hits

juli 2016

En hyllest til alle dårlige mødre

//Annonse

Denne er til alle dere mødre som av og til gir etter når ungene maser etter is på butikken fordi dere bare ikke gidder å ta den kampen akkurat i dag.

Denne er til dere mødre som ikke vet hvordan dere skulle overlevd alle bursdager og skoleavslutninger uten posekake og Freias sjokokjeks.

  

Til deg som aldri er ajour med klesvasken og som rett som det er må sende barna avgårde til barnehage og skole i gårsdagens småskitne klær eller med to forskjellige sokker.

Til deg som ikke gidder møte opp på alle barnas treninger, kamper, oppvisninger og fremvisninger. Til deg som av og til syns barna dine er noen forbanna bortskjemte drittunger som ikke setter pris på alt du faktisk gjør for dem.

Denne er til alle dere flotte mødre der ute som gjør så godt dere bare kan men som ikke ikke gidder, orker eller klarer å være perfekt. Til alle dere såkalt «dårlige» mødre:


 

Filmen Bad Moms har premiere nå på fredag den 29. juli. Jeg har sett den allerede, og dette er en film som tar den moderne morens utfordringer på kornet.

Filmen er innom alt fra mammapoliti, kakepoliti, tilsetningsstoffer og den grusomme Gluten.

  

Om ektemenn som har nettsex. Om skilsmisser, parterapi og alenemortilværelsen.

 

Om sex ... Og om mangel på sex.


 


 

Og om alle de gangene vi gjør ting «gode mødre» aldri ville ha gjort.

 

Og om hvor mye vi elsker disse ungene våre, til tross for all den bekymring, alle problemer og alt slit det innebærer å være mamma.


 

Mødre, ta dere en tur på kino til helgen. Jeg garanterer at dere kommer til å føle dere mye bedre etter å ha sett denne filmen.

Sjekk ut traileren her: 

 

Følg gjerne SF Studios på Facebook for trailere og oppdateringer på nye filmer. 

 

Hva er ditt minst stolte mammaøyeblikk?

 

PS: For flere oppdateringer fra en tvers gjennom dårlig mamma, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

Hjelp! Hva skjer?

- MAMMA!

Jeg hopper himmelhøyt i senga.

-Ja, hva er det? Hva skjer? Går det bra? Hvor er Lillesøster?

 


 

Klokka er halv sju om morgenen. Ungene kom hoppende opp i sengen min allerede klokka seks. Klare for en ny, spennende dag. Jeg gløttet så vidt på det ene øyet, dro frem de to iPadene, øretelefoner og et par kjeks fra nattbordskuffen, snudde meg rundt og sov videre.

Det funker helt ypperlig. Ungene kan ligge og spille hestespill og se på videoer av Ronaldo og Marcus og Martinus i opptil halvannen time slik at jeg får sove litt ekstra. Noen ganger lister de seg ut på kjøkkenet og finner godteskåla mi. Det er helt okei det også. Bare jeg får sove litt ekstra. Det er tross alt ferie.

Men plutselig: MAMMA!

Noe i stemmen sier meg at det er alvor. Dette er ikke bare et mamma, som i "mamma, jeg er ferdig". Eller "mamma, jeg fikk et myggstikk". Dette er et MAMMA som i "MAMMA, noen er skadet eller noen har dødd!"

Jeg kaster meg opp i sengen, sperrer opp øynene, kroppen er i fullt beredskap, adrenalinet pumper.

-Ja, hva er det? Hva skjer? Går det bra?

- MAMMA! Gjett hva, skriker seksåringen med skingrende seksåringsstemme gjennom øretelefonene, uten å se opp fra iPaden.

- Marcus og Martinus liker Erik og Kriss!

- Hva ??

- De sa det akkurat på Youtube. De liker Erik og Kriss. Det gjør jo jeg og!

Så forsvinner han inn i Youtube-videoen igjen.

Jeg faller ned i sengen. Legger den ene armen over øynene og tar et par dype åndedrag.

- Fint det, vennen, hvisker jeg mens kjenner hvordan adrenalinet sakte forlater kroppen og jeg konstaterer at det er helt umulig å sove videre. Marcus og Martinus liker Erik og Kriss.

Visste du at Marcus og Martinus liker Erik og Kriss?

 

PS: For flere oppdateringer fra Casa Kaos, følg oss gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

Mamma har også ferie

//Annonse

Ferie for oss er ikke å løpe rundt i alle landets fornøyelsesparker. Det er heller ikke å besøke en haug med leke- og badeland, bamseklubber, aktiviteter tilrettelagt for barn eller å gjøre alt på barnas premisser.

