så senkes behovet for å kaste dritt. Folk har utrolig mye dritt i seg.

Hadde vært fint å lese en kronikk av deg, basert på dette innlegget. Det er mye herlig (men trist) ironi i oppførselen til folk. Og et viktig tema å belyse (igjen).

(håper det gikk fint på tv i dag!)

Liv-Inger

05.10.2016 kl.00:02

Jeg har fulgt bloggen din litt på distanse i lang tid, men nå følte jeg for å legge igjen en kommentar. Blir rett og slett provosert av det jeg leser. Hvor lavt kan man synke liksom, når man drar barna inn i det? Hetse barn på nett fordi man er uenig med de prioriteringer mora gjør i hverdagen? Jeg kommer aldri til å skjønne dette enorme behovet for å idiotforklare alle som velger annerledes enn en selv. Men sånn er det blitt. Dessverre. Syns å lese at du legger bånd på deg, men forstår det godt.

Stå på videre! Vi er mange som heier på deg. Og som prioriterer som deg. Her hadde ikke familien gått rundt om ikke det var for Toro og Møllerens. Dessuten er vi sjeldent syke, for hybelkaninene gjør immunforsvaret vårt helt prima. Prima! ;-)

Ønsker deg ei fortsatt fin uke! Hev deg over dritten! :-)

Hilde

06.10.2016 kl.17:24

Hei :) Jeg finner meg selv i å klikke oftere og oftere inn på bloggen din. Du tar alltid opp spennende problemstillinger. Veldig kreativ :) Det jeg kanskje liker best er at du utfordrer mitt tankesett. Slik at jeg kan gå en runde med meg selv. Det er bra! Det er viktig. Jeg verdsetter derfor at vi er uenige og enige. For det ER mange veier til Rom. Du er en god mor og jeg har tenkt mang en gang at barna dine har det veldig godt. Jeg forstår at du vil skjerme dem. Dette må være veldig ubehagelig for deg og din familie. Du har min støtte :)

Skriv en ny kommentar