hits

Gratis, stressfri adventskalender fra oss til deg

17.11.2016 - 09:51 30 kommentarer

Så er det denne tiden på året igjen. Jeg kjenner hvordan skuldrene heiser seg opp flere centimeter bare av å tenke på det: Det er på tide å planlegge adventskalender.

 


 

Jeg har prøvd det meste. Både pakkekalender, Lego-kalender, Frost-kalender, sjokoladekalender og diverse andre kalendere. Pakkekalender gjør jeg aldri igjen. Aldri! Jeg tenkte det skulle bli så koselig. Gå rundt i julepyntede butikker og sirlig kjøpe inn 2x24 gaver til mine to små. Sette meg ned en kveld i god tid før 1. desember, sette på Hanne Kroghs julesanger på Spotify, lage meg en kopp julete og pakke inn alle gavene med sløyfer i gull og rødt.

Det endte opp med at jeg løp heseblesende rundt i butikkene siste dagen i november, med hodepine, og kjøpte alt mulig slags ræl bare for å komme i mål. Samme kvelden tvang jeg mannen til å bli med og pakke gaver. Han var sur, for han ville helst sitte oppe i andre etasje og lage musikk. Jeg var sur fordi han var sur. Dessuten hadde jeg også egentlig mye mer lyst til å se på Downton Abbey på tv i stedet for å sitte og pakke inn 48 drittgaver. Dessuten gikk vi tom for papir og sløyfer, og da barna våknet dagen etter, hang det kun 8 pakker til hver på veggen over spisebordet.

Lego- og Frostkalender har heller ikke vært noen suksess. Legobitene ligger strødd utover bordet, og havner på gulvet og videre i støvsugeren. Det samme med Elsa-spenner og Anna- plastringer som ikke passer en gang, for de er altfor store til en fem år gammer, spinkel finger.

I år roer vi helt ned. Heeeeelt ned.

 


 

Slank restavfallet LOOP og jeg har jeg laget en adventskalender der juleglede og kos står i sentrum i stedet for penger og stress. For er det ikke nettopp det adventstiden handler om? Om å være sammen og å glede seg til jul? Adventstiden skal handle om kos, glede, omtanke, nestekjærlighet og forventning. Ikke om å få gaver hver dag, kjøpepress, stress, hodepine og sure, slitne foreldre. Vi kjøper så mye ellers i året, og ikke minst til jul, at la oss nå ta adventstiden tilbake og bruke tiden på helt andre ting.

 


#sprejuleglede

 

Denne kalenderen har 24 luker der hver luke inneholder en aktivitet familien kan gjøre sammen. I tillegg har vi lagt på en daglig #sprejuleglede med forslag til en ting man kan gjøre for å glede andre.

Lukene kan du printe ut, klippe ut og feste sammen med det tallet som passer. Knyt sammen med en sløyfe og heng rett på veggen. Eller putt lappen i en pose eller en lomme sammen med en sjokoladebit. Seks av lukene er blanke, slik at du kan bytte ut og legge til aktiviteter som passer dere.

 


Her får du også plass til en liten sjokoladebit

Vet du at torsdag er en travel dag med fotballtrening og turning, styrer du unna tidkrevende ting den dagen. Husk også alle avslutninger, julebord og arrangementer i desember.

Denne kalenderen krever lite innsats og penger, og ikke minst, den produserer minimalt med søppel.

Her kan du printe ut kalenderen

 

 

Vær kreativ og bruk et papir du liker for å få den stilen du ønsker. Her har vi brukt gull og sølv i stedet for gråpapir:


 

Del med oss

Del gjerne med oss dagens #sprejuleglede på Facebook og på Instagram. Det trenger ikke være julegleder fra denne kalenderen. Finn gjerne på egne ting dere gjør for å glede andre. Stort eller lite. Det kan være alt fra å gjøre noe koselig sammen til å gjøre noe som gleder andre. Jeg regrammer ett bilde fra en av dere hver dag i hele desember. La oss fylle feeden vår med juleglede, slik ekte juleglede skal være.

Om LOOP: LOOP er en stiftelse som jobber for å motivere til mer og bedre kildesortering hjemme, på jobben og på skolen. LOOP er i tillegg opptatt av å bevisstgjøre forbrukere til å ta grønnere valg i hverdagen og produserer mindre avfall.

 

PS: For flere oppdateringer fra vår stressfrie adventstid, følg oss gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

30 kommentarer

Unni

17.11.2016 kl.12:22

Selv om jeg ikke feirer jul, og ikke har barn, må jeg virkelig si at dette var et fantastisk tiltak!!

Å fokusere på gjenbruk er helt SUPERT! OG å oppfordre til å vise godhet, hjelpe til og det å få føle seg nyttig og verdsatt.. Kan den finnes noen bedre julekalender enn dette??

Tenk om vi kunne gjort noe slikt HELE året (ikke hver dag selvfølgelig)!!?

Casa Kaos

17.11.2016 kl.12:51

Unni: Så hyggelig å høre at du likte kalenderen.
Og ja, tenk om vi kunne gjort dette hele året! Det var en fin tanke :)

Lisbeth

17.11.2016 kl.12:52

Herlig! Tusen takk for dette! Begynte å bli småstressa av tanken på kalender eller mangelen på sådan.. Har nylig gjennomgått samlivsbrudd og alt som fører med det, og kjente at jeg ønsket å gjøre det hyggelig i både hus og med kalender. Men pakkekalender har jeg laget én gang før, og det synes jeg var nok stress til å velte det lille overskuddet jeg har igjen i hverdagen. Og ferdigkalender - ingen nedrakking på det altså - men der vet man jo ikke om tingene faller i smak eller ei.. Dette hørtes ut som den fantastiske middelvei! Tusen takk! All honnør til deg og LOOP 😀

Casa Kaos

17.11.2016 kl.13:40

Lisbeth: Tusen takk! Så hyggelig å høre at du likte kalenderen! Ønsker deg lykke til med kalender, adventstid og det nye livet :)

KA

17.11.2016 kl.14:03

Takk!

Etter sykehusinnleggelse for minstemann og snart forestående bursdag for eldstemann, pluss en jobb som krever sitt, så så jeg med gru frem til årets kalender. Vi har kjørt samme konsept som dere i flere år, men så var det det med å komme på aktiviteter da...Men nå slipper jeg og tenke!

Ogås dette med #spreglede var en ny vri, den likte jeg også!

Casa Kaos

17.11.2016 kl.14:29

KA: Herlig. Ja, det med #sprejuleglede er en ny vri. Så fint at du likte det :)

Anita

17.11.2016 kl.20:21

Jeg ble skikkelig glad av å lese dette innlegget! Har selv tre tette barn, og lagde pakkekalender til de to eldste for to år siden (da var minste i magen ennå). Tenkte før jeg begynte at de skal hvertfall ikke få masse tull og tøys, og jeg skal ikke bruke masse penger på dette, men jaggu endte jeg opp med å bruke masse penger på masse ræl! I fjor kopierte vi opp Pulverheksa og julenissen, en historie med 24 kapitler. Ungene syns det var kjempekoselig, og vi voksne også. Noen dager fikk de en liten ting i tillegg, som for eksempel rosiner eller en aktivitet. I år har jeg gått for SingSang-kort med julesanger, og så tror jeg det er seks aktiviteter også i den boksen. Gleder meg til å se om den faller i smak hos de små. Jeg har også valgt at ungene får åpne hver sine dager, og ikke at alle tre får åpne en luke hver dag. Ååå, når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg gleder meg til advent og jul :D

Casa Kaos

18.11.2016 kl.10:07

Anita: Så lurt! Ja, jeg kjenner også at jeg gleder meg skikkelig til jul og advent. Hurra! :-)

Bodil

17.11.2016 kl.20:25

Jeg sier bare jaaaaa!!!! Takk! Likte veldig godt #sprejuleglede! Supert supert supert!

Casa Kaos

18.11.2016 kl.10:07

Bodil: Så bra at du likte det! Supert supert supert! :-D

Cecilie

17.11.2016 kl.21:39

Åh! Så flott kalender!! Denne falt VELDIG i smak for en som er opptatt av å være sammen med barna og gjøre kjekke ting! Helt enig i at de fleste andre kalendere er søppel! Tror jammen vi skal gå for noe slikt! 😃

Casa Kaos

18.11.2016 kl.10:08

Cecilie: Så bra! Tipper barna dine kommer til i bli kjempefornøyd :-)

Michi

18.11.2016 kl.15:01

Kjempeflott kalender. Har ikke barn selv, men skal tipse et vennepar av meg om denne for de har lyst til å prøve noe annet enn den kjedelige sjokoladekalenderen.

Og veldig flott det du skrev om at adventstida skal handle om glede og foventning - ikke gaver, mas og stress. Det er dessverre lett å glemme, jeg stresser i hvertfall med alt jeg føler jeg må gjøre i forbindelse med julehøytida, istedet for å være fornøyd med det jeg får gjort.

Ha en super helg

Casa Kaos

21.11.2016 kl.11:42

Michi: Ha ha. Ja, det er fort gjort å begynne å stresse. Jeg gjør det jeg og. Hvis jeg ikke er obs på det :)
Ha en finfin dag!

Ane

19.11.2016 kl.19:11

Nå ble jeg nesten litt sur, for jeg er allerede ferdig med å pakke inn alle 24 gavene, uten julemusikk, da jeg synes det er litt tidlig enda. Likte den her myyyye bedre! Søren heller, det året jeg var tidlig ute.... arg! Men tommel opp for super kalender, denne skal flytte inn hos meg uansett :)

Casa Kaos

21.11.2016 kl.11:44

Ane: He he he :) Ta det til neste år. Eller i tillegg til den du har :)

M

19.11.2016 kl.19:34

Aktivitetskalender er veldig bra synes jeg, men jeg er ikke helt enig i at det er gratis og nødvendigvis uten stress. En tur i svømmehallen koster fort et par hundre kroner. Det samme gjør cafébesøk og kinotur. Og skal man bake pepperkaker må man enten kjøpe deig eller huske på å lage det kvelden i forveien. Former og pynt trenger man også. Lage og sende julekort koster minst 10kr i porto per kort.

Noen dager skjer det plutselig mer enn man hadde planlagt, eller noen blir syke, og da kan det også fort bli stress og måtte rekke noe fordi det står i kalenderen som ble laget på et tidspunkt man trodde man skulle rekke alt mulig.

Så klart det er mulig å kun finne aktiviteter som ikke koster noe, og noe er kanskje aktiviteter man uansett ville ha gjort og derfor ikke blir en ekstra utgift, men gratis og stressfri synes jeg ikke aktivitetskalender er.

Casa Kaos

21.11.2016 kl.11:48

M: Jeg skjønner hva du mener. Og ja, noen av disse aktivitetene koster litt. Tanken er at man legger inn ting man uansett ville ha gjort i desember. Slik at det ikke koster noe ekstra. Og hvis man ikke har lyst eller mulighet til å bruke penger på en tur i svømmehallen eller på pepperkakedeig og former, kan man bruke de blanke rutene og fylle inn alternative aktiviteter der.

Når det gjelder stress, kan det være lurt å legge inn aktivitetene dag for dag. Da slipper man å måtte stå og bake pepperkakehus en dag en av ungene er syk. Eller dra på kino en dag man kjenner at man egentlig bare har lyst til å være hjemme :)

Anne

20.11.2016 kl.13:47

Flott tiltak som jeg skjønner er veldig koselig for de som ønsker aktiviteter.

MEN jeg syns aktivitetskalendere er mye mer stressende enn andre kalendere, nettopp fordi det legges opp til at noe skal skje, og det skal være så koselig...

Jeg syns ikke det er koselig å bruke ettermiddagene etter jobb til baking og bibliotek og klipping og liming.

Det er nettopp det jeg elsker med kalendere som enten er gaver, sjokolade eller vitser- at det er ferdig! At desember får være så rolig som den kan, at man plutselig baker fordi foreldre plutselig har overskudd og vil.

I vår familie kjøper alle i familien en liten gave til hver av de andre + at jeg kjøper fire fellesgaver til søndagene. Alle skriver også en liten lapp til de andre om hvorfor vi er glad i hverandre. Vips, ferdig. Null stress, og fantastisk koselig hver eneste morgen.

Og vipps....hele desember er fri.

Casa Kaos

21.11.2016 kl.11:52

Anne: Jeg syns heller egentlig ikke det er så gøy å bake, klippe og lime. Derfor kommer jeg til å velge bort noen av disse aktivitetene, eller delegere de til mannen, som elsker både å bake og klippe og lime :)

Tanken er at du kan velge bort de aktivitetene du ikke liker, og heller legge til det du trives med. Det er ikke meningen at vi foreldre skal drive og gjøre en hel masse ting vi egentlig ikke liker. Det er ikke noe gøy :)

Lillegull Emily

21.11.2016 kl.20:44

Så utrolig kjekk kalender! Den skal jeg anbefale videre - og spare til "oss selv" neste år :-) "Lille storsøster" er en liten forskerspire, så kalenderen fra forskerfabrikken blir nok stas i år :-) Snart god adventstid til dere, alltid gøy å stikke innom bloggen din :-)

Casa Kaos

23.11.2016 kl.10:15

Lillegull Emily: Så hyggelig å høre.
Lykke til med forskerkalenderen i år :)

Kristin

22.11.2016 kl.20:34

Det hadde vært hakket mer troverdig hadde det ikke vært en sponset reklame! Man lager seg stress selv, slik som å stress handle kalendergaver. For så å klage på det etterpå. Samfunnet vårt må alltid ha noe å klage på.

Casa Kaos

23.11.2016 kl.10:18

Kristin: Dette innlegget er ikke sponset reklame.
Dette er et samarbeidet jeg ikke tjener noen ting på :)

Lena

23.11.2016 kl.14:53

Supert! Med tvillinger på 5 år og et bonusbarn på 9 år som er innom av og til er det kjempekjekt med en kalender som kan passe på både travle og rolige dager, og på dager med flere barn. Har allerede videreformidlet den til kolleger på jobb. :) Håper du får en fin adventstid. :)

Casa Kaos

29.11.2016 kl.14:53

Lena: Herlig! Fin adventstid til deg og :)

Juliana

30.11.2016 kl.20:21

Veldig god ide, jeg har 4 barn og alle kommer til å elske det, jeg tenker vi gjør alt sammen. Tusen takk, ønsker deg en kjempefin jul.

Casa Kaos

06.12.2016 kl.12:16

Juliana: Herlig. Ønsker deg en fin jul og :)

Charlotte

14.12.2016 kl.21:34

Datra mi på 2,5 har fått gavekalender to år på rad nå.

Neste år blir det noe lignende denne! Genialt!!

Tusen takk for tips😊 Ha en fortsatt fin adventstid 💜

Casa Kaos

15.12.2016 kl.13:05

Charlotte: Så hyggelig å høre. Lykke til.
Og god adventstid til deg og :)

Skriv en ny kommentar