hits

I sommer skal jeg kose meg skikkelig ... jeg skal bare slanke meg litt først

02.04.2017 - 19:30 4 kommentarer

Sommeren er på vei. Vi lengter etter grønt gress, sol, lange, varme sommerkvelder, grilling, bading, ferie. Du skal kose deg. Skikkelig ... Du skal bare slanke deg litt først. Skal bare gå ned de ekstra kiloene, slik at du kan nyte sommeren fullt ut og sprade rundt i bikini og korte sommerkjoler og føle deg vel.

 


 

Og så skal du invitere til sommerfest. Det blir fint. Stort og flott party med venner og kjente. Du må bare få pusset opp stua først. Må få malt de veggene og skiftet ut de listene. Og få byttet ut den gamle sofaen. Slik at du stolt kan vise fram det fine hjemmet ditt. Det blir bra.

Skal bare ... skal bare ... skal bare

Og hva hvis du ikke går ned de kiloene før sommeren? Setter du hele sommerkosen på vent, da? Dropper du bikini, strand og bading? Tar det til neste år i stedet. For da skal du i hvert fall ha gått ned de kiloene.

Og hva om du ikke rekker å pusse opp huset før festen? Hva gjør du da? Avlyser?

Jeg har ingen ting imot at folk ønsker å slanke seg. Jeg skjønner det. Men ikke glem å leve livet og kos deg underveis. Ikke si nei til den strandturen fordi du ikke er i mål ennå. Fordi du ikke er helt fornøyd med magen eller rumpa. Fordi målet var å gå ned tre kilo til.

Da vi bodde i Stavanger, innførte vi en årlig tradisjon der vi ba venner og kjente på grøtfest noen dager før jul. I desember i fjor begynte mannen og jeg å snakke om denne fine tradisjonen. Mon tro om vi ikke skulle innføre den her vi bor nå, på Raufoss også. Jo, det hadde vi lyst til. Men, huset vårt! Det er jo ikke akkurat noe å skryte av. Sofaen er velbrukt og slitt. Den har så vidt overlevd småbarnstiden med to gærne hoppe-barn. Gulvet er gammelt og gult, veggene tomme, gardinene krøllete. Skal vi vente til neste år kanskje? Til vi har fått gjort litt mer her hjemme?

Nei, vet du hva! Hvis vi har lyst til å be venner og kjente på grøtfest i vårt hjem, spiller det da absolutt ingen rolle hvordan hjemmet vårt ser ut! Det viktigste er at folk koser seg og har det fint. Drit nå i at sofaen er slitt og full av leverpostei. Eller at gulvet er gulnet.

Det er fint å sette seg mål. Men husk å kose deg på veien mot målet.Lev, bad, dans, le og fest. Selv om rumpa er stor og sofaen slitt.

Til slutt har jeg lyst til å gi deg et tips om ei jente jeg virkelig beundrer og som jeg anbefaler deg å følge. Hun heter Helene Drage og er blant annet personlig trener og undertøyambassadør. Helene er overvektig, hun ønsker å gå ned i vekt, hun jobber med saken, men hun elsker likevel kroppen sin akkurat slik den er nå. Hun er ikke avhengig av å gå ned de kiloene for å like seg selv. Hun kler seg i akkurat det hun vil, og hun ser helt smashing ut. Hun er ikke redd for å vise verken kropp eller hud, og på Instagram legger hun daglig ut flotte bilder av seg selv. Jeg digger den dama, og hun er en sann inspirasjon for alle som tror de må vente med å leve til de har gått ned i vekt.  

 

Kjenner du deg igjen? Har du noen gang satt livet på vent til du nådde målet ditt?

 

Les også: Slik får du bikinikropp

Les også: Lei av å bli lurt

 

PS: For flere oppdateringer fra en sånn passe smålubben småbarnsmamma som likevel skal gå i bikini i sommer, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

4 kommentarer

denutroligereisen89

03.04.2017 kl.21:17

Amen! Er så hjertens enig med deg, selv om jeg av og til tenker at jeg skulle ha gjort ditt og datt. Men alt kommer til sin tid og man må ikke glemme å leve i nuet! :)

Casa Kaos

05.04.2017 kl.12:27

denutroligereisen89: Ja, alt kommer til sin tid. Og noe tar lengre tid enn annet :)

m

04.04.2017 kl.05:47

Jeg fulgte henne før, men orket til slutt ikke lenger. Hun har sagt i årevis at hun vil ned i vekt, men istedenfor fronter hun en kropp som i mine øyne er både farlig og usunn. Selvfølgelig er jeg for at folk skal like kroppen sin, men når man skal nå ytterpunktene blir det bare feil. Det kan jo umulig være bra for helsen hennes? På samme måte som det ikke er bra for helsen å veie 30 kg.

Når det skal sies så likte jeg innlegget godt. Man trenger ikke vente med alt mulig. Livet er her og nå, og man vet aldri hvor lenge det varer :D Lykke til med grøtfest og bikini!

Casa Kaos

05.04.2017 kl.12:31

m: Jeg er ikke enig i at Helene fronter en usunn kropp. Og nettopp det at hun strever med å gå ned i vekt, er vel noe mange kan kjenne seg igjen i. Syns ikke vi skal bruke det mot henne. Jeg tror snarere tvert imot at det kan gi inspirasjon til andre som strever. Det er alltid godt å vite at man ikke er alene med slike ting.
Hun skriver selv at hun vet det er usunt å være overvektig. Og det er ikke sånn at hun er stor bare fordi hun vil nå et ytterpunkt. Hun spiser sunt og trener masse. Men hun forteller også helt ærlig om smellene hun går på. Jeg syns det er flott å høre om.

Ellers, takk for lykkeønskninger om bikini og grøtfest :)

Skriv en ny kommentar