Vi er fem medlemmer i vår familie. To små barn, en bonussønn på 15 og to voksne. Vi voksne skal også ha ferie.


 

Barna mine må kjede seg en hel del i sommer. Vi gjør mye sammen, men de må også leke uten at jeg er med. Uten at jeg tilrettelegger, ser på, organiserer og mekler når de er uenige. For når mamma har egentid, da må de pent klare seg selv.

Jeg er veldig glad i å lese, både bøker og blader. Og siden jeg har logget av i sommer, har jeg lest mye magasiner. Men i stedet for å dra med meg en svær bunke med blader på tur, eller bruke hundrevis av kroner i butikken på lesestoff, har jeg brukt Flipp

Flipp gir deg fri tilgang på nesten 50 av Norges største blader og tegneserier, i tillegg til de mest populære bladene fra Sverige og Danmark.

  

Nå kan du prøve Flipp gratis i 30 dager. Og ønsker du å fortsette abonnementet etter prøvetiden, betaler du kun 99 kroner i måneden. Ordinær pris er 129 kroner. Hvis du allerede abonnerer på et blad, oppgir du det når du registrerer deg, og får Flipp-abonnementet til kun 49 kroner i måneden.

Slik blir du abonnent på Flipp:

1)            Register deg på flipp.no

2)            Last ned appen

3)            Logg deg inn og kos deg 

Du får tilgang til de seks siste utgavene av hvert blad.

 


Kamille er en av mine bladfavoritter. 

 


Det samme er Foreldre&Barn.

 


Mange bra reportasjer i Foreldre&Barn. I siste nummer kan du blant annet lese en stor reportasje med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og hans tanker om barnehagestart. 

 

Så vår ferie består av en fin blanding av "Mamma, mamma se på meg!" og "Ssjjjh, mamma leser".

Vi fanger vi litt krabber: 

Så vil mamma slappe av: 

Vi tar en tur i skogen: 

Så er det mammatid igjen: 

Så studerer vi en marihøne:


 

Så må barna klare seg selv. Heldigvis har Flipp flere bra blader og tegneserier for barn også. Blant annet Wendy. Gi femåringen et Wendy-blad og hun gir ikke lyd fra seg på flere timer.


 

Bli forresten med på konkurranse på Instagram. Der gir jeg bort ett årsabonnement til en heldig vinner. Sjekk ut casa_kaos.

Hva er dine favorittblader?

 

PS: For flere oppdateringer fra en sånn passe god mamma som er sånn passe egoistisk, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

Møt min beste venn

Nå vet jeg at jeg klarer meg flere uker uten mobil og pc. Jeg klarer meg også flere dager uten både mann og barn. Egentid, kalles det. Det er vanskelig, men jeg kan klare meg noen dager uten sjokolade og lakris. Og jeg vet jeg klarer meg uten både Pepsi Max, Netflix og is. Men det er én ting jeg ikke kan leve uten ...

  

Kaffemaskinen min!

Jeg elsker kaffe og er helt avhengig. Jeg ha kaffe hver dag. Problemet oppstår når jeg er ute og reiser. For jeg er skikkelig kresen på kaffen min. Den skal være av ypperste kvalitet. Jeg drikker ikke trakterkaffe, pulverkaffe eller annen type kaffe som smaker surt. (Bare når jeg er på besøk og ikke tør si nei).

 

Og bortsett fra de store kaffebarene du finner i storbyene, er det overraskende mange kaffebarer rundt om i landet som serverer dårlig kaffe. Selv om de har all slags spennende bønner og all verdens flotte og nymotens kaffemaskiner. Jeg har blitt skuffet så mange ganger, at jeg ikke lenger tar sjansen på å kjøpe kaffe på steder jeg ikke kjenner fra før. Derfor tar jeg alltid med meg min egen kaffemaskin når jeg er på reise. Så sant jeg kjører bil, da. Den er litt stor å putte i veska.

I sommer har jeg pakket kaffemaskinen inn i bagasjerommet på bilen sammen med kofferter og sparkesykler. Den har vært med på hytta i Grimstad, til bestemor og bestefar i Stavanger og på camping i Hardanger. 

Så ta gjerne fra meg både lakrisen, brusen, mann og barn. Men våg ikke å ta fra meg min beste venn: en mørk og fyldig americano laget på nykvernede bønner.

Hva er din kaffefavoritt?

