hits

25 ting du ikke visste om Marte

Hei, Kaosmannen her. 

Å leve med Marte er som å leve midt inne i et fyrverkeri. Det blinker og glitrer, men det smeller også ganske mye. Og man vet aldri når det glitrer og når det smeller. En ting er i hvert fall sikkert, å være gift med Marte er aldri kjedelig.  

 


 

Jeg tenkte jeg skulle dele noen hemmeligheter om Marte med dere. Her er 25 ting dere (kanskje) ikke visste om henne: 

 

1 - Marte klarer ikke sove med åpne skapdører. Hvis det er en liten glippe på skapdøren min, sparker hun borti meg og kommanderer meg ut av senga for å lukke døra helt inntil. Lurer på om hun tror det bor monstre der?

2 - Hun klarer heller ikke sove med føttene utenfor dyna. Hun er livredd for at noen, eller noe, skal dra henne i føttene i løpet av natta. 

3 - Når Marte er sint, smeller hun med dørene som en tenåring. Hun marsjerer inn på soverommet og smeller igjen døra så hele huset rister. 

4 - Hun prater babyspråk til kattene. 

5 - Da Marte var 16 år, ble hun kjørt hjem av politiet. Hun hadde blitt tatt med en over-trimmet moped. Tipper svigermor var skikkelig stolt av henne da. 

6 - Før Marte fikk barn, var hun en skikkelig adrenalinjunkie. Hun hadde fallskjermlappen, dykkelappen, stod på snowboard og trente kickboxing. Nå trener hun yoga.

 


 

7 - Marte hater å shoppe, hvilket jeg er veldig glad for. Hun drar ut og kjøper det hun trenger og ferdig med det. 

8 - Når Marte grubler på noe, sitter hun og vifter med nesen. Hun har noen muskler innerst ved nesevingene som hun kan røre på. Veldig merkelig. Hun kan for øvrig også vifte med ørene. 

9 - Martes favorittmat er taco og sushi. Ikke sammen, da. Men hver for seg. 

10 - Marte er egentlig en god sjåfør, men etter vi fikk ny bil i januar, har hun revet av sidespeilet en gang hun rygget ut av garasjen, hun fylte diesel på den (det er en bensinbil) og hun har kjørt over en veisperring så hele underdekselet ble skrellet vekk. 

11 - Hennes favorittfarge er oransje og blå. 

12 - Marte har alltid drevet med hundre ting på en gang. Hun har blant annet drevet en hudpleiesalong, solgt kattedoer, hatt et postordrefirma, solgt jusmaskiner, eid en kaffebar, drevet et it-firma der hun solgte back-up-løsninger og hun har jobbet som journalist. I dag driver hun en blogg, hun har skrevet to bøker, hun driver en nettbutikk, holder foredrag og bloggkurs. Hva blir det neste? 

13 - Hun elsker sånne overdådige kostymedrama-filmer fra 16- og 1700-tallet. Gjerne med handling fra gamle europeiske kongehus.

14 - Hun har skremmende høy iq, selv om det ikke alltid virker sånn. 

15 - Når Marte er på badet eller på kjøkkenet, har hun en enorm intimsone. Da er det bare for meg å skygge banen til hun er ferdig med det hun driver med. Enten det er å lage mat, pusse tennene eller smøre seg inn med hva det nå er hun driver og smører seg inn med.

16 - Marte spiller bass i et metall-band.

 


 

17 - Da Marte var tenåring, var hun sint dyreverner og gikk i tog og ropte slagord mot pelsdyroppdrett og spyttet på alle damer hun så med pels. Hun er for øvrig like glad i dyr i dag og likefullt motstander av pels. Men hun har sluttet å spytte på folk. 

18 - Hvis Marte dør før meg, har hun sagt at jeg må gifte meg med Kari Traa. 

19 - Marte var med på reklamefilmen til Grandiosa Full pakke med Jenny Skavland. 

20 - Marte er ikke alltid så nøye på ting, og jeg har mang en gang fått hjerte i halsen når hun veiver rundt med sine prosjekter. Som for eksempel da hun begynte å male en kjøkkenstol knallrosa midt på den splitter nye parketten i stua med bare èn avis under stolen. I tillegg ga hun seksåringen en malerkost og ba henne være med. 

