hits

Hvordan skulle jeg liksom kunne vite at bilen skulle ha bensin, ikke diesel?

28.03.2017 - 19:30 20 kommentarer

Jeg sitter i den nye bilen vår på vei til Oslo. Eller, den relativt nye bilen vår. Vi fikk den rett før jul. Og spør du hva slags bil det er, må jeg nesten sjekke vognkortet. Jeg er fristet til å svare at det er en blå stasjonsvogn, men klok av skade skal jeg ikke gjøre det.

 


 

Men jeg sitter altså i bilen på vei til Oslo. Jeg skal i et viktig møte. (Er ikke alle møter egentlig viktige?) Det er en nydelig vårdag. Solen skinner. Alannah Myles kommer på radioen med Black Velvet og jeg synger med av full hals mens jeg minnes mine sweet sixteen og alle guttene jeg var forelsket i på den tiden. (Og det var ikke akkurat få, for å si den sånn.)

Pumpen på dashbordet gir fra seg et lite pling og tenner sitt oransje lys. Jeg ser litt irritert ned på måleren som avbryter meg midt i Black Velvet, men jeg fortsetter å synge mens jeg regner ut om jeg klarer å komme meg helt til Oslo uten å fylle. Det klarer jeg ikke.

Jeg ser på klokka på dashbordet og registrerer at jeg ikke har veldig god tid, i hvert fall ikke nå som jeg må stoppe og fylle.

Jeg kjører noen mil til og svinger inn på Circle K på Lunner. Finner diesel-pumpa og parkerer bilen. Drar i bensinlokk-spaken, åpner døra, runder bilen, skrur opp lokket til tanken, løfter av pumpa og peker den mot åpningen.

Men hva pokker. Hva er dette for noe? Dieselpistolen er for stor! Jeg snur meg mot pumpa for å se om jeg har parkert ved en sånn lastebil-pumpe. De har kanskje større dieselpistol enn de vanlige pumpene. Men på den annen side, de plasserer da ikke lastebil-pumpene midt imellom de vanlige pumpene? Lastebil-pumpene bruker da å stå litt på siden?

Jeg prøver igjen. Jeg dytter, lirker, skrur og presser. Men uansett hvordan jeg vrir og vender på den, pistolen vil ikke inn. Jeg kjenner hvordan blodåren i tinningen begynner å pulsere. Et sikkert tegn på at en bølge med irritasjon er på vei opp fra magen.

Jeg sparker i grusen med tåspissen, banner stille, henger pistolen fra meg, lukker diesellokket på bilen og setter meg inn igjen.

For en dustete bensinstasjon, tenker jeg og gir Circle K en imaginær langefinger. Skikkelig dust. Tenk å ha pumper som ikke passer til helt vanlige biler. Idioti!

Nå er det kanskje på sin plass å fortelle at jeg ikke hadde fylt diesel på denne relativt nye bilen ennå. Den er nemlig en hybrid, og hjemme på Raufoss kjører jeg bare korte turer mellom hjemme, barnehagen, skolen og matbutikken, og da kjører jeg bare på strøm. Og når jeg er i Oslo, tar jeg som regel toget. Men akkurat i dag passet ikke togtidene med mine tider (det går ikke akkurat mange tog mellom Raufoss og Oslo), så jeg måtte ta bilen.

Men altså, jeg kjører videre, litt mer stresset nå. Jeg skrur av radioen og holder utkikk etter neste bensinstasjon. For nå begynner dieselnålen å nærme seg faretruende slutten på den røde streken.

Jeg trenger heldigvis ikke kjøre langt før det dukker opp en Shell-stasjon på Roa. Jeg parkerer foran en av diesel-pumpene, åpner diesellokket, går ut av bilen, setter inn kortet mitt, taster koden, løfter av pistolen og sikter mot tanken.

Det er ikke mulig! Hva i alle dager er dette for noe tull? Den passer ikke denne heller! Men nå begynner jeg å få dårlig tid. Og bilen trenger diesel. Jeg har ikke tenkt å kjøre herifra før jeg har fått fylt opp tanken.

Jeg drar skjørtet opp over lårene, setter det høyre beinet bredbeint bak det andre, svikter i knærne, blåser vekk panneluggen, tar tak i slangen og pistolen med begge hendene i et bredt grep og dytter pistolspissen ned i tanken. Jeg sparker ifra mot asfaltkanten med det bakerste beinet og trykker inn pumpehåndtaket.

