hits

Vinn gratis botox og filler (!)

20.04.2017 - 19:30 26 kommentarer

Jeg ser på Facebook at Gjøvik handel- og næringsforening arrangerer en konkurranse der du kan vinne bli ny-dag med Erlend Elias. Premien har en verdi på hele 20.000 kroner. 

 


 

Oj, så kult, tenkte jeg. Det skjer ikke så altfor mye her på Gjøvik og Toten, så jeg syns det er gøy når noen tar ansvar og drar i gang noe litt utenom det vanlige. Og gjerne med en kjendis i spissen. Det slår alltid an. 

Men etter å ha lest teksten, vet jeg ikke helt hva jeg skal tro. Man kan nemlig vinne ny hårfrisyre, ansikts- eller kroppsbehandling, en kveld med bobler og fingermat, nytt antrekk, sko, veske, annet tilbehør og ... botox eller filler etter behov. 

Botox eller filler! Botox og filler som en helt naturlig del av en bli ny-dag? I en konkurranse uten aldersgrense?
Er det greit?

 


 

Altså, jeg syns det er helt okei å vinne klær og frisørtime, men hva i alle dager har kosmetisk kirurgi i en sånn konkurranse å gjøre? Er det blitt like vanlig å sette botox i panna og rette ut rynker med filler i dag som å gå til frisøren? 
Er det blitt sånn at man drar til frisøren og farger etterveksten og napper brynene, kjøper med seg en ny neglelakk fra parfymeriet i nabobutikken, og så stikker man innom klinikken for litt botox og filler på vei hjem? På en helt vanlig hverdag, liksom?

Og er det vanlig å gi bort kosmetisk kirurgi som premier i konkurranser rundt om i landet? Er det bare vi her på Toten og Gjøvik som henger litt etter og som ikke har fått med oss at det er helt greit? 

Uansett, jeg syns ikke det er helt greit! Ærlig talt, ett sted må grensa gå, og jeg syns den går akkurat der. Akkurat der mellom frisørtime og botox. 

Jeg er for at man gjør en del ting for å se bra ut. At man fikser seg på håret for eksempel. Det gjør jeg og. Jeg tar på litt neglelagg av og til. Jeg sminker meg. Ikke så mye på hverdagene, men det hender. Som regel litt maskara. Skal jeg noe spesielt kliner jeg gjerne på litt leppestift også. Jeg filer føttene mine før sommeren, napper brynene, barberer  litt her og der, alt etter behov, og jeg liker å kle meg sånn noen lunde greit. 

Men for meg er det milevis mellom disse harmløse tingene vi gjør for å føle oss litt vel i hverdagen, og å sette nåler i ansiktet med nervegift og sprøyte ting inn i ansiktet for å fjerne rynker. Milevis!

Å "bli ny" handler for meg om å gjøre det beste ut av det utseendet man allerede har. Å lære seg noen tips og triks om hvordan man med klær og sminke kan skjule det man ikke er fornøyd med og fremheve det man liker. Ikke sant? Det handler ikke om å varig forandre på utseendet sitt med kirurgi. For med det sier arrangørene også til deltakerne at de ikke er fine nok som de er. At de må endre på trynet sitt for å bli bra nok. 

Og hvor går egentlig grensa da? Neste gang kan man kanskje vinne en bli ny-dag med brystforstørring, rumpeløft eller fettsuging.

Jeg håper folk i Gjøvik dropper denne konkurransen. Og har du allerede meldt deg på, vil jeg oppfordre deg til å trekke søknaden din. La oss sende et signal til arrangørene om at dette syns vi ikke er greit!

 

Hva syns du om kosmetisk kirurgi som premie i konkurranser?

 

Les også: 20 grunner til at kvinner over 40 er best

Les også: Lei av å bli lurt

 

PS: For flere oppdateringer fra et helt vanlig hverdagsliv uten rosa filter, følg oss gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

26 kommentarer

Irene

20.04.2017 kl.20:09

Så veldig, veldig enig med deg!

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:05

Irene: Takk! Bra vi er flere som reagerer på dette.

ill jill

20.04.2017 kl.20:31

Det er spesielt. Ikke noe mot folk som velger å gjøre dette, men å vinne dette "etter behov"? Er det sånn at man kan be om det selv eller forteller stylisten at man burde kanskje fylle litt her og stramme litt der? Tror ikke jeg hadde følt meg så bra da, det går liksom ikke bare på hvordan man presenterer seg selv, men hvordan man ER.

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:06

ill jill: Helt enig. Syns det virker helt merkelig. Lurer på hvordan de har tenkt å gjennomføre det.

Statera Marit Ebeltoft

21.04.2017 kl.10:14

Helt usmakelig, og det hjelper vel neppe på den dalende selvfølelsen som raser landet gjennom..

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:09

Statera Marit Ebeltoft: Så sant!

Lene

21.04.2017 kl.10:36

Enig med deg!! Håper alle boikotter denne konkurransen. Hva med å gå til OA med dette?

