hits

Så gjorde vi det jammen igjen ...

Det vi ikke skulle gjøre i år. Det vi gjorde i fjor, og året før, og året før der, og som vi bestemte oss for at vi aldri skulle gjøre igjen.

Vi har snudd døgnet i sommerferien, og latt barna være opp til langt på natt.

 

 

Det begynner så bra. De første dagene i ferien er barna i seng til vanlig tid. Halv åtte, åtte. Dette går jo fint, tenker mannen og jeg, og nikker til hverandre over kveldsmaten.

Men etter den første uka, blir klokka plutselig halv ni før de to kråkene sover. Men både mannen og jeg er enig i at det går greit.  

Det er jo tross alt ferie.

I løpet av den andre uken, forskyves leggetiden sakte men sikkert til både ni og halv ti.

Hele dagen forskyves. Vi spiser frokost klokka elleve. Lunsj klokka tre. Og middag klokka åtte.

Og etter middagen må vi jo ha is. Og kanskje noen jordbær. Og hvis det ikke regner må vi jo ta en tur rundt i hagen og plukke noen markblomster. Eller hoppe litt i plaskebassenget. Hvis det regner, må vi kose oss litt ekstra inne med en film.

Det er jo tross alt ferie.

Den tredje uken i ferien, blir klokka både ti og elleve før barna kommer seg i seng. Det er jo så lyst ute. Og så får vi så koselig besøk. Vi griller og prater og barna hopper på trampolinen og isen blir tatt frem klokka halv elleve.

Jeg prøvde sånn halvhjertet å få dem litt tidligere i seng de siste dagene av ferien, slik at de skulle ha snudd døgnet før skolestart. Men hey, det var jo tross alt de siste dagene av ferien. De måtte vi nyte til fulle.

Så kom hverdagen.

Krasj, pang. Midt i fleisen.

Plutselig begynte mannen å pendle med kvart på sju-toget til Oslo igjen. Og jeg hadde ignorert både mail og jobb i flere uker, og hadde masse å gjøre.

Og ungene ... de var lys våkne. Ikke snakk om at de ville legge seg klokka halv åtte. 

Jeg prøvde varm melk. Jeg prøvde tv. Jeg prøvde å lese en bok. Men det er begrenset hvor mange bøker man gidder å lese for dem på en kveld.

Det går seg vel til etter hvert. Men til neste år, da skal vi i hvert fall ikke gå i den samme fella. For nå har vi lært.

Til neste år ...

Drøyer dere leggetiden i ferien?

 

Les også: Ti foreldre-feller de fleste har gått i

Les også: Skrelle-fella - ta deg i pære

 

PS: For flere oppdateringer fra en litt trøtt mamma, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

8 kommentarer

Vi går i den fella nesten hver helg her i huset 🙊

Samme her hver eneste ferie.

Har to på 6 og 7 år.

Har holdt leggetiden i hele sommer 😀

Så fornøyd med oss selv 😉😉

Det har vi klart å unngå hvert år, helt til i år. I år sprakk vi totalt, nå når barna er 11,8 og 5

Holder ikke leggetid i ferien, har ikke noe ønske om det heller. Bruker heller noen få dager på å snu tilbake etter sommeren. Det går fint.

Etter ett år i enten barnehage eller på skole fortjener de det, å ikke minst trenger det..

De er ofte på skole å i barnehage lengre enn foreldre er på jobb, å lekser etter det.. De fortjener jammen meg å kose seg med oss i ferien , så sett dere ett nytt mål til neste år😂👐

Våre sønner er 13 og 16 nå, så de får regulere søvnen de trenger selv på ferie - det eneste vi setter som betingelse er at de klarer å stå opp hvis vi skal noe tidlig neste dag (for eks. en utflukt). Det har vært en bevisst beslutning hos oss i år, mens vi tidligere år har forsøkt å regulere det noe mer. De har jo leggetid kl. 22 og 22.30 til vanlig når det er skoledager, så det blir ikke så store forskjellen for de i ferien.

Da barna var yngre, regulerte vi det mer, og ga dem 1 time lenger leggetid i ferien. Det fungerte greit. Så hentet vi det inn igjen i løpet av de siste 2-3 dagene før skolestart, ved å litt etter litt skyve leggetidspunkt tilbake til normalen.

Foreldre flest kjenner sine barn såpass bra at de vet hvordan de reagerer på endringer i leggetid, så det blir uansett en skjønnsmessig vurdering, og sunn fornuft. Jeg har aldri vært typen som hører på hva andre mener er bra for mine barn, det vet jeg best selv :)

Det har skjedd hvert eneste år, og hver

eneste ferie. Det er så deilig for alle

å la det flyte litt i ferien, at det er verdt jobben

med å snu døgnet igjen når hverdagen er

tilbake😊😊

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram