hits

Tre ting alle nybakte mødre må ha

Som gravid og nybakt mamma blir man bombardert med gode råd om alt man bare ha når babyen kommer. Jeg har ikke oversikt over alle bomkjøpene jeg gjorde i løpet av den første graviditeten min.

 


Skal vi se ... Hva trenger vi nå da?

 

En av de største bommertene var vel bleiebøtta. Den måtte jeg bare ha. Jeg tror jeg brukte den i to uker før jeg fant ut at det var mye enklere å gå rett ut med bæsjebleia.

Brystpumpe kjøpte jeg også. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg slet meg gjennom time etter time med pumping, slik at jeg kunne ha litt ekstra liggende i fryseren til spesielle anledninger. Hvilke spesielle anledninger? Det endte med at all den nedfrosne melken til slutt ble kastet.

Jeg kjøpte også inn en hel masse babyklær i størrelse 50. De passet i hele tre uker. Mye av babytøyet ble ikke brukt en gang før babyen hadde vokst ut av det.

Jeg var altfor opptatt av alt jeg skulle gjøre, fikse, ordne og beherske som nybakt førstegangsmamma. Jeg glemte helt å slappe av mellom slagene.

I dag ser lista mi for nybakte mødre sånn ut:

  • En myk og god treningsbukse
  • Sjokolade
  • NetFlix 

Det aller viktigste i barseltiden er nemlig ro, hvile, kos og lave skuldre.

Hva mener du alle nybakte mammaer bør ha? Og gjorde du noen bomkjøp? 

 

Les også: 10 ting foreldre ikke trenger å ha dårlig samvittighet for

Les også: 25 tegn på at du er en erfaren forelder

 

PS: Følg meg gjerne på Snap for flere historier fra mitt sinnsykt idylliske mammaliv:

 

.

 

18 kommentarer

Kjøkkenmaskin! For jeg trodde at jeg skulle få mye tid til baking, i og med at jeg hadde lest og hørt at babyer sover stort sett hele tida. Det tok 9 mnd før den ble brukt!

Skal sies at den har blitt brukt mye i ettertid, men det var et bomkjøp der og da.

Camilla: Ha ha ha. Det samme hørte jeg! :-D

For meg har det vært stikk motsatt når det gjelder både bleiebøtta og brystpumpa, de har vært gull verdt (men ikke noe jeg ville anbefalt til enhver nybakt mor). Klærne i str 50/56 er jeg derimot glad jeg kjøpte et fåtall av!

Bomkjøpet mitt hittil har vært ei vugge som lillejenta skulle sove i inne på rommet vårt (hun sover overraskende nok i sprinkelsenga på rommet sitt), men hun er bare fire uker, så den lista kan fort bli lenger. Men de første ukene hadde jeg ikke klart meg uten en god amme-BH, masse smertestillende og morgenkåpa mi.

ill jill: Morgenkåpe og amme-bh står helt klart også på lista! Jeg kjøpte for øvrig også en vugge. Den ble brukt to ganger :)

Bleiebøtta var et must hos oss. Bor i øverste etasje i blokk, helt på hjørnet, og bosscontaineren sto ute på motsatt ende av blokka. Da var det definitivt ikke enklere å gå ut med hver bleie etterhvert. Sjokolade, kaffe og mye kos fra min kjære var det jeg trengte. 😊

Ragnhild: Da skjønner jeg at du trengte den bleiebøtta :-D
Og kos trenger man også mye av!

Bleiebøtte var nok et av de beste innkjøpene her. Så bra at når nr 2 skulle komme, kjøpt jeg en til. En til hver etasje😂 Og, jeg fikk et veldig godt forhold til tørketrommelen min, var faktisk viktigere at den virket,enn at mannen var hjemme...

Liss: Haha, så lurt. Tørketrommel er forresten et must! :)

Veeeldig gjenkjennelig 😊

Men med nr to, ca 10 år etter nr en, så lista nesten ut som din.

Bortsett fra at det var Gjendekjeks og opptaks-tv. 😂😂

Eli: hahaha. Funker helt fint det og ;)

Babyhengekøye! 😂 Den ble brukt en gang, for å ta bilde. Så ble den til lekeoppbevaring...Til nr 2 kjøpte vi lekegrind. Helt unødvendig, han ville heller ligge på gulvet med storebror. Til nr 3 har vi ikke kjøpt noe unødvendig tror jeg. Vi fikk låne en vugge til stuen som hun ikke likte, men siden den ikke ble kjøpt, så teller det ikke helt 🙈

Anita Helene: Lekegrind har jeg aldri hatt. Tviler på at den hadde blitt brukt noe særlig :D

Støtter Netflix o.l. både natt og dag 😂 ullpledd til begge for å sove med den lille på formiddagen var også et must ❤ brystpumpe kom til nytte etterhvert, bleiebøtte hadde jeg aldri. God ammekrok måtte også til; stressless eller sofa. Gode puter, ikke nødvendigvis ammepute. Og salve til såre brystvorter. Godt det er over! 🤣

Linda: Ja! Veldig glad det er over! :-D

Jeg koste meg sååååå i barselstiden med begge mine med å få masse utstyr i hus jeg:-) Arvet og kjøpte brukt det meste, og solgte/ga det bort etterpå. ALT som kunne gjøre ting bittelitte grann enklere om det så bare var en gang var hjertelig velkommen gitt:-):-)

Theap: Så fint :) Godt å høre at noen koste seg :)

Skal bli mamma for første gang på nyåret, og må si jeg setter veldig pris på dette innlegget:) Veldig kjekt med tips når man ikke vet hva man går til :p Man leser så masse forskjellig på nettet at man blir jo helt stresset! Haha

Så takk!:)

Tålmodige partnere. Som forstår hvorfor det flyter over i en periode. Og forståelse for at den måten hun takler morsrollen på er bra, akkurat slik den er. Om alt går knirkefritt er det bra. Om alt oppleves kaotisk er det også greit. Og normalt:) Det viktigste en nybakt mamma behøver er aksept, forståelse og tro på at hun selv er god nok.

Skriv en ny kommentar

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram