hits

Oh, the irony

03.02.2017 - 19:29 19 kommentarer


 

Da Nettavisen spurte meg i et intervju om hvilke kommentarer jeg forventet å få etter intervjuet (Som handlet om at jeg syntes babytiden var tøff og at jeg ikke var lykkelig), svarte jeg at det alltid er noen kommentarer som går igjen når jeg stikker hodet fram og sier at jeg ikke eeeelsket hvert minutt sammen med babyen. 

Blant annet:

"Det er frivillig å få barn."

"Hvorfor fikk du barn da?"

Som er i samme kategori som:

"La vær å få barn, da."

"Dette burde du tenkt på før du fikk barn."

"Du er en dårlig mor."

 

Og hvilke kommentarer tror dere dukket opp etter intervjuet? Jo da:

 


  
     

 
  

Oh, the irony!

 

PS: For flere oppdateringer fra en mamma som ikke eeeeelsker hvert minutt med barna sine, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

19 kommentarer

denutroligereisen89

03.02.2017 kl.19:38

Oj, det var jo noen direkte kommentarer. Det er et ordtak som heter å feie for egen dør. Rart hvor tøffe folk er nå de sitte bak et tastatur og trykker. Liker ærligheten din jeg. Tviler på at det finnes en mamma som ikke har syntes at det er tøft eller ikke så idyllisk som de kanskje har innbilt seg 100 % hele tiden. Stå på, ærlighet varer lengst, dessverre er det ikke mange som er like tøffe og har så mye bein i nesa som det du har! :)

Charlotte

03.02.2017 kl.20:10

Åjda,det var litt i overkant tøffe og dømmende kommentarer. Refleksjon og forståelse for flere sider/nyanser i livet er viktig. Dette bidrar du til og takk for det!:)

Linda

03.02.2017 kl.20:17

Hihi. Er det mulig. 😂 Er ikke enig med deg i alt bestandig, men (1) å gå gravid er pyton, (2) jo større jo bedre, og (3) jobbkurs/konferanser utenbys er en gave fra oven! Og mine barn har det godt ☺

Jorunn

03.02.2017 kl.20:40

Hjelpes for noen kommentarer!

Er veldig enig med deg. Baby kan være kos, men er også noe av det mest slitsomme jeg har vært borti! Det er så deilig når de nærmer seg året og man skjønner litt lettere hvordan de fungerer! Og man kan jo snu litt på argumentet også - hva om en ikke liker tenåringer, eller eplekjekke seksåringer, mem syns babytida er magisk, skal en la være å få barn da? Makan!

Caroline

03.02.2017 kl.21:09

Jeg har alltid ønsket meg barn, men syns særlig 1. Måneden bare var et slit. Jeg hadde depresjonssymptomer og følte ikke at jeg strakk til på noe som helst. Og når folk ba meg nyte tiden så visste jeg ikke hva jeg skulle svare. Så syns det er utrolig deilig at noen snakker om at de ikke elsket alt ved babytiden!

Merethe

03.02.2017 kl.22:46

Det der var skarpe kommentarar ja. Og lite konstruktivt også vil eg seie, så om folk virkelig brydde seg kunne dei vel heller gitt deg noko matnyttig å tygge på! :) eg synest mykje av det du skriv er befriande, og andre ting kjenner eg meg ikkje like mykje igjen! Kan godt vere at det er mange mødre som IKKJE kjenner slik som deg, men det er jo mange som GJER det som treng å høyre stemma di. Stå på! 💜

Anette

04.02.2017 kl.08:36

"Du hadde vel litt peiling"? Nei, ingen har peiling på hvordan det er å få egne barn! Man har tanker om hvordan det kan bli, men definitivt ikke peiling. Jeg blir så provosert, for det er ikke helt supert hele tiden, og det er "helt greit". Skjønner ikke alltid hvordan jeg skal komme gjennom dagen, kvelden, natten, jeg. Og er så glad det ikke bare er meg, ellers hadde jeg gått nedenom og hjem!

04.02.2017 kl.10:42

eg er enig med de som kommenterte at da skal man ikke skaffe seg barn hvis babytiden med barnet er ikke kjekt

man skal være snill med barna og tenke på barnets beste hele tiden altid

Michi

04.02.2017 kl.11:58

Syns de kommentarene der var både lite konstruktive og dømmende. Tror du i innlegget om familielivet satte ord på noe mange føler, men ikke tør å si nettopp pga reaksjoner som vi ser i kommentarene ovenfor.

Har et søskenbarn som fikk fødselsdepresjon etter at hun fikk førstemann og hadde veldig blanda følelser om det å være hjemme med babyen. Men hvis hun sa det til noen, fikk hun kommentarer av lignende sort, så hun valgte heller å holde munn. Først i seinere tid, har hun klart å være åpen om det.

Ha en strålende helg :)

04.02.2017 kl.16:15

Kjære deg og takk for at du skriver! Når familielivet oppleves vanskelig leser eg din blogg og da skjønner eg at vi er normale!😅👍

ill jill

04.02.2017 kl.17:42

Å herregud. Forbanna selvhøytidelige idioter. "Ikke skaff barn da" og "du hadde vel litt peiling" er blant årets mest ignorante kommentarer. Er noe man til stadighet hører fra foreldre (og spesielt nybakte) er at foreldrerollen ikke er i nærheten av det de trodde.

Og til anonym over her ("eg er enig med de som kommenterte at da skal man ikke skaffe seg barn hvis babytiden med barnet er ikke kjekt")... Babytiden er jo bare en bitteliten brøkdel av det livet man skal tilbringe sammen med barnet sitt. Mener du virkelig at man skal avstå fra å få barn fordi man synes den aller første tiden kan være vanskelig? For selv om man syns at det er en tøff tid så betyr ikke dette at man ikke setter barnets ve og vel i fremste rekke. Det virker på mange mødre som at det er nettopp dette som er litt av årsaken til hvorfor de blir utslitt i den perioden. Det er mye nytt man må forholde seg til og folk gjør så godt de kan. Forbanna bedreviter.

madelen

05.02.2017 kl.05:23

Å få barn innebærer å gå gjennom babytiden, men det å ønske seg barn innebærer ikke å like babytiden. Enkelte altså!

Karin

05.02.2017 kl.17:38

Hæææ?? Sånne kommentarer fra godt voksne folk? Blir like sjokka hver gang..Tøffe i trynet bak tastaturet. For noen dårlige forbilder for den oppvoksende generasjon sier bare jeg. Bitre bestemødre og fedre som rocker løs bak tastaturet. Det kan jo aldri bli bra... Det er lov å tenke seg om to ganger før en trykker enter.

Yvonnw

05.02.2017 kl.21:12

Blæhhh for noen folk. Noen ganger er det bare bortkasta å bruke ekte ord, så blæhhh sier jeg bare... blæhhh

M

05.02.2017 kl.22:23

For det første synes jeg kommentarene var stygge og ufine. Kanskje de som har skrevet dem ikke har så god refleksjonsevne at de ikke forstår hvor uhøflig det er å skrive slikt. Men når det er sagt lurer jeg på hvorfor det er slik at absolutt alle tror at de MÅ ha barn. Det burde vært helt ok å innse at det finnes personligheter som ikke trives i det livet som barn medfører. Og det burde det vært fair å velge bort barn. Vie livet sitt til ro, kreativitet og fordypning, fremfor husarbeid og grensesetting. Det virker som kvinner ikke tror de er fullverdige kvinner før de har satt barn til verden, og det tvinger mange som egentlig ikke har lyst på barn inn i rollen.

05.02.2017 kl.22:44

ikkje alle som skjønner ironi:-)

Anne

06.02.2017 kl.20:24

Takk for den, helt og holdent, dønn ærlige bloggen din! Takk for at du setter ord på følelser som jeg går med titt og ofte! Og for at jeg skjønner at jeg ikke er heeeelt unormal når jeg enkelte dager (ganske ofte opp gjennom de siste 7 årene) tenker at jeg vil "ta hatten min og gå"... Ikke godt å si hvor alle de slemme kommentarene kommer fra, men jeg kan i hvert fall si at jeg trodde jeg var "født til" å bli mor....så feil kan man ta... -Mulig om jeg bare hadde fått min førstefødte, men da andremann meldte sin ankomst kort tid etterpå, skjønte jeg at livet aldri kom til å bli det samme...jeg fikk rett.... Ja, jeg har angra på at jeg fikk barn, -det betyr ikke at jeg ikke elsker dem himmelhøyt av den grunn.... Blir ikke kjedelig i hvert fall! Heia deg!:)

Elisabeth

09.02.2017 kl.19:30

Jeg visste ikke at det fulgte med så mange bekymringer og at livet kan bli snudd opp ned så fort. Du sitter på jobben og vips så sitter du på møte med skolen fordi de har spart på endel som de har funnet ut at NÅ passer det at vi tar et møte. - Og når de ringer og sier at det har oppstått en situasjon her, kan dere komme klokken to? Ja, nei nå skal du høre her atte... Så til alle dere som har skrevet at man ikke skulle fått barn og tenkt seg til ditt og datt. Vips så ligger man hjemme i sengen sin og sover og vips så er man på politistasjon og henter 17åringen sin, for han har sloss i fylla med en som kalte han for homo. Han skulle foressten sove hos en kamerat og foreldrene sa at det var helt i orden.

- Og til de foreldrene som er ute og leter etter jenta si klokka tre om natta, vips så var starten på helga litt annerledes.

Jeg tror de har prøvd å lære sine unger forskjell på rett og galt, men unger er like forskjellige som folk flest.

Til orientering så har ikke mine sønner vært på fest enda, men det er mange ting vi kommer til å møte framover som slår ned som en bombe. Hmm, jeg burde kanskje tenkt på det FØR jeg fikk barn!

Julie

11.02.2017 kl.19:28

For noen folk... Enkelte dager og gjerne i perioder er jeg drittlei både folk og andre ting, så i følge deres logikk da så burde jeg latt vær å få både barn og type, holdt meg unna jobb og studier, kuttet kontakt med annen nær familie, sluttet på trening, kuttet ut venner ect. Man går ikke rundt og er lykkelig konstant uansett situasjon, gjør man vel? Det hører i alle fall med sjeldenhetene. Noen ganger er man ulykkelig og/eller deprimert, noen ganger er man så møkklei folk og gjøremål at man ønsker man var på en øde øy helt alene uten å måtte forholde seg til noen (noe jeg for så vidt ofte ønsker når jeg leser hva noen folk klarer å lire av seg i kommentarfelt) osv. MEN det betyr ikke at jeg er en dårlig mor, kjæreste eller arbeidstaker. Jeg er super på alle områder, med utviklingspotensiale selvsagt -det er jo noe vi alle har.

Skriv en ny kommentar