hits

Endelig hverdag

Heisann! Kaosmannen her igjen.

Håper dere har det bra og at dere har hatt en fin sommer. Selv er jeg tilbake på jobb igjen etter fire uker i familiens vold. For det kan egentlig føles sånn av og til, med sommerferie, at man er i familiens vold, uten så særlig mye rom for egne sprell og uten kontroll på egen tid.

 

 

Og da er det deilig å rusle rundt i gangene på jobben. Ta en kaffe, skrive noen linjer, tenke noen tanker som ikke involverer hva vi skal finne på i dag, nå som det ble regn, ikke sol som yr lovet, mens ungene står og hopper i sofaen på en trang campinghytte.

Eller diskutere voksne ting, som hvordan kunstig intelligens vil påvirke verden om fem til ti år eller om problemene med Vipps i sommer er verd å skrive noe mer om. For ikke å snakke om lunsjen. Det å gå i kantina, finne seg mat, sette seg med gode kolleger og småklage litt over at fisken er litt overstekt.

Og det å kunne gjør alle disse tingene uten at en av småtrollene roper "Se på meg, se på meg", mens de prøver å slå hjul eller trikse med en ball. Å kunne prate uten å bli avbrutt av «Jeg vil ha is, jeg vil ha is!», eller «Jeg trenger plaster, NÅÅÅ», eller «Far, lillesøster slår» med svaret «Men han tok meg på kinnet».

Det å endelig kunne senke skuldrene og kunne føle at det er rom for å være voksen, uten å bli avbrutt av barn som stadig krever oppmerksomhet, det er det beste med at ferien er over. Man burde tro at på ferien, som er fire uker uten store planer, uten ting som må eller skal gjøres til bestemte tider, at det da var rom for voksenting også.

Jeg er eksempelvis ganske godt over snittet glad i å spille golf. Hvor mange runder golf tror dere det har blitt på fire ukers ferie? En til to ganger i uken, tenker du kanskje nå? I og med at det på sommeren, med lange lyser kvelder, er mulig å spille til seint på kveld. Nei, fasit er èn golfrunde på fire uker. Rart det, at man får bedre tid til golf i en hektisk hverdag med jobb, trening (Kremt. Trening? Hilsen Marte), husarbeid og oppfølging av unger. Det føles som om jeg har mer kontroll over min egen tid i en travel hverdag enn i ferien. Snåle greier.

Når sant skal sies, er jeg veldig glad i hverdager. Dager med rutiner, jobb, barn, litt egentid, sløve i sofaen med en god serie (vi skal begynne på ny på Game of Thrones nå. Vi datt av etter andre sesongen, men nå er vi klar igjen), er merkelig tilfredsstillende.

Men ville jeg ha vært uten ferien? Tja, vel, nei, egentlig ikke. For det har jo vært fine stunder, stunder som vi ikke hadde hatt sammen uten ordentlig fri. Det å sitte ute på stranda mens barna leker til det blir seint og skyene kommer med kjøl. Det å se at sjuåringen plutselig svømmer ti meter alene etter flere dager med øving. Og at han tør hoppe fra tremeteren, helt av seg selv. Eller at seksåringen plutselig tør svømme litt under vann.

Det å lære barna Kinasjakk og Monopol, slik at vi endelig kan gå videre fra den hersens Ludoen. Og å se spenningen og sitringen i øynene når ungene for første gang skal sove i telt i hagen, helt uten voksne. Og det å ikke ha så mye planer, la barna gå på selvstyr (Ja, det kan bli mye mas da, men det er utrolig hvor kreative barn som kjeder seg kan bli, når de innser at mamma eller far ikke kommer til underholde dem.)

Det er disse øyeblikkene som skaper limet i familien - minnene vi skaper sammen. Og vi her heldige, som får være med å forme det som om noen tiår skal bli våre barns gamle dager.

Men det er klart, jeg hadde nok uten tvil byttet ut noen av timene i familiens vold med timer alene eller med gode kamerater på golfbanen.

Er du klar for hverdagen?

 

Les også: I år har vi ikke råd til ferie

Les også: Å reise på ferie alene

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg oss gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

 

2 kommentarer

Hva jobber Kaosmannen med? :)

Trone: Han er journalist i Finansforbundet :)

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram