hits

Heia hverdagsmatpakka

22.02.2017 - 19:30 14 kommentarer

//Annonse

Noe av det som er så utrolig deilig med at barna vokser og blir større, er at de stadig klarer flere og flere ting selv.

Det er også ganske deilig at de sover litt lengre om morgenen, at de er ferdig med bleie, at de begynner å tenke sånn noen lunde fornuftig (i hvert fall av og til) og at de klarer å sitte stille i litt mer enn to minutter.

Men altså, det aller beste er kanskje alt de klarer selv. Alt de før måtte ha hjelp til som de i dag gjør på egen hånd.

 

Som for eksempel å kle på seg. Og rydde etter seg. Nå skal ikke jeg skryte på meg at mine barn alltid rydder etter seg, men de kan - hvis jeg bare maser lenge nok. De kan pakke fotball-bager, bade-bager, skolesekker og barnehagesekker selv. Og så kan de lage matpakken sin selv. Sistnevnte har gjort underverket for mitt morgen-humør.

For mens jeg tidligere hang over kjøkkenbenken ti over åtte hver morgen, sånn passe stressa og med et jaget blikk på klokka mens jeg smurte brødskiver og rotet i kjøleskapet etter yoghurt, kan jeg i dag bruke ti minutter ekstra på badet mens barna smører sine egne matpakker.

 


Tenk å kunne dra på jobb med tørt hår! For en luksus
 

Polarbrød er favoritten. Det er enkelt å smøre, enkelt å spise, det smuler jo praktisk talt ingen ting, og så smaker det skikkelig godt. Favorittpålegget er leverpostei med agurk og skinkeost.

Jeg har aldri skjønt meg på foreldre som står i en halvtime på kjøkkenet hver morgen og lager slike kunstmatpakker til barna sine med hjerte-egg, brødskive-stjerner og avocado-blomster.

Det holder da lenge med to grove, evt. en yoghurt, en knaske-gulrot (som alltid blir med hjem igjen, men du føler liksom at du må legge den med) og litt frukt eller bær.

Gjøre det kvelden før, sier du?

Vel, jeg kan i hvert fall komme på minst femti andre ting jeg har lyst til å gjøre om kveldene etter barna har sovnet enn å stå på kjøkkenet og lage matpakkekunst.

Ja til minst mulig jobb for mor og til å la barna få gjøre ting de klarer selv.

 


Heia hverdagsmatpakka
 

Men tilbake til Polarbrød. Jeg har inngått et samarbeid med Polarbrød, og skal være ambassadør for dem i hele 2017.

Det betyr at du kommer til å lese mer om Polarbrød her på bloggen. Jeg skal gi deg både tips og triks, gode historier, turtips, og oppskrifter på masse godt du kan lage med Polarbrød.

 


 

Følg gjerne Polarbrød på Facebook for enda flere tips. Og har du noen tips selv, del de gjerne med oss!

 

Men la oss begynne med matpakka. Hva legger du i matpakka? Og kjører du kunst- eller hverdagsmatpakke?

 

PS: For flere oppdateringer fra en hverdagsmamma,følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

14 kommentarer

Lilli-ane

22.02.2017 kl.20:05

helt enig. jeg smører til min 9 åring men ho hadde nok hatt godt av å gjøre det selv.

vanlig matpakke med to grove skiver enten en Youghurt å No eple så er den klar.

Casa Kaos

23.02.2017 kl.17:54

Lilli-ane: Enkelt og greit :)

Katrine

22.02.2017 kl.20:18

Du som er så flink og snill ;) ;) - Kan du ikke få dem til å lage glutenfri polarbrød også? Yndlingsmaten her i huset frem til cøliaki satte en stopper for det :(

Casa Kaos

23.02.2017 kl.17:55

Katrine: Oj da. Jo, det skal jeg jammen ta opp med dem! Klart vi må ha glutenfri Polarbrød!

Lene Kristin

23.02.2017 kl.10:10

Jeg smurte til barna i første klasse. Da spiste de frokost sammen med venner på SFO og det skulle derfor pakkes 2 til 3 matpakker per barn per dag, og den jobben tok jeg. I løpet av andre klasse ble det færre og færre som spiste frokost på SFO og vi begynte etterhvert å spise frokosten hjemme. Og da sluttet jeg å ordne matpakken, isteden dekker vi bordet og setter fram alt, og så velger og lager de både frokost og matpakke selv mens vi spiser sammen. Det er jeg som passer på det som er "ekstra" - hvis det er noe mer enn to grove med leverpostei og en yoghurt som skal med. "Husk i dag er det ekstra matpakke", "hvem vil ha med en gulrot" - og en gang i jubelåret mekker jeg smoothie til dem. Men når settingen er klar, maten står framme, og de har rimelig god tid, så er det ikke noe problem for barna å lage sin egen matpakke. Selv liker jeg å sitte med dem; jeg skal jo også spise frokost og lage matpakke, og da er det lettere for meg å telle over hvem som husket sin vitaminbjørn og hvem som satte igjen matboksen på kjøkkenbordet - og skryte av den som satte fatet i oppvaskmaskina og melka inn i kjøleskapet etterpå :)

Casa Kaos

23.02.2017 kl.17:56

Lene Kristin: Herlig. Det hørtes skikkelig kostelig ut! :D

Sandra

24.02.2017 kl.10:53

Helt enig i at vi trenger glutenfritt polarbrød!!!!

Casa Kaos

24.02.2017 kl.11:34

Sandra: Jess. Jeg skal tipse dem om det :)

Michi

26.02.2017 kl.16:46

Jeg har stort sett salat eller rester fra middagen dagen før som niste da jeg ikke er så glad i brødmat. Og nista lager jeg kvelden før, sånn at jeg kan sove litt lenger neste dag.

Casa Kaos

27.02.2017 kl.13:53

Michi: Så lurt! Jeg er alltid så trøtt om kvelden, at da orker jeg ikke gjøre annet enn å ligge på sofaen og se på tv :-)

Andrea

27.02.2017 kl.18:09

mine tre begynte med sine egne matpakker da de gikk i første klasse 😊 nå går de i 3, 6 og 7 klasse og hjelper også med middag og lunsj hjemme 😊 ingen barn tar skade av å ta litt ansvar 😉

Casa Kaos

28.02.2017 kl.15:33

Andrea: Herlig! :)

Mari Elisabeth

01.03.2017 kl.00:09

Da jeg hadde barnehagebarn var det matpakkekunst kvelden før. I fem år. I den grad at det stadig imponerte personalet og den lille magen. Nå er han tenåring og påstår at matpakke som er laget kvelden

før smaker æsj - og han har stått for smøring av matpakken selv hver morgen i noen år nå.

Casa Kaos

06.03.2017 kl.12:07

Mari Elisabeth: Ha ha ha. Så bra! Og respekt for deg som har laget matpakkekunst i fem år! :-)

Skriv en ny kommentar