hits

5 tips til fine og billige karnevalskostymer

14.02.2017 - 19:30 17 kommentarer

Det er igjen tid for karneval, og snart florerer det av små pirater, prinsesser, marihøner og troll i barnehagene og på skolene over hele landet.

party little two sisters with painted happy face
Licensed from: lunamarina / yayimages.com

 

Karneval er gøy! Men dessverre er det en del, både barn og voksne, som gruer seg til denne festen. Vi husker vel alle historien om lille Anders som ble plaget av de andre barna da han dukket opp i barnehagen i hjemmelaget sjørøver-kostyme.

Mange foreldre føler seg skviset mellom barna, som vil ha nye, flotte kostymer fordi «alle andre» har det, og en trang økonomi.

Jeg er ingen tilhenger av å kjøpe dyre kostymer til barna. Vi bruker det vi har liggende hjemme: gamle klær, pysjer, oppklipte laken og andre ting vi finner. Av og til supplerer vi med ansiktsmaling, en tryllestav, en krone eller andre platsleker vi har liggende. Og når jeg skriver «bruke det vi har hjemme», mener jeg absolutt ikke å sitte og sy kostymer halve natta. Jeg snakker om kjappe, enkle kostymer som krever minimalt med kreativitet og jobb.

Heldigvis virker det som om flere og flere barnehager og skoler oppfordrer barna til å bruke det de har liggende fremfor å kjøpe nytt. Det heier jeg på!

Her er mine fem tips til hvordan du kan lage kule kostymer til en billig penge:

 

1 Finn frem pysjen

De fleste barn har en eller annen superheltpysj, prinsessepysj, dyrepysj eller brannmann-, lege- eller politipysj liggende i skapet. Tre den på ungen, og vips har du en Hulken, politi, skjelett eller ei prinsesse.

Kanskje har barnet ditt en søt morgenkåpe eller sånn poncho-badehåndkle med ører eller hale på. Det blir perfekt kostyme med en t-skjorte og strømpebukse under.

 

2 Pimp klær du allerede har

Mus eller katt: Grå/brun/svart strømpebukse og genser/t-skjorte. Fest en hale på rumpa og tegn på svart nese og værhår.

Marihøne:  Rød og/eller svart strømpebukse og rød genser. Lim eller sy på store rundinger i svart papp på ryggen.

Robot: Finn en pappeske og skjær hull til armer og bein. Er dere skikkelig kreative, kan dere male eller tegne på pappesken også.

Pirat: Klipp opp en gammel olabukse eller en pysjbukse. Ta på en t-skjorte, papirhatt eller tørkle på hodet og en øyelapp laget av papp med en strikk.

Bakemester: Hvit strømpebukse og t-skjorte, et bakeforkle, skaut, litt mel i kinnene og et par pepperkakeformer i lomma.

Lege: En stor, hvit skjorte kan bli til en finfin legefrakk. Kanskje du kan ta en rød tusj og tegne røde knapper og et rødt kors på brystet også.

Dracula: Svart bukse og hvit skjorte. Har du et par løs-vampyrtenner liggende etter halloween, blir det ekstra skummelt.

Årets prinsesse: Jeg fikk også et fantastisk tips fra en følger på Instagram i går. Bruk den samme kjolen år etter år og bytt ut bildet på brystet med den prinsessen som er mest populær for tiden. Klipp ut bildet fra et blad eller print ut fra nettet og lim eller sy på.

 

3  Ansiktsmaling er gull

Litt maling i ansiktet frisker opp et hvert antrekk. Finn frem sminkeskrinet ditt, barnas malesaker eller kjøp en boks billig ansiktsmaling på Nille.

Ta på den fine julekjolen og mal pusekatt i ansiktet. Bruk pappas altfor store svarte t-skjorte og diverse maling i ansiktet så er du en robot.

 

4 Barna trenger ikke være noe spesielt

Barna trenger ikke å forestille noe spesielt. De ikke være Batman, Harry Potter, sommerfugl eller Rapunsel. Det holder å ha på seg morsomme, rare, søte eller fine klær.

 

5 Byttelån med andre

Mange har ferdige kostymer liggende fra tidligere karneval og halloween. Kostymene kan gjerne brukes flere år, men vil dere ha noe nytt, så byttelån med andre. Eller hva med å byttelåne pysj? Tenk så gøy å komme i barnehagen og se at akkurat din pysj eller ditt alve-kostyme danser rundt på et annet barn.

 

Lykke til på karneval. Og har du flere gode tips, del dem gjerne.

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg oss gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

17 kommentarer

Camilla

14.02.2017 kl.19:45

Gode tips!

Gjerne følg meg på snap og insta så følger jeg med glede tilbake!

Snap: Dazzyblog

Insta: Dazzyblogg

Ida

14.02.2017 kl.23:29

Jeg er SÅ glad du tar opp slike ting. Selv går min lille i en bhg der karneval har blitt byttet ut med temafest. Hva temaet er vet vi ikke enda men har fått beskjed at det vil ikke involvere dyrkjøpte kostymer nen vanlige klær. Dette ble satt igang ifjor for å få bukt med alle prinsessekjolene. Som baselederen sa «det kan godt være at foreldrene tar seg råd til ei kostyme, men dere har jo andre ting å heller bruke pengene på». Min går i studentbarnehage og de er veldig bevisste på at det ikke skal arrangeres fester som har ekstra utgifter for foreldrene. Jeg er veldig takknemlig for dette :) selv lagde vi alltid kostymene selv, det var utrolig fin kvalitetstid med moren vår. Vi satte veldig pris på det.

Casa Kaos

15.02.2017 kl.10:04

Ida: Så bra! Koselig å lage kostymene selv. Hvis man kan, vel og merke. Og har tid :)

Siri

15.02.2017 kl.11:11

Masse fine tips:) blir litt matt av alt man skal bruke penger på. Etter att jeg oppdaget EBay har lommeboken min vært kjempe fornøyd. Der kan man kjøpe kostymer for en 50 lapp og alt mulig annet man trener til barn. Perler , leker, klær osv man sparer myyyyyye!

Casa Kaos

16.02.2017 kl.11:52

Siri: Oooh ja, Ebay er gull! :)

15.02.2017 kl.12:17

Eller som i mine barns barnehage. Som en del av karnevalforberedelsene lager de kostyme selv, etter ulike tema.ofte utg punkt i ei fortelling eller naturen. Barna er stolte når de kommer hjem med kostyme, som katt, ku, krabbe, sjøstjerne

Casa Kaos

16.02.2017 kl.11:52

Anonym: Herlig! Så gøy :-)

Lene

15.02.2017 kl.17:48

'Jeg er ingen tilhenger av å kjøpe dyre kostymer til barna'.

Høres kjempeflott ut, men det skurrer dessverre for meg siden du på halloween la ut innlegg med hele familien i nye, kule kjøpekostymer.

Riktignok har du ditt på det tørre, du hadde ikke betalt for dem, men sponsing og påfølgende rosende omtale samt linking til butikk, gjør kanskje dagens innlegg ørlite "hyklersk?

Casa Kaos

16.02.2017 kl.12:00

Lene: Ha ha, skjønner hva du mener.
Poenget mitt, i det meste jeg skriver egentlig, er at jeg syns det er fryktelig synd dersom noen opplever at det er et press på å kjøpe nye, dyre kostymer, bake flotte bursdagskaker, ha stilige barnerom, ha flat mage rett etter fødselen osv. osv.
Det betyr ikke at jeg fordømmer de som ønsker å kjøpe nye kostymer til barnehagens karneval. Eller de som elsker å bake og som som baker stilige trelags bursdagskaker til barnas bursdag. Flotte barnerom er helt supert for de som syns sånt er gøy å drive med. Og flat mammamage er helt fantastisk. Men bare hvis det føles meningsfullt og er noe som gir energi.
Vil du kjøpe nytt kostyme, kjør på. Det koster penger, men det er kjapt og enkelt. Og har du penger å bruke på det, har jeg full forståelse for det valget
Men har du ikke penger til å kjøpe nytt, skal det pokker meg ikke være noe nederlag. Det skal være like kult å komme i barnehagen i noe hjemmelaget som noe nytt og kjøpt.
Skjønner du hva jeg mener?

Hege

15.02.2017 kl.21:25

Her fant vi en hvit body og hvit strømpebukse som begynte å bli for trange. Tok svart tusj og tegnet store, svarte ringer og flekker i ulik størrelse og form. En nydelig ku ble lillesøster da.

Storesøster fikk mitt gamle, hvite laken som var veldig slitt. Klippet hull til øyne og munn. Spøkelse!

Casa Kaos

16.02.2017 kl.12:01

Hege: Ha ha ha, så stilig! Ser det for meg! :-)

Lene

17.02.2017 kl.10:43

Hei igjen

Både skjønner og er selvfølgelig enig i det du skriver i svaret ditt, kan et normalt menneske egentlig være uenig?

Din sympati og støtte til alle som ikke har mulighet til å 'matche' det ofte perfekte livet som vises på blogger og glanset papir, ser man jo, og det var heller ikke det jeg uttrykte tvil om med min kommentar.

Klart man også kan si at man ikke 'er tilhenger av å kjøpe dyre kostymer til barna', selv om man faktisk har gjort det en gang eller fler, og jeg ser jo at setninger som 'Vi bruker det vi har liggende hjemme', er en "varmere" måte å henvende seg til sine faste lesere på enn ' man kan...'

Det er kanskje her jeg ikke forstår så godt 😊, denne bloggeverden hvor man både skal være personlig, ha et budskap ( kanskje ikke så veldig utbredt?) mene noe, gjerne bli sponset, OG helst tjene penger.

Den lille ustøheten i denne delikate balansegangen var det vel egentlig jeg reagerte på over her.

Beintøff bransje, alt det du skriver vil sannsynligvis bli brukt mot deg 😳, og noen mener det er lettjente penger!

Ha en fin fredag

Casa Kaos

20.02.2017 kl.11:29

Lene: Jeg syns ikke det er noe galt i at bloggere tjener penger. Men det er viktig å velge samarbeidspartnere man kan stå inne for. Ikke si ja til alt. Da mister man fort tillit. Jeg tror det er fullt mulig å finne en balansegang hvis man er litt bevisst.

Beintøff bransje, ja det er det.
Jepp, alt jeg skriver blir brukt mot meg. Det gjelder å holde tunga rett i munnen.
Lettjente penger, nei det er jeg ikke enig i. Det er utrolig mye jobb å drifte en stor blogg. De fleste bloggere jobber mye mer enn 37,5 timer i uken :)

Ha en fin dag du og.

Michi

18.02.2017 kl.14:00

Så sant, så sant. Er mye man kan gjøre med klær og ting man allerede har. Da jeg gikk Halloween med nevøene for noen år siden, kledde jeg meg ut som trollmann. Det eneste jeg måtte kjøpe var en hatt og maske, som tilsammen kostet meg en 50-lapp. Aldri hatt et så billig Halloween-kostyme og det samme kostymet ble brukt i fjor.

Casa Kaos

20.02.2017 kl.11:34

Michi: Så bra! Og visst kan man bruke de samme kostymene om og om og om igjen :)

Anne Louise

19.02.2017 kl.01:45

Kjappeste, billigste og muligens tøffeste karnevallkostymet hos oss, var en svart genser fra pappas skap, som fikk stiftet på seg kartong-rundinger i ulike farger. Jentungen ble verdens søteste nonstop-pose!;)

Casa Kaos

20.02.2017 kl.11:35

Anne Louise: Ha ha ha. Så gøy! :-D

Skriv en ny kommentar