Den kommer en liten skvett, så stopper det. Men ikke søren om jeg gir meg så lett. Jeg vrir litt frem og tilbake på pistolen nedi tanken, spenner fra igjen med beina, litt mer bredbeint denne gangen, og endelig ... endelig flyter dieselen ned i tanken. Vel, i hvert fall mesteparten av den. Jeg får aldri pistolen skikkelig ned i hullet, så det blir litt søl, men pokker heller. Det får bare være.

Jeg fyller full tank og noterer meg at jeg må huske på å si til mannen når han kommer hjem fra Spania at det er noe galt med tanken på bilen. Det er ingen pumper som passer. Dustebil.

Jeg lukker tanken på bilen og løper inn på bensinstasjonen for å vaske hendene. Det sprutet diesel over hele meg og jeg kan ikke akkurat komme på møte stinkende som en lekk dieselpumpe.

Glad og fornøyd setter jeg meg inn i bilen igjen, skrur på tenningen, gir gass og svinger ut på Riksvei 4 i retning Oslo. Jeg skrur på radioen igjen, og fortsetter der jeg slapp. Denne gangen synger jeg med Beth Hart, en av mine store favoritter. Snakk om flaks.

Jeg kommer ikke så veldig langt før bilen begynner å hakke. Jeg gjør som jeg alltid gjør når det kommer til bilproblemer, jeg overser det, kjører gassen i bånn og satser på at det går over av seg selv.

Det gjør det ikke.

Jeg banner et par ganger, skrur av radioen, slår håndflatene noen ganger i rattet og roper til bilen: Hva er det NÅ da? Hakkingen blir verre og verre. Jeg slår av cruisekontrollen. Er det den som er ødelagt? Nei, det var det ikke. Er det noe rusk i dieselfilteret, kanskje? Og nå tror du sikkert jeg har skikkelig peiling på biler som tenkte en sånn tanke. Men det er bare fordi det skjedde gang på gang med den gamle bilen vår, og det eneste som hjalp da, var å gire ned, gi ekstra gass og børne på for å blåse rusket ut. 

Denne bilen har automatgir, men jeg børner i hvert fall på, med det resultat at bilen hakker enda mer. Til slutt, etter å ha tynet bilen i nesten to mil, ser jeg ingen annen løsning enn å kjøre av veien og stoppe bilen. Heldigvis er det en rundkjøring der fremme.

Jeg kjører av riksvegen og inn på gamlevegen, finner en avkjøring og stopper bilen. Kanskje den bare trenger å hvile litt. Jeg tenker at vi har kjøpt katta i sekken og at blå stasjonsvogn kanskje ikke var så smart kjøp likevel. Mens jeg venter, tar jeg opp mobilen og ringer mannen. Nå begynner jeg virkelig å få dårlig tid. Møtet begynner om en halvtime, og jeg har absolutt ikke tid til å stå her og glo.

Mannen svarer lystig fra en av Spanias solfylte golfbaner der han er på golftur med noen kompiser.

- Det er noe galt med den nye bilen vår, sier jeg irritert. Den bare hakker og vil ikke kjøre skikkelig.

- Jøss, så rart, svarer mannen. Den har da gått som ei klokke hele tiden, den. Hva er det som skjer da?

- Nei, altså, den bare hakker og rykker når jeg kjører. Og det har jeg ikke tid til nå, for jeg skal i et viktig møte i Oslo om en halvtime, så nå må vi bare få denne forbanna bilen til å virke. Hva skal jeg gjøre?

Vi snakker litt frem og tilbake, men mannen er like rådløs som meg.

- Men skjedde det noe rett før den begynte å hakke, da, spør han.

- Nei, absolutt ingen ting. Det er det som er så rart nemlig. Jeg hadde akkurat fylt diesel og var på vei videre da?

- Du hadde hva for noe, avbryter mannen.

- Jeg hadde akkurat fylt diesel, og apropos det, det er noe galt med tanken på bilen også ?

- Nei, nei, nei, nei! Mannen har plutselig fått en merkelig falsett i stemmen som jeg aldri har hørt før. Ikke diesel! Det er en bensinbil!

