hits

Fem tips til kjappe, gode og sunne matpakker til barna

//Annonse

Visste du at vi som har barn, lager bortimot 230 matpakker per år? Og har du flere barn, kan du gange med antall barn. 460 matpakker her i huset, altså. Det er ganske mange!

Og bruker du fem minutter per matpakke, blir det 19 timer på kjøkkenet med matpakkesmøring hvert år, per barn. Det er lenge!

 

Hvis du som meg, ikke elsker å stå på kjøkkenet og smøre matpakker, gjelder det å tenke litt lurt.

Vi vil gjerne lage noe som går kjapt, ikke sant? Det er kanskje det viktigste. Og helst noe barna kan smøre selv, i hvert fall når de når skolealder. Vi er jo ikke slaven deres heller, selv om det kjennes sånn av og til. Samtidig er det viktig at barna får i seg næringsrik og sunn mat. Og ikke minst, det må være fristende og smake godt slik at de små får i seg nok energi i løpet av dagen.

Jeg elsker Polarbrød, og syns det passer helt perfekt til matpakken. Polarbrød kommer i mange forskjellige varianter, fra de helt lyse og fine brødene til de helt grove. De kommer som rundinger, trekanter, firkanter, rundstykker og som lefser. 

Så, here we go. Her er mine fem tips til kjappe, gode og sunne matpakker som barna (og du) kommer til å elske:

 

1 - Sandwich med ost, skinke og tomat

Eller med leverpostei og agurk. Eller kanskje er det noe helt annet som er favorittpålegget ditt? Det som er så bra med Polarbrød-trekantene, er at de kan brettes som en sandwich. Dermed slipper man mellomleggspapir og det blir ikke så mye søl i matboksen. Her har jeg brukt Havrevinkel.

 

2 - Tynnbrød med eggerøre

Disse tynnbrødene av rug er perfekte til å rulle. Og inni kan du putte masse deilig. Her har jeg brukt rester etter gårsdagens kveldsmat.

 

3 - Bumla med egg og kaviar

Bumla er perfekt til vinglete pålegg, som egg og kaviar eller makrell i tomat. Bumla er som grove rundstykker og holder pålegget på plass.

 

4 - Club sandwich

Kjempeenkelt. Igjen har jeg brukt rester etter gårsdagens middag, kylling og bacon, og lagt det i en Fullkornsvinkel. Disse kan du fylle med hva som helst - tacokjøttdeig, karbonadekaker, fiskekaker, hva du måtte ha i kjøleskapet av middagsrester. Bortsett fra fiskegrateng, da. Eller suppe. Det kan bli litt grisete.

 

5 - Polarpizza

Vi har ofte Polarpizza til middag, og da passer jeg alltid på å lage noen ekstra som jeg legger i matboksene neste dag. Polarpizza smaker like godt kald dagen etter. Og steker du den på varmluft, holder den seg sprø også.

Vil du ha flere tips om enkle og barnevennlige oppskrifter med Polarbrød? Da anbefaler jeg deg å sjekke denne siden og følge Polarbrød Norge på Facebook.

Og del gjerne dine egne matpakketips med meg! Hva er for eksempel din favoritt-matpakke?

 

Les også: Kjapp og god turmat (Med lave skuldre-garanti)

Les også: Klin kokos kaosfrokost

 

PS: Jeg er ambassadør for Polarbrød i 2017, for flere Polar-tips, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

13 kommentarer

Hei☺ har du hørt noe nytt om glutenfritt polarbrød?

Sandra: Nei, dessverre, men jeg skal sjekke.

Sandra: Her er svaret jeg fikk fra Polarbrød:
Polarbröd har ingen glutenfrie varianter. Det er strenge krav for bakeri som baker glutenfritt, det må være godt avskjermet fra resten av bakeriet hvor det bakes brød med gluten. Pr i dag er dette dessverre ikke teknisk mulig å gjennomføre i Polarbröds bakerier.

Nice! Vurderer å bruke disse som student-matpakke selv c:

Den lille Pandaen c:: Ja, de er knallgode :)

Herlig! Funker jo bra for andre enn barn også.

Flyttebyrå Oslo: Ja, visst :)

Supre brød. Selv så har vi prøvd å bake polarbrød selv og stikket ut former m peppekakeformene - gøy 😊

Ungene her i huset foretrekker tacorester i lefse, eller lefse med pålegg (Ost og skinke og en haug med grønt) 😊😊

Elisabeth: Tacorester i lefse er kjempegodt! Og de lefsene er også en super måte å få i barna litt grønnsaker. De merker ikke at de er der ;)

Hvordan oppbevarer du uten at brødet blir seigt?

Kfj: Jeg oppbevarer det i posen i en brødboks. Funker helt fint :)

Hei,

Tynnbrød med rug, er dette et sunt alternativ? Jeg prøver å gå ned i vekt, og er interessert i om dette kvalifeseres som ja-mat i moderate mengder :-)

Maja: Jeg vet ikke om jeg er den rette til å spørre om det. Tynnbrødet er ikke så veldig grovt, det har kun ett merke på grovhetsskalaen. Men om det kvalifiserer til ja- eller nei-mat, vet jeg faktisk ikke. Har du noen andre du kan spørre om det?

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram