hits

Så satt jeg her alene på en fredag kveld

10.03.2017 - 19:30 13 kommentarer

Fredag kveld, den store kosekvelden. Vi slutter alle tidlig på fredag. Ingen SFO. Ingen lang barnehagedag. Ingen lekser. Ingen handling. Helga begynner klokka halv to.  

  

Den ene sitter på kjøkkenbenken og knekker egg i pannekakerøra. Den andre står på en krakk og rører. Så spiser vi pannekaker med Nugatti til middag. Hver eneste fredag. 

Etter middag finner vi på noe gøy sammen, kanskje spiller et spill, går ut i hagen og bygger en snømann, drar opp til akebakken eller bare slapper av hjemme. I dag hadde vi planlagt Villkatten. Og så skulle vi lage en sang etterpå. 

På kvelden lager vi noe godt og ser på TV. Vafler, kanskje. Eller kanskje det ligger noe sjokoladekake fra en eller annen bursdag i fryseren. Sjansene er stor for sistnevnte. 

I kveld ble det verken spill, låtsnekring eller vafler.  

I kveld ble jeg sittende igjen helt alene. Sånn helt plutselig. Mannen er på konferanse. Det ene barnet tok en spontantur på kino med en god venn, og det andre barnet dro til noen kompiser. 

Og her sitter jeg. Helt alene for første gang. Jo da, jeg har vært alene hjemme før også, men da har det vært etter at barna har lagt seg. Eller at mannen har tatt de med ut på noe. Da har det vært planlagt. 

Og det er nå det går opp for meg at barna faktisk begynner å bli store. Og at det mest sannsynlig kommer til å bli flere fredagskvelder alene hjemme. 

Og så kjenner jeg et ørlite stikk i magen. Og jeg tenker at det er pokker meg ikke lenge før de flytter ut og greier. Før de forlater redet og klarer seg på egen hånd. Men så tar heldigvis fornuften over, og jeg tenker: Herregud så deilig! 

Velkommen ensomhet! Velkommen kjedsomhet! Velkommen storbarnsliv. Eller, mellombarnsliv, enn så lenge. 

En ting er i hvert fall helt sikkert: Jeg er ingen småbarnsmamma lenger. 

 

Når slutter man egentlig å være småbarnsforeldre?

 

Les også: Sex før og etter barn

 

PS: For flere oppdateringer fra en småbarnsmamma som plutselig ikke er småbarnsmamma lenger, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

13 kommentarer

Den lille Pandaen c:

10.03.2017 kl.19:41

Du får slenge beina på bordet og kose deg max fram til de kommer hjem! :)

Casa Kaos

15.03.2017 kl.16:40

Den lille Pandaen c:: I did :-D

Irene

10.03.2017 kl.20:10

Sånne plutselige alenekvelder er ganske så digg, og ja det er litt rart når ungene begynne å bli så store at de plutselig har planer utenfor huset.

Livet som storbarnsforeldre er ganske fint! Akkurat nå sitter gubben og jeg med hver vår PC på kjøkkenet mens 16-åringen spiller spill med noen venner i stua :-)

Ha en fin fredagskveld!

Casa Kaos

15.03.2017 kl.16:40

Irene: Herlig! Fin kveld til deg og :)

Solveig

10.03.2017 kl.23:30

Takk som spør. Jeg klarer ikke å finne ut når jeg sluttet å være småbarnsmamma. Det var skilsmisse og mye uro i den tiden. Og plutselig var jeg alene med to tenåringer, oppdaget jeg. DET var ansvarsfullt det! Men, som alle sier, det gjelder å ta vare på hver epoke. De er unike, og har hver sin verdi. Dokumentasjon! Ikke på sosiale medier, men til konfirmasjonsalbumet og bryllupsalbumet. Og sånt! Det eneste jeg vet er at jeg har åpne linjer til mine fine, voksne barn. Og barnebarn. Det betyr at man må ha slumpet på å ha gjort noe bra i sin tid. Ha god fredagskveld! Jeg er også alene. Gutta på jobben er ute og koser seg.

Casa Kaos

15.03.2017 kl.16:43

Solveig: Ja, hver epoke har sin sjarm. Noen mer enn andre ;)
Gruer meg til tenårene setter inn. Har hørt mye skummelt om de årene.

Yvonne

11.03.2017 kl.12:21

Likte håret ditt. Kjempefint:)

Casa Kaos

15.03.2017 kl.16:43

Yvonne: Tusen takk :)

Mari

14.03.2017 kl.13:52

Hei du :) jeg sitter her med en jente på 3 år og en jente på 5 uker,jeg syns det er kjempe tøft ! Jeg elsker når barna har sovnet,selvom jeg elsker de over alt på jord og trenger mye alene tid,men jeg har konstant dårlig sanvittighet da,for selvom husarbeidet hoper seg opp,så setter jeg meg alt for ofte ned å slapper av når de har sovnet isteden,og tenker at jeg tar det senere..jeg kunne helt sikkert henta 3 åringen før klokka er halv 4 siden jeg "bare går her hjemme " med en på 5 uker..så etter å lest bloggen din,så har jeg skjønt at det ikke nødvendigvis gjør meg til en dårlig mamma,for jeg er jo en mye bedre mamma når jeg faktisk har overskudd etter at ho har vært i barnehagen og lar rote flyte litt innimellom,så takk for at du letter litt på samvittigheten min.Du er en skikkelig bra dame og barna dine er heldig som har deg som mamma.

Casa Kaos

15.03.2017 kl.16:45

Mari: Tusen hjertelig takk! Og ja, det er mye bedre å ta seg litt alenetid og være en god mamma, i stedet for å insistere på å være sammen med barna så mye som mulig, og bare bli sliten, stresset og lei.

Aase

17.03.2017 kl.14:19

Du skal ikke grue deg til tenåringstiden. Forskning (som stemmer med min empiri på ca 2) viser at tenåringer nå til dags, altså, de er kjempegreie, streite og hyggelige folk. De diskuterer gjerne både politikk, dataspill og musikk med "gamliser" og de er kule å ha med på ferie og ha på besøk. Det du kan gjøre er å være litt føre var for tegn på at ungdommene selv ikke har det bra, være åpen og inkluderende mot vennene deres og generelt øve deg på å tåle litt mer uro. Og så må du snart begynne å venne deg til at voksentiden er om morgenen i helgene :-) og at minst en forelder må være kjørbar hvis ungene er på rek...

Aase

17.03.2017 kl.15:28

Det eneste som er verre enn at ungene flytter ut er at de ikke gjør det sies det...

Julie

18.03.2017 kl.13:51

Gammel post ser jeg, men måtte bare kommentere hvor stilig du er på håret!

Og jeg syns også det er helt fantastisk at barna blir eldre, mer selvstendig og med mer alenetid :) Nå er det ikke lenge før datteren min blir 10, selvstendig, mye ute med venner og kan være alene hjemme noen timer på ettermiddagene så jeg får gjort andre ting, som trene eller tatt en kaffekopp med ei venninne osv. Så jeg kjenner på at det at hun skal få noe søsken blir mindre og mindre aktuelt, for det å starte opp med babytiden igjen nå er ganske uaktuelt ;)

Skriv en ny kommentar