hits

La fitta flagre

08.03.2017 - 20:27 15 kommentarer

Jeg hadde egentlig planer om å skrive et langt og skikkelig bra innlegg i anledning kvinnedagen.

Men tiden strakk dessverre ikke til.

I skrivende stund sitter jeg på flyet på vei til Molde. Jeg skal holde foredrag på Aukra i kveld. Om den moderne morsrollen og kravet og presset til perfeksjon og prestasjon, hvilket mange mødre, og kvinner generelt, kjenner på.

En av parolene i dagens 8. mars-tog er 'La fitta flagre fritt.' Og i det ligger det en protest mot intimkirurgi. Jeg regner med jeg har de fleste med meg når jeg sier at jeg syns det er helt hårreisende at unge jenter opererer seg der nede for å se bra ut. Det er virkelig toppen av galskap.

Derfor har jeg laget et lite dikt i anledning dagen:

La fitta flagre

La magen vagle

La puppene dingle

La rumpa vingle

La knærne disse

La lårene gnisse

Elsk din kropp og dobbelthake

La oss feire dagen med kake

Gratulerer med dagen alle flotte kvinner!

Du er bra nok akkurat sånn du er!

15 kommentarer

Toemmerfruen

08.03.2017 kl.20:37

Gratulerer med dagen til deg også;-) ta ett kakestykke ekstra i dag;-)

Yvonne

08.03.2017 kl.20:59

Jeg mener frigjøring handler om at en kvinne kan gjøre nøyaktig hva hun vil med sin egen kropp, uten at noen andre skal fortelle henne hva som er rett for henne å gjøre. At hun skal kunne operere, sminke seg, kle seg i hva hun vil, ha håret kort, langt, gå uten sminke, lave sko, høye sko, neglelakk, ikke neglelakk, botox, rynker, Restylane, silikon, korte skjørt lange skjørt, bukser, falske vipper, korte vipper, fikse nesa, ikke fikse nesa, fregner, ikke frenger, hijab, ikke hijab o.s.v. En kvinne eier sin egen kropp og ingen andre kan fortelle henne hva hun skal gjøre med den. Hvis DU ikke vil operere deg, så gjør du ikke det, men hvorfor skal man undertrykke andre kvinners rett til å bestemme over deres kropp og skambelegge dem fordi de tar andre valg og har andre moralske grenser enn seg selv? Hva har det med kvinners frihet å gjøre? For meg handler ikke den saken om frigjøring, det er bare den samme gamle visa hvor en kvinne blir dømt etter kropp og utseende, fremfor personen hun er. Man er ikke intimkirugi, man er først og fremst et menneske. Klær, sminke og kropp definerer ikke hvem jeg er. JEG definerer hvem jeg er.

Lene N

08.03.2017 kl.21:49

Gratulerer med dagen! Jeg er helt enig Marte 👍 Selvfølgelig må alle få leve livet slik de ønsker selv, og det er vel nettopp det som er poenget i bunn og grunn. Slik jeg ser det så blir det meste først et problem når man ikke gjør som man selv vil, men velger å gjøre det man tror er normalt eller forventet av samfunnet. Jo mer "normalt" det blir med inngrep og injeksjoner (som ikke er medisinsk påkrevd), jo mer "uvanlig" blir det å være "seg sjøl".

Grete

08.03.2017 kl.21:52

Men Yvonne, valget om å modifisere kroppen sin tas ikke i et vakuum. Har du noen gang hørt om noen som har operert på seg større kjønnslepper, eller slappere pupper?

Kari

08.03.2017 kl.21:57

Gratulerer med dagen!! Var å hørte på foredraget ditt på Aukra i kveld, og syns det var helt topp! Kom gjerne tilbake. 😊

Mari

08.03.2017 kl.21:58

Fyyy søren, Marte, det diktet der slår alle andre dikt jeg noen gang har lest! 🙂 Fikk lyst til å skrive det ut og henge det på veggen som en påminnelse om at jeg skal skutte å være så forbanna tøff mot meg selv og den vinglende, vaglende, flagrende kroppen min.

Takk for innlegget, jeg skulle gjerne vært på Aukra idag! 🙂

Snuskelasken

08.03.2017 kl.21:59

Ja. Noe annet vil være å gå inn i en konkurranse mot de andre kvinnene. For å prøve å være "deiligst" nok. For å innynde seg for mennene. Det er en tapsstrategi. For alle damer. Og menn. På lang sikt.

Stå på!!!

Angelina

08.03.2017 kl.22:04

Herlig dikt!! :) gratulerer med dagen!

Yvonne

08.03.2017 kl.23:27

Grete:

Nei, men jeg har hørt om kvinner som operert brystene sine mindre, fordi de ga henne ryggproblemer og kvinner som har operert vekk hemorider i underlivet, fordi de var smertefulle. Poenget mitt er at på tross av at flere og flere unge kvinner tar høyere utdannelse, flere og flere unge kvinner engasjerer seg politisk, flere og flere unge kvinner snakker ut om ubehagelige opplevelser for å motkjempe sexuelle krenkelser, så velger vi, atter en gang, og bruke en viktig dag som kvinnedagen til og fokusere på hva unge kvinner gjør med underlivet sitt. Som er, etter min menig, helt feil fokus og det som har vært kvinners problem i årevis. La oss fokusere på hva kvinner har mellom ørene, ikke mellom beina. 2017 er vi i nå.

Yvonne

08.03.2017 kl.23:43

Tid var sist du så en dokumentar om omskjæring av gutter f. Eks, eller avisoppslag opp og ned om det. Tid gikk vi i tog for å forhindre at disse mennene "pynter" på det de har mellom beina? Da er det fokus på den religiøse siden av saken i så fall, men ingen hadde en gang turt og nevne at det også bare er er en unødvendig kosmetisk operasjon. Jeg vil presisere at jeg heller ikke dømmer noen som velger å omskjære seg. Det er bare ment som et eksempel på hvor stort fokus det er på kvinnekroppen. Jeg mener at både kvinner og menn skal ha like rettigheter til å gjøre hva de måtte ønske med sin egen kropp, uansett hva motivet skulle være og fremdeles få den samme respekten som alle andre.

Madelen

09.03.2017 kl.05:54

Likte kommentaren yvonne ;)

Tonje

09.03.2017 kl.11:04

Fy fader så bra!!! Made my day!!!! :-D Flirer høyt her nå!

Isabelle Nathalie

09.03.2017 kl.13:55

Haha, jeg blir så glad for slike innlegg ;D Gratulerer med gårsdagen!!

denutroligereisen89

09.03.2017 kl.21:12

Et av de beste diktene jeg har lest! Råbra! Gratulerer med gårsdagen! Håper du spiste MYE kake! :D

Anita

10.03.2017 kl.20:17

Haha, fantastisk :D

Skriv en ny kommentar