 

PS: For flere oppdateringer fra en sånn passe god men veldig kaffeglad mamma, følg meg gjerne her:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

Logg av-ferien

Nesten tre uker har gått. Tre uker helt uten blogg, Facebook, Instagram, Snapchat, mail, pc, tv og mobiltelefon. Og ikke bare for meg, men for hele familien. 

 


 

Hvordan har det gått? Lurte jeg med meg mobilen ut på do for å sjekke naboens sommerbilder på Face? Satt jeg oppe etter mannen hadde lagt seg for å sjekke Insta i smug? Gikk jeg plutselige og spontane turer i skogen for å lese hva Pappahjerte har gjort i sommer?

Nei da, jeg gjorde ikke det. Det var veldig uvant de første dagene. Hver gang jeg hadde et par minutter til overs, stakk jeg automatisk hånda ned i lomma for å fiske opp mobilen. Og det var veldig uvant å gjøre ting uten hele tiden å tenke om det var delbart i sosiale medier. Uten å tenke vinkling og historie. 

 


Jeg hadde forberedt meg godt og kjøpt med et puslespill med 1000 biter som jeg tenkte mannen og jeg kunne kose oss med på hytta om kveldene etter barna hadde lagt seg. Mannen gikk lei etter to dager. Jeg holdt ut i fem. 
 

Men det ble fort en vane å være mobilløs, og etter kort tid begynte jeg plutselig å tenke masse (Hjelp, skummelt), kjede meg uten å kjede meg, dagdrømme, fantasere og studere verden rundt meg. Det har rett og slett vært ganske fantastisk og bruke dagene og kveldene på helt andre ting enn å sitte med nesa i en skjerm.

Som å sitte i solen og vifte med tærne og overhøre samtalen mellom barna når de leker sammen og diskuterer hvor stort verdensrommet er. Som å kjede seg og dagdrømme litt mens man venter på at grillen skal bli varm. Å sitte på do og studere mønsteret på flisene på gulvet uten å lese nyheter. Å sitte i mørket på barnas soverom når de ikke får sove og bare høre på pusten deres og lure på hva de skal bli når de blir store.

Som å faktisk snakke med mannen om kvelden når barna har lagt seg i stedet for å sitte i hvert sitt hjørne av sofaen med mobil og pc. Lese bøker. Og ligge side om side i sengen om kvelden og le av noe barna har sagt, eller den rare dama på butikken. 

Barna har kjørt 130 mil i bil uten verken iPad eller film. De har kjedet seg hos bestemor og bestefar i en hel uke uten spill og de har vært en uke på hytta helt uten nett. Men de lever begge to, og har det etter forholdene bra. Jeg tror ikke de har fått varige men. 

Men når man ikke er på nett, har man plutselig uendelig mye tid. Tid til å gjøre masse andre ting. Her er noe av det vi har gjort i ferien:

Sett på marihøner.

 


Vasset i sjøen (det var altfor kaldt til å bade).

 


Samlet skjell.
 

 


Spist isbiter.
 

 


Sett på havet.
 

 


Rodd båt.
 

 


Samlet steiner.
 

 


Eh ... Fint det, Sjur ...
 

 


Fisket krabber.
 

 


Lekt med vann. 
 

 


Kastet steiner. 
 

 


Hørt på lydbok.
 

 


Hoppet i sofaen. 
 

 


Sparket fotball. 
 

 


Gått tur. 
 

 


Dyppet føttene i iskaldt fjellvann
 

 


Hoppet på trampoline. 
 

Nå skal jeg jobbe litt i en ukes tid, og så skal jeg ha nok en uke ferie. Og ja, den uka logger vi også av. 

Flere her som har logget av i sommer?

 

PS: Det skjer ikke mye på disse kanalene i sommer, men følg meg gjerne likevel:

                  

(casakaos på Face og Snap og casa_kaos på Insta)

 

.

God sommer! Jeg logger av.

I sommer skal jeg gjøre noe skikkelig skummelt. Noe jeg ikke har gjort siden Facebook ble en del av min verden i 2007. Jeg skal logge av. 


 

Det betyr ingen blogg, ingen Facebook, ingen Insta og ingen Snap i to uker. Kanskje får jeg abstinenser allerede etter den første dagen. Kanskje syns jeg det er så deilig at jeg fortsetter en uke til.

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig god sommer! Enten dere skal være hjemme i ferien, utforske Norge, eller reise til det store utland.

Kos dere. Det skal jeg.

God sommer!

Nå også med bok: Føkk lykke! Kjøp den her:Jeg har skrevet barnebok. Du finner den i App Store.

Følg @casa_kaos på Instagram: Instagram