21 - Da Marte var liten, danset hun leikarring. Det er sånn man gjør når man vokser opp på Raufoss. 

22 - Marte har sittet i fengsel. Vel, det var som journalist, da. Men hun tilbrakte ett døgn i fengsel sammen med skumle menn med tatoveringer oppover halsen. De ble visst gode venner der inne, og en av guttene bakte rullekake til henne. Vi snakker full stripp, urinprøver, innlåsning på celle og lufting i luftegård. Hele pakka. Det ingen visste (bortsett fra henne og meg) var at hun var tre måneder gravid da hun satt inne.  Det står det respekt av.

23 - Jeg er helt sikker på at hun er verdens beste mamma, selv om hun ikke kan bake. Hun er virkelig flink med ungene. 

24 - Marte har i perioder mye migrene, og når den slår til, går hun inn på soverommet og kommer ikke ut før tre dager senere. 

25 - Da jeg møtte Marte, hadde hun piercing i tissen. 

 

Så, der har dere det. Fikk dere et nytt syn på Marte nå? Bedre eller verre? 

Takk for meg. Hilsen Kaosmannen. 

28 kommentarer

Den lille Pandaen c:: Så bra du syns det :)

Genialt med litt blogghacking! 😅 Likte Marte før, liker henne enda bedre nå 👍🏼 Ikke så borte vekk han Kaosmaken heller, så tar gjerne 25 faktaopplysninger om han også 😉

Mari: Haha, det var godt å høre. Du skal ikke se bort fra at det kommer et liknende innlegg om Kaosmannen og ;)

Hahahhahaha. Toppet seg med den siste der!

Haha! Det siste hadde jeg aldri trodd om Marte. Men dere er så heldige som har henne! Håper hun aldri slutter å blogge :)

Karoline: Ha ha, tusen takk :)

Hahahaha, dette var et gøy innlegg! Og toppet seg med den siste der. Så ikke den komme😅

Renathe: He he he :)

Bedre! Kul dame!! Og den siste😂 Tipper den ihvertfall var ute før fødsel..🙈

Anonym: Hehehe. Jepp, det stemmer :)

Haha, morsomt innlegg 😂 Marte virker supertøff! Hun har fallskjermsertifikat og spiller i Metal-band. Har ikke hørt om andre på 40 som gjør det 😊

😂 "nå trener hun yoga" og "sluttet å spytte på folk"😂😂 Liker henne selvfølgelig bedre, hun blir enda kulere i mine øyne. PS: alle som kommer fra Raufoss driver ikke med leikarring, hun er faktisk den første jeg har hørt om.

Liss: Haha, har inntrykk av at alle på Raufoss danset leikarring før i tiden, i hvert fall. Kanskje ikke like mange nå :)

Marte, du virker som en kul dame. Ser vi har litt til felles ; spesielt når det kommer til shopping og mat. Jeg kan nemlig heller ikke fordra shopping og handler klær i skippertak et par ganger i året. Og sushi er noe av det beste jeg vet (selv om de andre i familien mener jeg må sjekke smaksløkene mine).

Michi: Oh, så bra! Godt vi er flere :)

Herlig innlegg! Du er rett og slett skikkelig bad-ass! Masse artige fakta 😁

Linda: Ha ha ha. Skikkelig bad-ass :-D

Haha, så mye moro du har opplevd! Digger slike innlegg! :D

denutroligereisen89: Haha, så bra :)

WOW! Punkt 12 - jeg er skikkelig imponert Marte! Det var ikke rent lite på den CVen.. Er du generelt en Pippi som bare kaster deg ut i det når du får en idé? I så fall, hvordan har du blitt så modig?

Jeanette: Hahaha. Jeg vet ikke om jeg egentlig er så modig, eller om jeg snarere er veldig impulsiv. Jeg har en tendens til å kaste meg ut i nye ting, ja. Og så er jeg veldig lite redd for å feile :)

Du fortalte aldri hva som hendte med bilen du fylte feil på (?)

m: Haha, nei det gjorde jeg visst ikke. Den stod på verkstedet en drøy uke, og så fikk vi den tilbake sammen med en saftig regning :)
Nå går den som ei kule igjen.

Piercing i tissen🙌🏻 Må husker jeg ingen av de andre punktene 😂

Monieri: Ha ha ha ;-)

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram