hits

Her kjøper du matvarer til halv pris

12.02.2017 - 18:42 17 kommentarer

//Annonse

Jeg er en sånn type som alltid står med nesa nedi halv pris-hylla i matbutikken. Du vet, der matvarene som snart går ut på dato ligger. Dagens middag blir ofte bestemt utfra hva som ligger her.

Jeg mener, hvorfor i alle dager skal jeg handle mat til full pris, når jeg kan få fullt spiselig, god mat til halve prisen?

 


 

Er du som meg, tror jeg du kommer til å elske det jeg skal fortelle deg nå.

Det har nemlig nylig åpnet en nettbutikk i Norge som heter Matsmart. Butikken kjøper opp mat som matbutikkene av forskjellige grunner ikke kan selge fordi maten for eksempel har kort eller utgått best-før-dato, emballasje som har gått ut av produksjon eller små skjønnhetsfeil. Maten selger de til oss forbrukere til 20 - 90 prosent rabatt. Snittrabatten ligger på 50 prosent.

Og henger du med helt til slutt, skal jeg gi deg en rabattkode slik at du kan teste ut Matsmart du også.

Dette måtte jeg finne mer ut av. Så jeg satt meg ned med pc-en en kveld etter barna hadde lagt seg og bestilte mat jeg ville ha kjøpt på en helt vanlig ukeshandel. Jeg handlet for 500 kroner. Da er også frakt på 69 kroner og toll på 20 kroner inkludert. Toll er fordi varene kjøpes fra Sverige. Selve matvarene kostet meg altså kun 411 kroner.

 


Varene jeg bestilte fra Matsmart.

Hadde jeg kjøpt akkurat de samme matvarene i butikk her i Norge, hadde kassalappen kommet på 747 kroner. Med andre ord, jeg sparte 336 kroner på å handle varene på Matsmart. Det er en rabatt på 45 prosent.Pakken hentet jeg på nærmeste post i butikk. Som en hvilken som helst annen pakke.

Er du skeptisk? Sitter du nå og tenker at hey, vi kan da ikke spise mat som snart går ut på dato? Er ikke det farlig da?

Nei da, det er nemlig stor forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsenten, der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr absolutt ikke at varen blir dårlig når datoen nærmer seg eller er passert. Varen kan ofte holde seg helt fin i flere år etter best-før-datoen. 

Siste forbruksdag derimot, er noe helt annet. Denne datomerkingen brukes på ferskvarer, og denne maten skal du ikke spise lang tid etter datoen er utgått.

Varene jeg bestilte, hadde uansett overraskende lang holdbarhet. Den økologiske olivenolja holder helt til september. Esken med Smarties går ikke ut før i november. Capri Sun-jusen går ut i mars, men kjenner jeg ungene mine rett, er begge eskene tomme innen helga er omme. Eskene med Havre fras har best-før-dato i mai. Men dette spiser ungene til frokost nesten hver dag, så dette er forbruksvare her hos oss.

 


Ingen fare for at denne deilige esken ikke blir tømt innen november. 
 

Visste du at hver og en av oss i snitt kaster over 50 kilo mat i året? Fullt spiselig mat! Denne maten har en samlet verdi på 10 milliarder kroner. Så mye som 1/3 av all mat som produseres i verden kastes. Ikke bare er det helt hårreisende i seg selv, men det store matsvinnet gjør også store skader på miljøet. Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes. 

I Sverige, satt det en ICA-eier som så seg mektig lei av å måtte kaste massevis med fullt spiselig mat hver eneste uke. Men i stedet for å kaste maten, begynte han å selge maten til rabatterte priser. Slik vi ser flere dagligvarebutikker gjør nå. Dette ble så populært blant kundene, at han bestemte seg for å starte en nettbutikk der han kunne selge disse varene. Matsmart har allerede eksistert i Sverige en tid, og der har de solgt over 10 tonn med fullt spiselig mat til det svenske folk.

 


no.matsmart.com

Og er nå har altså endelig Matsmart kommet til Norge. Vareutvalget består foreløpig stort sett av svenske varer. Men de aller fleste varene kjenner jeg igjen fra norske butikker også. 

Ønsker du å teste ut Matsmart, kan du bruke koden casakaos når du bestiller, så får du 50 kroner rabatt ved kjøp for 300 kroner eller mer. Koden gjelder i en uke fra i dag. Altså fram til søndag 19. februar.

Ikke bare sparer du masse penger på dagligvarehandelen din, du gjør også en god gjerning.

Følg gjerne Matsmart på Facebook også. Der kan du lese artikler, få mer informasjon og gode tilbud. 

 

Hva tror du?

Er dette noe du kunne tenke deg og teste?

 

PS: For flere oppdateringer fra min gode nese for gode tilbud, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

17 kommentarer

Maiken Elise

12.02.2017 kl.18:50

Så lurt! Det må jeg teste :-) Ha en super dag.

Casa Kaos

13.02.2017 kl.10:24

Maiken Elise: Ha en fin dag du og :)

Nina Løkke Bøckmann

12.02.2017 kl.19:05

Må nesten le... Kjente meg godt igjen i beskrivelsen. Middagene her planlegges ofte ut fra hva som ligger til med orange lapper i kjøledisken. Ikke umulig at jeg tester ut Matsmart en dag... :0)

Casa Kaos

13.02.2017 kl.10:24

Nina Løkke Bøckmann: Haha. Godt vi er flere :)

m

14.02.2017 kl.04:59

Enig i at det er lurt med et slikt fokus, men på bildene er det jo både sjokolade og kjeks ++ Er ikke poenget å spare penger på ting man vanligvis handler? Det er ikke noe kritikk, men jeg personlig ville jo foretrukket å spare på de matvarer som drar opp matbudsjettet, feks tørrvarer, drikke, osv :)

Casa Kaos

14.02.2017 kl.11:36

m: Her tror jeg folk bare må få kjøpe det de har lyst til å kjøpe, og spare penger på det de vil. Godteri er forrestsen veldig dyrt i Norge, så jeg er storfornøyd med å spare såpass mye penger på den esken med Smarties ;)

Oliv

14.02.2017 kl.08:46

Dette har jeg ventet på!

Syns det er flott med fokuset "ikke dårlig etter dato" og er litt glad hver gang jeg får til å spare inn penger på matbudsjettet vårt. Med fokus på å spise opp rester, planlegging, ukeshandling og å kjøpe inn mat som snart går ut på dato til redusert pris siden sommeren har gjort at jeg har kunnet øke sparingen vår med nærmere 2500,- hver eneste mnd i snitt. (Bare bittelitt stolt da....)

Har nå prøvd meg på å legge inn en bestilling, men jeg får ikke rabattkoden din til å virke....

Casa Kaos

14.02.2017 kl.11:36

Oliv: Oj da, det må jeg finne ut av. Jeg er på saken! Takk for at du sa fra!

Casa Kaos

14.02.2017 kl.13:26

Oliv: Sånn. Da skal det være i orden. Da er det bare å bestille :)

14.02.2017 kl.13:40

Takk :) Bestilte nå, og fikk tilsammen alt til 50% :) (før jeg tastet inn rabattkoden. Da ble det enda billigere) Helt genialt. Mye av reklamen bloggere driver med er ikke veldig aktuelt her, men mat må alle ha :)

Ha en fin dag!

Casa Kaos

14.02.2017 kl.13:47

Anonym: Åh, så bra! Da kan du hente pakken på posten om få dager.
En fin dag til deg og :)

Oliv

15.02.2017 kl.07:52

Nå funket det!

Da blir det spennende å se når pakken kommer og moro å pakke ut.... sparte jo over 50%

Og det beste er jo at noen matvarer er ting vi elsker, som vi ikke får kjøpt her til lands i det hele tatt... Herlig!

Casa Kaos

15.02.2017 kl.10:05

Oliv: Fantastisk! :)

16.02.2017 kl.20:41

Høres ut som en genial side! Elsker å handle kupp som er nedsatt pga. utgangsdato! :)

Casa Kaos

17.02.2017 kl.09:34

Anonym: Ja, ikke sant! :)

Maria

19.02.2017 kl.09:17

Heia :) Kan du se om de varene er godt ut av dato når du kjøper det på nettsiden?

Casa Kaos

20.02.2017 kl.11:37

Maria: Nei, det kan man nok ikke se. Men det er veldig få varer som har gått ut på dato. Jeg har ikke opplevd det noen gang. De aller fleste varene har kortere holdbarhet enn det butikkene har som krav når de tar inn varer. Det vil si kort holdbarhet for en butikk, men lang holdbarhet for oss.

Skriv en ny kommentar