- Bensin? Ååååh, er det det, sier jeg. Og plutselig begynner bitene å falle på plass. Sier du det, ja. Akkurat.

Og så går alvoret opp for meg. Og jeg skjønner at jeg ikke kommer til å kjøre her fra denne gudsforlatte avkjørselen i denne bilen.

- Men hvorfor pokker har du ikke sagt noe om det da! Jeg får plutselig et veldig behov for å plassere skyld, og syns akkurat nå det bare er rett og rimelig at mannen får skylden. For alt, egentlig!

- Men det har jeg da sagt! Jeg var sikker på at du visste det!

- Nei, vet du hva, det har du faktisk aldri sagt! For det er jeg nemlig helt sikker på at jeg hadde husket!

Og så bruker vi noen minutter på å diskutere om mannen hadde gitt meg den biten med veldig viktig informasjon eller ikke.

- Men si meg en ting, spør mannen til slutt . Hvordan i alle dager klarte du å fylle diesel på bilen?? det skal da ikke være mulig å få de pistolene ned i en bensintank. 

- Ehm, ikke spør, er du snill ...

 Uansett, bilen ble hentet av et bilbergefirma og kjørt til nærmeste verksted. Jeg stod igjen i grøftekanten og ventet på taxi. Og det møtet mitt i Oslo, vel, du har sikkert allerede gjettet riktig, det rakk jeg ikke.

Og bilen, tenker du nå kanskje? Hvordan gikk det med den? Jeg aner ikke. Den står fortsatt på verkstedet. Det var visst litt av en jobb dette her, å rense hele motoren for diesel. Men jeg krysser fingrene for at det går bra. Og at jeg får den tilbake snart.

Men nå, nå er jeg i hvert fall temmelig sikker på at neste gang jeg skal fylle drivstoff, så husker jeg at det er bensin denne bilen skal ha. Ikke diesel. Og skulle jeg komme til å ta feil igjen, håper jeg det går opp et lys når diesel-pumpa ikke passer. Kanskje ?

 

Les også: Helt normalt å glemme igjen barna på rasteplassen

Les også: Skal du være sur lenge, eller?

 

PS: For flere oppdateringer fra denne kaos-dama, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

20 kommentarer

Mari

28.03.2017 kl.20:27

Du får trøste deg med at det er myyyye verre andre veien - å fylle bensin på en dieselmotor. 😉 Og det er nok av folk som har gjort det også. 😂😂

Casa Kaos

30.03.2017 kl.09:47

Mari: Ha ha ha. Ja, det er en god trøst :D

Beate

28.03.2017 kl.20:43

Haha haaaa Dette var hysterisk lesning 😅😅😅😅😅😅

Casa Kaos

30.03.2017 kl.09:48

Beate: Ha ha ha. Takk :-D

denutroligereisen89

28.03.2017 kl.21:59

Hahaha! Er stygt å le, men synes jeg ser for meg hele seansen! Dette er noe jeg kunne funnet på selv, er et mirakel at jeg ikke har gjort det enda mtp. jeg hadde bensin bil før, men nå har jeg diesel bil. Venter på at det skal skje her en dag. :P Tror mannen min hadde klikka i vinkel om jeg hadde fylt feil. Han har skremt meg med historier om hvor dyrt det blir hvis jeg fyller feil, mulig det er derfor jeg ikke har bomma på drivstoffet. I hvert fall ikke enda... ;)

Casa Kaos

30.03.2017 kl.09:48

denutroligereisen89: Ha ha ha. Frykt er den beste motivasjon. Lykke til videre! :-)

M

29.03.2017 kl.04:47

Lignende skjedde pappa. Vi stresset for livet for å rekke en konfirmasjon og fylte bensin på dieselbilen. Dette var like etter vi hadde fått bilen og det var ikke noe sånn ''sperre''. Pappa kom på det etter 10 minutter og slapp unna med en regning på 6000 kr. Hadde veldig flaks, for det skal ikke mye til før slikt blir skikkelige utgifter :( Du får oppdatere oss på hva som skjer med bilen din!

Og til fortsettelse på historien: vi rakk konfen - alle fire i min bittelille bil...

Casa Kaos

30.03.2017 kl.09:51

M: Så bra dere rakk komfen! Og ja, jeg skal holde dere oppdatert på bilen. Den står fortsatt på verksted :-l

ensjel

30.03.2017 kl.13:16

Du er utrolig flink til å skrive!

Casa Kaos

30.03.2017 kl.13:45

ensjel: Tusen takk .)

Wenche

30.03.2017 kl.14:53

Ha ha ha ha! !! Detter er du ikke alene om!! Jeg har søren meg klart å gjort det to ganger! Jeg gjorde som deg og tråkket gassen i bånn og kjørte. Bilen hoppa og lugga . He he. . Skjønte overhode ikke hva jeg hadde gjort galt! Men jeg fylte bensin på diesel. Men jeg kjørte kun noen få km. Stoppet på nermeste stasjon. Vi hadde nemlig 2 biler. En som skulle ha bensin og en diesel. Og det anbefales absolutt ikke!! For oss frustrerte fruer.. he he. . Fort gjort hvis en har kjørt bensin bil en stund og plutselig bytter:( men men.. Det gikk heldigvis bra med motoren. Hadde jeg kjørt litt til hadde jeg ødelagt hele bilen. Men det kosta litt... Håper det gikk bra med deg også:) Fantastisk morsom historie :)

Casa Kaos

31.03.2017 kl.13:48

Wenche: Ha ha. Og så to ganger! helt fantastisk :)

Steffen

30.03.2017 kl.20:06

Kjøp Ford, de har sensor i tanken som måler størrelsen på pumpa, og ikke åpner opp hvis den er feil. Der tror jeg du må frem med verktøy om du på død og liv vil fylle feil :D

Casa Kaos

31.03.2017 kl.13:49

Steffen: Det var jammen lurt gitt. Tror det blir Ford neste gang :)

denutroligereisen89

30.03.2017 kl.20:38

Det har du rett i. Takk for det! ;)

Tove

31.03.2017 kl.14:19

Et godt tips til dere "surrehuer" i fremtiden: Fest en lapp over røret på innsiden av tanklokket med BENSIN i store bokstaver. Det er en grunn til at det er sånn på de fleste leiebiler.

Må si jeg er imponert over at du faktisk fikk til å fylle diesel på bilen siden størrelsesforskjellen på slangen i utgangspunktet skal være idiotsikkert. Det er faktisk en imponerende bragd for det er søren meg ikke lett å få til :)

Vi har aldri fylt feil, men mannen min har kjørt avgårde med slangen stående i bilen en gang.. Obs... Det har ikke skjedd siden for å si det sånn..

Casa Kaos

05.04.2017 kl.12:26

Tove: Ha ha ha. Tusen takk for veldig bra tips! lapp er allerede laget :)

31.03.2017 kl.20:47

Flirer ikke. Overhodet ikke. Trekker bare litt på smilebåndet og fortrenger heeelt at jeg gjorde nesten det samme...

Husket i farten ikke at mannens bil brukte bensin, av gammel vane dura jeg til dieselpumpa, satte pistolen i og begynte å fylle...da hører jeg KA I HELV....GJØR DU? DU MÅ DA FA... IKKE FYLLE DIESEL, DÆ E EN BENSINAR. Resten tar jeg med små (litt skamfull skrift, kjenner enda jeg krymper meg litt) kvinnfolk altså, dokker sku fa.. ikkje hatt lov å kjøre bil.. resten forbigår jeg i stillhet. Og som de fleste skjønner, vi er i nord, i havgapet med et frodig språk, men det var ikke bannskapen som gikk inn på meg, det var det som kom etter. Heldigvis rakk jeg bare å fylle et par liter, så det gikk veldig bra når jeg fylte tanken full med bensin, og mannen vet den dag i dag ikkeom det.

Casa Kaos

05.04.2017 kl.12:26

Anonym: Ha ha ha :-D Bra du fant ut av det i tide da!

Been there, done that

03.05.2017 kl.23:45

bare at jeg fylte bensin på dieselbilen. Da hadde jeg nylig fått sparken, rett etter det knust skjermen på mobilen og en av kidsa hadde vært innlagt på sykehuset med en potensiell overdose av Paracet. Ikke en god periode. Krisemaksimerte ganske bra på toget på vei hjem; må vi kjøpe ny bil, dekker forsikringen dette, osvosv.

Men bilen og jeg og alle barna lever fortsatt, og det kosta "bare" 4500,-. Heldigvis.

Skriv en ny kommentar