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:10

Lene: Ja, dette burde absolutt være en sak for OA.
Hjelpe meg, da tenker man ikke langt. Det er da nok press i dette landet om man ikke skal vinne litt mer i en konkurranse. :O

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:10

litloo: Ja, ikke sant?

Marie

21.04.2017 kl.13:31

"Botox eller filler etter behov"? Litt rart. Men kan jo hende det heller er en dårlig formuleringsfeil, rett og slett. At det heller skulle stått noe sånn som "botox eller filler om ønskelig" eller lignende..

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:33

Marie: Det kan hende. Men likevel, jeg syns ikke det har noe i en konkurranse uten aldersgrense å gjøre.

Live

21.04.2017 kl.13:45

Hei! jeg har også sjekket ut denne konkurransen, og det ser ut til at det bare er blitt formulert feil. slik som Marie nevner over - at det er ønskelig. Ser at de har endret på denne formuleringen også. Bra folk sier ifra at det kan mistolkes! Nå ser det hvertfall bedre ut i teksten. så da må du nok skifte Screenshot'en din :-D

Casa Kaos

21.04.2017 kl.13:59

Live: Fint at de har endret på teksten. Men jeg mener likevel det er helt uakseptabelt å tilby botox og filler som en del av en bli ny-dag.
Og jeg kommer ikke til å skifte screenshoten min. Den står akkurat sånn som den var da de publiserte konkurransen sin :)

Helga

21.04.2017 kl.21:00

Enig med deg jeg! La oss håpe dette er enda en av de mange ufornuftige trendene som har vært gjennom tidene. På 1700 tallet skulle man jo pudre seg med bly, på et annet tidspunkt skulle hårfestet nappes, jo høyere, jo "vakrere", for ikke å snakke om korsettet. Dette forsvant heldigvis etterhvert når konsekvense kom for en dag. Bra at du reagerer!

Casa Kaos

24.04.2017 kl.10:05

Helga: Ouff ja, det har vært utrolig mye rart opp gjennom årene!

madelen

21.04.2017 kl.21:43

Det er mer og mer vanlig å ta botox og filler - og det er kostbart. Å vinne slik kan for mange være noen kroner spart. Jeg tror ikke det er sånn at arrangørene vil presse noen som ikke vil ha det til å ta det. Selv tenker jeg botox er helt ok om man begynner å få rynker, men jeg synes ikke at det skal være slik at alle må føle at de trenger det. Selvfølgelig skal det være valgfritt! Og selvfølgelig tar jeg poenget ditt :) Hadde de samme tankene om selvbruning for noen år siden! Og kanskje er det også et motsvar; tidene forandrer seg!

Casa Kaos

24.04.2017 kl.10:08

madelen: Ja, tidene forandrer seg. Men jeg syns ikke vi skal godta alt for det. Noen ganger forandrer ting seg i feil retning. Da er det viktig at vi sier fra. Jeg har ikke noe imot at noen folk velger å ta botox og filler. Jeg syns det er trist at de føler at de må, men voksne folk må få bestemme selv. Som en del av en premie derimot, syns jeg det er helt feil.

Ida

22.04.2017 kl.09:26

Helt enig med deg. Syns det blir helt feil å tilby slik i en bli ny konkuranse. Uansett formulering!

Casa Kaos

24.04.2017 kl.10:08

Ida: Takk!

Hennie

22.04.2017 kl.14:25

Til madelen:Ja, tidene forandrer seg. Noe til det bedre og noe til det veldig mye verre. Ja til å kjempe mot det som ødelegger, for eksempel frykt for å bli eldre (rynker)!!

Casa Kaos

24.04.2017 kl.10:08

Hennie: Nemlig!

Iren

23.04.2017 kl.14:54

Vil bare nevne at det er et stort skille mellom kosmetisk kirurgi og injeksjoner...

Casa Kaos

24.04.2017 kl.09:47

Iren: Nei, botox går under betegnelsen kosmetisk kirurgi. Hentet fra Akademiklinikken:

"Kosmetisk kirurgi er en subspesialisering innenfor estetisk kirurgi, som igjen ligger under plastisk kirurgi. Denne spesialiseringen fokuserer på å redusere pasientens komplekser over eget utseende. Dette ved å øke attraktiviteten ved hjelp av kirurgi og styrke pasientens utseende ved hjelp av prosedyrer, teknikker og prinsipper. Forbedret estetisk appell, symmetri og proporsjoner er de viktigste målene. Kosmetisk kirurgi kan utføres på alle områder av hodet, nakke og kropp.

Omfanget av kosmetisk kirurgi prosedyrer inkluderer:

Bryst: forstørrelse, løft, reduksjon
Ansiktskt: neseplastikk, hake, eller kinn forbedring
Ansikt: ansiktsløft, øyelokk, halsløft, øyebrynsløft
Kropp: mageplastikk, fettsuging, gynekomasti
Hud: laser, botox ®, filler behandlinger"

23.04.2017 kl.23:17

Motbydelig å reklamere for botox og fillers! Som det skulle være helt naturlig som å farge håret.

Casa Kaos

24.04.2017 kl.10:08

Anonym: Helt enig!

Skriv en ny kommentar